{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.401 visninger | Oprettet:

Alder for han hund ved første kuld??? {{forumTopicSubject}}

Hej med jer!

Vi har en dejlig rolig og legesyg hvid schæfer på 1 år, og kunne godt tænke os at prøve at få hvalpe på ham. Men hvornår er det bedst med hensyn til hans alder? Som sagt er han lige blevet 1 år her D. 09/09 2013. Men er det for tidligt at forsøge nu eller hvordan ser det ud?

Han har siden han var 8-9 md. Været meget interesseret i tæver og deres lugte, specielt under deres løbetid selvfølgelig.

Har i nogen erfaringer samt forslag til hvornår det vil være et godt tidspunkt for ham. Vi glæder os til at høre fra jer!

Mvh Mikkel og Emilie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Alder for han hund ved første kuld???
  • #1   25. sep 2013 Læs avlsgodkendelsesproceduren for din race.

    Hos os skal hanhunden testes for HD, hvilket tidligst kan ske ved 12 mdr.
    Øjenlyses og udstilles.

    Jeg anvender kun hanner over tre år i avlen. På den måde er han voksen, man kan se endeligt sind, han har bevist sit værd, og en lang række sygdomme ville have vist sig på det tidspunkt.

    Det er uetisk at anvende hunde under 2 år i avl.


  • #2   25. sep 2013 smiley


  • #3   25. sep 2013
    Gruppe

    : 01



    Racens hjemland

    : Schweiz



    Specialklub

    : Klubben For Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhu


    Tidligste alder ved fotografering :

    HD foto

    : 12 måneder


    AD foto

    : 12 måneder


    OCD foto

    : 12 måneder


    Racen har følgende avlsrestriktioner :


    Avlsrestriktioner:
    HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.

    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller smiley

    Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.

    Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler

    Avlsanbefalinger:

    1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A eller B registreret i DKK

    2. Begge forældre skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good


    Indført 1. januar 2013



    Farver for racen


    Hvid


  • #5   25. sep 2013 Hunde går igennem forskellige modningsfaser.

    Din mangler stadig en del, og derfor er det en god idé at vente, så I er helt sikre på, hvad han vil give videre.

    "10 til 17 måneder
    Lise Lotte Christensen

    Anden rolige periode
    Dette er en meget stabil udviklingsfase, hvor hunden igen handler rationelt. Du kan opnå særdeles gode træningsresultater i denne periode, da hunden igen er stabil og modtagelig for indlæring.

    Tæven kommer som oftest i sin anden løbetid i denne periode. Muskulaturen er endnu ikke helt færdigudviklet på de større racer."

    "17 til 22 måneder
    Lise Lotte Christensen

    Psykisk modningsperiode
    Fra ca. 17 måneders alderen indtræder den 3. kønsmodning også kaldet psykisk modenhed. I vild tilstand ville hunden forberede sig på at finde en partner i flokken, og måle sig med de andre flokmedlemmer. Dominansen bliver mere udpræget. Individer der ikke vil indordne sig i flokken, vil forlade denne.

    For tamhundens vedkommende er der tale om en ugunstig periode. Dominansen, som hunden har trænet op i de to foregående kønsmodningsperioder, vil få mere tyngde og kraft ligesom aggressivitet mod andre hunde hyppigere vil forekomme. Også her gælder det: Afbryd uønsket adfærd (hunden begynder at knurre, stiller sig an m.m.) med et "Nej!" og giv umiddelbart herefter hunden besked på at sidde, dække eller komme til dig efterfulgt af ros.

    Det gælder om, ikke at lade sig friste til voldsomme lege eller at tvinge hunden til fysisk underkastelse. Hvis en krisesituation opstår, så lok hunden i bevægelse med eksempelvis en bold eller endnu bedre - anvend en kendt kommando (på plads, her eller lign.) så hunden ikke får mulighed for at opøve dominansen.

    Kunsten består altså i at aflede inden hundens uønsket adfærd udløses. Dette er utvivlsomt den bedste løsning.

    Dominante hunde, der ikke har fundet deres plads i rangordenen, kan udvikle sig til problemhunde. Flertallet af hunde volder ikke store problemer, når de blot er godt tilpasset i miljøet, og har fundet deres plads i flokken. (En del hunde aflives desværre på grund af uønsket adfærd i denne periode - som måske er forårsaget af ejerens fejlhåndtering!)

    I denne periode tilrådes moderat træning."

    http://www.netdyredoktor.dk/hund/hundeskolen/fysiskmental-udvikling/10-til-17-maaneder.aspx


  • #6   25. sep 2013 Så brug det næste år på at slibe hjørnerne af, udstille, træne og få sundhedstestet hunden ud fra ovenfor beskrevne krav til racen før avl.

    Derefter, når I har overlevet sidste psykiske modningsfase, kan I overveje om hunden har et sind og en krop, der er værd at avle på smiley


  • #7   25. sep 2013 Tusind tak for jeres svar!

    Vi er ganske grønne med hensyn til avl, så mange tak for hjælpen :-))

    Bruges der kun hunde med stamtavle til avl?


  • #9   25. sep 2013 Jeg bruger kun hunde med stamtavle til avl. For uden stamtavlen, ved man ikke hvilke sygdomme der ligger i linien.
    Og det er dyrt at lave syge hvalpe, for køber har to års reklamationsret på en hvalp.

    Stamtavle eller ej, så vil jeg råde dig til først at overveje avl om et år. I mellemtiden kan du passende få hunden HD+AD-fotograferet ved dyrlægen.


  • #11   25. sep 2013 Samtidig er det også altid en god idé at se lidt ind ad. Hvorfor vil man gerne have hunden i avl? Som hanhunde-ejer, så får man ikke ret meget ud af at se på sin hund hænge sammen med en tæve, og så er det dét. Det er liv, som man skaber, og det skal man have respekt for.

  • #12   25. sep 2013 Okay tusind tak for jeres meget brugbare svar :))))

  • #13   25. sep 2013 Ellers spørger du bare igen smiley

  • #15   25. sep 2013 Når det drejer sig om hanhunde, så er det som regel tæve ejerne, der henvender sig, så for at de skal blive interesseret, skal hanhunde ejeren, sørge for at vise vidunderet frem, sørge for alle sundheds test for racen er ok, og hvis det er en brugsrace, få nogle prøver, så skal tilbuddene nok komme.

  • #16   28. sep 2013 Lige en lille indskydelse: Når man skal finde en egnet avlspartner, skal man finde en, som er stærk på de punkter, hvor ens egen hund er svag. Derfor skal man IKKE bruge en lille han til en for stor tæve, men derimod en han der har den korrekte størrelse. Desværre er det ikke altid sådan, at man ved at blande hunde med forskelligrettede "ekstreme" egenskaber får hvalpe der ligger midt imellem, man får nærmere hvalpe, som i deres egenskaber er mere spredt.

Kommentér på:
Alder for han hund ved første kuld???

Annonce