Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet
00:00
/
00:33
LIVE

Politi stopper motorcyklist med hund spændt fast på brystet

NOW PLAYING

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Køb og udskiftning af batteri på bil 1.100 kr.
  • Opsætning af 6 lamper 1.000 kr.
  • tømrer 1.000 kr.
  • Føring til lampe 250 kr.
  • Opsætning af lampe 700 kr.
  • Fyld vand på mit varmeanlæg 1.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Akita
  • #2   10. jul 2015 Kig på specialklubbens hvalpeliste/opdrætterliste smiley
    (Eller ja, Maj-Britts link)


  • #3   10. jul 2015 Kan ikke finde rundt i det helt præcist, så kan i ikke sende et link direkte til hvor man kan købe dem smiley

  • #4   10. jul 2015 Du kan ikke bare klikke på et link og så købe en hund. Du er jo nødt til selv at rode lidt rundt og finde ud af de forskellige opdrættere - dog er jeg ikke skarp på akita'en så ved ikke hvor udbredt den er her i Danmark.
    Kan sagtens sende et link direkte til en kennels hjemmeside - men du er jo stadig nødt til selv at lave noget forarbejde, Alexander smiley

    - Maj-Britt har linket til specialklubben. Herinde finder du en liste over hvalpe, kenneler mm.


  • #5   10. jul 2015 Det er ikke en hyldevare
    Du skal finde en opdrætter også kan der være ventetid.


  • #6   10. jul 2015 Enig med Housebuster. Du kan ikke regne med at du bare kan gå ind på en hjemmeside og så købe en hund. Det er slet ikke selve købet du skal have for øje nu - det er at finde en ordentlig kennel, også selvom der er ventetid.

    Dvs. lad være med at tænke på selve hunden; tænk hellere på opdrætteren.


  • #8   10. jul 2015 Så vidt jeg kan se er der hele to kuld Amerikansk Akita på listen. Så håber jeg bare at opdrætterne er virkelig kritisk med hvem de sælger til. Det er jo ikke en hund for alle. smiley

  • #9   10. jul 2015 husk der er forskel på den amerikanske og den japanske akita (som vist bare hedder akita)


  • #10   10. jul 2015 Har du tjekket sundhed på racen, og hvad kan du tilbyde den? Måske det var bedre med en cavalier eller en labrador. Så er det sagt, så kort kan det gøres smiley

  • #11   10. jul 2015 Akita er en mellemstor hunderace med oprindelse i Japan. Navnet Akita stammer fra den region i Japan, hvor man mener hunden først blev avlet. Oprindeligt blev Akita’en kaldt “Odate-hunden”, men navnet blev ændret til Akita Inu, da hunderacen i 1931 blev gjort til Japans nationalrace.

    Fra 1992 besluttede japanerne, at hunderacen ”Akita Inu” fremover alene skulle kaldes ”Akita”. Den alsidige Akita udfyldte mange roller i det gamle Japan, hunderacen blev f.eks. brugt som jagthund, vagthund, kamphund og trækhund.

    Adfærd og væremåde
    Den japanske Akita er en loyal, venlig og imødekommende hund. Hunderacen blev oprindeligt opdrættet til at jage og kan derfor være aggressiv overfor mindre dyr. Akitaer kan også være dominante og aggressive overfor andre hunde, især af samme køn. Akitaer er meget renlige og intelligente hunde, som er i stand til at lære hurtigt.

    Hunderacen bliver grundet hundens intelligens også let rastløs og frustreret, hvis den ikke får motion og mental stimulation. Akitaen har brug for en god mængde motion for at være glad og tilfreds.

    Hunderacens historie
    I år 710 til 794 blev Akitaens forfædre brugt af det japanske folk Matagi til at jage den asiatiske sorte bjørn. Disse hunde, også kaldet Matagi Inu, var ikke lige så store som den moderne Akita. Denne periode var plaget af mange krige mellem rivaliserende klaner og Akita’en fandt derfor god brug som vagthund.

    I år 1185 til 1333 (Kamakura-tiden) var hundekampe meget populære i Japan og mange Akitaer blev derfor avlet med henblik på et liv som kamphund. I begyndelsen af 1900-tallet blev afholdelse af hundekampe forbudt i Japan, men blev taget op igen efterfølgende som en sport med særlige regler for kampenes afholdelse og hvornår de skal stoppe. Denne sport er ikke forbudt i Japan i dag bortset fra i Tokyo (i dag benyttes hovedsagligt hunderacen ”Tosa” til denne sport).

    Efter anden verdenskrig bragte mange amerikanske soldater Akita’en med hjem til USA. Dette er grundlaget for, at der i dag findes to linjer af Akitaer – nemlig den japanske og amerikanske. Den amerikanske Akita er en smule større, kraftigere og kan have flere farver end den japanske Akita.

    Udseende, pelspleje og helbred
    Hunderacen er ca. 64 til 70 cm. høj ved skuldrene, og vejer mellem 34 til 54 kg. En Akita Inu kan have fem farver; rød, lysebrun, Rød fawn, sesam (pelshårene er rødlige med sorte spidser), brindlet og hvid. Bortset fra en hvid Akita skal hunden i alle farver have hvidlig pels på siderne af snuden, på kinderne, på undersiden af kæbe, hals, bryst, krop og hale samt på indersiden af benene.

    Der er forskel på hvilke farver racestandarderne for Akita tillader i forskellige lande. Akita har en tæt og tyk dobbelt pels. Denne pels er vandafvisende og har rustet Aktiaen godt mod de hårde vintre i det nordlige Japan. Den tykke pels kræver en hel del børstning og hunden kan fælde meget især om sommeren.

    Hvad du bør vide om hunderacen:

    Mellemstor, stærk og ulveagtig i udseendet.
    Har en tyk pels, der kan have mange forskellige farver.
    Ser respektindgydende ud.
    Har et moderat motionsbehov.
    Ikke gør alt for meget.
    Aktia Inu’s beskyttende karaktertræk kan resultere i en aggressiv hund overfor andre mennesker eller dyr, hvis den ikke socialiseres tidligt og godt som hvalp.
    Har en stærk vilje og kan derfor være svær at træne.
    Meget beskyttende overfor sin mad.
    en Akita fælder en hel del.
    En Akita er måske ikke det bedste valg af hund til en førstegangs hundeejer.


  • #12   10. jul 2015 Søren du er den eneste der bringer racens sundhed og "hvad kan du tilbyde hunden" ind i tråden. Har du behov for at opsøge konflikt så lad da være med at gøre det i en tråd hvor der rent faktisk bare bliver svaret på TS's spørgsmål (hvilket flere jo kritiserer at der ikke bliver gjort i trådene) smiley

  • #13   10. jul 2015 Fünke - du skal ikke bekymre dig om mig. Du gør ikke andet end at kritisere, hvad jeg skriver. Pas dig selv eller søg sammen med dit sjak. Med tiden udvikler du nok en selvstændig holdning. Indtil da behøver du ikke at kommentere mig.

  • #14   10. jul 2015 Håber at det er okay at jeg låner din tråd TS, men er der nogen der ved hvad forskellen er på en amerikansk Akita og en Akita(Japansk), den side jeg har kopiet ovenstående fra, har kun om Akitaen. Blev lidt nysgerrig på det.

  • #16   10. jul 2015 Ok tak, der står bare ikke noget med adfærd og motion og det var lidt det jeg var interesseret i at vide noget om, men det skrev jeg selvfølgelig ik præcist

  • #17   10. jul 2015 Fandt en gammel tråd (About) - ved ikke om der står noget brugbart ift. adfærd smiley
    http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/483698-amerikansk_akita_akita_inu

    (Aner heller ikke hvad forskellen er mellem dem)


  • #19   10. jul 2015 Skal nu ikke have en, kom bare til at tænke på det, da maya skrev at der var forskel og jeg ikke lige selv kunne komme på nogle udover at den amerikanske er større(så vidt jeg ved(

  • #20   10. jul 2015 Hvad jeg ved af, så er den Amerikanske Akita knapt så skarp i tempermentet, og nemmere at have med at gøre. End den originale Japanske Akita.
    Men som sagt så er ingen af dem for alle og enhver. smiley


  • #21   10. jul 2015 Læs seriøst op på racen før henvendelse til opdrætter. Det er en énmandshund med meget specielt temperament.
    Der skal en erfaren ejer med forstand på hundesprog til, samt grundig prægning før 12. uge.


  • #22   10. jul 2015 Ok tak Anne Julie

  • #23   10. jul 2015 Malene: Jeg tror ikke du behøver være nervøs. For uden at kende opdrætter, så tror jeg de vil bede TS om at gå ud og få lidt mere erfaring med hunde. Inden de vil sælge ham en hvalp. smiley
    Og det er virkelig ikke nedladende ment over for TS.


  • #25   10. jul 2015 Ida - du har bare ikke forstået en skid. Du skal have læst eller fået refereret fra mindst een bog anbefalet af dkk og/eller have 10000+ indlæg på hg. Dette skrives kun for at bringe mig selv nærmere lyksalighederne.

  • #26   10. jul 2015 Ida Kristine: Nu ved jeg ikke hvor mange års hundeerfaring du har ? Men ja, nogen racer kræver bare mere, og derfor ikke nødvendigvis egnet til førstegangshundeejere. Det er ikke ensbetydende at de er egnet til en erfaren hundeejer heller, da det helt afhænger af hvilken erfaring man har, og hvad man kan tilbyde den pågældende hundetype.

  • #27   10. jul 2015 Jeg er også altid lidt forbeholden over for det med "førstegangshund", Ida smiley Men alt det med "førsteganghund" dækker vel i bund og grund bare over - for mig, i hvert fald - at det i nogle tilfælde er af enorm vigtighed at sætte sig ind i, hvad racen kræver, fordi den netop kræver at man har et godt hundekendskab (men det er vist også lidt et tabu at snakke om hvad man kan tilbyde racen)

  • #30   10. jul 2015 Man skal som Marlene også er inde på, i hvet fald have god forståelse for hundesprog, adfærd og være helt klar over hvor fx. en Akita skiller sig ud fra andre, mere " blide" racer. Og det er ikke noget man kommer sovende til, efter min mening.

  • #32   10. jul 2015 Ida - jeg tror ikke, at du har brug for opvarmning til en Akita. Ikke at jeg kender den, men jeg turde sagtens at gribe an med een. Dit hjem skal nok ikke være en banegård med en så potent race. Desuden er det måske en race, for hvem socialisering kan være lidt udfordrende. Forstået på den måde, at du tror, den har mere behov for det, end den egentlig har.

  • #33   10. jul 2015 Omvendt ville jeg nødigt se en Akita i hænderne på fx. min svigerfar, på trods af at han har over 30 års erfaring med hunde. smiley "Den skal bare ha´ en over nakken, så kan den lære det" er hans tilgang til hunde, og altså det er nok ikke ret hensigtsmæssigt ift. sådan en fætter. smiley

  • #34   10. jul 2015 Er helt enig i at mange års hundeerfaring ikke nødvendigvis gør én egnet til at have f.eks. akita, da det helt klart også handler om, hvad den erfaring indebærer.
    En uerfaren hundeejer kan være mere egnet, end en erfaren hundeejer, til visse racer.
    Dog tænker jeg, at hvis man har haft hund før, så ved man da lidt om hvad det indebærer at få hund. Da jeg, for efterhånden 24 år siden, fik min første helt egen hund, var jeg godt nok chokeret over hvor meget arbejde der faktisk er i at have hund. Og det kan man bare ikke læse sig til, det skal prøves på egen krop.


  • #35   10. jul 2015 Og hvis man ender med en der ikke lige synes ens gæster er det fedeste osv så bliver det ikke nemmere. Især hvis hverken gæsterne eller en selv er stive i hundesprog.

  • #36   10. jul 2015 Mon ikke dkk kører et lille lidt for dyrt weekendseminar, hvor du kan lære lidt om hundesprog. Ja og måske købe et par bøger af forfatteren selv. smiley

  • #37   10. jul 2015 Jeg har set og trænet ekvipager med både Akita og Amerikansk Akita.

    Min erfaring med Akitaen er at det er en meget svær håndterbar hunderace. Vedkommende der anskaffede sig den fik den som sin første hund, efter at have læst en masse litteratur, sat sig ind i racen og virkelig forsøgt at forberede sig. Hunden er nu over tre år og er nu ved at være nogenlunde håndterbar. Min erfaring med hunden er at han er en ekstremt potent herre, der tager alle udfordringer op. Han er meget selvstændig og virker til at mene, at han kan klare alt på egen hånd. Derudover er han på ingen måde interesseret i andre hunde eller fremmede mennesker.

    De amerikanske Akitaer har haft et tættere forhold til deres fører med mindre indsats. De har været nemmere, men bestemt ikke decideret nemme, at motivere til træning end Akitaen. En smule mere imødekommende overfor fremmede, men med nogenlunde samme tilgang til andre hunde som Akitaen.

    Min personlige holdning til racen er, at den uden tvivl kan være en rigtig god kammerat, såfremt man er indstillet på at acceptere at den er anderledes end så mange andre hunde. Jeg tror ligeledes at ens personlighed er vigtig, man skal være ekstremt konsekvent og tålmodig, så man kan finde en måde en motivere hunden og skabe en verden for den hvor der ikke er gråzoner.

    Som sagt er det personlige erfaringer og tanker, så det er ikke sikkert at det er et generelt billede af racerne.


  • #38   10. jul 2015 Anne Julie: Er det hensigtsmæssigt i forhold til nogle racer overhovedet?

  • #39   10. jul 2015 About: Nope. Men jeg tror at en Akita bliver decideret farlig af sådan en behandling. Det gør en golden retriver nok ikke...


  • #40   11. jul 2015 Jeg har en veninde i USA -hendes svoger er betjent.
    I deres stat anbefaler man politiet at ser de en løs hund - prøv at indfange med godbidder/net /de der pinde de har. (uanset race og attitude) Ser de en løs Akita : Shoot it.

    Siger en del om racen..


  • #41   11. jul 2015 Lige præcis sådan en 3-4 hånds overlevering fra de varme lande er det materiale, myter de opbygges af. smiley

  • #42   11. jul 2015 Alt det der, første gangs hund, syntes jeg så meget, er noget pjat, ikke to racer er ens, eller ja, to hunde, det kan lige så godt gå galt med en cocker spaniel som med en akita, hvorfor "nøjes" med en race, man egentlig ikke ønsker sig, så har man 12år med en "forkert" hund, som ikke er af den kaliber, som den man vil ha og altså vil første gang med den udvalgte race, altid være første gang smiley og mon ikke en god DKK kennel kan hjælpe nye ejere godt på vej og besvare spørgsmål.

  • #43   11. jul 2015 Ts- gå ind på linket tidligere i tråden, og kontakt de opdrættere du synes om. Fortæl dem om jer selv, hvad i kan tilbyde en hund, hvorfor i ønsker en akita og lidt om hvordan hundelivet vil se ud hos jer. Spørg endelig efter et personligt møde og tag ud og snak med opdrætterne om racen.
    Hvis i finder et sted i kan lide, og opdrætteren kan godkende jer, så bliv skrevet op til hvalp der fra. Vil man have en speciel race kræver det tolmodighed.
    Hvis opdrætteren ikke kan godkende jer så se jer om efter en anden race! Opdrætteren ønsker sine hvalpe det bedste, er man ikke det, så er det bedre afsætte nye mål end at blive skuffet.
    Til gengæld hvis i bliver godkendt så har i en opdrætter i ryggen som kan rådgive og vejlede om racen hele hundens liv - brug det endelig!
    Held med hundejagten


  • #44   11. jul 2015 Søren: nu har jeg selv siddet og snakket med manden ..men ok som sædvanelig er alle andres oplevelser jo ikke relevante i følge dig.

  • #45   11. jul 2015 Sarag - jeg ser dit behov for at være interessant som et issue. Du ser mit behov for at kommentere det som et problem. Jeg ser ingen umiddelbar løsning.

  • #46   11. jul 2015 hold nu kæft du er et sørgeligt individ søren..

  • #49   11. jul 2015 Der det bla kan gå galt, er hvis, man køber en akita og tror, man har en labrador. Givetvis også modsat - måske bare ikke så slemt. smiley

  • #52   12. jul 2015 Ejer af den: Hvordan skal en "ny" person indenfor den hunderace opnå erfaring, hvis man kun må eje en hvis man i forvejen har erfaring? Og hvem skal afgøre hvad der er relevant erfaring?

    Ved godt at det ikke er samme race/kategori, men jeg er gået fra en boxer til en jagthunde blanding til en meget aktiv hyrdehund(som flere(primært dem der har retrievere indenfor hundetræningsverdenen) har rådet mig fra at få). Ud fra det du skriver så måtte jeg heller ikke give mig i kast med en helt ny kategori, da jeg mangler erfaring i at have hyrdehund.


  • #54   12. jul 2015 Definer højpotent!
    Tak.


  • #56   12. jul 2015 #55
    Ok, mit efterspørgsel var uklar. Jeg ved godt, hvad du mener med potent og er nok enig. Jeg mente mere konkret. Er en rottweiler, en schæfer, en doberman, en malle en sort russer potente? For nogen er en schæfer potent, for andre er det en fætter br-hund. Hvem definerer? Listehundene er da valgt vha en terning eller lignende. Min egen race skulle måske være der, men hvad med tornjak?


  • #58   14. jul 2015 Her

    profilbillede
  • #59   14. jul 2015 Pssst ....
    TS blev vist skræmt væk smiley


  • #61   14. jul 2015 .

  • Aiko
    Aiko Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 64
    #62   16. jul 2015 Minion

    det har jeg også fået afvide.. også fra Akita ejere.

    American skulle være langt mere temperaments fuld end Inu'en.
    og den er også en del større af kraft og bygge end Inu'en, som oftest er mere "elegant" og fin i sin bygning.


  • Aiko
    Aiko Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 64
    #64   16. jul 2015 nåh du synes ikke lige du skulle eje en Isabelle smiley smiley

  • Aiko
    Aiko Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 64
    #67   16. jul 2015 Heidi.

    det er netop der som er lidt "lumkst" ved Akitaen.. den ser SÅ sød ud.. men du skal ikke ønske at være uønsket gæst i et hus med en Akita.. så er den pludselig ikke så sød mere.

    det er en fantastisk hund ! men en meget speciel hund, som kræver en vis forståelse.. selvom jeg læste mange år om racen inden jeg købte min, så har jeg måtte erfare mig MANGE ting siden da...
    men ligefrem at skal have særtilladelse.. ah det lige overdrevet..
    nu er akitaen heldigvis ikke en ret udbredt race, og de fleste avlere giver jo ikke bare en hvalp ud til hvem som helst.

    det en hund der kræver en vis forståelse.. som mange andre racer. og man skal indforstå sig med det ikke er en pusse, nusse, lege hund.


  • Aiko
    Aiko Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 64
    #68   16. jul 2015 Isabelle

    Satans! Keiko er ellers billigt til salg lige pt... smiley
    jeg støvsuger mindst 2-3 gange om dagen så meget fælder han ! smiley smiley


  • Aiko
    Aiko Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 64
    #70   16. jul 2015 Racen er meget lidt ubredt i danmark.. jeg mener vi har omkring 200 af den amerikanske, og vist nok 2-3 der avler dem.

    Inu'en har vi cirka ikke mere end 40 stks og ingen danske avlere.

    man kan selvfølgelig altid støde på kuld uden stamtavler, hvor man netop risikere folk gaber over for meget.
    men i og med det er begrænset hvor mange vi har herhjemme, så er tavleløse kuld ikke så sindsyg udbredt som mange andre racer.

    akitaen er speciel af sind.. men det synes jeg nu fx også en schæfer er.
    en schæfer er heller ikke en hund for hvem som helst,, heller ikke en husky.
    så man ville jo kunne gå hen og købe en anden hund som ville potientelt kunne være lige så "tikkende en bombe" som en akita.. i de forkerte hænder.


Kommentér på:
Akita

Annonce