{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
607 visninger | Oprettet:

Shaun E
Shaun E
Tilmeldt:
20. maj 2008
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18

hoftetestning {{forumTopicSubject}}

Vi stiller lidt spørgsmål overfor "ABCDE" systemet som dansk kennel klub bruger. En af vores hunde kom fra et land hvor hun havde en hofteskor på "B B", vi fik hende testet om her i Danmark. Da blev hun en "C,D". Vi fik en anden hund fra et andet land, hun fik også en "B,B". Her i Danmark fik hun en "C:C".

Hvordan kan vi vide hvilke skorer er rigtigt? Når skorerne er så forskellige, er det skorsystemet som er usikkert?

Vi har før brugt PennHIP, der er ikke noget variation med PennHIP, uanset hvor man bruger det. Skal man bruge PennHIP som kontrol, så man kan være sikker på at hofteskorene er brugebart?Kommentarer på:  hoftetestning
 • #1   21. mar Vi bruger ikke Pennhip undersøgelsen i DKK regi. Men almindelig HD røntgenundersøgelse når hunden er + 12 mdr. Billederne vurderes derefter af eksperter. Man kan diskutere hvilken undersøgelse der er mest nøjagtig, men det er i hvert fald ikke den enkelte dyrlæge der vurderer.
  Men det vi sommetider ser, er at en hund der vurderes ringere en C i Danmark, kommer hjem fra forskellige østlande med en langt bedre status. Og det er jo tankevækkende.


 • Shaun E
  Shaun E Tilmeldt:
  maj 2008

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 18
  #2   2. maj Det er klart, bruger man PennHIP som opdrætter, er det rent fordi man ønsker at forbedre hofterne, og ikke fordi DKK forlanger det. Med Perro de agua Espaniol, den race vi opdrætter, er der ingen krave for sundhedstestning overhoved fra DKK´s side, men vi, som opdrættere gør det alligevel, da vi er bestemt interesseret i både at se deres hoftestatus og at forbedre resultaterne, i håbet om, at de hvalpe, der kommer fra os, ikke lider unødvendigt fra problemer, som er ungåelige.

Kommentér på:
hoftetestning

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside