{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.192 visninger | Oprettet:

Fandt lige mere info om GFP {{forumTopicSubject}}

Problemet med den farve, BLUE
eller fortyndet farver som lilla, Isabelle, abrikos

Det er naturligvis ikke rigtig blå, som den farve, du normalt forestille sig. Som en "blå" kaldes hos hunde, dem med en mus eller grå hår har antrazitfarbiges. Nogle synes, at denne meget attraktive farver, men det har sine fejl! Fordi farven er forbundet med meget specifikke Fellproblemen. Fra et defekt Fellstruktuer, manglende frakke, hunden har kun underkjole, der beskæftiger sig med vand vollsaugt og ikke mere beskyttelse mod varme eller fugt er mere eller mindre nøgne steder på kroppen, normalt på ører, ryg og hale, indtil at fuldføre baldness forbundet med hudproblemer, eksem, purulent acne og tør chapped huden. Desuden er berørt hunde også have en mere eller mindre svær immundefekt udbredt. Farven er baseret på en recessiv gen, kaldet Verdünnungsgen (d = deluted, der altid findes to gange med henblik på at udarbejde farve.

Verdünnungsgen Dette fører til clumping af Pigmentgranulen, der udvander de farver, sort er som blå eller grå, fra rød abrikos, fra brun (chokolade) WID lilla, gul er fra Isabelle. Molekylær Genetisk er melanin (mørk pigment = pigment Eumelanin og lyse Pheomelanin =) ved Metabolisieurng af tyrosin, en aminosyre dannes. Chokolade (brun), dog ingen fortynding farve, men dette er ikke et Eumelanin, pigmentet af sorte pels, der.

Lilac eller lilla er en fortynding af chokolade og rejser de samme risici, såsom blå.

Isabell er en abrikos og maling fra gul til rød. Paint i andre arter er næsten altid med immundefekt og svaghed fordærvet liv, fx i fugle, er det naturlige beats stærkt pigmenterede ved mutationer i fangenskab (indavl og manglende hårdhed udvælgelse) der Farbabschwächungen / maling. Disse dyr er generelt ikke så kraftigt bygget, dvs de normalt er lettere, mindre, især ben og de har en lavere forventet levealder, er mindre frugtbar og mere modtagelige for infektionssygdomme. Derfor, i disse tider Farbschläge gentagne gange eingekreuzt karakter shots at holde dem i live. Da små fugle en forholdsvis hurtig generation resultat, er det naturligvis meget hurtigere og lettere at læse end i andre arter.

Mange opdrættere forsøger derfor tilrådeligt at undgå parring, farven på denne hvalp skaber, kan helt undgå det, desværre, men ikke fordi genet er recessiv og derfor skjult i mange generationer pass kan så se tilbage på at erstatte dem. Den ansvarlige genet forekommer også i andre racer, såsom den tyske Dobbermann hvor det er også blå doberman syndrom kaldes. Hvornår er det Doberman racen med blå og derfor forbudt i henhold til Qualzuchtverbot. Overraskende, at Chi ikke er på listen, mener, at det var enten heldige eller dygtige politiske manøvrere med et godt eksempel i stedet for blå grå eller anthracit i stamtavlen, og derfor skriver farven masker, som naturligvis er fatalt, fordi der nu er mange, der ikke selv i stand til, farven blå til at identificere, fordi de vil blive afvist. Desværre, i genet FALSE Qualzuchtgutachten dominerende er blevet defineret og nu Stuss selv på internettet omfordeles. I alt blev det genetik bøger Verdünnungsgen "d" for Felldefekt skylden og dette gen er recessiv og ikke har en dominerende stilling, som i Qualzuchtgutachten krav. Ville det være dominerende, det ville være så nemt, det herauszumendeln.

Hvad bør du også vide, at ikke kun den faktiske "blå", som ser længere museagtig, bidrager til fortyndingstunnelen faktor, men andre farver. Fordi "blå", hunden, hvis den oprindelige farve "sorte" er fortyndet og derefter "blå" vises. Hvis den oprindelige farve, men f.eks Aguti, så alt mellem beige og mørk rød med sorte awns flytter, vil det udvande farve og skaber abgepuderte farver findes i British blue-FAWN, eller blå-kaldet SABLE eller zobel, blå osv., afhængigt af de udtryk på tysk Vi har ikke engang en bestemt farve til det. Og selvfølgelig er dette træk Verdünnungsgen bare fortsætte som de "blå" vises, fordi det er en og samme gen. Dvs i parring også bør tage højde for pseudo-blå, men meget vanskeligt, hvis farver er ikke registreret korrekt, fordi de er misforstået. Være særligt problematisk, når det ingezüchteten strækninger, fordi der naturligvis chancerne er særlig høj, således at de to defekte gener mødes.

Farven er også ofte set som noget særligt Rares præsenteret. Desværre er det ikke så sjældent, som jeg gerne så, dels den recessive gen er meget udbredt, selv om hundene ikke selv er blå. I denne forbindelse er det enormt svært at racen specifikt, således at ingen blå hvalpe opstår, fordi et sted i forfædre altid vises på en blå, især da ikke alle farver stamtavler (til højre) er opført. Heldigvis er der kun få opdrættere, der fokuserer på blå avl.

Disse farver er også meget "usædvanlig", fordi velansete avlere med disse farver ikke racen specifikke eller i det mindste ingen Farbzucht efterfølgende drive, derefter fortyndingsluften farver som sjælden og derfor ønskeligt tilføje at det er en "bag den førende light" af køberen.

oversat fra tysk a Google, men syntes allligevel det giver mening


Kommentarer på:  Fandt lige mere info om GFP
 • #1   12. jul 2009 Nu er jeg jo desv. ikke ret meget inde i div. problemer og troede ikke at jeg ville komme til at eje en hund som måske ville få nogle af problemerne hvis jeg holdt mig fra dem med blåt i sig.
  Da jeg købte Vinci var jeg af den overbevisning at han`s farve var zobel, for det ser jo ud som om han har samme farve som en collie, men det viste sig i hans papire at moren er blå og Vinci ikke er zobel, men blue fawn, og jeg har spekuleret over om det er grunden til at hans pels er som på en 4-5mdr`s gammel langhåret hvalp og ikke som en på 1½år som han jo er, jeg har også set at han ligesom har en hårløs streg på bagsiden af halen, man ser det ikke umidelbart pga. resten af hårene skjuler den men da jeg børstede ham så jeg denne ca.1cm.brede streg det er dog lidt svært at beskrive da han ikke vil ha at jeg kigge nøjere efter og pga. at han er så "ny" i hjemmet så ville jeg lige gi ham lidt tid til at lære mig bedre at kende før jeg begyndte at "rode" mere ved ham, for han er ellers ret medgørlig men halen er han ikke vild med at man kigger på,.
  Det jeg egentligt vil spørge om er, om jeg kan forvente problemer med ham/hans pels og andre følge sygdomme pga. hans farve.
  For som sagt så kom det ret meget bag på mig at hans farve hed det den gjorde da jeg som skrevet troede at jeg købte en zobelfarvet hund.

  Beklager min dårlige beskrivelse af det hele, men jeg er dødtræt og jeg havde slet ikke forventet dette skulle "dukke" op, jeg spekulerede faktisk ikke engangg over det da jeg i 1ste omgang så at han var blue fawn, men efter at ha læst denne tråd kom det pludseligt op i mig at jeg måske kunne risikere at få problemer med ham el.hans helbred..


 • #2   12. jul 2009 Det med hans pels der lurede jeg først over her da jeg læste denne tråd, for den er meget kort i forhold til Chiki`s, så først troede jeg at det var fordi at han havde en LH far og KH mor el omvendt *S*
  det har jeg så fået at vide det ingen betydning har for pelslængden, desuden så fik jeg slet ikke kigget i hans bog før at C. og veninden var gået for hun havde meget travlt med at komme hjem fordi hendes ene tæve ventede hvalpe,
  Det resulterede også i at jeg ikke engang fik et bevis på at jeg har købt og betalt ham selvom jeg spurgte om det, så jeg kan ikke ejerskifte ham før jeg får det, og nu svare hun slet ikke på mine mails så jeg aner ikke hvad jeg skal tro, jeg har jo ikke ligefrem været heldig med mine forrige køb, så jeg er nok lidt/ meget "oppe på dupperne"
  Men jeg blev som sagt lidt urolig da jeg så den hårløse stribe der går fra haleroden og næsten helt op til spidsen, jeg kan ikke sige det med sikkerhed for jeg har som sagt ikke ville stå og "hive" ham i halen endnu når han ikke bryder sig om at man røre ved den, jeg syntes at han skal kende mig bedre først, for SÅ vigtigt er det forhåbenligt ikke at jeg ABSOLUT skal se efter endnu.. • #3   12. jul 2009 Ja jeg har set at set at de har forskellige længder, men jeg troede som sagt at det var pga. forældrenes pelslængde, men man lære jo nyt hele tiden *Ss*
  Vinci har også en fin og lækker pels og fordi han er så lille som han er så minder han mig om en hvalp og det er jeg ganske tilfreds med, det ser så sødt ud. ;o))
  Jeg blev bare lidt urolig pga jeg lige blev mindet om den genfejl også hans hale og tænkte om jeg så kunne risiker at han måske ville være mere udsat for visse hudsygsdomme end andre.
  Ikke fordi at det betyder noget for mit forhold til ham, for han er jo ikke "syg" i den forstand, og han risikere jo heller ikke at dø fra mig pga af det, men jeg vil bare vide så meget som muligt.
  Jeg skal prøve at se om jeg kan få et kig på den imorgen mens vi leger så han ikke lægger mærke til at jeg vil "glo" på hans hale..Hihi, man er nogle gange nødt til at snyde og bedrage sig til at undersøge sine vuffer, desv. så er de super gode til at hitte ud af at man har skjulte bagtanker *Gs*


 • #4   13. jul 2009 Nu har jeg kigget på Vinci og han har da en dejlig pels, plus pels på ørene.....den bare stribe han har på halen er nok bare en hvirvel.....tror bestemt ikke han får problemer........da han har pels og ikke uld.........det ville han ha nu........og husk det er bestemt ikke alle blå der får problemer.....:O)

  / Marianne


 • #5   13. jul 2009 Jeg ved godt at ikke alle blå bliver syge, det ses jo tydeligt på f.eks Nete`s vuffer *Ss* Jeg blev som saft bare nervøs da jeg så det bare stribe, men det er sikkert som du sige marianne en hvirvel, men jeg vil nu lige se om jeg kan tilluske mig til at se det ordenligt imorgen, man er vel nys ang. sin vuf.
  Men jeg takker mange gange for jeres hjælp, *Ss*
  Kan i sover godt når i kommer så langt, jeg er selv allerede halvt i drømmeland ;o))
  Nat Nat..


 • #6   14. jul 2009 Jeg fik kigget ordenligt på Vinci, og du havde ret Marianne, det er ligesom en hvirvel som gør at hårene "går" ud til hver sin side, så heldigvis, No problemos ;o)
  Det så bare så underligt ud da jeg så det lidt på afstand for self.ser det ud som om der manglede pels der hvor "midterskilningen" er og det er ligesom en midterskilning, men ikke nok med at det heldigvis kun er det, han pels er også begyndt at blive længer der på halen, jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg syntes at han ser mere og mere hårrig ud der hvor han så lidt "hårløs" ud for kort tid siden. *S*

  Elsker bare den lille bisse så højt allerede, han har bare SÅ skøn en personlighed og har gjort både mig og pigerne så glade, især Beauty er blevet en helt anden hund, pludseligt efter 5år er hun ikke en omega mere, skønt at se sin "bange kylling" jage store ambulls,schæfere osv.væk fra HENDES "1½år gamle baby" ;o)))


 • #7   17. jul 2009 Dejligt med lidt info om sygdommen:)
  Det er noget jeg vil gemme og bruge, hvis jeg skal ha en chi mere engang, men bestent også når Kira skal have hvalpe engang:)


Kommentér på:
Fandt lige mere info om GFP

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x