{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
945 visninger | Oprettet:

Små hunde/ agressivitet {{forumTopicSubject}}

I går - under anden tråd, kom det frem, at mange fandt små hunde meget aggressive.

Jeg har ikke selv oplevet det, men.........

Jeg er lige kommet hjem fra den daglige 5 km runde med vufferne. En stor del af denne er gennem fritløbsområde.

Vi møder tit små hunde - ingen problemer.

Det gjorde vi også i dag - en kending, som er meget glad for at lege - men altid starter med at underkaste sig. Det er vist en blanding mellem gravhund og terrier af en slags ( lille, lang krop - råhvid, krølllet pels, og cairn-ansigt ).

Nå - men det nye var at det var "far" som gik med den - mand, over 50, lidt små-rund. Ham har vi ikke mødt før - det har været mor.

Mine hunde spotter jo lille-hunden på afstand og løber hen ( den er også løs ). Dens lille hale kører løs, og den løber hen til Gimli, men lægger sig så ned på ryggen - for at vise at den underkaster sig. Han snuser, mens hans hale logrer mindst lige så meget - han elsker små hunde.

Men : så kommer far farende. "Få den væk - Få den væk" siger han ( om min hund ). Jeg er 15 m væk, og råber -: nej, nej - det er helt ok. Hun underkaster sig bare.

Han bliver ved og er nu nået hen, og sætter sig beskyttende over den lille, og skubber til Gimli. Begge hunde prøver at nå hinanden.

Jeg er også kommet derhen, og siger at det altså er helt naturligt. Han er sk... sur - og siger at jeg skal fjerne ham.

Okay, siger jeg - går videre, og fløjter en enkelt gang. Og smut - så er Gimli med mig. SÅ spændende er den lille heller ikke - han kender den jo, og den har ikke nyhedens interesse ( jeg var ret sikker på, han ville komme ). Honey har fulgt det hele på afstand - logrende, og afventende på at den lille kom op, og ville lege. Men hun render så også med mig.

Så jeg går videre med begge hunde, i rask tempo. Og hvad sker så (?)

Jo - Lille-fisen, kommer spurtende efter os. Alt hvad remmer og tøj kan holde. *GGGG*

Gimli har en helt speciel tiltrækningskraft på små hunde - og sådan har det altid været - også hvalpe. Så den vil med ham.

Og hvad gør jeg så ?

Jamen - manden bad mig fjerne mig - så det gør jeg. Jeg går videre i rask tempo, og ignorerer ham og hans hund, som lykkeligt sponser rundt om Gimli, som dog ignorerer den og følger mig.

Hold da k......... han fik travlt, med at hente sin hund.

Men havde han talt ordentligt, havde jeg selvfølgelig stoppet.

Og nu kommer moralen.

Var det nu ikke mor, som havde luftet altid - og syntes det var hyggeligt Lille-fisen kunne lege med bl.a. Gimli, Honey og andre hunde - men derimod far. Så tror jeg den var blevet smittet med fars angst for større hunde, og havde gøet og skabt sig.

Jeg tror rigtigt tit, det er ejerens skyld, når de små ter sig.

Mange gange kan det jo netop være, en lille hund er valgt, fordi man - måske ubevidst - er lidt bange for de store. Og så smitter man jo altså hunden - som gerne vil beskytte sin ejer ( hvis den har førertrøjen på), eller bare følger flokførerens reaktion ( hvis den ikke har).

Jeg går på træningshold med en ds gårdhund. Den har også været hamrende bange for andre hunde - helt klart ejeren, som godt er klar over det - og selv arbejder med sin angst for større hunde ( super flot erkendelse ).

Jeg havde selv en DS før jeg fik collies - og den elskede andre hunde - store som små, og knoklede rundt og legede.

Sådan har alle mine hunde været, men jeg elsker også at se hunde lege, og nyder at komme ud og møde nye bekendtskaber - så det kan mine hunde jo mærke på mig.Jeg tror det betyder rigtigt meget, hvad man selv sender ud - og vil i øvrigt håbe - særligt for Liille-fisens skyld, at det snart er mor, der er på banen igen m.h.t. luftning.






Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Små hunde/ agressivitet
  • #1   10. jun 2006 Hej Dorthe!

    Selvfølgelig findes der hunde med traumer - jeg talte bare helt generelt.

    M.h.t. at dine hunde gøer, fordi de vil lege.

    Det er altså rimeligt normalt - særligt hvis de ikke lige kan komme til det.

    Vi har en kanal, der skærer igennem fritløbsområdet. Hvis vi går på den modsatte side af en spændende hund - så gøer mine hunde, mens halerne logrer helt vildt. De vil så gerne lege........men kan ikke grundet, kanalen.

    Som regel ender det med, de står nede ved kanten og logrer - og den anden hund tilsvarende på den anden side.

    En løsning for dig, kunne måske være at tage dem ud enkeltvist og socialisere?

    Ved godt, det er stort job - men det behøvede ikke være hver dag på den måde.

    Men det er meget sværere for andre hunde at overskue, når de står en hel flok, og derfor kan de føle sig pressede og undvige.

    Jeg kan klart se det på de nye hunde vi møder - der er stor forskel på om jeg kommer med begge ( flok ) eller kun en.



  • #2   10. jun 2006 Ja jeg er ked af at sige det men har altså kun mødt 2 søde, velopdragne menneske og hundevenlige små hunde, DSGèr på min datters rideskole.

    De små hunde der er og har været i familien og blandt venner har hverken været velopdragne eller venlige, så jeg må indrømme at jeg aldrig har været specielt glad for små hunde.

    Her i den lille by vi er flyttet til møder vi "heldigvis"? kun en mindre hund, en chi, og han vil æde alt der bevæger sig som ikke er familie. Ejeren er klar over det og derfor er han altid i snor når de endelig bevæger sig udenfor matrikelnummeret.

    Selvom jeg aldrig har været heldig i mit møde med små hunde er jeg da godt klar over at de er nøjagtig lige så venlige og kærlige som de store hunde jeg har omgået, men jeg et nu altid forbeholden i det første møde!!

    Har instrueret mine børn kraftigt i at ved små hunde gælder de samme regler som for store hunde, ikke gå hen til dem uden ejerens tilladelse, selvom de i starten 0-3års anderen ikke helt forstod det, for de var jo lige så små/store som deres bamser og åhh så søde at se på!


  • #3   10. jun 2006 ja ejeren har jo altid et kæmpe ansvar ang. hvordan deres hund ender ud med at blive vil nok selv mene 90% eller noget i den stil. men mange små hunde kan virke aggresive forde de fare frem og gør, det ligger i generne på mange af de små da de er tempelhunde og er i sin tid avlet til at virke som alermer t templerne.


  • #4   10. jun 2006 Tanja L>> ej træls i bor så langt væk eller s skulle i bare møde Zacho han elsker alle mennesker og hunde især store hunde er han helt tosset med og lege sammen med, ville være sikker på at Monique og Zacho kunne få mange timer til og gå sammen.

  • #5   10. jun 2006 Ja et par møder med nogle små søde hunde ville være dejligt for Monique der er begyndt at miste interessen (går udenom) små hunde, men med god grund for hun bliver som regel hakket i snude eller ben når hun prøver at hilse på de små!!

  • #6   10. jun 2006 sikke en sjov historie :o) jeg gad godt have haft set "far" løbe efter dig og hans egen lille hund hehe

    måske er nogle små hunde arrrige fordi det kan være svært at få så meget opmærksomhed når man er så lille! ellers ved ikke :o)


  • #7   10. jun 2006 Ja - det var et ret sjovt "billede" ;o)

    Han var jo en tyksak, og meget forpustet og svedig, da han endelig nåede os. Han blev jo stående et stk. tid, da han troede at bare han råbte RIGTIGT højt, så ville Lillie-fisen syntes han var sk... spændende, og komme farende tilbage *GGGGGGGG*

    NOT!

    Men jeg smilede da sødt til ham - tror bare ikke han så det - for han skulle jo bukke sig ned, for at samle hunden op, og maven sad i vejen.........

    Det var faktisk næsten synd.......


  • #8   10. jun 2006 Tanja: Jep. "Spillereglerne" er de samme. En lille hund kan sagtens være en stor hund iflg. dens egen mening, og derfor skal man ikke gå hen til den "bare" fordi den er lille.

    Dejligt du lærer dine børn det, for man møder sgi mange børn som lige frem kan finde på at rende efter en for at klappe hunden selvom man har sagt nej til dem *suk* ;o)


  • #9   10. jun 2006 Små mennesker har tit (ih hvor jeg ææælsker at generaliserer) et større behov for at hævde sig, og det foregår tit højt råbende. Måske hunde har det lidt lige sådan? Især små folk der hedder anja faktisk... hmmm.... *GG*

  • #10   10. jun 2006 *LOL* Gad godt at have set dig raske afsted med ham den halvtykke halsende efter dig..*GG*

Kommentér på:
Små hunde/ agressivitet

Annonce