383 visninger
|
Oprettet:
Tilmeldt:
6. mar 2008 Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
kåldolmere {{forumTopicSubject}}
det skal vi have idag. men det bliver første gang jeg skal lave dem selv.
er ikke nervøs ved det. men har i en opskrift i vil anbefale eller ngle gode tip
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Men et par tips.
Når du blancherer hvidkålen og skal have et blad af, så kan du lige lette bladet en smule nede og lade vand sive ind under. Det får resten til at løsne sig uden man trækker i det. Vupti, lige til at få af.
Skær stykket med stok af alle bladene, men kun lige det, der er FOR hårdt til at tygge.
Kødet - en god frikadellefars. Ca. en spiseskefuld på hvert blad, som foldes. Først den nederste del indover farsen, så siderne og til sidst foroven. Og så skal der bindes til med bomuldssnor. Ikke for mange knuder :o)
Resten er jo enkelt - brun hver dolme godt. De skal have temmelig meget farve og jeg vil anbefale ikke at være for sparsom med fedtstoffet. Når alle er brunede skal de tilbage i gryden og koge - mener jeg koger dem en times tid.
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Næ, det gør jeg ikke - der er ikke så meget smag i det alligevel, så jeg hælder bare frisk vand over.
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
de smagte himmelsk og blev fine
aug 2006
Følger: 37 Følgere: 68 Hunde: 4 Emner: 649 Svar: 46.983
Det er netop det, man skal - ned med hele kålhovedet og lade det ligge der lidt. Så løfte det øverste blad lidt, så der kommer vand ind under.. så løsner det selv...
Gad vide, om det var en bedre forklaring?
SKØNT de blev gode, selvom det har bøvlet lidt i starten :o)
mar 2008
Følger: 77 Følgere: 75 Hunde: 9 Emner: 1.503 Svar: 10.017
kåldolmere
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside