{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.987 visninger | Oprettet:

Frengle... {{forumTopicSubject}}

og Puggle?
Gud hvor jeg korser mig!
Sidder og lure lidt på dba og så dukker der disse "racehunde" op som ifølge sælger er populære.
Hvorfor blander man beagle med fransk bulldog?!
Er simpelthen uforstående overfor det. På ejers hjemmeside er der en 6 årig tæve til salg, nok fordi at hun er for gammel til at få hvalpe?
Øv hvor bliver jeg bare trist!
Forstår slet ikke at der er nogen der overhoved overvejer at købe fra sådan et sted.

Undskyld mit galde, måtte bare lige ud med det.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Frengle...
  • #1   24. maj 2011 Nu skal man jo være varsom med at pålægge andre motiver som man ikke har grundlag for at udtale sig om...

    Jeg er heller ikke tilhænger af, at man blander racerne, men håber bare at folk har sat sig ind i, hvad det vil sige at få hvalpe, samt undersøgt deres avlsdyr.
    Så må det vel være op til hvalpekøber om de vil støtte sådan et opdræt.

    Personligt er der rigtig mange renracet hunde som jeg ihverttilfælde ikke med min gode vilje kan støtte fordi de er blevet avlet for ekstreme alene for at give os noget sjovt eller særpræget at kigge på. Så det gør ikke den store forskel for mig om der er tavle, eller ej på disse hunde.


    / Trine


  • #2   24. maj 2011 Men det virker bare mærkeligt at man har 5 forskellige hunderacer og så er der hunde af ældre alder til salg?

  • #3   24. maj 2011 Ja men det kan der jo være en god grund til...

  • #4   24. maj 2011 Heldigvis afgører vi selv hvilke hunde vil vil købe og hvilke opdrættere vi vil støtte...

  • #5   24. maj 2011 Jamen ligefrem at begynde at give gadekryds 'racenavne" og have en kennel og oven i det sælger gamle tæver, viser da godt nok lidt at det ikke ligefrem er noget seriøst og det første der popper op i mit hoved er at de gør det for pengenes skyld

  • #6   24. maj 2011 Mette... Der er mange store og seriøse gamle opdrættere der sælger deres avlstæver når de har aftjent deres avlspligt i kennelen, og sælger dem for at de kan komme ud til nogle hvor de kan nyde deres otium...

    Om man kan lide det eller ej så foregår det sådan rigtig mange steder - heller ikke en måde jeg bryder mig om, men fungerer det for andre så fred være med det.

    Hvordan tror du vi er kommet frem til de racer vi kender idag - tag fx den franske bulldog og se hvordan den så ud for ca 100 år siden - i dag er det jo en helt anden type hund...


  • #7   24. maj 2011 inde på gipote, så jeg igår at både labradoodle og goldendoodle står som selvstændige racer... omg...

  • #8   24. maj 2011 Jeg siger ikke der er noget galt med store opdrættere?
    Men når de har 5 forskellige racer og begynder at mixe dem og kalde dem for nye "racer" og der ikke er en dyt stamtavle på noget af det og de gamle hunde bliver solgt, så kan jeg virkelig ikke se hvad de skulle gøre det for, udover pengene? Det er jo ikke en gang et ups kuld, de har jo hjemmeside og det hele.
    Vil NÆSTEN vove og påstå at ingen af disse hunde er tjekket udover det alm. sunhedstjek.

    Om racehunde ændre sig og om det er i orden er en helt anden snak der høre til i en anden tråd :o)


  • #9   24. maj 2011 Jamen så må du jo konkludere, at de opdrætter hunde for at tjene penge, og glæde dig over der ikke er nogen der tvivnger dig til at øbe hund derfra...

  • #17   24. maj 2011 Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes. På en måde kan jeg godt lide tanken om at der er nogle der er med til at skabe nye racer - men mange af dem der laver disse, tror jeg ikke opdrætter for på sigt at skabe nye racer der evt kunne blive godkendt i FCI.

    Mange af de racer vi kender i dag er jo også startet et sted. Nogle ved uheld og andre ved bevidst at avle blandinger til at lave nye racer der lever op til det man forventer af den nye type hund.


  • #19   24. maj 2011 Hvis det er den Kennel jeg tænker på ja så har de blandet lidt af hvert.
    De har da udnyttet alle mulige kombinationer...:)

    Dsg og mops (så har de ingen vejrtrækningsproblemer mere jo )
    Mops og Beagle'
    Beagle og FB
    FB og Mops (så forsvinder vejrtrækningsproblemet jo også)


  • #21   24. maj 2011 Ja det skulle ikke undre mig smiley
    Men når de står i div. annoncer at de er fra reg. og godkendt Kennel tror jeg bare at mange falder i og tænker at så må det være godt...


  • #23   24. maj 2011 Jeg synes bestemt ikke at man er seriøs opdrætter når man laver gadekryds og opfinder sin egen race og vælger at sælge sine tæver når de ikke kan lave flere hvalpe. For mig at se er det at gøre det for pengene forkert.

    Dét stykke papir er for mig en form for garanti for hvad man forventer at få, dette har man ingen idé om med disse gadekryds. Desuden, hvem skal man sælge disse blandinger af Beagle og Fransk Bulldog til? Den ene hund er som tidligere nævnt jagthund og den anden er jo selvskabshund. Der er godt nok noget forskel på de hunde.

    Synes bestemt ikke man kan være det bekendt hverken overfor hvalpen eller den nye ejer af disse hvalpe, der kan risikere at opstå SÅ mange problemer, som bare så let kunne have været undgået.


  • #24   25. maj 2011 JEg synes så heller ikke man er seriøs fordi man opdrætter under FCI/DKK men har så mange hunde at man umuligt kan socialisere dem alle ordentligt og iøvrigt har dem gående i tilbygninger.

    Og jeg synes heller ikke man er seriøs når man ikke følger sin kennel klubs etiske anbefalinger men laver alle mulige finurligheder for at omgåes DKKs regler på hunde der ikke kan avlsgodkendes i DKK, hvilket jeg efterhånden har set rigtig mange eksempler på...eller man ikke har styr på sine løbske tæver....

    Men vi er heldigvis frit stillet om vi vil støtte disse opdræt - uden købere ingen opdrættere...

    Så vil jeg iøvrigt lade det være op til min kennel klub, at vurdere om noget er seriøst eller useriøst avl, selvom jeg naturligvis har en mening om etik, moral og opdræt..

    / Trine



  • #26   25. maj 2011 Og mener du dermed så, at bare man har stamtavle på sit afkom så er det seriøst opdræt?

    Om man så ikke får undersøgt sine avlsdyr, eller fifler med resultaterne, brugsprøver, eller køber resultater i udlandet så er tavlen tegn på seriøst opdræt etc

    Er det så lige meget med om man har så stort et opdræt så man er nødsaget til, at skille sig af med sine avlshunde når de er brugt fuldt ud?

    Er det lige gyldigt om man har den fornødne tid til hver og en hund man har i sin kennel, og om hundene går i tilbygninger, eller er en naturlig del af familien?

    Jeg kender faktisk rigtig mange seriøse mennesker, der har lavet opdrættet uden tavle fordi udstillinger ikke er noget for dem, og det som bekendt krver min en 2. præmie for at blive avlsgodkendt, men de har derimod fået undersøgt deres dyr for langt flere ting end deres kollegaer med samme race der opdrætter udelukkende på udstillingsresultater. Så jeg mener bestemt også man kan være useriøs selvom man opdrætter med DKK kennelmærke som man kan være seriøs når man opdrætter uden stamtavler, men det er jo en smagssag.

    Var det ikke fordi jeg elsker at udstille så meget tror jeg egentlig ikke at en tavle betød så meget - min første podhalanski var uden tavle og jeg har aldrig haft en mere fantastisk hund end ham, og får det heller ikke...

    Men igen det er en smagssag... og der skal være lidt til os alle...


  • #29   25. maj 2011 Seriøst opdræt er for mig en der går op i at hunden følger standarden, går op i hvad der ligger i anerne af temperament, arvelige sygedomme osv.
    Den seriøse opdrætter gør alt for at få nogle sunde og velfungerende hvalpe og den eneste måde man kan gøre det på er ved at have stamtavle, så man kan gå tilbage i anerne og tjekke sundheden.


  • #31   25. maj 2011 Maj-Britt:
    Det er nemlig det tavlen er...
    Men ja, der er desværre brådne kar, også i DKK.


  • #33   25. maj 2011 Og hvordan studerer du så den stamtavle der er dit bevis på sunde hvalpe?

    Hvordan vil din stamtavle foræltte dig om din hvalp er ud af HD aner, ellr andre genetiske lidelser, hvis hundene ikke er undersøgt for det og erklæret for enten fri eller som bærer, eller havende denne lidelse?

    Jeg har en fantastisk tæve med D hofter hvis bevægeapperat er hendes force, og da der ingen krav er om Hd undersøgelser for denne race kunne jeg have brugt hende i opdræt helt legalt, men hvordan kunne hendes hvalpes stamtavle fortælle om hendes HD problematik hvis hun ikke var undersøgt og aldrig har haft problemer med hofterne?

    Jeg kan så forsøge at overbevise mig selv om at det bare er en status som DKK har givet min hund fordi de ikkekan lide mig... hmmm

    Seriøs opdræt er, at få undersøgt sine avlsdyr, også selvom en kennel klub ikke har restriktioner for racen, udvælge de sundeste, mest racetypiske, og ikke mindst lære af sine fejl.

    Og jeg synes det er bekymrende hvis i mener at man kan fifle med reglerne så man kan opdrætte selvom ens hund ikke er avlsgodkendt - i min verden er der ingen forskel på sådan et opdræt og en blandingsopdrætter...

    / Trine


  • #35   25. maj 2011 Ulla... nu har vi begge fransk bulldog så vidt jeg kan forstå, og der er jo ingen restriktioner for bulldoggerne så er de ikke undersøgt fremgår det jo heller ikke af stamtavlen om de har HD, dårlig ryg etc...

    Vil det sige at alle der opdrætter Bulldogger og ikke får undersøgt deres avlshunde så resultaterne fremgår af stamtavlen er useriøse eller hvordan skal det forstås?


  • #38   25. maj 2011 Ok skulle bare være sikker på jeg forstod dig....

    Mette, jeg vil gerne høre, hvordan du aflæser en stamtavle, hvor der ikke står meget andet end køn, fødselsdag evt titler og stambogsnummer, hvad er det du kan aflæse ud fra sådan en stamtavle... Der efter din mening, hvis jeg har forstået dig ret, gør sådan en stamtavle til et seriøst opdræt?


    / Trine

    Sorry hvis jeg ikke svarer lige med det samme men har lige lidt pligter inden jobbet kalder...


  • #39   25. maj 2011 Til MGP hvis det er dit syn på tavler så må en DRU tavle jo være lige så god som en DKK tavle eller hur?

  • #42   25. maj 2011 Jamen de oplysninger skal jo fremgå af stamtavlen for at de kan vælte ud af computeren...

  • #44   25. maj 2011 Du kan jo ikke se andet end, hvor mange hvalpe der var i de pågældende kuld og hvis de heller ikke er undersøgt for noget eller ejer ikke engang gider være medlem af DKK og få registreret evt sundhedsoplysninger, kan du jo ikke bruge den oplysning til så meget mere end at tæven har fået x antal kuld med, hvilke hanner og that´s it...

    Hvis jeg havde udstationeret min tæve, og ladet hende få et kuld hvalpe i udlandet, men ikke oplyst dette til DKK når jeg så fik min tæve hjem igen, hvor meget kunne du så se ud fra hendes stamtavle?



  • #45   25. maj 2011 Jeg har faktisk undersøgelser på mine hunde som jeg ikke kunne købe rekvisitioner til den gang jeg fik dem undersøgt,og dermed kunne de ikke registreres, men det vigtigste for mig var at vide om mine hunde havde de problemer.

  • #46   25. maj 2011 Og lige en sidste ting... Ja Ulla mine hunde har HD og min erfaringe siger mig at DKK er det strengeste land mht til at vurdere hofter på racen - derfor har det været utroligt vigtigt for mig at vie om mine hunde har HD eller om DKK bare er for streng, og af samme årsag har jeg fået min tæve undersøgt flere forskellige steder bla med 3d røntgen, Pennhippet samt anket DKK vurdering men alle undersøgelser viser at HD faktisk er et reelt problem for min tæve...

    Så Jeg er lykkelig for jeg har gjort mig den ulejlighed ikke at lave hvalpe på hende uden at få hende undersøgt, og mest af alt er jeg lykkelig for at hun tilsyneladende ingen problemer har med sine hofter trods D hofter og i en alder af 8 år...

    God aften


  • #48   25. maj 2011 Maj- britt vi debatterer jo stamtavler og seriøst opdræt vs tavleløse og "useriøse" opdræt...

    Og hvis du glæder sig over alle de oplysninger du kan finde derinde, og ikke er ked af alle de racer der burde have oplysninger, men som ikke har det, hvorfor så tage sig af om folk lave blandingsracer det må vel være samme filosofi?

    Ved godt jeg sikkert er lidt krakilsk, men for mig er stamtavlen ikke nøødvendigvis det værd den er skrevet på, hvis der ikke ligger et seriøst arbejde bagved som bla indebærer, at man har fået undersøgt sine avlsdyr, og har sin moral og etik med sig i sit opdræt, og ikke kun er moralsk når det gælder alle andres opdræt... men det er naturligvis langt nemmere at være kritisk og stille krav til andre som man ikke selv mener man skal opfylde...

    Nå men nu må jeg simpelthen logge af, men altid dejligt med dig som sparringspartner hæ hæ... God aften!

    / Trine


Kommentér på:
Frengle...

Annonce