{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.892 visninger | Oprettet:

De nye import-regler (Rabies) {{forumTopicSubject}}

Er det kun mig, der synes, det er en katastrofe at hvalpe/killinge-erklæringerne bortfalder?
https://foedevarestyrelsen.dk/nyheder/webnyheder/2024/maj/rabies

Jeg er ret afklaret med, at min næste MAS heller ikke skal være dansk opdrættet, men jeg har bare ikke lyst til at misse næsten to måneder, af dens liv... smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  De nye import-regler (Rabies)
 • #1   27. maj Problemet med rabies er vel ikke de hvalpe/killinger, der importeres lovligt.
  Problemet kunne vel nærmere være alle de stakkels hvalpe, som er alt for unge og som kommer fra tvivlsomme forhold (det er vist primært hvalpe), der kommer illegalt over grænserne.

  Det er vist som at gå med livrem og seler og to ekstra knapper.
  Sidst et menneske blev smittet med rabies i Danmark, var i 1982.
  Gad vide, om smitten kom via en hund. Tænker nærmere, at det har været en flagermus, men jeg ved det ikke.


 • #2   27. maj Jeps - men måske man bare skulle begynde at kontrollere istedet så... For de nye regler har jo ingen effekt, hvis hvem-som-helst alligevel kan køre over grænsen med bilen fuld af alt for små hvalpe.

 • #3   27. maj Det er fuldstændig gak og meget trist for alle os med en antalsmæssig lille race

 • #4   27. maj Det er katastrofalt.
  Alle ved at den første tid sammen er helt afgørende for hundens liv.


 • #5   28. maj Jeg havde faktisk planer om at min næste hund skulle have været hentet i udlandet.

  Nu er den plan desværre skrinlagt, da jeg ikke ønsker at vente til hvalpen er 15 uger gammel. Det kan også være et problem i forbindelse med transport i fly, da hvalpen så vejer for meget til at den må komme med ind i kabinen, men skal så istedet for puttes i en transportkasse og i fragtrummet på flyet.

  Så nu ved jeg ikke helt, hvad jeg så gør. Så for mig er det er den værste beslutning Fødevarestyrelsen har taget i lang tid, særligt fordi det overhovedet ikke er noget fagligt belæg for at ændre reglen.


 • #6   28. maj Igen så savner jeg at DKK er gået ind i det og forsøgt at gøre noget for at stoppe det.

 • #7   28. maj Følgende er fra Statens Serum Institut:

  Den klassiske, sylvanske rabies kan forekomme hos kødædende dyr såsom hund, vaskebjørn, kat, abe eller ræv samt visse flagermus i Amerika. Denne type findes i Grønland med ikke i resten af Danmark, og klassisk rabies er i det hele taget sjælden i vores del af Europa, men ses dog i sjældne tilfælde hos ulovligt importerede, uvaccinerede dyr.

  I Danmark forekommer rabiesvirusformer kun hos flagermus som European Bat Lyssa Virus (EBLV), der også kan give rabiessygdom.

  Smitte af mennesker sker hyppigst i Afrika syd for Sahara samt i Asien. I Europa rapporteres årligt få tilfælde af hundegalskab hos mennesker fra Rusland og andre tidligere Sovjetrepublikker.

  Det skønnes, at omkring 35.000-40.000 mennesker dør af rabies om året i verden, stort set alle i udviklingslande.


 • #8   28. maj I det link, som Karina har sat ind, står der, at det seneste tilfælde af rabies hos et menneske, var i 1982.
  Det kan jeg ikke finde andre steder, men jeg har fundet nedenstående på Statens Serum Instituts side:

  Den klassiske (sylvatiske) rabies kan forekomme hos pattedyr som hund, vaskebjørn, kat, abe eller ræv samt visse flagermus i Amerika. Denne type rabies er ikke set blandt dyr i Danmark siden 1982 (hvor den blev konstateret hos en ko i Sønderjylland, der formentlig var bidt af en ræv fra Tyskland).


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #9   28. maj Det giver simpelthen ingen mening. 42 år uden et eneste tilfælde smiley
  Jeg står ikke og skal have hund fra udlandet, men det er godt nok ufattelig trist, at jer der skal må vente to ekstra måneder - miste SÅ vigtig en prægningsperiode i hvalpens liv smiley • #10   28. maj Jeg håber virkelig, at de regler når at blive modificeret, inden de skal træde i kraft. KUNNE man evt. gøre en undtagelse, hvis hvalpen var registreret under FCI?


 • #11   28. maj Jeg synes det er virkelig supertrælst. Begge mine racer er jeg nødt til at hente i udlandet, da jeg ikke kan få det jeg ønsker her i DK. Håber det er noget der kan laves om på igen - eller man kan finde et smuthul.
  ... alternativt bliver man jo nødt til at blive kriminel. Jeg kan ikke helt forestille mig først at få min hvalp når den er 15 uge gammel.
  Og ja, hvor har DKK mon været????


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #12   28. maj DKK har nok været på udstilling smiley

 • #13   28. maj Jeg bliver simpelthen bare så gal i skralden over den her slutsvada i fødevarestyrelsen skriv:
  "- Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil have sin nye hvalp eller killing så hurtigt som muligt, så de kan knytte stærke sociale bånd til deres nye familie. Det kan man stadig, men man skal anskaffe sig en hund eller kat, der er født i Danmark, hvis man vil have den før den er 15 uger, siger enhedschef hos Fødevarestyrelsen Christina Rughede."
  Man kunne jo sagtens have lavet de regler noget mere smidige. Der er jo masserer af EU lande der heller ikke har haft rabies i meget meget lang tid. De kunne så være på en liste hvor man stadig kan importere fra når hvalpen er 8 uger. Det er jo regler der er implementeret i en del andre EU lande og jeg kender et par opdrættere af brugsracer der jævnligt sælger til udlandet. Det betyder et seriøst et kæmpe ekstraarbejde for opdrætter.


 • #14   28. maj Ja, man kan da tvivle på, hvor mange opdrættere, der reelt gider sælge til udlandet, når det betyder, at de skal have hvalpene dobbelt så lang tid.
  Det ender jo med, at man er nødt til at købe sig en hvalp i år - AJ hvor ærgerligt smiley


 • #15   28. maj Jeg er helt på linie med 'About'. For os med antalsmæssigt små racer er det virkelig en katastrofe af rang. Vi har ikke tusindvis af hvalpe at vælge imellem hvert år og vi har ikke hundredevis af opdrættere i DK at vælge i mellem. For nogle racer handler det om at der 1-2 opdrættere og laver de ikke noget man kan lide/bruge ja, så er man lidt 'fucked'. Hvordan mon man kan få de regler modificerede så de er fornuftige og giver mening????

 • #16   28. maj Måske endda DKK synes det er fantastisk, for det giver jo så flere solgte danske hunde. smiley
  Det er en skandale af rang med det hysteri om en sygdom der stort set er udryddet i EU.
  Jeg kommer nu under ingen omstændighed til at købe en dansk hund på trods af de sindssyge regler.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #17   28. maj Civil ulydighed må være svaret, når der laves så idiotiske regler.

 • #18   28. maj Det er helt absurd vanvittigt og mega trist! smiley

  Jeg har netop skrevet med Fødevarestyrelsen, som skriver at det er EU-lovgivning.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #19   28. maj Det er ikke, som jeg forstår Karinas link, EU-lovgivning - men Danmark følger flere andre EU-lande mht. regler for indføring af bl.a. hundehvalpe.

 • #20   28. maj Pas. Det var bare hvad de skrev.

  profilbillede
 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #21   28. maj Hvis det var en EU-lov, skulle ALLE EU-lande vel følge den og ikke bare "de fleste":

  "Med det nye vaccinationskrav følger Danmark linjen i bl.a. Sverige, Norge og Tyskland. Kravet gælder i dag blandt de fleste EU-landene." • #22   28. maj Ja, det ville jeg da også mene. Jeg undrede mig også, men tænkte at det så betyder at de andre EU lande følger trop om kort tid.

 • #23   28. maj Vi behøver jo ikke følge EU. På det her punkt har vi jo altid stået udenfor EU. Hvorfor vi så nu skal til at følge det, fatter jeg ikke. Men måske det igen igen er hysteriet om folkesundheden, der igen igen danner rammen om tåbelige beslutninger. Der er ikke forekommet smitte mellem kæledyr og mennesker, men alligevel skal vi være så bange og så forsigtige, at nu skal vi have alt vaccineret. Jeg tror sgu der er nogle der har taget lidt for meget skade af at høre på de sidste 4 års frygt for alt mulig lort..!!!

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #24   28. maj Engang hed det "del og hersk". Senere hed det "skab frygt og hersk". I dag hedder det "skab angst og hersk" smiley

 • #25   28. maj Præcis.. Hver eneste dag bliver vi bombarderet med ting vi skal frygte. Det er så nemt at styre et land med frygt.

 • #26   28. maj Dkk har gjort indsigelse mod de nye regler men jeg tvivler oprigtigt på at de er til forhandling smiley

  Vi snakke om at vente til næste år med ny hvalp men jeg er godt nok glad ved at vi ikke ventede - hun kom hjem med fly i marts måned, 8 uger og 5 dage gammel


 • #27   28. maj Jeg får i hvert fald ikke en korthåret Collie igen med de nye regler. Så må vi vente og se, hvilket gadekryds vi kan få til den tid.

 • #28   28. maj Åhhh ja men klart, kan man ikke få en hundehvalp fra udlandet når den er 8 uger, så er en krydsning den eneste mulige løsning! Det giver da rigtig god mening!!

 • #29   28. maj Tja der er ingen opdrætter f korthåret i DK, jeg har lyst til at købe fra. Men hvad du gør, er selvfølgelig op til dig selv Bodil.

 • #30   28. maj Ja men selfølgelig, en tilfældig krydsning er da langt at foretrække!
  Det er simpelthen så himmelråbende dumt så det gør helt ondt!!!!


 • #31   28. maj Tja, når jeg jo ikke kan få en af den race, jeg ønsker, så står det mig vel frit for at vælge noget andet. Vi har før haft et gadekryds.

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #32   28. maj Korthåret collie eller gadekryds. Ingen andre muligheder. DET er da logik smiley smiley

 • #33   28. maj Det vigtigste er vel, at hunden passer til os, og vi har ikke kunne finde en anden race, som vi begge brød os om.

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #34   28. maj Er du også blokeret fra madam Susannes tråde, Bodil? smiley

 • #35   28. maj Hvorfor skulle man dog give x antal 1000 kr ekstra for en racehund i Danmark, når arbejdet er ca det samme i en blanding..? Så her forstår jeg godt Susanne.. Hvad vi ikke ser af dårlig sundhed hos Boxeren og parring af grimme æsler med både C og D hofter, spondy og hjerte 3. For ikke at glemme alle dem med skjulte sygdomme som man jo ikke hører om.
  Ikke på vilkår om jeg gad købe en dansk hund.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #36   28. maj Gælder det alle racer, Cookie?
  Stoler du ikke på en eneste opdrætter i Danmark - inkl. fx Kirsten (Whippet)?


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #37   28. maj "Hvorfor skulle man dog give x antal 1000 kr ekstra for en racehund i Danmark, når arbejdet er ca det samme i en blanding"

  Øh, er arbejdet det samme i en blanding? Hvor har du det fra?

  Du er hamrende frustreret over det elendige avlsarbejde med boxeren, men er det sådan HELT rimeligt at overføre dette til alle andre racer? Det synes jeg afgjort ikke, men hvis du har grunde til at klandre det danske avlsarbejde hos alle andre racer - eller de fleste - eller mange - må du rigtig gerne skrive om det. Jeg vil fx meget gerne høre om eventuelle problemer, du kender til, med avlsarbejdet i min race, så jeg kan reagere på det.


 • #38   28. maj Isabelle, du taler i vildelse igen. Jeg har ingen tråd, og jeg har kun 3 på filter, hvilket du tydeligvis er meget fornærmet over. • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #39   28. maj Jeg er skam ikke fornærmet over, at du har mig på filter, Susanne. Hvor får du dog den tanke fra?

 • #40   28. maj Jeg er også på filter smiley så der var de to, hvem er mon den 3 smiley

 • #41   28. maj Cookie, ja det står sørgeligt til med mange racer desværre. Og lige med korthåret Collie, er der næsten ingen opdrættere heller.

 • #42   28. maj Du har nævnt det 2 gange alene i dag Isabelle. Godt nok er jeg ikke skolelærer, men jeg er hverken dum eller blind.

 • #43   28. maj Og nej Bodil, du er faktisk ikke på filer. smiley

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #44   28. maj Jeg tror på, at du ikke er dum eller blind, Susanne. Du er bare frustreret - og et lidt ubehageligt og besynderligt menneske i min optik. Jeg har ondt af dig, men samtidig synes jeg ikke rigtigt, at din hårde skæbne giver dig ret til at være ondskabsfuld.

 • #45   28. maj Det må jo være op til en selv at være opsøgende og undersøgende mht opdræt. Men lorteopdræt findes i ALLE racer, er jeg sikker på. Og her er Boxeren nok ikke engang den værste. Men ja, der er også opdrættere herinde jeg ikke kunne drømme om at købe hund fra, uagtet at jeg skulle have interesse i racerne.

  Hvem kan jo egentlig være ligegyldigt da det blot ender ud i hetz på min person. Men jeg har set en del både herinde og på facebook i div DKK grupper, til at vide at danske hunde, er fuldstændig ligegyldigt for mit vedkommende.


 • #46   28. maj Jeg stoler ikke en flyvende fis på DKKs arbejde.
  Op mod halvdelen af min race har vist sig at være stambogsførte blandingshunde, og det er ikke eneste race med samme problem. DKK fejer hele molevitten ind under tæppet. Det er skræmmende.
  Jeg havde overvejet om kommende hund (ny race) skulle hentes i udlandet, men enten skal jeg så hente hund nu... og ellers bliver den over 15 uger. Det er altødelæggende for det jeg skal bruge hunden til, at hvalpen ikke kan flytte ind med 8 uger.
  Det er heller ikke i hvalpenes interesse at blive hos opdrætter så længe... det er en loose/loose-situation smiley


 • #47   28. maj Jeg synes det er virkelig problematisk at de strammer reglerne så meget, at det gælder alle hvalpe. Jeg synes det er fint, at de måske sætter nogle krav til hvor de er fra eller med tavle eller hvad man nu kunne gøre, for at sikre sig (hvis man reelt er bange for rabies).

  Jeg er ikke den største fan af DKK, jeg er medlem, er ved at tage opdrætteruddannelsen og kommer jo nok til at støtte dem ved at købe hund i dk igen, specielt med de nye regler. MEN jeg stoler ikke på DKK og føler der er meget at ønske hos både DKK og opdrætterne omkring sundhed, test, sind osv. Det er virkelig ærgerligt, for hvis man virkelig ville gøre noget for sundheden både fysisk og psykisk sundhed hos hunde, så kunne vi have et utroligt godt og seriøst avlsarbejde i Danmark, hvor DKK kunne stå for kvalitet og troværdighed. Men som det er nu, er stamtavlen ikke meget mere værd end det papir det er skrevet på.
  Når man ikke engang kan regne med, at ens hvalp er den race den skulle være, så kan man jo ikke regne med noget som helst.


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #48   29. maj Jeg har skrevet til DKK og spurgt til, om klubben har tænkt sig at reagere på stramningerne mht. at få udenlandske hvalpe ind i Danmark.

  Hvis du ikke stoler på DKK overhovedet, Solvej - og ikke på DKK-opdrætterne heller mht. sundhed, test, sind osv. er det så ikke en bedre idé at købe hund i udlandet hos en opdrætter, du stoler på?
  Men ja - de nye regler ødelægger meget, hvis man vil købe hvalp i udlandet smiley


 • #49   29. maj Isabelle - sig lige til, hvis du får flere informationer, end de allerede har meldt ud smiley

  Dansk Kennel Klub
  6 d. ·
  OBS! Fra 1. januar 2025 kan man ikke længere benytte de såkaldte "hvalpe-/killingeerklæringer" ved import af hvalpe. Det således ikke længere være tilladt at flytte hunde, katte og fritter til Danmark uden en gyldig rabiesvaccination.
  DKK har givet indsigelse mod dette, da vi ser tidlig socialisering som en vigtig mulighed ved hjemtagning af hvalpe, men hensynet til folkesundheden overstiger dette ønske.
  Undtagelsesmuligheden bliver ophævet med en overgangsordning, som muliggør brugen af hvalpe-/killingeerklæringerne til flytninger frem til og med den 31. december 2024.
  Da rabies forekommer i lande, hvorfra der flyttes unge hvalpe og killinger til Danmark, har Fødevarestyrelsen vurderet, at der er en reel risiko for at føre smitten til landet, hvis der fortsat dispenseres for kravet om en gyldig rabiesvaccination. Idet der i reglerne ikke er mulighed for, at Fødevarestyrelsen kan opstille særlige krav til indførsler fra lande, hvor rabies forekommer, finder styrelsen det nødvendigt at ophæve ordningen.
  Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #50   29. maj Jeg vidste ikke, at DKK har givet indsigelse. GODT, at de har smiley

  Der er en reel risiko for at føre rabies til Danmark med hvalpe og killinger - jo ja. Men hvornår er det lige, vi har OPLEVET dette?
  Hvormange hvalpe og killinger med rabies er landet i Danmark de sidste 50 år? Nul, nul eller nul? • #51   29. maj Det er simpelthen noget fis at man ikke kan lave en positivliste med lande man godt kan hente dyr i, der ikke er rabiesvaccinerede. Selvfølgelig kan man da det. Og skulle der endelig et eller andet til hinder for det i reglerne, så kan regler jo ændres. Men det er sikkert ganske uinteressant for politikere da det her jo kun er noget der kommer til at gå ud over en ret lille vælgergruppe - vi er jo ikke 10.000-vis af mennesker der importere hunde fra udlandet. Fagligt er det helt sort - men det er EUs regler så også smiley EU er trods alt rimelig sikker, når det kommer til rabies. I Tyskland var der for et par år siden et tilfælde i en hund, der var hentet fra en 'tredieland'; den blev aflivet og nåede ikke at smitte andre. Det forekommer sporadisk i nogle syd og øst-europa, men er ikke ret udbredt mere. Langt den overvejende del af smitte til mennesker sker i Afrika, Asien og Rusland. Så man kunne vel nøjes med at have strammere reglerne til import fra de områder.
  EU kunne lave regler om vaccinationskrav ved import udefra EU, have krav om rabiesvaccination af alle hunde i EU (det kan jo smitte til mennesker) og så lade hunde - uanset alder kunne rejse frit indenfor EU - er stort set hele den voksne hundepopulation vaccineret, så er risikoen fra at en hvalp skulle slæbe rabies med sig jo helt uhyggelig lille. Så ville det kun være hvis man importerer fra udenfor EU at man blev ramt.


 • #52   29. maj Der er jo i forvejen en lang liste over, fra hvilke lande, man overhovedet må indføre hunde til EU - og under hvilke betingelser (bla. rabies-vacc.), så jeg har virkelig svært ved at se effekten for "folkesundheden" af de nye regler.

 • #53   29. maj Isabelle, jeg kiggede på udlandet, men da det ikke er nærmeste fremtid (håber jeg ikke) at jeg skal have hvalp, så kan jeg jo med de nye regler godt vinke farvel til at hente en hvalp i udlandet, for jeg venter IKKE til 15 uger.

  Jeg HÅBER der kommer flere avlskrav og flere opdrættere der faktisk tjekker for sygdomme og tester hundene i forhold til sind. smiley
  Der er jo snak omkring flere krav, efter de begyndte at snakke om lovgivning på avls området, så jeg krydser fingre for at DKK dropper det der med ansvar tilbage til opdrætter.

  Jeg siger heller ikke at der ikke findes gode danske opdrættere, jeg har bare endnu ikke haft held til at finde en der tjekker for alt det jeg vil have.
  Men så må jeg jo bare tage det bedste af det der er, og håbe at det er godt nok.

  udover fysisk og psykisk sundhed, er der så også problemer med at opdrætterne bruger ( i mine øjne) alt for unge hunde), så der er også en kamel jeg måske må sluge, for medmindre den opdrætter jeg gerne vil have hvalp fra, skifter race til en jeg gerne vil have, så tvivler jeg på at jeg kan få hele pakken. Om jeg kan det i udlandet ved jeg ikke, for så langt er jeg ikke i min søgen, og nu virker det lidt spild af tid smiley


 • #54   29. maj For mig ville øgede sundhedskrav faktisk ikke hjælpe - jeg synes slet ikke, der er nogle opdrættere, der går efter en eksteriør-standard og en mentalitet, som lever op til mine forventninger. Der er ret meget mere styr på linjerne og standarderne i snart sagt resten af Europa...

 • #55   29. maj De nye regler er simpelhen bare noget møg. smiley smiley
  Truffet på et vanvittig spinkel grundlag. Jeg forstår overhovedet ikke den beslutning.


 • #56   29. maj Det er som om at politikerne i EU og regeringen har lidt for god tid, når de har tid til at indføre så tåbelige regler, som ikke har afsæt i den virkelige verden.

 • #57   30. maj Udgør gadehunde-importen mon ikke en større risiko? Hvis man ser på smittevejen ved rabies

  Jeg mener ikke nogen vaccine dækker 100 procent


 • #58   30. maj Jo, det er fra gadehundene at den største trussel kommer. Igen igen igen glimrer politikere og embedsværk ved at lave lovgivning, der rammer alt for bredt istedet for at ramme præcis, der hvor problemet er og ikke andet. Det kan sg* ikke være mange tilfælde af rabies, der potentielt kan komme ind med 8 uger gamle hvalpe købt hos europæiske (eller amerikanske) opdrættere.
  Hverken politikere eller embedsværk aner hvor ødelæggende det er for avlen af gode racehunde at man begrænser import. Og hvor skulle de vide det fra; min erfaring er at de sjældent er 'hundemennesker'.


 • #59   30. maj #58

  Ha, ha, Mette, fremover stemmer vi på Lars og Pia, for de er hundemennesker.
  Problemet er så bare, om der er andet vi er enige om smiley


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #60   30. maj Inger Støjberg, Morten Messerschmidt og Søren Pape har også hunde - med på arbejde smiley
  Pia Olesen Dyhr og Nikolaj Wammen er også hundemennesker smiley


 • #61   30. maj Jeg ved godt at nogle af dem har hunde. Og det har flere i embedsværket selvfølgelig også, men jeg kender ikke nogen af dem der har hunde på den måde som jeg fx har hunde smiley
  Ja, de har hunde, men de lader til at være tilfredse med at købe en helt almindelig 'hvad jeg nu lige kan få' af den race de ønsker. Det er sjældent dem der går efter en Dobermann med sine brugsegenskaber bevaret og en rigtig god sansynlighed for at den kan blive gammel uden at være guldkunde hos dyrlægen. De forstår sikkert heller ikke hvor stor en katastrofe det er først at starte træning med sin nye træningsmakker, når den er 15 uger og vinduet for den allervigtigste prægning stort set er lukket. Jeg er bare virkelig vred over at man har indført så tåbelig en regel på et meget spinkelt fagligt grundlag smiley smiley smiley smiley smiley smiley


 • #62   30. maj Præcis - så vidt jeg husker, er det ikke længe siden, at én af politikerne delte sin begejstring over at have anskaffet sig en doodle.....

 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #63   30. maj Mange kendisser køber doodler smiley • #64   30. maj Det er virkelig en frustrerende regel og jeg håber virkelig min tævelinje også på længere sigt er så stærk, at jeg ikke behøver importere, men kan nøjes med at parre udenlands.

  Hvis man endelig vil have større sikkerhed for ikke at få rabies til landet, kan jeg ikke forstå, at man ikke bare kan bruge den model, der tidligere blev brugt når man importerede fra USA.

  Her skulle en embedsdyrlæge skrive under på, at der ikke var fundet rabies i det område, hvor hvalpen var født og boede de første 8 uger og opdrætter skulle skrive under på, at hvalpen ikke havde været udenfor et geografisk område, der typisk dækkede et område på 10-20 km rundt om opdrætters bopæl.


 • #65   30. maj Kirsten - sådan har det også været, de to gange, jeg har fået hund hjem fra Nuuk. De skulle også have en attest på, at der ikke var konstateret rabies indenfor en vis radius.

 • #66   30. maj Karina - Det er over min fatteevne, at den regel åbenbart ikke længere vil være nok

 • #67   30. maj Også min!!!!

 • #68   31. maj Lad os håbe at EU ikke følger i USA's spor og ændrer reglerne for import til 6 måneder
  Pr. 1. augus ´24 skal en hvalp være 6 måneder gammel før den kan komme ind derovre


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #69   31. maj Så er det jo ikke en hvalp længere smiley

 • #70   31. maj Jeg er glad for at den hvalp jeg forhåbentlig skal hente i Norge bliver født inden årsskiftet, men der er også kommet restriktioner for indførsel i USA, det er så et problem med min den ene race som de er ved at etablere derovre og jeg har en rigtig god genetisk kombination som simpelthen skal derover og jeg har haft en hvalpekøber på listen i over 2 år og hun var grædefærdig over de nye regler, det drejer sig også om rabies vaccine og nu kan de først indføre hvalpene når de er 6 måneder, så jeg skal holde en hvalp her til hende og vil selvfølgelig gerne hjælpe, men hold da op hvor er altid blevet hysterisk efterhånden synes jeg

 • #71   31. maj Jeg håber også min kommende hvalp når at komme inden årsskiftet. Hvis ikke vil jeg som minimum holde mig til de lande der støder direkte op til DK så det er muligt i det mindste og besøge hvalpen ofte.

  Vil nogen give lyd i denne tråd, hvis det lykkes nogen at oprette et borgerforslag imod det? Jeg kan ikke selv finde ud af det smiley


 • #72   31. maj Det er vel ikke nok, at hvalpen bliver født i år? Den skal vel også nå at blive 8 uger, så den kan hentes inden 31/12?

 • #73   31. maj Hvorfor kan rabiesvaccine mon først gives som 12 ugers?
  Hvad er egentlig konsekvensen hvis nogen snyder og henter en hvalp uden rabiesvaccine? Aflivning eller karantæne? For der er jo ikke krav om rabiesvaccine af hunde der er født i dk


 • Isabelle
  Isabelle Tilmeldt:
  okt 2023

  Følgere: 56 Emner: 15 Svar: 1.883
  #74   31. maj Konsekvensen er vist karantæne - og hvem vil byde sin hvalp at sidde et par måneder i bur?

 • #75   31. maj Karina,

  Ja, selvfølgelig. De skal også nå at blive 8 uger.


 • #77   31. maj Godt spørgsmål AG. Det ville trods alt være en fordel, hvis man "kun" skulle vente til de var 11 uger og ikke 15.

 • #78   2. jun #72 jeg er så heldig at tæven er 3 uger drægtig, så jeg når det inden restriktionerne træder i kraft smiley

 • #79   11. jun Udlandet har haft disse restriktioner i mange år og de køber stadig selvom den skal være 15 uger gammel. Ja selv New Zealand køber fra Danmark og der skal de være 9 måneder...

  Jeg tror stadig at de seriøse opdrætter køber fra os og omvendt, hvis vi ønsker at bidrage fornuftigt til avlen. Selv skulle jeg have hentet fra Tjekkiet (hun gik dog tom) og der ville jeg selv vente til de 15 uger, så den ikke skulle flyve i boks som bette hvalp. Har man et godt samarbejde med opdrætter så er det ikke verdens undergang at vente til 15 uger. Selvfølgelig øv for nogle, men ikke jordens undergang


 • #80   11. jun Jordens undergang er det næppe, men for mig ville det virkelig være øv med masser af øv på.
  Jeg går igang med spor og drift på mad, fvf .. når jeg får hvalpen hjem.
  Det ville være en virkelig møgting, hvis jeg først kunne komme igang med det, når den var 15 uger.
  Nej, ingen undergang, men jeg lægger enormt meget arbejde i hvalpen fra start af - der er så mange ting jeg synes man får forærende, når man får hvalpen som 8-ugers.

  Eftersom jeg ikke vil købe min race nogen steder i DK, så vil det for mig være udelukket at shoppe ny hvalp fremover.
  Så siger jeg ligesom Susanne .. så kan jeg ligeså godt "nøjes" med et mix herhjemme fra - evt en internatshund.

  Eller alternativt, finde en god genbrugshund - som Esh - og købe sådan en fra udlandet. Men en mallehvalp bliver det aldrig til igen for mit vedkommende.

  Lidt underligt at tænke på i grunden smiley


 • #81   12. jun Og en opdrætter i udlandet vil ikke kunne præge din hvalp på samme ting Martine? Jeg kender flere som tager weekendophold hos opdrættere for netop at få et forhold til hvalpen inden den kommer hjem som 15 uger gammel. Det kan altså sagtens lade sig gøre den anden vej ud af Danmark, så er vi bare blevet for vante?

  Vi har et godt samarbejde med de udenlandske opdrættere og dem jeg kender ville ikke have et problem med prægning på samme ting som jeg ville have gjort. Jeg gør det jo den anden vej når de skal have en hvalp i udlandet. Brænder man for racen og tror på at de gener vil kunne bidrage, så ville jeg stadig vælge udlandet end blandings- eller genbrugshunde. Dem har jeg jo bestemt intet at kunne nå at præge eller vide hvilke gener som var mest fremtrædende


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 7 Emner: 34 Svar: 805
  #82   12. jun Hvorfor kan rabiesvaccine mon først gives som 12 ugers?

  Tænker at det er det man har kunne blive enige om som det tidligste, hvalpe får deres moders immunforsvar ind med modermælken og det vides ikke hvornår det ophører præcist men et sted imellem 12 og 16 uger og først derefter vaccinerer man på "hvalpens eget immunforsvar" Så 8 ugers vacciner er spildte, nogen 12 ugers ligeså........


 • #83   12. jun Min dyrlæge mener så, at de fleste vacciner virker fint efter en uge. Gad vide hvorfor der så skal gå 3?

  Jeg må inddrømme, at skulle jeg have haft en hvalp samme sted fra, som Balder er fra, ville jeg takke pænt nej, hvis jeg skulle vente til 15 uger. Hvalpene er længe ikke vænnet til de ting, der er relevante for os. Blandt.andet går hvalpene i et seperat rum indrettet til dem, hvilket gør, at de ikke er vant til møbler, dagligdags lyde osv., og de lærer ikke livet at kende i en by. Så ellers tak.


 • #84   12. jun Og en opdrætter i udlandet vil ikke kunne præge din hvalp på samme ting Martine?

  Præge?
  Jeg er ikke sikker på, hvad du mener lige der ?


Kommentér på:
De nye import-regler (Rabies)

Annonce