{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.714 visninger | Oprettet:

Præsentationsrunde {{forumTopicSubject}}

Hvad siger I til sådan en?

Jeg kan jo selv starte...

Jeg er 35 år, uddannet pædagog og har arbejdet inden for det socialpædagogiske område. Jeg er uddannet akupunktør med et par overbygninger og har min egen klinik.
Den ligger dog fuldstændig stille og har gjort det et godt stykke tid.

Når denne gruppe er relevant for mig, så er det fordi jeg i 1999 blev diagnosticeret med en autoimmun sygdom, der hedder Colitis Ulcerosa, på dansk kronisk blødende tyktarmsbetændelse.
Det er en sygdom, der for mig har været omfattende i det jeg i en årrække har været sygemeldt på grund af den.
Jeg er i behandling for denne sygdom med biologiske lægemidler og et andet stof, der bedst kan beskrives som en mild kemoterapi for at slå immunsystemet ned. Dette har jeg været et par år.

I tilgift til Colitis Ulcerosa fik jeg efter en voldsom infektion med nogle grimme tarmbakterier og en behandling med prednisolon nogle ledsmerter, der ikke kunne tilskrives den trafikulykke, som jeg var ude for i 1994.

Siden dengang er disse smerter forværret, og min sygemelding går desværre ikke længere kun på Colitis Ulcerosa, men også ledsmerter, muskelsmerter og øgede smerter i de dele af kroppen, der kom til skade i 1994.

Jeg er lige nu under udredning hos Reumatologerne på OUH, og håber på, at det kan give en afklaring i forhold til min sygemelding.

Derfor er der fra min side interesse for temaerne, som denne gruppe dækker :o)


Kommentarer på:  Præsentationsrunde
 • #1   9. jan 2010 God ide!

  Jeg er 24 år gammel og er førtidspensionist.

  Jeg lider af 2 diagnosticerede autoimmune sygdomme. Fik diabetes (type 1) da jeg var 2 år gammel og fik konstateret multibel sclerose da jeg var 18.
  Da jeg var 18 blev der snakket førstepension men det afslog jeg og forsøgte mig som dyrepasser (uddannelse) men blev nødt til at stoppe gang på gang pga sclerose attacks. Da jeg var 21 fik jeg min pension og har siden gået hjemme..


 • #2   9. jan 2010 Jeg er 21 år og arbejder i butik. Jeg har ikke nogen uddannelse.

  Jeg har chondromalaci, som er en ledsygdom.
  Det betyder i bund og grund at i stedet for jævn og fin brusk, har jeg tynd og ujævn/ru.

  Til hverdag giver det gener som smerter, ømhed, mine knæ låser, og jeg får især problemer hvis jeg er i den samme stilling længe, som at sidde eller stå.
  Endvidere giver det lidt bøvl med trapper, og i perioder har jeg svært ved at køre bil og gå.

  det startede da jeg kom i puberteten, for små ti år altså, men fik først en diagnose for ca. 3 år siden, efter jeg fik ny praktiserende læge.

  Jeg er ikke i behandling for det, men tager glucosamin og periodevis en del smertestillende. En operation har været på tale, chancen for et godt resultat er for små til at jeg vil under kniven.

  Udover knæene har jeg også lidt bøvl med hofterne, og i perioder døjer jeg med mine håndled samt ankler.


 • #3   9. jan 2010 I øvrigt er det en af de mest udbredte ledsygdomme, min læge fortalte mig at 1/3 af Danmarks befolkning har det i mere eller mindre grad..

 • #4   9. jan 2010 Jeg hedder Jette, er 45 år, har haft psoriasis siden jeg var 8-9 år.
  Gennem de sidste ca. 18-20 år har jeg haft diverse ledsmerter.
  For 4-5 år siden var jeg til en helbredsundersøgelse, hvor lægen pludselig udbryder: Jamen du er jo hybermobil.
  Jeg har så læst og været til fordrag om hybermobilitet, men synes ikke at jeg kunne passe mine smerter helt ind i den kasse.
  Jeg har nu efter mange og træge lægesamtaler været til en skintiografi hvor de har fundet aktivitet i mine led. Den praktiserende læge siger at det med al sandsynlighed er psoriasisgigt. Jeg afventer nu en undersøgelse hos reumatologerne.
  Og med hvad jeg har selv har kunne finde ud af omkring psoriasisgigt, så er det ikke unaturligt, at der går mange år fra de første symptomer til at man får en diagnose.
  Mine smerter har siddet ved forskellige led, men begynder nu i nogle led at være permanente.


 • #6   9. jan 2010 Hey allesammen !

  Jeg hedder Freja og er 20 år.
  Bor i farum / nordsjælland og har ingen uddannelse eller arbejde og er PT på kontanthjælp

  Jeg fik i 2008 konstateret Fibromylagi som giver mig daglige difuse smerter i forskellige led .
  Jeg har haft det siden jeg var 12 ca. og det har igennem mit liv givet mig storer problemer med ikke kun at følge med i skolen men også at få normale veninder og lave de aktivivteter der hørte under at have veninder.
  Det har taget hårdt på mig, men er endelig ved at inhente det forsømte på det punkt:

  Nu Mangler jeg noget vejledning i hvordan jeg kan komme til at tage en uddannelse og have et arbejde., hvis det kan lade sig gører !? Håber !
  Vil meget gerne arbejde med dyr/hunde da det klart er der min storer kærlighed ligger smiley

  Håber at få en masse gode råd, inspiration og gode snakke herinde !


 • #7   9. jan 2010 Jeg har ikke fået dignoseret noget, men har lige været en tur på Køge Sygehus. Har kronisk senehendeskedebetændelse, men de kan ikke gøre noget. Lægen sagde at jeg var meget hævet i håndleddet, men de kunne ikke gøre noget. Jeg kunne tage en panodil, når det gjorder alt for ondt. I forbindelse med mine besøg på Køge Sygehus, fik jeg taget blodprøver for gigt, men de viste ikke noget.

  Det er nærmest som om at der går kramper inde i selve håndleddet - det gør niller naller.

  Jeg er hypermobil, hvilket gør mange ting øv.

  Min mor mistænkte meget at jeg havde gigt, fordi jeg knækker sammen i benene og pludselig kan falde. Aner ikke hvorfor. Men nu er det blevet bekræftet at der ingen gigt er. • #8   10. jan 2010 Jeg hedder Eva er 31 år og bosiddende i Tårnby på Amager.
  Jeg er uddannet tjener men efter 8 år i den branche endte jeg med en dårlig hofte. Pt arbejder jeg i HTH i admin. og har et bijob hos Dansikring som centervagt.
  Jeg ar en autoimmum sygdom der kaldes errusiv lichen planus, og som for mit vedkomne angriber mine kindslimhinder, den kan dog også komme i kroppens andre slimhinder..
  Den viser sig som snå blæner i munden der sprænger og så bræder det sig i et tempo så hvis det ikke bliver behandlet kan en lille bælne blive til betændelse i hele munden på lidt over 1 uge..
  Den salve der virkede for mig er taget af markedet for ca 1 år siden, så nu har jeg kun predisolon der hjælper..


 • #9   10. jan 2010 Jeg hedder Jytte og er 60 år ,jeg er uddannet pædagog, og jeg arbejder med fysisk og psykisk handicappede , har tidligere arbejdet som leder indtil min mand døde for 10 år siden.
  Jeg har ikke selv nogle dianogser , men jeg bor med min datter på 20 som efetr 3 år med konstante smerter i ryggen og i finger ledene og tå ledene endelig har fået konstateret psoresis gigt. Det er gårdt at se på at hun er så ked af at netop hun har fået det , hendes far led også af psoreasis gigt , han havde lige som hende gigten i mange år inden psoreasis'en udbrød.

  Hvordan klare jeres pårørende det ?
  Eller hvordan klare i som pårørende at komme igennem de dage hvor de har smerter , og psykisk ikke har det godt ?


 • #11   10. jan 2010 Fru Jacobsen - det er et rigtig godt tema, synes jeg - laver du ikke en tråd omkring det, så vi kan bore os lidt ned i det?

 • #12   10. jan 2010 *CH* Tavlemafioso !

  Jo jeg laver lige en tråd om dette.


 • #13   10. jan 2010 Gizmo @

  Jeg ser jo at hun er ked af det , og ikke orker noget , hun er samtidig meget vred på alle der gerne vil hjælpe hende , og vil ikke have hjælp, og så kan jeg jo se smertene i øjnene på hende , og det gør ondt at jeg ikke kan tage smerterne for hende.


 • #14   11. jan 2010 Jeg hedder Siri, er 26 år og fejler så vidt jeg ved ikke noget som helst. Men jeg bor sammen med min kæreste, som lider af Colitis Ulcerosa. Det er en sygdom, der påvirker både hans liv og vores fælles liv i høj grad. Så jeg er super glad for at jeg måtte være med i denne gruppe!

 • #15   28. jan 2010 først tusind tak for medlemskab,,, jeg hedder gitte er 47 år har en svær stofskiftesygdom og øjensygdom, er blevet opereret ,åbnet i hovedet, for at sætte mine øjne på plads lang historie, men har gennem 5 år fået høj dosis prednison behandling som har en del bivirkninger, har sammenfald i knoglerne, har fået leddegigt i fingre,fødder,gigt i lænden som så viser sig at jeg har diskusprolaps i ryggen nu som stråler ud i venstre ben, venter på operation, får så meget smertestillende at jeg selv tit tænker det da løgn jeg skal have så meget medicin, men håber at komme ud af det en dag, er førtidspensonist pga min sygdom desværre,men kan ikke arbejde mere da jeg er dagpatient på hospitalet 3 gange om ugen og har dage hvor jeg intet kan, kh gitte

 • #16   31. jan 2010 Først en tak fordi jeg måtte være med i gruppen - og så også lige en præsentation af mig selv.
  Jeg hedder Charlotte, er 39 år, uddannet lægesekretær og arbejder på OUH.
  Jeg var, indtil jeg fik min datter for snart 11 år siden, alm. sund og rask, døjede lidt med "en skæv ryg" og lidt migræne, men det var ikke noget, der betød så meget.
  Da jeg ventede min datter, skete der noget i min krop. Ingen tvivl om, at min krop reagerede på, at min datter var "unormal". Jeg blev voldsomt deprimeret og min krop gjorde ondt. Da hun kom til verden - en måned for tidligt - fik jeg kraftige smerter i mine ben, og jeg blev tjekket af div. læger under indlæggelsen, men ingen fandt ud af noget... Nu er der så snart gået 11 år, og jeg har STADIG mange smerter i muskler og led, især i mine ben, men også i arme, skuldre og nakke... Jeg har været igennem stort set alle instanser, men er ikke kommet en specifik diagnose nærmere - må leve med "kroniske muskel- og ledsmerter".
  Inden for de sidste 5-6 år er der så tilkommet flere ting, bl.a. 2 autoimmune hudsygdomme: rosacea, som er en hudlidelse i ansigtet og lichen simplex chronicus, som er en kronisk tilstand i "de ydre kønsdele".


Kommentér på:
Præsentationsrunde

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce