{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.328 visninger | Oprettet:

Fremmede hunde hos hvalpe. {{forumTopicSubject}}

Jeg har i øjeblikke hvalpe der kun er 4 dage gamle. Jeg tager ikke mod besøg de første 2-3 uger for at give moderen helt ro og undgå nogen form for smittefare hos hvalpene. Jeg undrer mig over at flere spørger om de ikke må tage deres anden hund med når de må komme på besøg. Jeg ved ikke hvordan min tæve vil reagere, men har egentlig heller ikke lyst til at vide det.
Hvor gamle er jeres hvalpe før i lader fremmede hunde komme ind til dem?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fremmede hunde hos hvalpe.
  • #1   23. jun 2010 Der kom slet ikke fremmede hunde i alle 8 uger,kun dem vi selv har. Det er så til gengæld gået rigtig fint.

    Jeg ville nok også betakke mig for besøg af fremmede hunde i det første stykke tid.


  • #2   23. jun 2010 Helt fremmede hunde er ikke velkomne hos mig når jeg har hvalpe.

    "fremmede" hunde som jeg kender (f.eks. min søsters hunde) og hvor jeg ved at de er venlige også overfor hvalpene er en del af min socialisering fra ca. 5 ugers alderen.


  • #3   23. jun 2010 Nu har jeg ikke haft hvalpe selv. Men jeg kan da virkelig ikke se hvad fremmede hunde har og gøre i huset med tæve og hvalpe.


  • #4   23. jun 2010 Nej jeg undrer mig også. Fik lige mail fra én der spørger om ikke det er i orden hun tager sin voksne tæve og Landseerhan med. Det ville da virke voldsomt på min tæve.

  • #5   23. jun 2010 Der kom besøgende hunde allerede i første uge hos mig - altså hunde som min tæve kender godt. Hun var ligeglad med at de var der og ville snuse. Hun var aldrig aggresiv omkring sine hvalpe over for andre.

    Og mine hvalpe fik hundebesøg i haven da de var 3-4 uger samt kom med på besøg hos en veninde og hendes hunde i samme alder og til de skulle flytte. Jeg synes det er vigtigt at de oplever noget og ikke bliver pakket ind i vat smiley


  • #6   23. jun 2010 Og hos mig var hvalpekøberes hunde også velkommen fra hvalpene var en ca 4-5 uger smiley

  • #7   23. jun 2010 Synes det er fint man lader være, hvis tæven ikke er ok med det. Nu var jeg bare så heldig at have en tæve der var ligeglad. Hun var bare glad for at se sine venner igen smiley

  • #8   23. jun 2010 Tinna. Der er jo også forskel på hunde tæven kender og fremmede hunde der kommer ind i hjemmet. Jeg kunne da godt finde på og lade venners hunde møde mor og hvalpe.
    Men absolut ikke fremmede hunde, før de er 8 uger .


  • #9   23. jun 2010 da min schæfer fik valpe første gang virke hun stresset bare hanen
    ( far til hvalpe ) kom ind i stuen hvor hun lå med hvalpene ,det fik han først lov til da de ca var 3 uger , men han fik heller ikke lov til at komme helt over til sengen hvor de lå ,da var de ca 5 uger og kravle selv over til ham ,


  • #10   23. jun 2010 Hvorfor ikke fremmede hunde i 8 uger?
    For hvad så når de er ude og gå tur. Der møder de jo også fremmede hunde smiley

    Kan godt forstå man ikke vil have helt fremmede ind i huset allerede de første uger.


  • #11   23. jun 2010 Jeg forstår ikke, hvorfor ikke smiley

    Men måske fordi mine ikke blev vaccineret før de var 12 uger i hvalpekøbers hjem, hvor de alligevel møder den hund de skal bo sammen med.
    De skulle være fint dækket ind af deres mor, siger dyrlægen.


  • #12   23. jun 2010 Tina: Hvis du havde andre hvalpe end mops, ville du så? Altså hvalpe som ikke var skravl?

  • #13   23. jun 2010 Vi havde besøg af 12 andre hunde imens vi havde hvalpe. Det var fra hvalpene var ca. 5-6 uger tror jeg.
    Ayla og Uba passede hvalpene sammen og de accepterede fuldt ud at vi fik besøg af de andre hunde. Der var fra 1-4 fremmede hunde af gangen. Den ene gang 3 store newfoundlændere og en anden gang 4 mindre hunde og resten kom så enkeltvis.
    Sjovt nok var den eneste hund hvalpene synes var halvfarlig, en fransk bulldog hvalp på 3-4 mdr...og den var endda samme farve som hvalpene selv,,hihi,,de voksne franske son kom sammen med var de ikke nervøse ved ,,mærkeligt nok ?

    Det var en rigtig go' prægning af hvalpene,,at møde de hunde hjemme i deres trygge og vante omgivelser :o)


  • #14   23. jun 2010 Jeg vil ikke have besøg af fremmede hunde mens jeg har hvalpe. ikke så meget fordi jeg frygter tævens reaktion. Men fordi jeg ville aldrig tilgive mig selv for at have brunget smitten i huset, inden de var vaccineret. Det ville være ærgerligt at miste et helt kuld hvalpe til hundesyge eller lign, fordi man har hvalpekøbere rendende med deres hunde. Så NEJ, jeg ville ikke tillade det. Deres hunde kan sagtens være raske smittebærere.

  • #15   23. jun 2010 Men jeg forstår virkelig ikke hvad I så gør, når hundene skal ud og se verden? Eller de er måske bare i hjemmet til de flytter hjemmefra?
    Ville aldrig byde hvalpe eller hvalpekøbere, en hvalp, som ikke er blevet socialiseret med fremmede hunde bare en smule.


  • #16   23. jun 2010 Det kan self også have noget at sige.
    Jeg var meget bevist omkring det med de hårløse, fordi den race kan have et sart sind. Det har ingen af mine hvalpe i dag smiley


  • #17   23. jun 2010 Jeg kan sagtens forstå nervøsiteten ang. smittefare for diverse ting
    Meen,,tæven er vel up to date vaccineret inden fødslen ? Ergo er hvalpene dækket ind af hendes vaccine. Og jeg tror da på at tæven + evt andre hunde i hjemmet lisså vel kan slæbe alverdens sygdomme med hjem fra deres gåture og træningsture ?
    Her hvor vi bor er det virkelig et område med mange hunde, ikke mindst p.g.a. af den smukke natur og go'e luftemuligheder for hunde.
    Så jeg tror ærlig talt at hvis de var blevet syge dengang, så var risikoen størst fra mine egne hunde fordi de jo selvfølgelig blev luftet godt når hvalpene sov :o)


  • #18   23. jun 2010 Tinna: de er jo stadig i prægningsfasen, når hvalpekøberne får dem hjem, derfor er det ikke et problem i henhold til fremmede hunde. Det betyder jo ikke at de ikke er vant til andre hunde end deres mor, for jeg(f.eks) har jo også andre hunde her, som de så hilser på.
    Og er de her længere end til de 8 uger, jamen så er de også vaccineret, og klar til at møde andre.

    Og jo, man kan sagtens tage dem med i byen, de behøver jo ikke ligefrem at hilse på andre hunde...men opleve ting


  • #19   23. jun 2010 Hulebjørnen. Det kan til dels være rigtigt, meeeen jeg vil ikke tage chancen. Og du kan altså ikke være helt sikker på dækningen fra moderens mælk. Det kommer jo an på om hver hvalp har fået tilstrækkelig råmælk. For det er jo ikke nok, at de bare får et par dråber efter 6 timer, så er det for sent.
    selvfølgelig sørger man bedst muligt for sine hvalpe, og jeg vil som sagt altså ikke tage chancen for at have gud og hver mand slæbende alverdens bakterier ind i huset. diarre i stor stil, ikke mindst parvo kan slå hvalpene ihjel. og der går ½ år inden man er nogenlund af med det igen....jo flere hunde, der kommer udefra og ind, jo større chance vil der være for smitte.


  • #20   23. jun 2010 Lykke: Ja, de er stadig i prægningsfasen når hvalpekøber får dem hjem. Men hvad nu hvis de ikke har tid til at gøre de ting? Eller de ikke ved det. Jeg ville være sikker på at jeg sendte nogle mentalt gode hunde ud. Specielt det sidste kuld fordi der var hårløs i dem, som kan have et meget sart og "fimset" sind.

    Og så mener jeg jo også de er dækket af deres mors vaccine indtil de er 12 uger. Men det er der vist delte meninger om smiley


  • #21   23. jun 2010 Hm.. jeg avler ikke
    men jeg forstår godt man ikke vil havde fremmede hunde i huset når man har helt små hvalpe.
    men når de nærmer sig de 8 uger og moren er mere eller mindre trætte af dem
    kan jeg ikke se hvorfor de ikke må møde raske hunde. det ville måske endda være rart for hvalpen at møde den fremtidig hund de skulle leve sammen med i deres trygge omgivelser de skal jo ligesom møde den før eller siden og vel heller der end når de kommer med stort set fremmede mennesker til et andet hjem uden deres mor eller søskende også samtidig skal forholde sig til en helt fremmede hund.

    jeg ville personligt være glad for vis jeg engang i fremtiden skal ud og havde en til hund at Zita måtte møde hvalpen når den var gammel nok så jeg ikke bare slæbte en fremmede hvalp med ind i Zita's hjem og ikke bare slæbte en lille hvalp væk fra dens trygge omgivelser og ind i en fremmede hunds hjem.

    men det jo forskelligt hvordan man ser på det smiley


  • #22   23. jun 2010 mine mødte heller ikke andre hunde før de blev 8 uger og var vacc med mer ,
    det er nok de møder flere forskellige mensker der skal se dem an ,
    og en af køberne havde en hundetræner med fra politiet hvor han fik lov til at lave tæst på dem.... for at se om de var gode familjehunde ..........
    vi fik at vide af han det var de ,vi havde gjort et godt stykke arbejde med dem , de havde alt der sku til for at blive nogle skønne hunde ,

    man må jo heller ikke , starte med træning før de er 3 månder ,der er jo også først der de kan udstilles


  • #23   23. jun 2010 jeg har 6 ugers hvalpe nu og der kommer kun familie hunde på besøg de f'rste 3 uger måtte mine 2 andre hunde ikke engang kigge på de små så blev hun sur, men nu hvor de render rundt overalt må de gerne lege med dem, det var sjovt nok kun min søns lille hund der måtte ligge sammen med hvalpene fra de blev født ,nok fordi at maya tog min søns hund til sig som sin hvalp da den var lille, men jeg lader ikkke fremmede hunde komme på besøg,men de møder fremmede hunde når vi går ture det vigtigt syntes jeg og der siger maya ikke noget til det ,det jo uden for hjemmet.

  • #24   23. jun 2010 Sara K: du kan ikke se om en hund er syg, den kan sagtens være rask smittebærer...

  • #25   24. jun 2010 Lykke:
    Ja nu skriver jeg ved 8 ugers alderen så regner jeg med de har fået deres første vaccine smiley

    Jeg ville heller ikke sige man skulle slæbe hvilke som helst hunde ind
    og ikke hunde fra folk der bare ville kigge på hvalpene men folk man var sikre på og som der havde lagt depositum.


  • #26   24. jun 2010 Sara: Ja, jeg skriver så også at efter de 8 uger, hvor de er vaccineret, så skal de selvfølgelig ud at møde nogen, da det jo er en del af prægningen:-)

  • #27   24. jun 2010 Mine anden gangs købere har altid deres hunde med når de besøger den nye lille hvalp og til dato har jeg aldrig haft problemer med det. De første 2 til 3 uger har mine tæver fuldstændig ro og der har de andre hunde i min flok heller ikke adgang men derefter er de alle en stor familie.

  • #28   24. jun 2010 Vibeke du handler lige efter bogen.... en tæve skal ha total ro i de 1. uger ingen fremmede skal komme og rører eller kikke da det stresser en tæve så meget med for meget uro....... og så er der risiko for smitte så derfor skal alle hvalpekøberer når den tid kommer vaske hænder inden de rører ved de små
    held og lykke med dine små basser-..


  • #29   24. jun 2010 Min hund var på besøg ved min nye hvalps kuld allerede fra kuldet var 3 uger. Der har aldrig været problemer mellem hverken tæven eller hvalpene.

  • #30   24. jun 2010 Jeg havde heller ikke fremmede hunde på besøg da jeg havde hvalpe. Dels af hensyn til morhunden men også for smittefaren.

  • #31   24. jun 2010 Jeg ville ALDRIG tilgive mig selv, hvis de blev smittet med et eller andet.

  • #32   24. jun 2010 Hundene i huset kom til hvalpene og tæven med det samme, naturligvis med tævens accept.

    Hunde udefra men som hundene kender fik lov da hvalpene var 6 uger (det skete 3 gange at min veninde kom over med sin hund som mine hunde kender rigtig godt)

    Fremmede hunde kom slet ikke inden for mine døre mens jeg havde hvalpene


  • #33   24. jun 2010 Mine egne hunde fik også lov da tæven synes det var ok.

  • #34   24. jun 2010 Mine tæver føder sammen med deres "hold" dvs de af mine hunde hun er vandt til at gå sammen med.
    Hun ligger i hendes fødekasse og de andre ligger rundt om i stuen, det har de det fint med.
    Fremmede hunde som tæven kender og kan li´må komme efter 1-2 uger.
    Fremmede fremmede hunde, kan komme efter 5 ugers alderen.


  • #35   25. jun 2010 Der er endnu ikke kommet nogle hos os, men fra min hvalp var 3 uger gammel var vi hjemme ved mine svigerforældre og deres to chier, som min tæve kender rigtig godt. Vi havde hvalpegård og kurven og det hele med og der har intet været. De andre hunde respekterer det fint, og tæven er helt afslappet med det. Jeg skal også sørge ekstra meget for min hvalp kommer ud sammen med andre hunde da hun er enebarn..

  • #36   25. jun 2010 jeg har ikke saa meget besoeg af andre hunde men naar vi er over i parken moeder vi da sommetider en hund eller 2 som de faar lov at sige hej til og lege med som de vil.. og de bliver 7 uger imorgen og de har vaeret med rundt siden de var 5 uger.. og her den sidste uge vaeret med nede i centrum og se folk og blive snakket med og Lashes har det helt fint med det saa laenge folk snakker med hende og de andre hunde leger emd hende smiley

  • #37   26. jun 2010 Nu har jeg en veninde hvis tæve skal føde 2 uger før min. De har leget sammen mindst 1 gang ugentligt siden min var 10 uger.

    Der ville vel ikke været et problem at min kommer på barselsbesøg inden hun selv skal føde?
    Og når så mine er ca. 5 uger kan jeg så ikke tage dem med i bilen hen til min veninde og hendes hvalpe som så vil være ca. 7 uger?
    Begge vores hunde er self. vaccineret smiley


  • #38   27. jun 2010 Lone G 2 hunde der har gået sammen og er perlevenner kan meget nem blive rivende uvenner når de har født, og det er ganske normal, så lad dem ikke komme sammen før de selv giver lov til det.... tro mig jeg taler af erfaring....

  • #39   29. jun 2010 Kirsten B hvordan hitter vi ud af det?
    Det er der vel kun 1 måde at finde ud af på smiley

    Men de bliver vel venner igen når "moderinstinktet" er ovre ?


Kommentér på:
Fremmede hunde hos hvalpe.

Annonce