{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
863 visninger | Oprettet:

Avl-søger tips fra jer med erfaring {{forumTopicSubject}}

Jeg overvejet at sætte en hanhund på min tæve næste gang hun kommer i løbetid, men jeg vil være helt klar til det inden jeg begiver mig ud i det, derfor sidder jeg med spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe med.
Hvornår er det rigtige tidspunkt at sætte hanhunden ind i billedet? Hvad kan man gøre for at være helt klar til fødslen? Kan man læse mere på nettet eller bøger? Hvordan forbereder man sig bedst til hele forløbet? Nogle tips


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Avl-søger tips fra jer med erfaring
  • #1   13. nov 2011 bm:=)

  • #2   13. nov 2011 Før du gør dig nogen overvejelser om avl bør du teste din tæve for arvelige sygdomme inden for racen det samme bør du kræve af hanhunden så i ikke laver syge hvalpe. For at være klar til fødslen kræver det også en god sjat penge i tilfælde af komplikationer

  • #3   13. nov 2011 Bogen Hundeopdræt med omhu og omtanke er super god!

  • #4   13. nov 2011 ja og så tænke sig om en gang mere da der går mange hvalpe rundt som opdrætterne ikke kan komme af med på grund af krisen ,dine hvalpe er max 2000 kr vær når der ikke er tavle på dem,husk også at der er 2 år reklamations på dine hvalpe ved salg det siger købeloven.

  • #5   13. nov 2011 Hvilke sygdomme skal de testes for?
    Kan bogen købes hos en boghandler?
    Jeg avler ikke pga penge, jeg gør det fordi jeg gerne vil have en hvalp fra hende, så skulle jeg ikke komme af med hvalpene, så bliver de hos mig. Jeg vil heller ikke sælge til hvem som helst smiley


  • #6   13. nov 2011 Camilla: Det er en meget dårlig grund til at få hvalpe smiley Forstår godt man gerne vil have hvalp fra sin elskede hund men der er bare ikke hjem nok og har du tid og råd til at beholde 5 hvalpe?

  • #7   13. nov 2011 http://www.hundeweb.dk/dkk/public/openPage/tjenester/avlsrestriksjoner/raseData.html?RAID=0771

    Kan se du bør teste for PRA - en øjensygdom


  • #8   13. nov 2011 Penge er ikke et problem, selvfølgelig håber jeg da at de kan få et kærligt hjem, men jeg vil ikke avle for at få penge, det skal hun ikke bruges til.
    Jeg vil bare gerne have alt klar inden hun skal parres.


  • #9   13. nov 2011
    TÆNK før du avler.

    Til de tæveejere som påtænker at få hvalpe på deres tæve

    Her er et par ting du måske skulle ta' stilling til inden du tar' den store beslutning, det er at få hvalpe.

    Meget ofte er den eneste undskyldning ”at det kunne være sjovt at prøve”, •
    men der er absolut intet sjovt i at ta' ansvaret for at sætte liv i verden, det skal tages særdeles alvorligt.

    ER DU FORBEREDT PÅ AT BLIVE EN GOD OPDRÆTTER?

    Det gælder uanset om du har planlagt at få ”bare et hyggekuld"

    eller vil forsøge dig som opdrætter på længere sigt.

    De der skal købe hvalpene ved ikke, der er en forskel, og det er der som regel heller ikke på prisen.

    Ofte er nye og førstegangsopdrættere meget dyrere med deres hvalpe end succesfulde "gamle" opdrættere.

    At udvikle en race er ikke kun et spørgsmål om at producere nuttede hvalpe, der er lette at sælge, det er en kostbar hobby og en livsstil - intet mindre.

    Svar på disse spørgsmål før du går i gang.

    1. Kender du de væsentligste fejl hos din egen hund, samt anerne i din hunds stamtavle min. 3 generationer bagud - og kender du også de fejl, der findes hos den udkårne hanhund samt hans aner?

    2. Mener du, at din hund har noget at byde racen? (Hvad?)

    3. Kender du klubbens avlsregler og racens stambogsføringsregler? Har du sat dig ind i index tal?

    4. Har din hund et stabilt temperament? Har den et godt racetypisk udseende uden væsentlige fejl? (Hvordan ved du det?)

    5. Har du nogle hvalpe afsat på forhånd - før du parrer tæven ?

    6. Er du forberedt på at kikke interesserede købere nøje efter i sømmene for at være sikker på, at dine hvalpe får de optimale hjem og den korrekte pleje?

    7. Er du forberedt på at beholde dine hvalpe indtil de rette hjem viser sig, ligemeget hvor lang tid det tar’? Er du i stand til at sige nej til tvivlsomme købere, selvom du ikke ved, hvornår telefonen ringer igen?

    8. Kender og forstår du racens standard?
    Kender du nok til genetik til at kunne forsøge at opveje din tæves fejl og få det du søger (du har vel et mål?), og ved du nok til at vide hvad der evt. gik galt, hvis det ikke går som ventet?

    9. Ved du nok om hvilke specielle karaktertræk din tæves linie / partnerens linie bærer på, til at være i stand til at forsikre dine hvalpekøbere om stor sandsynlighed for en sund, god hund?

    10. Har du lidt penge på bankbogen, hvis det skulle vise sig, at udkommet af parringen gir' en død hvalp med kejsersnit søndag eftermiddag til min. 8000 kr, og herefter ingen indtægter fra hvalpe?

    11. Er du parat til at møde den risiko, der er ved en fødsel - at kunne miste hvalpe og sågar tæven til fødselsproblemer?

    12. Har du den tid og energi, der skal lægges i at passe og socialisere et kuld hvalpe ordentligt?
    Det er stort set et 24 timers job i mindst 8 uger. - og har du ordentlige og sikre forhold at ha' dine hvalpe under?

    13. Vil du / er du i stand til at:

    a.) Hjælpe dine hvalpekøbere til at opfostre deres hvalp bedst muligt og være der, når de har brug for dig fremover ? (og selvfølgelig være i stand til at hjælpe dem - eller finde ud af en vej til at hjælpe dem)

    b.) Følge kuldets opvækst og tage disse erfaringer med i dit avlsprogram fremover?

    14. Vil du altid være villig til at ta' en hund af dit opdræt retur ligegyldig under hvilke om stændigheder, hvis ejeren ikke længere kan ha'den?

    15. Har du sat dig ind i købeloven? (du er lige erstatningspligtig om det er en brugt bil eller en hundehvalp du sælger)

    Er du ikke i stand til at svare ja, til stort set alle spørgsmål her, skulle du måske tænke dig lidt om inden du begiver dig udi at opdrætte hvalpe og i al fald vente til du ER i stand til at svare JA -

    for racens, din egen, de kommende hvalpe og hvalpeejeres skyld.

    Jeg må opfordre alle, der påtænker et kuld hvalpe til at læse samtlige afsnit af opdrætterens ABC,

    og et link til Opdrætterens ABC:
    (link fjernet)












  • #10   13. nov 2011 Camilla - hvis det er din papillon tæve Malou skal du også teste hende for patella - det ordner dyrlægen. Husk at få papir på hendes status og brug hende ikke i avl medmindre hun ingen problemer har (0/0). Kræv det samme af hanhunden.

    Køb bogen hundeopdræt, som de andre omtaler. Den koster omkring 300 kr. og er bestemt pengene værd.

    Læs dernæst bøgerne "min hund skal have hvalpe" og "hvalpe på vej". Jeg har begge bøger som word dokument, hvis du sender mig din mail adr. i en privat besked skal du få dem.

    Angående parringstidspunkt, kan du tage forbi dyrlægen og få taget en række blodprøver når først hun går i løb, dermed sikrer du at få parret på den rigtige dag. Tag hjem til hanhunden, og bliv hos din tæve. Hold hende under parringen - det er de råd, jeg har på stående fod.

    Til sidst, som de andre skrev: TÆNK DIG OM. Det er svært at komme af med hvalpe og ideen om at "beholde alle selv" er rigtig sød, men ind imellem umulig, da søskende, uanset køn, ofte kommer op at slås, også for alvor, når de bliver ældre. Tænk også på pladsen - larmen - og svineriet med hvalpe, særligt hvis du bor i lejlighed.


  • #11   13. nov 2011 Mange tak Lisbeht, jeg vil søge efter bogen du skriver, og jeg vil sende dig en besked med min mail.
    Det skal lige siges at vi flytter i rækkehus pr. 1 februar 2012 med stor lækker have. Jeg er nogenlunde klar over at det bliver grisset med hvalpe, men det medfølger at man kan tage et stort ansvar, det er jeg klar over. Jeg vil søge dyrlæge og høre om hans mening mht at avle et kuld på hende, hun skal være 110 % klar og fri for de mindste sygdomme.
    Jeg takker for jeres hjælp og tips smiley


  • #12   13. nov 2011 Camilla,

    jeg kunne skrive flere råd, men de står alle sammen i bøgerne smiley

    Husk, når I er flyttet, at vente med at få hende parret til hun er faldet til og er helt tryg. Det er vigtigt, at hun ser det som jeres hjem, ellers kan hun blive stresset under drægtigheden.


  • #13   13. nov 2011 Eftersom hun ikke har tavle, så lad være med at avle.

  • #14   13. nov 2011 *CTC* : Jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Den manglede tavle gør det ihvertfald svært at vide hvordan sundheden er i familien og hvordan sikre man sig at den han man vælger ikke er helbror/halvbror/fætter ?

  • #15   13. nov 2011 Hundeopdræt med omhu og omtanke, kan købes hos DKK.

  • #16   13. nov 2011 Anne Julie - Netop. "Ren race uden stamtavle" eksisterer bare ikke.

  • #17   13. nov 2011 *CTC* : Og så er der ofte en rigtig "god" grund til at tavlen mangler i første omgang, og hvad den grund er kan være rigtig svær at finde ud af......

Kommentér på:
Avl-søger tips fra jer med erfaring

Annonce