{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.954 visninger | Oprettet:

Tidligere ejer har svært ved at give slip. {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Det er langt.

Jeg skriver fordi jeg er i en situation som jeg føler godt kunne bruge lidt belysning fra andre hundekyndige personer.

Jeg har for 3 mdr. siden overtaget en 2 årige tæve fra et kærestepar der ikke er helt normaltfungerende (dette har jeg dog først efterfølgende fundet ud af).

Problemet ligger i at jeg overtog tæven efter at de ikke selv kunne overskue at have en hund. De forklarede mig dog at hun var velopdragen, kunne med andre mennesker og idet hele taget var godt socialiseret - dog kunne hun ikke rende løs.

Da de kommer hjem med hende til os, står det hurtigt klart at hun har nogle problemer. Den første time gør hun uafbrudt af os og er tydeligt stresset og presset af situationen - jeg tænker at hun måske er ekstra stresset og presset over at møde vores kat.

Jeg tager hende til sidst op - velvidende at jeg måske risikere at blive bidt - hun bider dog ikke. Og i samme øjeblik jeg tager hende op, forsvinder frygten for mig og hun begynder at søge mig - men gør stadig af min datter og min mand.

Vi bliver enige med tidligere ejere om at give det en uge, og se hvordan det går.

Det går sådan set okay, men jeg kan ikke gå ture med hende uden at hun reagerer nervøst aggressivt overfor både mennesker og hunde. Jeg kan ikke stille mig op og snakke med et andet menneske uden at hun skal gø fuldstændig febrilsk og uhæmmet så enhver samtale bliver umulig.

Jeg tænker stadig - okay der er ikke engang gået en uge, men jeg kan så småt se lidt fremskridt og tænker at det måske er skiftet.

De tidligere ejere kommer så forbi en uge efter - og har en kontrakt i hånden. Her skriver jeg under på at de må se hende engang imellem og at de må passe hende hvis vi en dag får brug for pasning.

Jeg begynder her at få fornemmelsen at de ikke er helt normaltfungerende og de fortæller omkring deres baby som er tvangsfjernet.

Jeg spørger ikke så meget ind til det, da jeg ikke mener det vedkommer mig eller er min plads at spørge ind til det.
til gengæld spørger jeg ind til opdrætteren og om det er muligt at få kontakt med opdrætteren. Kvinden er meget afvisende overfor dette og fortæller at hun ikke kan huske hvad opdrætter hedder eller hvor opdrætter bor. Jeg finder det ret mystisk.

Jeg laver senere et opslag i en Dværg pinscher gruppe på fb og der kontakter opdrætter mig. Tidligere ejer har decideret løjet overfor mig, for hun er medlem af opdrætters facebook gruppe og havde kontakt med opdrætter 14 dage før jeg overtog hunden. Opdrætter er ikke fan af tidligere ejer.

Efterfølgende skriver tidligere ejer til mig - i starten næsten hver dag. Jeg er god til at sende en masse billeder og videoer og fortæller omkring hvordan det går med hende.

Men det er ikke nok. Efter en mdr. skriver kvinden og spørger hvornår de kan besøge hunden igen.

Jeg svare at det er bedst om 3-4 mdr. så hunden kan få lov at knytte sig til os og ikke bliver forvirret når hun så ser dem.

Kvinden skriver meget ofte og spørger hvordan det går - og i de her 3 mdr. er jeg rigtig god til at svare, fortsat sende billeder, videoer osv.

Men hun fortsætter med at spørge hvornår de kan se hunden - både efter 2 mdr. 2,5 mdr. osv.

Nu er der så gået 3 mdr. og jeg synes de skal have lov til at se hunden.

Nu kommer mit spørgsmål.

Jeg har sagt til dem at de kan komme og se hende i en times tid - det synes jeg er passende.

Også har jeg sagt at fremadrettet må vi lave en aftale om at de kan se hunden en gang om året.

Er jeg helt forkert på den her? Er det alt for lidt, eller skal de have lov at se hunden oftere?

Jeg har kæmpet en enorm kamp for at få en god hund ud af hende i de her tre mdr.

Fra at vi ikke kunne have gæster på besøg, uden at hun skulle gø uafbrudt i en time - til at hun nu kun stresser i 5 min.

Hun er begyndt at hilse på andre mennesker på gaden og er ikke længere ligeså bange for voksne mennesker. (Især høje mænd, med en mørk stemme har været hendes helt store frygt) - og den arbejder vi stadigvæk på. Men kvinder kan hun nu hilse på uden den store frygt.

Hunde er hun begynde at kunne hilse meget bedre på - og det går rigtig godt når hun er løs.

Indkald er blevet rigtig godt og hun forstår nu et nej - så man løber ikke længere efter cykler på cykelstien (altid i snor) - eller "langer" ud efter mennesker der går forbi.

Jeg kan simpelthen ikke med den viden jeg har nu - og det arbejde jeg har lagt i min hund, lade de tidligere ejere passe min hund. Det er fuldstændig udelukket, med tanke på hvor bange, usikker og asocialiseret hun var.

Derudover er de rygere og ryger heftigt indendørs - hvilket jeg også først fandt ud af da jeg fik hendes ting som lugtede langt væk af røg. Det har jeg bare heller ikke lyst til at min hund skal være i.

Jeg føler mig ærlig talt ført bag lyset, i forhold til den kontrakt jeg skrev under på - for de præsenterede sig selv som fornuftige hundeejere, der havde gjort et godt stykke arbejde med deres hund - hvilket har vist sig at det er langt fra tilfældet.

Og jeg troede ærlig talt at det her med at "se hende engang imellem" - var som det plejer at være - at man ser dyret et par gange og bliver bekræftiget i at dyret har det godt.

Sådan har det altid været med de dyr som jeg har overtaget eller som har overtaget et dyr fra mig (er opvokset på en bondegård) igennem tiden.

Men hvad siger i?

Hvordan bør jeg håndtere det her?

Jeg har ondt i maven omkring situationen og ønsker ikke at såre nogen, men jeg har også brug for at få noget afstand til de her mennesker efterhånden.

Undskyld det lange skriv.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Tidligere ejer har svært ved at give slip.
  • #2   23. okt 2019 Så jeg er ikke et skidt menneske, fordi jeg ikke vil lade dem se hunden flere gange om året? smiley

    Jeg er så konfliktsky og jeg kan slet ikke overskue det. Jeg HADER konflikter. Og jeg bliver SÅ usikker på mig selv, når sådan noget her opstår.


  • #4   23. okt 2019 Hvis hunden står i dit navn i Hunderegistret, så er det DIG der bestemmer over den hund.

    Jeg "overtog" en hund i December sidste år, på lign. vilkår. Da jeg insisterede på, at han skulle omregistreres til mit navn, hvis jeg skulle beholde ham, så viste det sig, at blive noget forbandet rod, af psykisk syg opdrætter, der ikke havde omregistreret til ny ejer, som havde lovet opdrætter aldrig at videregive hunden, og hun kunne jo derfor ikke omregistrere hunden, til mig.
    Det hele kom så langt ud, at jeg afleverede hunden tilbage (den ikke-registrerede ejer, er skingrende sindsyg, så det er ikke en god idé, at lægge sig ud med hende). Hunden er nu et helt 3. sted.

    Var hunden omregistreret til mit navn, så ville al kontakt, som jeg ikke ønskede, med dens tidl. liv, hurtigt været stoppet.

    Så står hunden i jeres navn, så kan den kontrakt ikke bruges til meget ... hvad er boden, hvis den ikke overholdes?


  • #5   23. okt 2019 Nej det er du ikke smiley

    jeg nyder personligt at se billeder af tidligere dyr, og besøger nogle af dem, men det er slet slet ikke årligt smiley

    billeder kan jeg som regel se via facebook smiley

    jeg ville blive total stresset af sådan en tidligere ejer og sige de må se billeder på Facebook.


  • #6   23. okt 2019 Er det en reel kontrakt med en bod, du har skrevet under på?

  • #7   23. okt 2019 Der er ingen bod hvis kontrakten ikke overholdes - og hun er omregistreret i mit navn.

    Derudover står der blot i kontrakten at de må se hunden løbende og at de "må" passe hunden, hvis den skal passes.

    Jeg læser jura, så jeg ved godt at kontrakten ikke kan bruges til så meget.

    Men jeg er bare meget moralsk og etisk korrekt - og HADER at sårer folk.

    Men jeg kan også bare mærke at det her er uholdbart for mig.

    Jeg føler mere at jeg passer deres hund, end at hun er min, fordi jeg hele tiden skal "stå til ansvar" og svare på beskeder. Og de hele tiden vil se hende.


  • #8   23. okt 2019 Jeg er enig med Maj-Britt her. Fortæl dem at du har lagt et kæmpe arbejde i det her, og at hundens opdrætter har været med inde over. At du har fået rettet hunden op, og ikke ønsker at den skal gå tilbage.

    Og hvad vil de gøre? Sådan en kontrakt er ikke mere bindende, end at man kan smide den i brændeovnen. Kun kontrakter med sanktioner, kan håndhæves.

    Tillykke med din dejlige hund og det enorme arbejde du har lagt i hende. Hvor er hun heldig, at være kommet til dig smiley

    Edit: der er kommet en bunke indlæg, siden jeg startede på det her. Bare så I ikke tror jeg er helt debil smiley


  • #9   23. okt 2019 Det lyder til hunden har været en "erstatningsbaby" så det har sikkert været hårdt for hende også at "miste" den.

    Men det er ikke for hundens skyld, den lyder til at være en gladere hund uden dem smiley


  • #10   23. okt 2019 Jeg er også konfliktsky, men de ressourcer du bruger på, at være konfliktsky, dem kan du bruge bedre, ved at tage konflikten nu.

    Mærk efter hvad DU vil, hvad der er bedst for hunden, og meld det ud.

    Hvis det er, at al kontakt foregår i en gruppe dedikeret hunden til FB, fx. billeder, videoer etc. når DU har LYST til, at lægge dem om, og ingen telefonkontakt eller besøg, så er det fair.
    Hvis du synes besøg stadig skal foregå, så bestemmer du også hvor, og hvornår.

    Men "den type"-mennesker, har brug for helt klare linjer, og de har sikkert brug for, at få dem gentaget en del gange, før det siver ind.

    Det er bedst for alle, at du får sagt fra her.


  • #11   23. okt 2019 Jeg tror det går over af sig selv når de har været på besøg et par gange. Som du selv siger, sådan går det næsten altid.
    Du har skrevet under på at de må se hunden engang imellem. 5 minutter en gang om året så har du overholdt den aftale. smiley
    Pasning får du selvfølgelig aldrig brug for. smiley

    Og så vil jeg bare rose dit arbejde med hunden.
    Det lyder til at den er blevet rettet godt op


  • #12   23. okt 2019 Jeg synes, du skal tage konflikten nu, så du ikke skal spilde mere tid på dét.

    Vær ærlig og respektfuld, men husk at være direkte.

    Fx kan du sige, at de kan møde hunden den time, du selv har tænkt, og at de fremover er velkomne til at følge med i eventuelle opslag på Facebook/Instagram eller hvor du nu poster billeder af hunden. På den måde imødekommer du dem og det, du har skrevet under på, men får også sagt fra, så de ikke får lov at fylde mere.


  • #14   23. okt 2019 AG jeg tror ikke det går over af sig selv - som kvinden selv lige har skrevet, var hunden hendes barn. Hendes forventninger er urealistiske og selvom jeg har forklaret dem og faktisk været bundærlig overfor dem, mht. hvorfor jeg mener det kun skal være en gang om året - og at jeg føler mig ført bag lyset med den hund i fortalte jeg skulle overtage og den hund jeg reelt overtog - de kan slet ikke se indad.

    I deres verden var hunden super velfungerende og kunne med alle mennesker, gøede stort set aldrig osv. Ligesom de påstår at hun ALTID har været bange for høje, voksne mænd med en dyb stemme - fordi nogle mennesker har "gøet" af hende, når de var ude at gå tur.

    De har samme syn mere deres barn - de synes det er meget forkert at deres barn er væk fra dem, for de vil jo være nogle gode forældre. De ser ikke at der er en grund - og prøver på at arbejde med den grund.

    Så jeg tvivler på at det vil løbe ud i sandet - og slet ikke så meget som kvinden har skrevet i al den tid her - og spørger om det samme, igen og igen og igen.

    Pyha (kan godt mærke at jeg har brug for at læsse lidt af) smiley

    Det skal lige siges - jeg ELSKER vores hund. Hun er en virkelig god og kærlig hund og det er kun voksne mennesker hun har været bange for - børn er hun slet ikke bange for smiley

    Og hun er i den grad min hund - det er "kongens" efterfølger herhjemme smiley

    Jeg tror at jeg skal mærke efter lige nu.

    Vi har en aftale d. 6 november om at de må komme herhjem i en time. Men jeg er også bare så nervøs for at de IGEN skal prøve at bringe emnet op, med hvor ofte de må se hende osv. Og det kan jeg ikke overskue.

    Så lige pt. svæver jeg mellem at aflyse også cutte kontakten og lave en gruppe hvor hun kan se billeder og videoer af hende, eller også overholde og se hvordan det spænder af.

    Lige nu har jeg ondt i maven over begge scenarier smiley



  • #16   23. okt 2019 Det skal lige siges - jeg har allerede sagt fra.

    Jeg har sagt at de fremadrettet kan se hunden én gang om året og at de skal skære ned for deres beskeder til mig.

    Kvinden skriver at det er kontraktbrud hvis de ikke får lov at se hunden oftere - jeg har skrevet at hun er velkommen til at gå rettens vej, men at det fremadrettet bliver på disse præmisser.

    Det virkede til at hun forstod det - indtil jeg idag skrev med en dato de kunne se hunden.

    Så begyndte hun igen, hvortil jeg skrev at hvis hun fortsatte diskussionen, måtte jeg blokere hende.

    Så jeg har været helt ærlig og meget klar i mæglet - men hun forstår det simpelthen ikke - ligemeget hvad jeg siger til hende.

    Jeg har også forklaret at den enorme kontakt ikke er normal og at det er udmattende at føle man hele tiden skal "stå til ansvar" for tidligere ejere.

    Jeg har også forklaret hende at jeg ikke mener hun har gjort et ordentligt job og at jeg føler mig ført bag lyset - men ifølge hende, overtog vi jo et pragteksemplar - hun er helt uforstående overfor de problematikker der har været med hunden.

    Og derfor føler jeg at situationen efterhånden er tilspidset og jeg ved ærlig talt ikke om de kunne finde få at prøve at stjæle hunden, hvis de kom på besøg her.

    Jeg har bare en rigtig dårlig mavefornemmelse - men jeg ved ikke om det skyldes at jeg bare hader konflikter eller om det er pga. en reel mavefornemmelse.



  • #17   23. okt 2019 Jeg håber hun får en form for hjælp, det er IKKE sjovt når man ikke må have sit barn hos sig.

    Ved du tilfældigvis om de har en bostøtte eller lign?


  • #22   23. okt 2019 Frk. Jensen. Jeg tror de har en form for støtte. Men jeg ved det faktisk ikke. Hun har skrevet en smule med mig om det - og hvor hårdt det er osv. Og jeg har prøvet på at komme med forslag til hvad de kan gøre - også juridisk osv. Men jeg tror simpelthen ikke at hun kan overskue særlig meget i sit liv.

    Det er hamrende synd for dem begge to - men jeg må også bare erkende med mig selv at jeg overtog en hund - ikke en hund og to mennesker med ekstra behov.

    Jeg går selv i skole, er mor til et barn med særlige behov og nu også mor til både en hund og en kat. Så jeg har selv rigeligt om ørene. Det har taget mig mange år at lærer at jeg ikke kan redde hele verden og at jeg er nødt til at "redde" mig selv - før jeg kan redde andre smiley


  • #23   23. okt 2019 Med den mavefornemmelse og historik ville jeg aflyse og afbryde al kontakt.

  • #25   23. okt 2019 Jeg håber denne støtte kan give ordenligt hjælp.

    jeg må selv ikke bo med min datter pga mine diagnoser, de mener jeg ville skade hende psykisk.

    Jeg valgte dog selv at flytte, så hun kunne blive ved hendes far.

    hendes far og jeg er stadig kærester, og jeg er oppe på at må have hende selv nogle timer hver mandag og til overnatning hver 2. fredag.

    og så kan vi jo skrive og ringe sammen (hun er 10 år nu)

    det fungere fint for alle, jeg bliver ikke overstresset og hun bliver ikke så påvirket af mine diagnoser smiley

    Ved os var (frivillig) tvangsfjernelse på tale, men blev heldigvis ikke til noget da jeg flyttede smiley

    Jeg har en bostøtte jeg kan vende stort og småt med og få råd herom.


  • #26   23. okt 2019 Maj-Britt min mand er min diametrale modsætning og har en del autistiske symptomer - så han siger bare at jeg skal cutte kontakten og være ligeglad - at de ikke kan gøre noget juridisk alligevel.

