{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.093 visninger | Oprettet:

Tinna
Tinna
Tilmeldt:
29. apr 2005
Følgere: 123 Hunde: 5 Emner: 736 Svar: 16.822

Hvornår sælger i hvalpen? {{forumTopicSubject}}

Mine skal flytte hjemmefra når de er minimum 10 uger, men får ofte et undrene spørgsmål om hvorfor. Kan ikke svare dem præcis hvorfor, har det bare bedst på den måde.

Men hvornår sælger i jeres hvalpe? Ved 8 uger, 10 eller måske senere?
Og gerne hvorfor :o)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår sælger i hvalpen?
  • #1   21. mar 2008 Jeg synes man bør sende hvalpene videre når de er otte uger gamle, medmindre noget helt specifikt taler i mod det.

    Og det synes jeg fordi socialiseringsvinduet stadig står vidt åbent og det giver de nye ejere maximal tid til at præge hunden til det liv, de skal leve sammen.
    At tage to uger ud af denne periode er voldsomt meget og hverken til hundens eller ejerens fordel, IMO.

    Selv ville jeg vælge en anden opdrætter, hvis jeg ikke kunne overtage hunden otte uger gammel.


  • #2   21. mar 2008 Jeg vil klart sælge mine hvalpe når de er 8 uger...
    Grunden til dette:
    Lad os sige at min tæve fik 10 hvalpe, deb vigtigste prægning af hvalpen finder sted mellem 8-12 ugers alderen, og jeg ville ikke kunne træne 10 hvalpe i fx trafikken, det ville tiden jo ikke være til... Derfor ville jeg sælge hvalpene når de er 8 uger, da jeg mener det er vigtigt at de kommer ud til de familier hvor de skal bo...


  • #3   21. mar 2008 CH:
    Lige præcis det jeg mener;o)


  • #4   21. mar 2008 I øvrigt synes jeg det er at øve lidt vold på tæven at lade dem blive to uger længere - ihvertfald af min race....

    Schæferhvalpe er små piratfisk og tæven får ikke et øjebliks ro.


  • #5   21. mar 2008 Men jeg har lagt mærke til at flere opdrættere gør det - venter altså.

  • #6   21. mar 2008 Der er nogen opdrættere, der ikke kan lide at slippe hvalpene før, men i min optik er det kun for opdrætterens ejen skyld - ikke for hvalpens, tævens eller den nye ejers ;o)

  • #7   21. mar 2008 Jeg fik Lilly da hun var næsten 11 uger - mener da ikke jeg havde mindre mulighed for at præge hende end folk med hvalpe på 8 uger. Måske det hele ligger i det.

  • #8   21. mar 2008 Jeg fulgte Buffy meget tæt den gang vi købte hende, altså var oppe og besøge hende engang om ugen, jeg husker tydeligt at tæven ikke gad hvalpene så meget efter 6 ugers alderen...
    Jeg synes bestemt heller ikke at det er godt for tæven at hund skal have hvalpene endnu 2 uger...


  • #9   21. mar 2008 Jeg fik oz først Tyson da han var 13 uger, jeg kunne måske godt have tænkt mig at have haft ham fra han var 8 uger, om det havde gjort den store forskel ved jeg ikke...

  • #10   21. mar 2008 Jeg er glad for jeres svar. Giver mig mulighed for at vudere hvad der er bedst.

  • #11   21. mar 2008 DKKs anbefalinger på opdrætteruddannelsen er 8 uger. Det er fra den tid og frem det er vigtigst at de knytter bånd til de nye ejere. Det vil jeg også selv gøre når den tid forhåbentlig snart kommer.

  • #12   21. mar 2008 Tak for jeres svar

  • #13   21. mar 2008 Hvalpene har bedst af at blive i flokken, idet der foregår en vis opdragelse af hvalpene, det bliver bedre udrustet til at klare sig i menneskeverden.

    Jeg har haft hunde der var 10 uger ved overtagelsen og de har været lige så lette at opdrage som når jeg har fået dem ved 8 ugers alderen, måske endda lettere


  • #14   21. mar 2008 Min race der er mest udbredt i Tyskland må ikke sælges der før de er mindst 10 uger. Gigantracer er meget længere om at blive voksne og jeg mener også det gælder fra de er helt små. Flere eksperter snakker om at prægningen går til 16 uger så der er rigeligt tid. Min han fik jeg som 10 uger og han var meget mere moden til at komme hjemmefra end mine tæver som jeg har fået som 8 ugers. Mine hvalpe bliver tidligst solgt som 9 uger gamle.

  • #15   21. mar 2008 Jeg beholder også hvalpene,til de er 10 uger. Det er simpel-hen for tidligt,når de er 8 uger. De sidste 2 uger,får de bare SÅ meget med,i form af hunde-sprog m.m
    Præningen,på mennesker,sker fra hvalpen er 3 uger-til dens 7 uge.
    Så det passer ikke,at hvis de bliver solgt som 10 uger,kan de f.eks ikke knytte sig til de nye ejer.man får derimod,en mere "færdig " hund,som er mere klar,til at komme ud i verden.
    Tror bare ikke lige,at det gælder dem som vokser op i f.eks en stald.Men de har jo helller ikke menneske-kontakten,tror jeg.


  • #16   21. mar 2008 Tak - er glad for også at høre fra folk der venter til de er 10 uger.
    Hvalpene herhjemme vil self også komme ud og prøve alt muligt.


  • #17   21. mar 2008 Viv, prægningen på mennesker foregår hos opdrætteren i de tidlige uger, der er korrekt, men prægningen til den generelle omverdenen er fra otte til tolv-sekstenugers alderen.

    I en hundeflok vil hvalpene på dette tidspunkt ikke længere være sammen med moderen, men derimod i langt højere grad med flokkens hanner, som viser dem verden og dens mangfoldighed.

    Og det er jo det, vi som nye ejere skal med vores hunde. Vi skal agere flokkens hanhunde og vise hvalpen, hvad den kan komme ud for i sit nye liv.
    Det nytter ikke, at man forsøger at socialisere hvalpene til opdrætterens liv, da det jo kan være superforskelligt fra det sted, hvalpen skal leve resten af sine dage.



  • #18   21. mar 2008 Enig CH, og det var også det argument DKK har på opdrætteruddannelsen.



  • #19   21. mar 2008 Det må være forskelligt,fra race,til race. Mine hundemødre,bliver ved med,at lærer hvalpenen,og være sammen med dem,til den dag,de rejser herfra.
    Du kan nemt forberede dem,på at komme ud i verden: Gå ture-køre bil-børn -lyde m.m.
    Jeg har haft rigtig god erfaring,med at sende afsted som 10 uger. Alle har synes mere parate,og familierne,har været superglade,for dette.
    Og så er der jo lige,de plus,at de jo er renlige,altså ikke om natten.
    Så pga. de MANGE positive tilbagemeldinger,fra de nye familier,ja,så bliver jeg ved med,at sende hjemmefra,når de er 10 uger.


  • #20   21. mar 2008 Vores hvalp var 12 uger før vi kunne få ham, men det havde måske også lidt at gøre med, at den skulle ud og flyve og der skal de vist helst være 12 uger.
    Men jeg synes da at han er noget mere fremme i skoene end vores første hund var da den var hvalp og det er måske de sidste ekstra uger sammen med de andre søskende ??
    Fik at vide af en opdrætter, at hun helst ville beholde dem til de var 12 uger, fordi så kunne hun nå at vænne dem til f.eks at køre bil, være sammen med børn etc.


  • #21   21. mar 2008 ENig med CH... Her forlader de også skuden når der er 8uger (self ikke dem der ikke er solgt)

  • #22   21. mar 2008 Anna R. det er også,hvad jeg helt klart fornæmmer,at de er langt mere klar.

  • #23   21. mar 2008 Men det er vel også sværer at skulle præge 10-12 hvalpe end fx 3-4 stykker.

  • #24   21. mar 2008 Jeg har haft 7 stk,i de sidst 5 kuld,altså over flere år.
    Og det går altså helt fint og nemt.


  • #25   21. mar 2008 Viv, hvorfor tror du ikke, at de nye ejere kan vænne hunden til lyde (som er i deres hjem, ikke i dit), lugte, gåture, bilture og så videre?

  • #26   21. mar 2008 Jeg ville da synes at det er godt, hvis opdrætter har mulighed for at vænne hvalpene til forskellige lyde og oplevelser med f.eks. bilture, børn etc.
    Det er jo ikke alle der køber hvalpene, der i deres hverdag har mulighed for at vænne hvalpen til disse ting i den vigtige prægningsperiode og så er det vel fint hvis opdrætter har lavet lidt forarbejde.


  • #27   21. mar 2008 Har I oplevet det det har gået galt for en hund der er solgt ved 10 uger eller en der er ved 8 uger? Eller er det bare jeres egen personlige meninger?

  • #28   21. mar 2008 Anne, hvis man ikke har tid til prægningen i starten af hundens tilværelse, så har man slet ikke tid til at have hund...

    Den bliver ikke mindre krævende med alderen - den tidlige socialisering er da det mindste af det..


  • #29   21. mar 2008 CH
    Jeg mente ikke at den nye hvalpe-ejer ikke havde tid til at præge hunden, men hvis nu hvalpekøber bor midt ude på landet, så er det måske ikke lige andre mennesker, masser af biler, cykler og hvad jeg nu ellers kan finde på, i nærheden.
    Hvis det nu er mennesker uden børn overhovedet i deres omgangskreds eller nærheden, så er det jo ikke umiddelbart nemt at præge/vænne hvalpen til børn.
    Bor man i et meget fladt område uden f.eks. trapper, så vænner hvalpen sig jo ikke lige til at gå på trapper.
    Det var det jeg mente.


  • #30   21. mar 2008 Jeg har også tænk meget over det og har talt med en fra DKK samt en dyrlæge som ofte er i Tv og de begge sagde 8 uger til mig PGA de nye ejer skal forme deres hvalp som de ønsker den

  • #31   21. mar 2008 Anne, du har netop beskrevet vores situation - bor på landet, har ingen børn, vores omgangskreds med børn bor 230 km væk..

    Og hvad gør man så? Man opsøger det da bare... Det er ikke et problem.

    Det er jo NETOP det, det går ud på, når man præger - at tage hunden ud til ting, som måske ikke er i deres hverdag, men som de kan komme ud for i livet, og derfor skal tilvænnes..

    Det kan være busser, tog - selvom hunden måske aldrig kommer til at benytte sig af det fordi ejeren har bil... og så videre.

    Det, der er vigtigt er, at det er ejerens liv, hundens socialiseres til og ikke opdrætterens liv.


  • #32   21. mar 2008 Hvorfor socialisere en hund til f.eks. busser og toge, hvis den aldrig vil blive udsat for det.
    Og jeg siger heller ikke, at det kun er opdrætters ansvar, men at det er fint hvis opdrætter har tid og mulighed for at lave lidt basal benarbejde, i tilfælde af at deres hunde sælges til nogen som ikke gør de ting.

    Man kan jo ikke socialisere til ALT. Jeg ville da f.eks. ikke socialisere min hvalp til f.eks. at flyve, selv om den MÅSKE en dag kunne risikere at skulle ud og flyve.


  • #33   21. mar 2008 Vi har valgt at socialisere til de ting, som er sandsynlige vil opstå for hunden. Det er ikke sikkert, han nogensinde får brug for det, men muligheden foreligger. Her er bus og tog nogen af den slags ting. Men nej, de skal ikke socialiseres til alt, de skal socialiseres til det liv, de kommer til at leve... Vænnes til de ting, man kan forvente, de bliver udsat for i livet...

    Det er da dejligt, når opdrætteren tager ansvar og eksempelvis vænner hvalpene til støvsugeren, opvaskemaskinen og så videre - alt det, der kan nås indtil de bliver otte uger. Herefter er det livet med ejeren, der må være fokus på, synes jeg.


  • #34   21. mar 2008 CH
    Så er vi jo basalt enige og det er jo godt !
    smiley


  • #35   22. mar 2008 Mine hvalpe flytter heller ikke før de er omkring 10 uger og det er netop for at præge dem. Hvalpene vokser op i flokken her og jeg kan tydeligt se, hvordan de i de sidste uger lærer af de andre hunde og det vil jeg ikke tage fra dem. Forøvrigt har der flere gange været fremme i medierne, at det er for tidligt at sende dem hjemmefra når de er 8 uger og jeg føler mig ret sikker på, at loven vil blive ændret på et tidspunkt.

  • #36   22. mar 2008 I en schæferflok begynder hvalpene for alvor at være voldsomme ved hinanden, når de er 6-7 uger. Hvis disse hunden skal gå sammen - bare hvalpene med hinanden - så er der enorm risiko for skader. De bider hinanden allevegne, og ikke sjældent ryger der en halespids eller lignende.
    At have hvalpene med tæven indtil de er 10 uger er decideret dyreplageri og eventyrlig synd for tæven.

    Så skal man have hvalpenes tarv for øje, så skulle man skille hvalpene ad hjemme hos opdrætteren når de er otte uger gamle. Og hvori ligger så gevinsten?
    Er det så ikke ærligt talt bedre, at de kommer ud og bliver socialiseret til det liv, de faktisk skal leve?


  • #37   22. mar 2008 Men der er jo tydeligt forskellige meninger om dette...?

  • #38   22. mar 2008 Jeg er ikke opdrætter men kan da fortælle at vi først fik Enzo da han var 11 uger, og det var meget svært at vente men set i bakspejlet, var han så meget nemmere end forventet. Han kunne så mange ting der, var socialiseret til så meget, at han bare har været en super glad og tilfreds og nem hund.......... Om han havde været det alligevel er jo ikke til at sige, men jeg føler virkelig min opdrætter har lagt meget arbejde i ham, og jeg ville ikke ha gjort det anderledes hvis jeg ku gøre det om den dag i dag...

  • #39   22. mar 2008 Her må familien hente deres hvalp når den er 8 uger, men passer det bedre med ferie senere, så må den hjertens gerne blive, og vi fortsætter så prægningen og oplevelserne som om det var os selv der havde fået en hvalp.

    Da det er så forholdsvis kort en periode de er åbne for nye oplevelser, synes jeg de nye familier skal have lov til selv at gøre det. Det er alt andet lige, nemmere for en familie at præge en enkelt hvalp, end det er for en opdrætter at præge et helt kuld korrekt, hvis man vælger at beholde dem længere end til 8 uger.

    I langt de flerste tilfælde. skal hvalpen hjem til en familie der skal være dens flok, og det er så det den skal lære. Flytter den til en familie med flere hunde, jeg så lærer den af dem, ligesom den ville hvis den var hos opdrætteren og resten af kuldet. Om man får en hvalp ved 8 eller 10 uger, så er det ejerens ansvar at fortsætte prægningen, så hunden oplever alle mulige tænkelige og utænkelige situationer, og har man dem ikke i baghaven, ja så må man lette rumpen og finde dem.

    Så med mindre man har helt specielle grunde til at beholde hvalpene længere end de 8 uger, så synes jeg familien skal have lov.


  • #40   22. mar 2008 Enig med CH.

  • #41   25. mar 2008 Sigurt var 14-15 uger da jeg fik ham og han var ikke socialisert overhovdet. Det var ret skidt og Sigurt har stadig problemer med nogle fremmede mennsker her to år efter ,selv om jeg har gjordt meget ud af socialiseringen efter jeg fik ham. Nu kan det godt være at Sigurt har et mere følsomt sind end de fleste, men jeg mener at hvis man ikke selv kan/vil socialisere sine hvalpe nok, så må de afsted som 8 ugers.

  • #42   25. mar 2008 Mener også at man har hænderne fulde med bare en hvalp hvad socialisering angår. Så afsted ved 8 uger....

Kommentér på:
Hvornår sælger i hvalpen?

Annonce