748 visninger
|
Oprettet:
Farsbrød? {{forumTopicSubject}}
Hej alle i dejlige husmødre.
Jeg lavede forleden et farsbrød, som smagte helt fantastisk - MEN, det faldt fuldstændig fra hinanden, var umuligt at skære
Undrer mig meget over hvad jeg mon har gjort galt - for jeg fulgte altså næsten opskriften...
Tænker om det er fraværet af æg (som der altså ikke stod i opskriften at der sku i) der gør at det blev så usammenhængende?
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
Når jeg laver fars bliver det rørt på køkkenmaskinen fordi det skal røres sååååå længe ; )
Du starter med at røre kødet sejt med salt (500g kød, ½-1 tsk groft salt), det tager nok 5 fulde minutter og du er ikke i tvivl når det lykkedes =)
Og derefter kommer du så de øvrige ingredienser i.. Og i mit køkken er æg en af de ingredienser ; )
jan 2007
Følger: 33 Følgere: 31 Hunde: 6 Emner: 139 Svar: 3.532
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=9020
Jeg tilsatte blot hvidløg og pakkede ind i bacon, eneste fravigelse fra den
Hmm, det kan self oss være fordi det ikke blev rørt længe nok - eller fordi det var 3-7% hakket kød (var det der lå i fryseren :-P)
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
.. i mormors køkken går man ikke op i %, man går op i smag og konsistens *GG*
jan 2007
Følger: 33 Følgere: 31 Hunde: 6 Emner: 139 Svar: 3.532
Alt efter hvad jeg laver, så har jeg det på præcis samme måde
Altså, hakkebøffer der er lavet på meget fedtfattigt hakkekød, det er da lidt fesent...
Jeg må prøve igen med noget federe kød - og så tænkte jeg, om man kunne udskifte 1dl mælk med 1 æg?
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
jan 2007
Følger: 33 Følgere: 31 Hunde: 6 Emner: 139 Svar: 3.532
Eller bare "grundfarsen"?
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
Og husk at udvande fetaen, og tør peberfrugten lidt, for meget fugt gør også farsen løsere jo =)
jan 2007
Følger: 33 Følgere: 31 Hunde: 6 Emner: 139 Svar: 3.532
jun 2005
Følger: 86 Følgere: 90 Hunde: 4 Emner: 1.485 Svar: 20.177
Og ja, det tager så 1000 år, men kun første gang til du har fundet fidusen med opskriften så den virker =)
jan 2007
Følger: 33 Følgere: 31 Hunde: 6 Emner: 139 Svar: 3.532
Det er self rigtigt.
Ja, jeg plejer oss at bruge havregryn til div farsretter, synes man kan smage det hvis man kommer ret meget mel i, hvorimod havregryn er nærmest smagsløs
Farsbrød?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside