{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
904 visninger | Oprettet:

Behandling med prednicortone {{forumTopicSubject}}

Nones skal i en længere behandling med prednisolon. Opstart 2x20 mg i 14 dage og derefter 1 x 20 mg i op til 6 måneder.

Jeg har selvfølgelig glemt hvad navnet er på det han fejler, men det er en inflammatorisk tarmlidelse.

Er der andre som har skulle køre på overstående i længere tid ? Og hvordan havde hunden det ? Var udtrapning okay ? Eller blussede det hele op igen ?


Kommentarer på:  Behandling med prednicortone
 • #2   6. sep 2019 Anton startede med behandling for IBD i 2014 med Medrol og skiftede året efter over til Prednisolon. Han får 1 x 1,25 mg. pr dag og vejer omkring 10-11 kg.

  Han får ved blodprøve tjekket sine organer m.v. cirka hver 4-6 måned og indtil nu har der ingen påvirkning været, til trods for det lange behandlingsforløb. Han har fået øget bugfedt, men det er det eneste.

  For mig er der ingen tvivl om, at jeg har valgt rigtigt, for får han det ikke, overlever han ikke og han fylder 10 år i næste måned - ingen havde forventet en levealder for ham på over de 4-6 år. smiley

  Jeg prøvede sidste år at skære ned til kun at give hver anden dag, men sygdommen blussede op næsten med det samme.


 • #3   6. sep 2019 Det var i hvert falde ikke IBD han har, det var ikke det han kaldte det. Og jeg har forstået det sådan at det kan behandles. Men kunne ikke få fat i dyrlægen i dag, og er lidt i tvivl om, det kan blusse op igen, eller om det er noget man kan behandle for altid.

  Åh den lille Anton. Hvordan med drikke og ædelyst ? Må lige notere han skal have taget blodprøver når han er længere henne i forløbet.


 • #4   6. sep 2019 Du må da lige skrive når du husker hvilken diagnose smiley Nu spørger jeg bare super dumt, men hvis det feks kun er 3mdr siden hunden har haft giardia vil der så ikk næsten altid være inflammation bagefter? Det er jo det giardia gør samt ødelægger tarmslimhinden.. (her tænker jeg generelt)

 • #5   6. sep 2019 Hm ikke efter 3 måneder. Tarmene skulle gerne ha dannet nye slimvægge. Nones s sygdom er kommet af Giardia men de ved ikke hvorfor. Førhen blev den behandlet med længere varende antibiotika, men man har fundet ud af, at der er bedre effekt ved at dæmpe immunforsvaret tilstrækkeligt til at tarmene kan få danne en ny slimhinde. Hvis hunden stadig har problemer efter 3 måneder, så må der tages prøver for at se hvad det er der forsat skaber problemerne.

 • #6   6. sep 2019 Lp okay, har bare hørt at de kan tage helt op til 1år efter giardia for at komme sig smiley

 • #7   6. sep 2019 Ja, jeg ved ikke hvornår man siger der er mere end bare gener efter giardiaen. Slimhinden er ca 4 uger om at gendanne sig, hvis den kan få lov.

 • #8   6. sep 2019 Lp er også et svært spørgsmål og der er sikkert flere svar alt efter hvem man spørger smiley Var også bare nysgerrig smiley Er meget nysgerrig omkring diagnosen!

 • #9   6. sep 2019 Krydser iøvrigt virkelig fingre for at behandlingen virker! Er det tarm specialist du har været hos? smiley

 • #10   6. sep 2019 Tak ! Det håber jeg søreme også ! Nej ikke specialist i mavetarm, kun specialist i at foretage indgrebene der er blevet lavet.

 • #11   6. sep 2019 Drikke gør han bestemt mere af, men det er faktisk Ok, for det han altid været dårlig til, især under udbrud af sygdommen, hvorfor han ofte har været indlagt til væskebehandling. Ædelysten blev egentlig ikke øget af medicinen, han har (af gode grunde) altid været småtspisende. Men sidste år måtte han pga. testikelcancer kastreres, og nu spiser han lidt mere. smiley

 • #12   6. sep 2019 Okay, heldigvis lyder det da til lille Anton trods alt har det godt på medicinen ! Han er søreme godt nok uheldig smiley Er IBD også en følge sygdom på Giardia feks ?

 • #13   6. sep 2019 Hm når man læser om IBD lyder det ikke som om det er nogle bestemte celler / type inflammation, men en overordnet betegnelse for inflammation i tarmene som er kronisk. Åh det irritere mig jeg ikke kan huske det ! Jeg ringede endda derud igen i dag, men det smutter fra mig. Tænkte jeg kunne google mig til det, men det kan man åbenbart ikke smiley

 • #14   6. sep 2019 Enyas kroniske tarmbetændelse blussede op så snart vi trappede ud af Medrol. Så jeg fjernede medrol helt og begav mig ud i et forløb med at justere hendes kost i stedet. Dét holder hende symptomfri smiley

 • #15   6. sep 2019 Nicole, jeg er søreme også bange for at det starter igen når vi trapper ud. Hvor længe fik hun piller ? Og ved du hvad hendes hed præcist ?

 • #16   6. sep 2019 L.P et par måneder. Hendes medicin hed Medrol.

 • #17   6. sep 2019 Okay. Hov, nu fik jeg skrevet det lidt forkert. Ved du hvad hendes diagnose hed præcist ? Eller fik du bare svaret kronisk tarmbetændelse ? Nones tarme var fine, lidt røde men ingen betændelse eller sår.

 • #18   6. sep 2019 L.P kronisk blødende tyktarmbetændelse. Der var rigtig meget inflammation i hele tyktarmen, kan ikke huske om det også strakte sig op i tyndtarmen. Men hun var meget hårdt ramt af inflammation i tarmsystemet.

 • #19   6. sep 2019 Okay, så må det være en sygdom nones har for sig selv, han nævnte ikke noget om tarmbetændelse, men syntes jo bare det sådan en overordnet betegnelse. Håber den kan helbredes. Eller i hvert falde holdes nede ligesom i gør.

 • #20   6. sep 2019 Der er forskellige arter af tarmbetændelse. IBS er irriteret tyktarm. Ved mennesker er der også Colitis Ulcerosa som er blødende tyktarmsbetændelse. Chrons som ofte er lokaliseret til tyndtarmen. Ved ikke om de samme betegnelser bruges til hunde. Men jo tarmbetændelse er overordnet - men blødende tyktarmbetændelse er en diagnose for sig selv; ved mennesker colitis Ulcerosa.

 • #21   6. sep 2019 Det en jungle smiley hvorfor skrev jeg det ikke også ned. Har sendt en mail om de gider skrive det til mig haha.

  Ingen blod og ingen synlig inflammation men dog alligevel en sygdom derinde.


 • #23   7. sep 2019 Åh jeg syntes heller ikke at det var nogen af dem. Hvor er det irriterende altså.

 • #24   7. sep 2019 Iroh for prednicortone i 1,5-2 mdr for et års tid siden, i forbindelse med hans IBD diagnose.
  Han vejede på det tidspunkt ca 8 kg. Han fik, så vidt jeg husker (og det er muligt at det er forkert) 20 mg dagligt i et par uger. Det blev justeret længere og længere ned indtil vi kunne trappe ud af det. Iroh var helt umulig at være sammen med, da han var på højeste dosis. Han kunne kun fokusere på mad, og han kunne sidde i flere timer og bare stene på os, uden at kunne finde ro. Ej heller når vi bad ham om at lægge sig...

  Nu får han ikke medicin. Om han skal have det igen en dag ved vi ikke. Jeg tror ikke vi kommer uden om det, men vi krydser fingre for at vi kan holde sygdommen nede med fodringen.

  Som sidebemærkning mener jeg også at det i Irohs resultatet fra endoskopien står at han har ulcerativ colitis, men han har ikke umiddelbart symptomer i form at ændret afføring. Det er kun opkast.


 • #25   7. sep 2019 LP, Anton har haft Giardia, men først efter, han blev diagnosticeret med IBD, så nej, det er ikke derfor - nogle hunde får det bare, I guess.

  Jeg kan desværre ikke styre hans IBD med korrekt fodring, han bøvler også med bugspyrkirtlen, og det hele lagt sammen gør det kompliceret og alvorligt, han er desværre afhængig af medicinen.

  Det var meget svært for mig i starten at erkende, at det var kommet dertil, og jeg var rædselsslagen ved tanken om det, men med de doser han får, er bivirkningerne nærmest ikke til stede - som sagt lidt øget bugomfang og øget tørst, men ingen af hans organer, hans humør o.a er påvirket. smiley


 • #26   7. sep 2019 Hold da op ! Nones er glad for mad i forvejen, håber ikke han bliver endnu mere besat. Men det ikke sikkert det er til at undgå.

  Jeg fik afvide af dyrelæge at med så høj en dosis så er der chance for at det påvirker hans led. Så han må ikke komme med på jagt, eller lave noget andet hårdt fysisk. Det bliver sgu noget af en opgave.

  Åh jeg er ked af, vi alligevel er så " mange" der døjer med tarmsystemet. Det er godt nok ikke særlig sjovt. Nones gener er heldigvis så små, men ubehandlet er det jo ikke sikkert der ville foresætte sådan.

  Åh ja, Anton havde diagnosen inden Giardia. Hold nu kæft en uheldig hund altså ! Godt han har dig ! Det er overhovedet ikke bare lige, at skulle igennem med alle de ting han fejler smiley
  Jeg ville nok også kunne leve med en meget lav dosis, når det nu er det eneste der hjælper ! Og heldigvis har han da ikke taget skade. Men det er sgu noget lort , det medicin. Vidunder middel af få, men et helvede at skulle af med igen.


 • #27   9. sep 2019 Nones diagnose er lymfoplasmocytær colitis. Hvad det så end vil sige. Kan ikke finde så meget om det på nettet.

 • #28   9. sep 2019 Er der nogle af jer som har oplever nedstemthed ? Nones er egentlig frisk nok, spiser og drikker. Men vil gerne ind i seng. Og eftersom han har ikke har løbet ret meget frit se sidste dage, så er det meget atypisk ham. Han leger heller ikke med sit legetøj som han ellers plejer.

 • #29   9. sep 2019 Iroh legede heller ikke med legetøj da han fik binyrebarkhormon. Uanset dosis. Og han eeeelsker ellers sit legetøj!

 • #30   9. sep 2019 Okay, så er det nok en almindelig bivirkning.
  Jeg håber godt nok jeg ville kunne holde maven i orden uden medicin !

  Hvad fodre du Iroh med nu, for at holde sygdommen i skak ?


 • #31   9. sep 2019 Det forstår jeg godt!
  Har du fundet mere om diagnosen? Prøvede også at Google i morges, men kunne heller ikke finde noget. Selvom det er surt med en diagnose, er det så ikke også rart med afklaring? Sådan havde jeg det med Irohs diagnose sidste år, selvom det tog noget tid at acceptere det...

  Iroh får Royal Canin Hypoallergenic, og så bruger vi Hill's Z/D som godbidder eller lidt mad, i kræsne perioder. Han får både vådfoder og tørfoder fra RC. Tyggeben og godbidder er udelukkende vegetabilske.
  Håber en dag at vi kan prøve noget kød af, fremmedprotein, men jeg ved ikke helt om jeg tør kaste mig ud i det, når nu det fungerer som det er nu...


 • #32   9. sep 2019 Joe både og, håbede jo virkelig på at det ikke var noget kronisk smiley jeg syntes efterhånden han har været så meget igennem, og hvis han skal være sådan her på medicinen, så ved jeg altså ikke om jeg kan være det bekendt. Han er nærmest kun en stor dreng altså.

  Jeg har ikke rigtig fundet noget nej. Dyrlægen ringene lige over middag, han var så ikke specialist i tarmsygdomme, men sagde det var af samme gren som IBD.

  Nones får også hypo.
  Han får dog lidt andet ved siden af, men måske jeg bare skal holde helt op med det.
  Det bare mega svært smiley

  Det kan jeg godt forstå ! Jeg tænker også, hvad så hvis det blusser op igen, skal man så forfra med en behandling eller hvad. Åh de lorte parasitter, de har godt nok ødelagt meget af smiley


 • #33   9. sep 2019 Jaa kan sagtens forstå dig! Vil også helst være uden medicin hos Iroh, og nu går det jo fint. Men jeg forventer ikke at han bliver meget gammel. Hver fødselsdag er en sejr for mig.
  Hvor gammel er Nones?

  Kan godt være at alt undtagen hypo skal skæres væk. Hvad giver du udover?
  Iroh fik sød kartoffel for nogle uger siden. Jeg troede faktisk at det gjorde noget godt for hans lort (ikke at det er hans problem med IBD, det er nemlig opkast), men efter lidt tid blev det blødere og blødere. Så stoppede vi med det igen, og nu er lorten normal. Måske Nones' mave lige skal have nogle uger/måneder med totalt ro, med så få ting at forholde sig til som muligt?
  Selvom det også er en stor kamel at sluge, at man ikke rigtigt kan give noget ved siden af smiley
  Føler med dig, så stort kram herfra! smiley


 • #34   9. sep 2019 Hvad tænker du når du siger du ikke forventer han bliver meget gammel ? Pga medicinen eller gener ved sygdommen ?
  Nones er kun lige blevet 16 måneder. Den eneste gene nones har, er sådan set Lind afføring. Eller er han frisk og glad. Lidt tynd men ellers ser alt fint ud. Han var en lille smule rød i tarmene men ingen sår eller inflammation man kunne se med det blotte øje.

  Ja det er jeg vist nød til. Er det kun kød du undgår ? Eller også kornprodukter ? Jeg må køre ham helt over på vegatabilske tyggeting, dem kan han også godt lide.

  Han får primært hypo tørfoder og vådfoder. Men engang i mellem smags prøver fra andre mærker i sine legetøj. Og jeg ser ingen forskel i han afføring om han får det ene eller det andet. Men derfor har tarmene brug for ro. Delte du hans måltider mere op, efter diagnosen ? Nones får gerne 3 gange om dagen. Har en ide om maven bedre kan fordøje lidt mindre portioner.


 • #35   9. sep 2019 Altså jeg har lidt en forventning om, eller frygt er det vel nærmere, at sygdommen udvikler sig over tid. Enten sådan så vi skal give binyrebarkhormon eller ja noget andet. Om det er fordi jeg er farvet af en masse amerikanske IBD grupper på facebook, men nogle ret grelle tilfælde, eller om det er min indre pessimist og sort seer ved jeg ikke. Selvfølgelig gør vi alt hvad vi kan for at holde sygdom og symptomer nede, og holde Iroh medicinfri.
  Ligesom Nones er Iroh også kun påvirket lige før og lige efter opkast, eller hvis han er inde i en ond cirkel med kvalme. Ellers er han upåvirket og lige som andre hunde - glad, irriterende og opmærksomhedskrævende smiley

  Jeg undgår kun kød, medmindre det er hydrolyseret, og det er desværre fåtallet af produkter der er. Maxi Zoo har haft en tyggeben med hydrolyseret animalsk protein (PetBalance Medica), og Iroh ELSKER det. Men det er desværre udgået. Tror efterhånden jeg har opkøbt samtlige i hele DK... Men det var private label og laves ikke mere desværre.
  Korn undgår jeg ikke bevidst. Tror bare ikke at det forekommer i specielt mange af de produkter jeg giver ham.
  Dejligt hvis han kan lide vegetabilske ting! Iroh er sådan lidt meeeh med det, men det er han med det meste. Så det er ret besværligt. Vegetabilske tyggeting er ofte ret hårde og - bilder jeg mig ind, ud fra hundens synspunkt - uden specielt meget smag, og det passer ikke herren. Det kan jeg måske ikke fortænke ham i, selvom det gør mit liv meget mere besværligt smiley

  Jeg kan ærlig talt ikke huske, om vi begyndte at fodre anderledes lige efter diagnosen, eller om det var en gradvis proces for at se, hvad der fungerede. Hans måltider er som sådan ikke delt op. Han er slet ikke sulten ofte nok til, at vi kan gøre det. Han får 60 g tørfoder morgen og sen eftermiddag/aften som det primære. Derudover får han til frokost enten nogle teskefulde vådfoder eller et halvt tyggeben (PetBalance). Det eneste formål med det måltid, er at han skal have noget i maven. Ofte kan vi kun være sikre på, at det er PetBalance han vil spise. Hvis det ikke ryger ned, så ved vi at han har det skidt og at der kommer opkast. Sååå jeg ved ikke helt, hvad vi gør, når vi løber tør for dem...
  Inden vi går i seng får han også nogle teskefulde vådfoder, igen bare for at han skal have noget i maven, ellers brækker han sig om natten.
  Frokost og natmad er bare ekstra. Men Iroh er også en BCS 4-4.5, måske efterhånden 5, men vi kæmper for at få ham derop, så det er ikke fordi han bliver fed af det. Ligeledes er der dage, hvor han næsten ingenting spiser og har det skidt, og så går det mere lige op.


 • #36   9. sep 2019 Ja, den tanke med om det kan udvikle sig i den forkerte retning er bestemt tilstede her også. Jeg tror også hellere jeg må lade være at melde mig ind i div grupper, jeg bliver skør af det.

  Okay, så det er mest kød der kan få det ud af balance. Nones er vant til at smage mit mad, men har begrænset det til han må smage Hvidt brød eller lidt ris, ting som jeg tænker ikke er så hårde ved maven. Han får 2 kiks hver aften, bare de billige og dem venter han på, må se om jeg kan finde nogle uden noget animalsk protein i. Det skulle nok kunne lade sig gøre.

  Ja okay, nones æder ! Han er altid sulten og sommetider er jeg også bange for at give ham for meget mad, for det som om at det forstyrre også maven. Medicinen har allerede hjulpet, hans afføring har været mørk og fast, morgen og middag, så satte han sig så en ekstra gang på turen hvor vi var tilbage til det gamle, men jeg mistænker lidt han har svært ved for meget mad. Det bare svært når hunden er tynd.

  Jeg håber for jer, at i kan klarer jer resten af hans dage, uden medicin !


 • #37   9. sep 2019 Nu har jeg godt nok ikke erfaring med binyebarkhormon til hunde, men får selv prednisolon og har fået det siden januar sidste år.

  Jeg tænker at en del af de bivirkninger mennesker kan få, også gælder hunde. Og der er påvirkning af psyken f.eks en meget normal bivirkning hos mennesker, det er jeg heldigvis sluppet for.
  Øget appetit og dermed vægtøgning er også en meget normal bivirkning hos mennesker, så mon ikke også det gælder hunde ?

  Binyrebarkhormon er pisse effektivt mod rigtig mange ting, men det er desværre også bare noget giftig stads med et hav af bivirkninger, men når det gives er det jo nødvendigt og dermed "risikoen" værd.

  Rigtig god bedring med Nones smiley


 • #38   9. sep 2019 Rikke, dyrlægen siger at det er de samme bivirkninger men at hunde åbenbart bedre tåler det. Men han virker nedstemt, og drikker en helt del mere. Vi skal trappe ned til halv dosis om 14 dage, så håber jeg de værste bivirkninger går væk, og at han vil lege igen. Håber og krydser alt for det bare er en kur, og at vi så kan få styr på det lort her smiley ! Og tak !

 • #39   9. sep 2019 God idé at holde sig væk! Jeg gjorde det fordi jeg manglede nogen at spejle mig i... Følte mig enormt alene med det, foruden at kunne vende det med min kæreste. Man skal næsten stå i det, eller have prøvet det, for at vide hvor hårdt det kan være... Så du er altid velkommen til at skrive, hvis du har brug for luft, og jeg på nogen måde kan være en ventil for det! smiley

  Om det lige er kød, der giver problemer tror jeg er svært at sige. Jeg tør ikke engang sige det med sikkerhed hos Iroh. Kan bare konstatere at det fungerer over al forventning at undlade at give det.
  Om jeg nogensinde når til at give ham lidt af det vådfoder med kænguru eller godbidder med kanin jeg har købt, aner jeg ikke. Tør ikke ødelægge balancen...

  Skønt at han gerne vil spise! Går tit og siger at min næste hund skal være altædende smiley Spøg til side!

  Håber også virkelig for jer at I kan klare jer uden medicin, om ikke andet så så længe som muligt. Det føles altid uretfærdigt når så unge dyr rammes af sådan noget sygdom smiley


 • #40   9. sep 2019 Ift kiks... Specifiks hypoallergen godbidder er ret kikse agtige. Og Pooch&Mutt laver godbidder med banan og peanutbutter der også har en kikse agtig konsistens. Måske de kan bruges smiley

 • #41   9. sep 2019 Det kan jeg så meget godt forstå ! Man føler sig nemlig ret alene om det. Føler egentlig lidt jeg bare har fået smidt piller i hovedet og så ser vi. Har så mange spørgsmål som jeg syntes de burde have taget hånd om. Det jo ikke bare at give ham de piller. Men måske er flertallet at deres patienters ejere ligeglade. Nu skal vi snakke sammen på mandag. Så må jeg skrive spørgsmålene ned.

  Tusind tak ! Det kan godt være jeg får brug for ! Det var sødt af dig.

  Nones har fået nogle bløde stænger fra det sidste du nævner, med peanutbutter og banen de gled fint ned. Må købe mere af det ! Men fuck det er rimelig dyrt ! Han skal til at skære ned på sit overforbrug i hvert falde smiley så godt de godbidder fra specifik ! Må bestille en helt sæk i morgen ! Er nød til at sætte ind, og gøre alt for at han får de bedste betingelser for at stå i mod det lort !


 • #42   9. sep 2019 L P : Ja det er noget med at hunde ikke rammes så slemt som mennesker kan blive af skidtet. Men uanset om det er menneske eller hund, så tror jeg de fleste helst vil have det så kort tid som muligt, for nogen er det desværre bare nødvendigt enten i en lang periode eller resten af livet.

  Jeg kydser i hvert fald alt for at I kan nøjes med en kur, det ville jo helt sikkert være det fedeste smiley


 • #43   9. sep 2019 40# Laver pooch og mutt med banan? Hvilken variant er det?

 • #44   9. sep 2019 Tror i mener soopa mht banan og peanutbutter? smiley

 • #45   10. sep 2019 Kom til at tænke på, har Nones tidligere prøvet at få binyrebarkhormon altså i mindre doser? Hvis ja, hvordan reagerede han på det? Blev maven bedre?

  Er fordi Mille får binyrebarkhormon nu pga allergi (skal kun være i Max 3uger), og jeg ser ingen forbedring overhovedet.. Nok nærmere det modsatte hvis noget.. Hun vejer 12kg og får 4mg medrol dagligt..


 • #46   10. sep 2019 Nej, nones har aldrig fået medicin før.
  Men allerede dagen efter kunne jeg se afføringen skiftede farve til en alm brun istedet for gul/grå. Den er også blevet meget mere fast, nu kan den knække og trille haha.
  Men om det er pga noget andet ved jeg selvfølgelig ikke. Dyrlægen sagde jeg ikke skulle regne med at se nogen ændre før efter 4 uger.


 • #47   10. sep 2019 Medrol er mildere end Prednisolon, det er "renset" for de værste bivikrninger, hvorfor det ofte tåles bedre end "rigtig" Prednisolon. Men virkningen er så heler ikke altid lige god, det er at prøve sig frem.

  Anton fik det første års tid Medrol, uden bibirkninger af nogen art, men det kunne ikke i længden holden hans sygdom nede, og måtte derfor skifte til Prednisolon, med større effekt og flere bivirkninger.


 • #48   10. sep 2019 Det må jeg lige have i mente. Håber dog stadig på at kunne blive medicin fri. Man har vel lov at håbe hehe.

 • #49   10. sep 2019 Okay smiley Tak for svaret smiley Desuden har hun prøvet predisolon uden effekt også med endda måske samme negative effekt, men okay hun har så vist heller aldrig fået det i 4uger eller mere og aldrig så stærk en dosis (men okay hun vejer jo så også mindre) Hvad vejer Nones egentlig?

 • #50   10. sep 2019 Nones vejer 35,5 og får 40 mg nu. Men det er for meget, håber vi snart kan trappe lidt ned. Han er total energi løs.

 • #51   10. sep 2019 #41:
  Ja det kan jeg godt forstå! Sådan havde og har jeg det også. Nogle gange føler jeg, at man næsten skal vide mere end dyrlægen, for at kunne stille relevante spørgsmål. Håber du kan få svar på spørgsmålene på mandag! smiley
  Og ja, du skriver som sagt bare! smiley

  #43: Nej, my bad, tænkte bare på de der peanut butter godbidder. Var træt og blandede dem sammen smiley

  Tilbage til #41:
  Ja de der godbidder er knald dyre! Har også et ordentligt læs af alt muligt, fordi det varierer så meget hvad dyret gider æde...

  Et indspark i hele debatten med afføring, jeg ved ikke om det overhovedet er relevant for nogen her, det er bare en betragtning jeg har gjort smiley
  Kan se at du i #46 nævner noget med "alm brun farve lort". Jeg kom bare til at tænke på, at Irohs afføring er konstant sådan ca. samme farve som hypoallergenic foderet fra RC, dvs. lys brun/gullig. Men konsistensen er fast, og så må farven være som den er, det hænger jo også sammen med, hvad de spiser. Men om farve-bekymringer er et levn fra tiden med giardia (er det ikke meget lys/gullig afføring?) ved jeg selvfølgelig ikke, og i så fald kan jeg godt forstå det smiley


 • #52   10. sep 2019 Milles afføring variere også alt efter hvad hun spiser og det bekymre mig nu ikk smiley Med mindre det er giardia gult og lugter af giardia selvfølgelig!

 • #53   10. sep 2019 Håber jeg sgu også. Har lige haft ringet derud i formiddags, og tudet i telefonen. At se ham så slukket pga medicinen er satme hårdt.
  Men det er normalt indtil kroppen har vænnet sig til det. Han skal bare ned på en alm dosis og så af det lort så hurtigt som maven og dyrlægen tillader det. Føler jeg putter de piller i ham til ingen verdens nytte. Selvom jeg jo godt ved at en ubehandlet Tarm infektion heller ikke er at spøge med. Så var generne derved bare så meget mere til at leve med.

  Jeg har lige været ude at købe for 800 tyggeting og godbidder. Dem fra specifik er han vild med. Og så noget vegetabilsk tyggehalløj. Har også bestilt noget fra nettet. Med peanut butter og så nogle kiks med yoghurt. Så må vi se om vi kan skære helt ned på minimum og så kun de ting. Hvis bare jeg holder mig fra animalsk ikke hydrolyserede ting, så må det hjælpe. Bilder jeg mig selv ind.

  Så et sted at fedt heller ikke er så godt for Tarmene, jeg syntes der ok i RC hypo, 18 procent fedt. Bør man så vælge den lette udgave mon ?


 • #54   10. sep 2019 Og nå ja. Jeg bed mærke i farven på afføringen, fordi han netop ikke havde fået andet at spise , hvad jeg ved af.

  Det svinger ret meget hvor fast det er, men ja det er ret lyst på RC hypo. Kan se specifik også har en variant bare med fisk, så der er da lidt at vælge imellem.

  Men der er godt nok ikke ret meget hjælp at hente , de kunne godt lave en serie til mave Tarm hunde. De har da også brug for tyggeben !


 • #55   10. sep 2019 Den variant fra specific med hydroliseret laks får Mille ikk særlig god mave på smiley .. Der er meget forskel på hvor hydroliseret foder er, og det har klart en betydning ligesom ved allergi.. Så hvis det er så spørg dyrlægen hvilket der er meget hydroliseret smiley Anallergenic er sammen med z/d hills det der er mest hydroliseret siger min allergi dyrlæge.. (Har også skrevet det i pb, men er bare for hvis andre læser med eller i fremtiden ser tråden og leder efter erfaringer/råd)

  Dog får Mille også lys/svagt gullig afføring af Anallergenic, men det er bare samme farve som foderet smiley


 • #56   10. sep 2019 Dyrlægen har faktisk ikke snakket om foder, har bare spurgt om jeg skulle blive ved at køre allergi og det sagde han jo til. Så det jo et vidt begreb. Det er så vådfoder jeg har bestilt, han får ikke så meget af det. Må bare prøve mig lidt frem. Og så gemme det til når engang der forhåbenligt er kommet ro på.


 • #57   10. sep 2019 Kan jo også være at Nones tåler det bedre end Mille, men ja.. Det er desværre at prøve sig frem..

 • #58   10. sep 2019 Ja der ikke andet for. Nu må vi lige se tiden an. Selvom jeg ikke syntes jeg har lavet andet altså.

 • #59   10. sep 2019 Det ER bare møg hårdt at se på ens hund har det skidt og enormt hårdt at skulle blive ved med at afprøve/finde ting der er værd at afprøve.. Det kræver utroligt mange tanker og energi..

 • #60   10. sep 2019 Ja det er godt nok drænende smiley og hvor ondt har hunden, vi andre ved da hvor træls det er at døje med maven smiley

 • #61   11. sep 2019 Åååh jeg følger lidt med i de her tråde med mavetarm - syge hunde...
  Thea døjer nemlig også lidt, men slet ikke i så stort et omfang (endnu)

  Nu har jeg skimmet tråden et par gange, men kan ikke lige læse mig frem til hvad Nones fejler?


 • #62   11. sep 2019 Nones har en inflammatorisk tarminfektion som hedder lymfoplasmocytær colitis.

  Åh det bare overhovedet ikke sjovt når de døjer med maven ! Håber Theas bare er ingenting !


 • #63   11. sep 2019 Thea døjer on/off.. Min egen dyrlæge slår det hen som værende almindelig mavetarmbetændelse.. Men syntes bare hun er længe om at komme oven på igen, og det er et tilbagevendende problem.. I sidste uge kom jeg hjem, og hele hundenes rum var fyldt med små røde klatter. - Hun får ikke sådan voldsom feber men bliver træt og dehydreret.

  profilbillede
 • #64   11. sep 2019 Hold da kæft ! Det ser voldsomt ud. Nones har aldrig haft blod i sin afføring. Den har bare været knap så fast men ellers ingen symptomer. Men der er en en form hvor tarmen bløder, måske det var værd at få undersøgt smiley

 • #65   11. sep 2019 Og en alm mave Tarm betændelse forbinder jeg med lidt slim, bestemt ikke sådan noget der. Tarmen er 4 uger om at danne en ny slimhinde, og hvis det er sådan lidt on/ off så får den jo ikke lov at blive hel.

 • #66   11. sep 2019 Ja jeg syntes også det er ret voldsomt. Og når hun er så lille og spinkel, bryder jeg mig ikke om, at hun bliver så dehydreret.

  Hvis det kommer igen(som det nok gør) så beder jeg om at blive henvist til en specialist...


 • #67   11. sep 2019 Ja det kan jeg søreme godt forstå ! Jeg fortryder jeg ikke har gjort noget, noget før. Eller det har jeg jo også, men at han ikke bare fik den koloskopi noget før, så kunne det være man var heldig at kunne behandle det bare en gang. Istedet for en kronisk diagnose. Men sådan er man jo altid så bagklog.

 • #68   12. sep 2019 Her er dental sticks med hydroliseret protein til de interesserede smiley

  https://www.bitiba.dk/shop/hundefoder/hundesnacks/tandpleje/hunter/517156

  https://www.bitiba.dk/shop/hundefoder/hundesnacks/tandpleje/hunter/534872

  og de er endda billige! smiley Faldt lige over dem og ville dele!


 • #69   12. sep 2019 Tak Pernille, de ser interessante ud smiley

 • #70   12. sep 2019 Så lidt smiley

 • #71   17. sep 2019 Caos får prednicortone og i morgen er sidste dag på høj dosis ( 60mg) og så skal han ned på halv dosis de næsten 14 dage og så yderlige ned derefter og jeg håber det hjælper på bivirkningerne, for da siden d.4/9 har jeg været oppe mange gange hver nat, pga han skal tisse tisse og så lige tisse og så lige drikke og tisse, Caos har Eosinofil myositis og det jo noget helt andet end det din hund fejler, men medicinen er det samme

 • #72   17. sep 2019 Hold da op en dosis ! Nones får jo 40 og han er virkelig hårdt ramt af bivirkninger ! Han skal have 2 dage mere, og så ned på halv. Vi er også oppe om natten, og mange gange om dagen. Ellers tisser han i sengen smiley

  Håber virkelig behandlingen virker for din skønne dreng !


 • #73   17. sep 2019 Ja må jeg håber at det snart er muligt at få en hel nattesøvn og ja om dagen skal han også ud 100 gange, så håber godt nok at lige den bivirkning bliver mindre også for jer smiley påvirker det jeres hunds humør ? Syntes caos er lidt mere passiv når vi er sammen med andre hunde og ja mennesker end han normalt er, men han kan jo heller ikke fortælle hvordan han har det, om pillerne gør noget ved ham. Udseende mæssigt er han noget afpillet, men håber hans krop bliver mere normal igen, når han kommer ned i dosis

 • #74   17. sep 2019 Jeg har haft ringer ud til dyrlægen 3 gange fordi nones er så påvirket. Han lægger bare herinde og stirre ud i luften. Han plejede at lege hverdag i en time med hans legetøj. Han vil ikke engang kigge på det længere. Han vil spise og gå tur, men ellers er min fuldblods jagthund med aktivitets niveau på 100 væk.

 • #75   17. sep 2019 Åhhhh hvor synd, gid de kunne fortælle os hvordan har det, men igen, det jo han-dyr, så måske er det meget godt at de ikke kan tale smiley

 • #76   17. sep 2019 Haha ! Ja den histore ville jo aldrig få ende smiley Nones virker mest tilpas om aftenen, især efter et måltid. Så kan han godt lokkes til at lege lige 10 sek.


 • #77   20. sep 2019 Har din hund tabt sig, caos er blevet ret afpillet, efter han begyndte på medicinen, men hans appetit er ekstrem, så det ikke fordi han ikke spiser

 • #78   20. sep 2019 Narh jeg syntes ikke nones har tabt sig mere. Men han ser afpillet ud i forvejen. Men nones æder også lige nu.

 • #79   20. sep 2019 Min mors hund var også meget påvirket. Hun tabte sig meget (især muskler), fik en underlig grim “tøndeform” (uden at være tyk), tabte pelsen og blev generelt trist og ugidelig. Hendes appetit var også ekstrem, så hun åd masser af mad. Derudover drak hun rigtig meget vand, så hun kunne have svært ved at holde sig.

 • #80   21. sep 2019 Bliver sgu ked når jeg rør ved ham/ser på ham, han er skind og ben, ikke en muskel at se på ham, rygraden er tydelig, lige på når oppe ved ribbenene, der buler han en del ud.
  Kenzie, har din mors vuf fået sin “krop” tilbage efter endt behandling ?
  Overveje at spørger dyrlægen om jeg kan få en portion piller, hvis de er så gode som slankepiller smiley


 • #81   21. sep 2019 Ja, det har hun, men det har taget lang tid smiley

Kommentér på:
Behandling med prednicortone

x