Koldhævede boller {{forumTopicSubject}}
Ingredienser:
15 gr gær
1 tsk honning eller sukker
6 dl koldt vand
1½ spsk groft salt
ca 800 gr mel
Aftenen før:
Smuldr gæren og drys sukkeret over. Lad gæren smelte. Rør vand og salt i. Rør gradvis mel i til dejen har konsistens som en meget tyk grød (dejskeen skal kunne blive stående lodret op i midten af dejen).
Tildæk og lad den hævei køleskab natten over.
Næste morgen:
Tænd ovnen på 190 grader. Sæt dejen på en bageplade med 2 skeer. Lad den efterhæve i ca 20 min. Bages i ca 15 - 20 min.
Skift evt 100 gr af hvedemelet ud med grahamsmel eller andet groft mel. Der kan også bruges kærnemælk i stedet for vand, så bliver brødsmagen let syrlig, som hvis det var bagt af surdej.
Det gode ved denne er at man ikke skal have hænderne ned i dejen - det kan jeg ikke fordrage og har lige nu et fad med dej stående i køleskabet. Skal nok lige skrive i morgen hvordan de smager
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.630
maj 2006
Følger: 70 Følgere: 92 Hunde: 5 Emner: 233 Svar: 11.254
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
mar 2007
Følger: 51 Følgere: 75 Emner: 250 Svar: 10.630
sep 2007
Følger: 40 Følgere: 36 Hunde: 2 Emner: 588 Svar: 5.757
8-10 store brødboller:
½ liter koldt vand
10 g gær
1½ spsk sukker
1½ spsk salt
2 spsk olie
600 g hvedemel
rør gær, sukker, salt og olie ud i vand. Hæld mel deri, røres godt igennem. Stil dejen køligt min. 5 timer til den er hævet til dobbelt størrelse. Smør olie på bagepapir og læg 8-10 ufo-klatter derpå - brug en ske eller to dyppet i vand.
bag brødene i ca. 15 min v. ca. 225 g.
maj 2006
Følger: 70 Følgere: 92 Hunde: 5 Emner: 233 Svar: 11.254
Gitte...det lyder godt
Koldhævede boller
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside