Nemme boller. {{forumTopicSubject}}
Disse boller er knapt så besværlige som brødet. Men ligeså dejlige.
-6 dl. lunkent vand.
-50 g. gær.
-200 g. kvark.
-½ dl olie.
-150 g. rugmel.
-150 g. grahamsmel.
-150 g. sigtemel.
-1 tsk. salt.
-500-600 g. hvedemel.
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt, olie, kvark og fuldkornsmelet. Ælt dejen godt igennem sammen med resten af melet, hvedemelen tilsættes lidt efter lidt.
Dejen skal kun lige slippe fingrene så ikke den bliver for tung.
Når dejen er godt æltet sammen kommes den op i en skål, dejen skal nu hæve i 1 time.
Når dejen er færdighævet æltes den lige igennem igen, hvorefter den rulles til boller.
Bollerne skal nu hæve endnu engang, til ca. dobbelt størrelse.
Bollerne bages herefter i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Der er endnu ikke skrevet kommentarer
Nemme boller.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside