{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.792 visninger | Oprettet:

Sygdom - Puppy strangles {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen.

Mine forældres nye hvalp har fået det der kaldes puppy strangles.
Jeg er ved at lede om dette.
Så undre det mig lidt at man ikke kan finde noget om det på dansk.
Er der ingen herinde der har oplevet det? Set det? Har en hund der har haft det?

Det startede som øjenbetændelse, så bredte det sig til rundt om munden. Der er knopper nederst på maven og i ørene.

Jeg er interesseret i at høre hvad behandlingsforløb andre har haft?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sygdom - Puppy strangles
  • #1   8. aug 2019 Det er jo en sjælden sygdom, så måske derfor der ikke er ret meget at finde om det..?

    God bedring til vovse..


  • #2   8. aug 2019 https://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/j/juvenil-dermatitis/

    Sygdommen hænger sammen med hvalpens immunforsvar. Jeg ville være bekymret for fremtiden. Hvalpen har forhøjet risiko for andre problemer. Problemet skal straks vendes med opdrætter.


  • #3   8. aug 2019 Det skulle være korrekt ja men snakkede med en den anden dag, helt tilfældig. Hendes hvalp på 8 mdr havde det også og hun fortalte at halvdelen af det kuld havde det. Men fik selvfølgelig ikke snakket videre med hende grundet omstændighederne.

  • #4   8. aug 2019 Det er også vendt med opdrætter, de har haft ham i behandling - han er 3 mdr nu og mine forældre har lige fået ham hjem igen. (de fik ham først hjem i uge 28 hvorefter opdrætter skulle passe ham en uge i sommerferien, hvor det så kom).
    Søger bare andre med erfaring, for at høre deres sygdomsforløb, hvad de har gjort, behandlet med, og overlevelses chancer. For de engelske sider er lidt forvirrende for mig.

    og tak for link - havde selvfølgelig ikke tænkt på at søge på det latinske ord for det, tak!


  • #6   8. aug 2019 kontakt en specialist fx ved Århus dyreklinik. der er en der ved en del om det. jeg kan ikke huske navnet men ring og spørg dem

    Malene mig bekendt kommer de sig helt. men får ar


  • #7   8. aug 2019 Tak for kommentar. Mener de har været i Århus først og senere dyrehospitalet i Aalborg pga ferie.

    Ja når man søger på sygdommen via billeder, ser man ældre hunde der har ar/ stadig mangler hårene der hvor de har været angrebet, så er positiv. Hvalpen er glad og legende/ aktiv, som enhver anden hvalp. Han er ikke sløv.


  • #8   8. aug 2019 Min Bølle havde det som unghund. Behandlingen var dengang Prednisolon i ca. 1/2 år og så noget antibiotika i den første periode hvor sårene og hårtab var værst.
    Han er kommet sig helt og har ingen men fra det nu, men det var en lang sej kamp den gang, og han var ret sølle på daværende tidspunkt. Han er 11,5år nu, og ved ikke om de behandler anderledes idag. Den gang sagde de, at kun ca. 2 om året fik sygdommen herhjemme i DK! Så ja den er sjælden.
    Men altså, min Bølle har som sagt ikke men fra det idag (han har så alverdens andre skavanker, men intet der umiddelbart kan tilbageskrives til Puppy Strangles).


    profilbillede
  • #9   8. aug 2019 HL - Ja de kommer sig over dette symptom, men der er jo en immundefekt underneden, som som regel skaber andre problemer.
    Hundene skal ud af avl og hvalpen skal selvfølgelig ikke indgå i avl, samt man skal være obs på andre problemer, der måtte opstå.


  • #11   8. aug 2019 puha det lyder grelt

  • #12   8. aug 2019 Bølle har PL på begge bagben.
    Så har han her de sidste par år fået stuvitsten, den ene hjerteklap lukker ikke helt længere og dyrlægen mener han har demens og/eller haft en lille forbigående blodprop i hjernen.
    Han har haft mange gode år (trods PL, som han fik allerede ret ung), hvor der ikke har været noget rigtigt. Så det er altså ikke fordi, at han har haft en masse skavanker siden Puppy Strangles.


  • #14   8. aug 2019 Ja men uanset har han jo haft mange gode år i mellemtiden uden disse problemer, det synes jeg bestemt ikke man skal glemme.

  • #16   8. aug 2019 Det skal man da uanset hvilken hund, rask eller syg?! Og forstår ikke helt din kommentar, hvis den er til mig - for mener da bestemt jeg tager ansvar for mine hunde og gør mit for, at de har det så godt som muligt.

  • #18   8. aug 2019 "Man skal bare være bevidst om både fordele og ulemper inden man påtager sig ansvaret for en hund."
    Kommentaren er skrevet lige efter det indlæg jeg lavede hvor mit svar til dig var. Og du skriver "inden man påtager sig ansvaret for en hund".
    Så nej, den står ikke kun for egen regning, men fordi du skrev sådan som du gjorde og selv nævnte ansvar.
    Men nu lader jeg det ligge for jeg skrev ikke i denne tråd for at diskutere alverdens, jeg skrev for at dele Bølles historie med Puppy Strangles, da det var dette trådstarter spurgte efter.


  • #21   8. aug 2019 Hvor glemmer jeg det henne? Jeg deler Bølles historie og får spørgsmål af jer, som jeg så svarer på.
    Jeg tror ikke dette handler om mig. Og jeg prøver heller ikke at sige det altid ender lykkeligt. Igen, jeg deler Bølles historie og svarer på hvad I så spørger om og kommenterer på i forhold til mig/Bølle.
    Men nu gider jeg altså ikke svare jer mere, så i behøver ikke blive ved, for tråden her handler NETOP IKKE OM MIG.


  • #22   8. aug 2019 jeg læser batdogs indlæg som til ts

    Den eneste der får tråden til at handle om dig er dig...


  • #23   8. aug 2019 Er sygdommen det, man også kalder " Juvenil pyodermi"?

  • #25   8. aug 2019 Kaido fik juvenil pyodermi et par dage efter vi fik hende hjem.

  • #27   9. aug 2019 Jeg siger tak fordi du delte din historie **Maiken**.

    Jeg ved ikke om opdrætter tager moren ud af avl, men jeg ved at mine forældre blot har købt en familiehund - dvs. ingen avl.
    Vi elsker ham allerede og vil da ikke have købet retur pga. sygdom. Jeg kan forså at det er en lang periode de skal igennem inden det ser bedre ud.

    Men i vores familie er vores dyr en del af familien.


Kommentér på:
Sygdom - Puppy strangles

Annonce