{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
804 visninger | Oprettet:

Vil gerne starte op, men.. {{forumTopicSubject}}

Hej alle smiley

Jeg vil gerne starte mine hunde op på BARF, men jeg mangler det sidste skub! Jeg er bare ikke sikker på, at jeg kan få dækket alle mine hundes behov, såsom vitaminer og mineraler osv.

Er der nogle herinde, der måske kunne hjælpe mig med at danne et overblik over, hvilke ting man skal have styr på, hvilke tilskud og sådan man giver sin hund udover kød,ben og kallun?

Vega vejer 3,1 kg og er 14 mdr.
Coco vejer 1,6 kg og er 9 mdr.
Begge hunde er slanke, i hvert fald ikke overvægtige!

Hvordan kan en typisk ugeplan/mdrsplan se ud?
Hvor meget variation er strengt nødvendigt? Jeg tænker især kød.
Er der forskel på kallun fra gris, ko, hest?
Hvor mange forskellige ben skal man give?
Og i hvilken mængde giver man ben?

Jeg har læst mig frem til, at Vega skal have 2 % af sin vægt i mad, dvs. 62 gram, og Coco skal have 5 % af sin vægt i mad, dvs. 80 gram. Umiddelbart lyder det af meget lidt synes jeg? Det er taget fra forhandleren af rigtig hundemad i Odense's hjemmeside.

Håber nogle vil give mig det sidste skub, og give mig den sidste sikkerhed jeg søger før jeg tør tage springet smiley


Kommentarer på:  Vil gerne starte op, men..
 • #1   30. maj 2011 Hov Vega er faktisk nærmere 15 mdr, men det gir nu ingen forskel smiley

 • #3   30. maj 2011 Tak for linkene smiley

  Ja jeg ved godt, at procenterne er vejledende, og jeg vil da også sætte det op, hvis hundene er sultne hele tiden. Men det var mere om det var et korrekt sted at starte smiley

  Jeg kigger på linkene, tak smiley


 • #5   30. maj 2011 http://foderxpressen.dk/shop/naturesmenu-nuggets-161c1.html

  ville i anbefale nuggets'ne på ovenstående link? Umiddelbart ville hundens behov blive dækket i form af kød, grøntsager og olie. Og det virker til at være en dejlig nem måde.


 • #7   30. maj 2011 Ja der var en der linkede til det for ikke så længe siden.. Det skulle jo umiddelbart være dejligt nemt..

 • #8   30. maj 2011 Uskyllet kallun og lammekallun, tak Alice det skriver jeg mig bag øret smiley

  Jeg har været inde på rigtig hundemad Odense's hjemmeside, mon ikke de skriver det samme og sælger nogenlunde de samme ting?


 • #9   30. maj 2011 Jeg har en hel del liggende i min fryser, som jeg egentligt gerne vil af med, hvis nogen er interesseret. meget af det er faktisk opdelt i små portioner til en lille hund. men har også en del, som ikke er sorteret op. Jeg kan ikke få min lille basse til at spise andet end kallun.
  Jeg bor i Odense hvis det har interesse.


 • #10   30. maj 2011 CE: Det vil jeg da gerne smiley Hvad skal du have for det? Og hvad er det for noget?

 • #11   30. maj 2011 Ikke rigtig noget, hvis bare nogen kunne få glæde af det, så er jeg glad. for mig ligger det jo bare og fylder, og har opgivet at få min hund til at spise det.
  det luksus hakket hestekød, okse fedt, fint hakket fisk og kylling, oksebrystben, hjort komplet, lam og hest (blandet). meget af det er fra rigtig hundemad.


 • #12   31. maj 2011 Bettina. Ja det er nemt med Natures menu, men det er ikke noget jeg vil anbefale. De ris og grønsager der er i, kommer hele ud i den anden ende. Det er også noget være mos. Det er fint, hvis mostere Ada skal passe hunden i et par dage, og hun ikke vil have med noget "ulækkert" at gøre. Det er bedre med noget de skal bruge deres tænder på, og som ligner kød.

  Tag i mod CE L's tilbud. Dog ville jeg lige få lagt en plan hos en barfforhandler. Det er ikke sikkert det lige er hjort osv. du skal lægge ud med. Som regel starter man med kallun og kylling og giver langsomt andre kødsorter. Mere om det hos barfforhandleren. Der er også forskel på hvad de mener.


 • #13   5. jun 2011 Så har jeg været forbi den lokale barf forhandler og har købt nogle ben og noget kallun smiley

  Pigerne har fået kallun de sidste 2 dage og ELSKER det smiley De sluger det nærmest på 5 minutter - og det siger altså ikke så lidt om Coco, som plejer at slikke og gnaske meget langsomt i de godbidder hun elsker smiley

  Jeg har dog lige nogle spørgsmål:

  1) Hvor tit skal jeg veje dem for at se om de tager på/taber sig - altså om mængden af mad skal justeres?

  2) Hvor længe vil i anbefale at jeg giver dem kallun her i starten? Jeg fik anbefalet 7-10 dage, men synes umiddelbart det er lidt lang tid?

  3) Kan jeg allerede nu begynde at give dem ben-dage, eller vil i anbefale at benene i starten 'bare' gives som snacks?

  4) Til jer som giver mad hver dag, og altså ikke varierer timerne mellem hver fodring - på hvilken tid af døgnet er smartest at fodre? Morgen, eftermiddag eller aften? Jeg tænker umiddelbart at jeg vil fodre om eftermiddagen, da kødet så kan tø i løbet af arbejdsdagen.

  Tak for hjælpen til at starte op og fordi i er så dejlige til at svare på mine spørgsmål (:


 • #14   6. jun 2011 7-10 dage med kallun er for meget. 3-4 dage er fint. Den sidste dag kan du blande lidt kød i. evt. kylling, lam eller hest.

  Nu ved jeg ikke hvor du handler. Det løsfrosne er nemt, da man kan hælde det ud der skal tøes op. Da du har 2 kan vakumpakkerne også let bruges. Det kan fint holde sig 4-5 dage i køleskabet.

  Kyllingevinger er også godt. Jeg har ikke en fast bendag, men giver et stort hyggeben ca 2 gange om ugen og eller små ben hverdag. Det er som regel noget tid efter hun har spist.

  Jeg har fået anbefalet af give kallun 2 gange om ugen og indmad 1 gang om ugen. Indmad kan gives i små portioner i det andet foder, hvis du ønsker det, eller give indmad den ene gang om ugen.

  Ellers så kan alt kød bruges. Hest, hjort, rensdyr, lam, kylling og oksekød. Det sidste bruger jeg ikke meget. Ben i alle afskygninger er gode. Er det som mad, så skal det være kødfulde ben, eller bare hyggeben osm du kan købe i supermarkedet.

  Jeg ville give dem ben løbene, i stedet for en bendag. Om du vil give dem en fastedag er op til dig og du kan se om dine hunde vil finde sig i det. Det er ikke noget der er påkrævet. Jeg har fodret hveranden dag, men min har mave- tarmproblemer, så jeg røg tilbage på hverdag. Det gik dog fint. Så giver man mere de dage hvor de skal spise.

  Jeg fodrede ikke på bestemte tider. Dog altid først efter første gåtur. Den er altid lang. Når hun så er rolig efter turen har jeg givet hende mad omkring eftermiddag, eller først til aften.

  Kallun er også godt at bruge, hvis hunden har dårlig mave et par dage.

  Du kan søge om at være med i barfgruppen. Der kan du få mange svar.

  Hvor handler du?


 • #15   6. jun 2011 Jeg handler i barfodense.dk - det er en privat par, der har en lille baghavebutik i deres hus her i Odense. De er lige et par kroner billigere med alt, faktisk, end rigtighundemad.dk.

  3. dagen er faktisk i dag, og jeg skal muligvis hente CE's kød i dag eller i morgen, så det passer jo meget godt, hvid jeg begynder at blande lidt kød i nu så smiley

  Her til morges var hundene meget sultne, virkede det til, så jeg gav dem lidt ben. Jeg ved ikke om det er en vanesag for dem, da de er vant til at få mad om morgenen, men synes nu ikke de skal være sultne smiley

  Indtil videre har jeg købt vakuumpakket - det passer med at hundene til sammen skal have ca 1/4 pakke dagligt. Men det løstpakket er nok meget nemmere i længden. Men det er ikke større stykker eller?

  Jeg finder lige den barfgruppe, tak smiley


 • #16   7. jun 2011 Ja det er billigere at købe privat eller find sine små lumkse baggårde smiley Jeg syntes dog du skal få noget viden omkring en varieret kost til dem. Hos Rigtighundemad kan du jo starte og få gode råd og evt. få lavet en ugeplan som kan justeres efterhånden. Efterhånden som ud bliver klogere, så kan du skifte ud med andre leveringsteder.

  Selvom jeg kommer med velmente råd, så vil jeg ikke være skyld i at dine hunde evt. ikke får hvad de skal have.

  Hvis dine hunde er sultne, så giv dem mad en time efter du plejer at give dem, efter et par dage rykker du det uderligere ca en ½ time, så rykker du lidt tilbage igen, så går hundes mave- tarmsystem ikke igang med at danne mavesyre før tid. Det er fint nok at give dem lidt ben, hvis det ikke lige er madtid.

  Det løsfrosne er småt, stor nok til at dine hunde skal gnaske. Du kan få poser med store stykker, men det meste er frosset i hakket form.

  Her er barfgruppen.

  (link fjernet) • #17   7. jun 2011 Ja det er nok en god idé lige at tage kontakt til rigtighundemad og få en god start med dem også.

  Dit link, er det ikke bare etlink til denne gruppe?


 • #18   8. jun 2011 Jo, du skal ansøge om optagelse. smiley

 • #19   8. jun 2011 Der skulle gerne være et felt i højre side, hvor der står "søg om medlemskab".

 • #20   8. jun 2011 Men jeg er medlem af denne gruppe:)

 • #21   9. jun 2011 Hæ hæ. Dumme mig. Jeg kan se det er der vi er. Dygtige mig :-))

Kommentér på:
Vil gerne starte op, men..

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x