{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.771 visninger | Oprettet:

Albuer......... {{forumTopicSubject}}

Der er utrolig mange som undskylder et dårligt ED resultat med at hunden har leget for vildt i sine spæde dage..........men hvor sandsyneligt er det?

Fik en historie for nylig med en hanhund der har leget extremt vildt med sin søster...søsteren brækkede benet, uden at pive!...det blev først opdaget da hun blev ældre...og broderens dårlige ED resultat 0/3 bliver også ledt tilbage på alt for meget og al for vild leg.....men kan alt for vild leg virkelig gøre at albuen ikke gror ordentligt sammen.............


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Albuer.........
 • #1   12. nov 2007 Braks.... Hos newferne siger man at 70 % er arvligt....... Der er faktisk mange hunde der akut skader albuen ved fald i leg osv... Albert blev jo op i sommer pga en skade i albuen efter leg. Fik afvide at hvis han ikke havde været AD fotograferet ville han i dag ryge ud med 3 .... Man er kold et vist sted i DKK om en AD skyldes en skade...

 • #2   12. nov 2007 Måske man kunne vende den om og sige at en hund burde kunne tåle at lege som ung, uden at blive ødelagt, for at kunne godkendes....
  Min hund legede da også vildt som hvalp (yndlingslegen var at løbe ind foran store hunde for at blive tromlet ned!), men har HD A (albuer har jeg dog ikke fået checket)...

  Jeg har sandsynligvis misset en vigtig vinkel - måske at nogle racer er mere skrøbelige - men der må da være en smule logik i det jeg skriver?


 • #3   12. nov 2007 DEr blev for mange år siden lavet en undersøgelse med Schæfer hvalpe.

  Man tog to kuld hvalpe, det ene kuld fik lov at leve et hundeliv, altså med hopr og spring, dansen op af siden på hvalpekassen, og indtil de var omkring et år levede de det "vilde" hvalpeliv osv osv.

  Det andet kuld holdt man i hvalpekassen og da de begyndte at ville hoppe op lagde man simpelthen låg på kassen så de blev nede.
  Og efterfølgende blev de holdt totalt i ro til de var omkring et år.

  Kuld 1 som havde levet livet havde alle hofter fra der svingede mellem A & E samt op til 3 på albuerne.

  Kuld 2 havde alle A ell. B hofter og 0 på albuerne.

  Jeg ved at der er en Dansk kennel der den dag i dag holder hvalpene på den måde, altså med låg på hvalpekassen osv. for at undgå hop.
  Det er self. kun indtil hvalpene flytter hjemmefra, men evt. købere for stramme instrukser med fra kennelen.
  Og stort set alle hendes hunde har prima hofter.

  Jeg vil dog ikke have hund på den "måde"
  - syntes et eller andet sted at hvalpen har behov for at være hvalp....hvis i forstår smiley

  Men som konklusion vil jeg sige ja jeg tror at en dårlligt ED resultat kan skyldes vild leg med mere.
  - det samme tror jeg om hofterne.


 • #4   12. nov 2007 Jeniki

  Du ved tilfældigvis ikke om kuldene var nært beslægtede? For ellers kunne det jo være et tilfælde at det var et "bedre" kuld som fik låg på.

  Men ja, er fuldstændig enig med dig.. Så hellere avle på hunde som har kunnet klare at leve livet som små


 • #5   12. nov 2007 Jo Anne-Mie, kuldene var meget nært beslægtede.

  Kuld 1 tæve var søster med kuld 2.
  Og hannerne var brødre.
  Så det kunne næsten ikke blive mere nært.


 • #6   12. nov 2007
  ~• Undercover: jæ9ki 73 år •~ .... målløs, men på den anden side kommer det slet ikke bag på mig :o(


 • #7   12. nov 2007
  ~• Undercover: jæ9ki 73 år •~ ...... Har du et link til den undersøgelse


 • #8   12. nov 2007 jeg synes alligevel man ike kan ''undskylde'' vild leg for hunden skal være disponibel ellers er det næsten udelukket...

  Min bulldog har siden sidste tjek 4 disko'er og gigt og spondolose og hvis hun ikke var disponibel ville hun ikke få dårlig ryg af at hoppe op og ned i møblerne or whatever.... mange bulldoggere lever et vildere liv end hende og fejler ikke en disse...

  Jeg tror, kost og miljø er lige så vigtigt som arv... men ville aldrig udelukke det ene for det andet..


 • #9   12. nov 2007 tror nu godt at ved de store racer, kan hunden komme til skade, så de får dårlige albuer, f.eks Løsning af Processus Anconeus, vil altid give en status 3, det samme med: Brud af Processus Coronoideus. Det er jo nogle små tapper på selv ablueleddet, der kan brække af, og det er da meget muligt med en stor hund, hvis den lander forkert ved voldsom leg. Så det er jo ikke nødvendigvis selv albueleddet, altså kuglen de får problemer med artrose i.

 • #10   12. nov 2007 Lykke*

  det er lige præcis de forbistrede små knogler jeg hentyder mest til....de kan få en til at ligge søvnløs netop fordi at gror de ikke ordentligt sammen...jamen så kan man være sikker på at hunden får en dårlig albue status....

  men om ikke andet....så går min forundring mht albuer nok mest på at hvis nu hunden havde 3/3 på albuerne og ikke 0/3 på dem...jamen så ville jeg være 100% sikker på at det var arven der havde spillet ind...men når den har 0 på den ene og 3 på den anden albue...jamen så gir det lidt mere mening at den nok har tumlet for meget da den var i voksealderen....eller er det noget jeg prøver på at bilde mig selv ind? ;o)


 • #11   12. nov 2007 Braks..... fuldstændig også min mening....

 • #12   12. nov 2007 Hvor tit oplever i det i nufferverdenen Marianne...at et albue resultat bliver møntet dårligt pga en skævhed som egentlig kan skyldes overbelastning eller slag på albuen?...det er jo også en tung race, der nogle gange glemmer hvor mange kg de tumler med;o)

  problemet med et sådan resultat i dansk bullmastiff klub er at hvalpene ikke kan komme på hvalpelisten hvis en af forældrene har meget dårlige albuer....ik at det er et problem at komme af med dem, men man kan hmm..stemples lidt som en useriøs opdrætter fordi man bruger en hund med dårlig status da ingen ved eller kan bevise hvorfor den har så dårlig en albue på den ene side.....er lidt noget møg...og også derfor jeg synes at det burde være synligt for enhver at se status på BEGGE sider af både HD og AD....det giver jo også et indblik i hvordan hunden har vokset.......... • #13   12. nov 2007 Braks... Kender flere som er blevet opereret i albuen efter en skade...Mange af HD og AD resultater har en virkelig stor forskel fra side til side....I det seneste offentliggjorte resultet i newf posten, hvor 11 jhunde er foto ; Har en 0 og 3 og 2 hunde med B og E ..
  Det er faktisk også meget kendt at opdrætternes egne hunde sjældent går ud med dårlige resultater, hvilket alle siger at de hunde slet ikke bliver aktiveret på samme måde som hvalpekøbernes...
  Begge vores drenge er også blevet holdt i ro indtil de var 1 år... Ingen lange traveture, ingen hop ud og ind af bilen osv. Louis gik ud med A, B og 0 Albert med A,A og 0


 • #15   12. nov 2007 Dkk kan bare acceptere pennhipp metoden... Så kan man allerede vide om hunden har en løshed i hoften, og en risiko for at udvikle HD. Så kan man som hvvalpekøbere tage sine forholdsregler, så hunden kan få et langt og lykkeligt liv, trods en arvelig løshed hvor den ikke kan indgå i avlen...
  Opdrættere vil jo så vælge at stille deres økonomiskeansvar i forhold til penn hipp og ikke HD resultatet, som måske skyldes en skade ?


 • #16   12. nov 2007 Nemlig Marie!!!!
  Akkurat som jeg har det, det er også helt forkert i mine øjne.

  Marianne
  Finder jeg undersøgelsen igen, så husker jeg at gemme den, og sender den fluks til dig.
  Har ledt og ledt siden jeg fandt den, men kan bare ikke.


 • #17   12. nov 2007 Rottweiler Tor, nu var det jo ikke hofterne denne tråd gik ud på. Jeg vil helt klart også sige, at en hund skal kunne holde til at være hund, med leg osv. Og man skal selvfølgelig behandle den med omtanke mens den vokser, det er jo logik for perlehøns.
  Men som jeg skriver ovenover, så kan jeg godt mistænke det, at hvis de rigtig tunge racer leger vildt, og så lander forkert, så kan de små "tapper" i albuen godt knække af, og vil give en status 3.
  Hunden kan sagtens i nogle tilfælde få en dårlig status pga uheld, fordi kroppe reagerer ved at prøve at lappe, og på røntgenbillederne vil man så kunne se det. Om det så er fair at dømme hunden ud fra dette kan man så diskutere.

  Jeg tror selvfølgelig at det har noget med genetik at gøre, altså arv, men helt klart også påvirkninger ude fra. For man kan sagtens parre 2 hunde, der er fri både i hofter og albuer så langt øjet rækker i stamtavlen, men alligevel risikerer der at dukke afkom op, der har enten HD eller AD.


Kommentér på:
Albuer.........

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce