{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.453 visninger | Oprettet:

Jeg tror {{forumTopicSubject}}

såmen at der er gevinst smiley

I går var det 5 uger siden Clara blev insemineret. Vi var hos dyrlægen på 10. dagen til progesteron og det var så tæt på ægløsning som vi næsten kunne blive. Vi hentede fluks den håbefulde svigersøn som vi havde fået lov at låne - ja det tog lige 4 timer mandag aften...
Tirsdag kl 9 havde jeg en aftale med min dyrlæge. Det er to førstegangsforældre og jeg vil gerne have testet sæden. Insemineringen blev fuldført og tøsen halsede fint smiley
Onsdag havde vi hunde hver for sig (vores egen han var på ferie hos ine forældre) og det var lidt af en prøvelse.
Torsdag tog vi igen til dyrlægen. Viores dyrlæges assisten som har opdrættet Coliies i 35 år, brugte 2 minuttter og så sad han der. Dog svulmede han udefor men Karen holdt dem sammen i de 20 minutter det tog til han faldt igen. Der var så meget at det vøltede ud bagefter på alle implicerede parter! Fredag ville Niels og jeg selv prøve. Hun var helt elektrisk når han bare rørte hende men vi fårmåede det ikke og tog fluks til dyrlægen. Denne gang hang de sammen og igen med overflod. Lørdag tog Niels igen afsted med Clara og det lykkedes fint igen. Dog var hun ikke helt så ivrig som de foregående dage så det passede fint at det var slut. Hun er så ins på 11. samt parret på 13.14 og 15. dagen-
Clara ændrede personlighed med det samme. Fra at være overkælen blev hun klistret. Hun gad ikke lege med sig selv mere. Elsker normalt at løbe rundt med sit legetøj. Åd som sindsyg og gjorde ikke væsen af sig - er ellers meget udadvendt.
Fik madlede fra 3.uge og er nu begyndt at med stor glæde som hun normalt altid gør - og lidt til!
Hendes brystvorter begyndte efter 14 dage at vokse og blev let lyserøde. Nu er de højrøde! og brystvævet er vokset betydeligt. Hun er begyndt at lægge sig ud og der er ikke meget forskel på ribbensdybde og bugdybde mere.....
Hendes mor fik 5 i første kuld. Hanhundens far har givet 8 i flere kuld på forskellige tæver...

Clara løber hver 11. måned som sin mor og mormor så derfor er det rart at komme igang. vi har pt kun den ene tæve da vi igenem fler eår har ventet på nyt blod hos anden opdrætter. Tror vi tager sæd hjem til næste kuld.

Tror weekenden skal bruges på at finde fødekasse frem og rydde soveværelset.
sidste gang var alt sat op og Claras mormor gik tom eler absorberede. Det var hendes 3. kuld og enenste gang vi ikke har taget progesteron samt hun blev sendt i byen og er blevet parret for tidligt. Hun stod for vores egen han en uge efter - helt op til 21. dagen hvilket er normalt for hende.
Men vi tror på det denne gang. Det virker ikke som da hendes mormor gik tom. Bedlingtonnen er også falk drægtig hver gang men det er også på en helt anden måde.

Bare lige en lille glædestråd - der kommer vist kun 2 kuld sillere i Danmark i år.

Jeg skal nok opdatere løbende....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jeg tror
  • #2   30. mar 2011 Tillykke...

    Har li et side spørgsmål, hvorfor inseminere i første gang og parre normalt de andre gange??? Er bare nysgerrig..., det er ik noget kritik eller noget...


  • #3   30. mar 2011 Tak tak smiley

    Det er vores 7. kuld men første hjemme siden 2004 (har haft et par stykker " i byen") så vi glæder os vanvittigt.
    Jackie & Bilile. Vi har insemineret flere gange tidligere fordi hanner kn være svære at få adgang til i vores sjældne race. Samtidig har jeg selv oplevet at have tæve på besøg fra Sydtyskland som blev parret rigtigt og alt så normalt ud.Tog så til Birgitte Schjöth en måned efter for at sende sæd afsted til Ungarn med fuld udrykning. Der kom bare intet sæd overhovedet. Kun prostatavæske Vi har ikke problmer med sterile hanner i racen så havde været naiv og ikke testet det inden. Nu parrer jeg ikke bare uden at vide hvad der kommer i min tæve også forsi hun ikke bare løber igen om 6 mdr og der er flere der venter på hvalpe. I øvrigt kan det være nemmere at få uerfarne hanner til at parre når tæven lugter af ham i forvejen. Det var en helt uprøvet han på fremmed grund og det var faktsik først da han kunne lugte sig selv hos Calra at han blev helt ekset.. Derfor:-))


  • #4   30. mar 2011 louise c - faktisk meget interessant det du skriver der. Vi lavede også en hjemme-inseminering på Bella som venter sig nu, fordi hun er en rigtig "pyller-røv" og hyler i vilden sky lige så snart hun mistænker at noget MÅSKE kunne være ubehageligt. så vi var bekymrede for om hannen nogensinde ville få lov til at gennemføre "foretagendet" fordi han for det første var uerfaren og lidt for høflig og hun både var uerfaren og pylret.

    men da insemineringen først var gennemført, så fik han lov til at parre hende 3 gange selv i løbet af de næste 3 dage. Og han ville nemlig ikke have "holde-hjælp", men gik sin vej hver gang vi forsøgte at holde hende for ham.


  • #5   30. mar 2011 Uh Louise hvor lyder det godt og spændende, glæder mig til at følge det hele.

    Jeg har surfet lidt rundt i dag og faldt over denne annonce, synes simpelthen den lyder så mærkelig, hvad mener du, altså vil lige sige jeg holder mig langt væk, men tænker alligevel hvad der ligger bag den, at der er flere hunde at begge køn og med den aldersforskel

    http://www.dba.dk/skotsk-terrier-hund-6-mdr/id-73044978/


  • #6   30. mar 2011 louise C: nå ok, det er smart nok... Var også bare nysgerrig... Håber der kommer noget ud af det... held og lykke med det.

  • #7   31. mar 2011 Jeg ville nu også holde mig fra det. Ikke mindre af den grund at skotterne har en del arvelige sygdomme og samtidig kan have et noget spe´cielt temperament hvis de ikke er socialiseret/præget korrekt.

    Jeg vil se om jeg kan få taget lidt billeder af maven løbende og lægge dem ind i Claras album


  • #8   31. mar 2011 Louise :

    Jeg synes også den er så mærkelig, og med det mærkelige spring i alder på hvalpene, tænker bare om man kan gøre noget, kan selvf prøve og ringe og være nysgerrig, kan de være stjålet evt i udlandet, eller begynder der evt at komme øst-europæiske "dårlige" hunde ind af dem som man har hørt med andre racer. Jeg tænker på hundene og bliver bekymret.
    Og med hensyn til DKK stamtavle så har man jo hørt om forfalskninger.

    Hvalp : Ved intet før TIDLIGST onsdag den 13. april ( der er de 3 uger) der skal jeg ringe til LL og høre hvordan det går, om hun så til den tid er blevet klar over hvilken hun vil beholde ved jeg ikke, måske beder hun om mere tid til at føle hvilken hvalp det er hun synes hun "klikker" med som hun udtrykker det.



  • #9   31. mar 2011 Ja 3 uger er ikke længe. SElvfølgelig er hun erfaren men de skal da lige op på benene. Tænk hvis hunden ikke går ordentligt. Jeg vil normalt gerne vente til 10-12 uger.

    Ja prøv dog at ring til dem og forhør dig om hvem forældredyrene er. Så kan du tjekke dem på hundeweb eller jeg kan hjælpe dig med det.

    Hvalpekøbere har lige så meget ret til at være kræsen/kritisk som opdrætter har!


  • #10   31. mar 2011 Har talt med damen, der er ikke så vidt jeg lige kan høre noget galt. skriver lige mail til jer da jeg ikke vil nævne navne her

Kommentér på:
Jeg tror

Annonce