    Han synes det er fjollet at jeg sidder herinde og spørger jer - for jeg skal jo bare blokere dem og vupti så er de ude af mit liv.

    Fakta er bare - de bor i vores naboby og de ved hvor vi bor. Så hvis jeg bare blokere, så står de garanteret ude foran døren lige pludselig - min mand er ikke særlig meget hjemme, så det er ikke særlig rart at risikere.

    Han forstår ikke så meget det her med følelser og med at prøve at tage hensyn på den her måde - og jeg tager nok alt for meget hensyn til andre smiley


  • #30   23. okt 2019 Den er svær, men jeg synes du skal følge din mavefornemmelse og ikke være konfliktsky...

    Da vi overtog Karla købte vi hende af en kvinde, der fortalte en historie om en nem, ukompliceret hund, som hun har haft hele hundens liv, der bare pludseligt ikke kunne med hendes anden hund. Hun var veltrænet, kunne være alene, var sød og rolig, vant til lidt af hvert osv. Det lød jo helt perfekt, så vi suser den lange tur afsted for at møde Karla.
    Her møder vi en lidt overgearet, men meget kærlig hund. Dog skal det pludseligt gå stærkt - hvis vi skal have hende, skal vi tage hende hjem samme dag, og vi får ikke mange minutter til at vælge. Derfor tager vi hende med hjem, tidl. ejer vil gerne have billeder og mulighed for at besøge og passe Karla. Da vi tager hende hjem oplever vi en hund der gør, er stresset, ikke kan være alene hjemme og udviser ressource forsvar, men tænker hun nok lige skal falde til.
    Der går et par uger, og mavefornemmelsen er ikke særligt god. Vi vælger at lægge en masse arbejde i at få Karla på ret køl, for det står nu klart at det ikke bare handler om at falde til. Pludseligt bliver vi kontaktet af en anden tidl. ejer, der fortæller at kvinden kun har haft Karla i 5 dage, og at vi er hendes 6 hjem. Jeg kan lige love for at jeg var stiktosset og på grådens rand, for jeg følte mig så snydt!

    Og her var der altså ingen tvivl - hun kunne godt glemme alt om at besøge Karla eller passe hende, så vil jeg skide langt på, hvad vores aftale var - hun havde jo løjet overfor mig og taberen her var Karla, der kunne være endt som (videre) kastebold. Jeg endte med at blokere hende, fordi hun blev ved med at presse på.
    Det er et valg jeg absolut ikke har fortrudt. Den anden tidl. ejer der kontaktede mig, var tydeligvis også knust, hun har siden besøgt Karla mange gange, men altid på mine præmisser, hun har ikke presset på.


  • #31   23. okt 2019 ...Jeg synes nu grundlæggende ikke man skal skrive under på noget man ikke har tænkt sig at holde. Uanset hvilke udfordringer og urealistiske krav andre har -så synes jeg ikke det retfærdiggør at man snyder/lyver...

  • #34   23. okt 2019 Som jeg forstår det ville TS gerne overholde da hun underskrev, men at sælger gør dette svært ved konstant at presse på.

  • #35   23. okt 2019 Batdog den er måske ikke juridisk gældende -men man har stadig indgået en aftale på nogle præmisser man ikke har tænkt sig at holde -åbenbart. En kontrakt er et løfte... og man har gået med på disse menneskers præmisser og forhåbninger for en skabning der trods alt betyder noget for dem.

    Psykisk syge eller ej... totalt uegnede hundeejere eller ej... så synes jeg sgu man har et medmenneskeligt ansvar for at behandle andre efter ens EGEN bedste evne, etik og moral.


  • Hama
    Hama Tilmeldt:
    apr 2015

    Følgere: 2 Svar: 248
    #36   23. okt 2019 Hvis du ikke allerede har besluttet at bryde al kontakt omgående,
    så mød dem - denne sidste gang - et sted udenfor hvor de kan se
    "hvor god den er blevet" det skal højest vare 1/4 - 1/2 time
    hvor du så fortæller dem, at for hundes skyld så er det bedst i stopper her.

    Men for deres skyld vil du tage kontakt til dem en gang om året
    - når hunden har fødselsdag - hvor du evt. vil fortælle lidt om året der er gået
    sammen med et ny billede, men derudover vil de ikke høre fra dig.

    Skulle de skrive til dig herefter, så lad være at åbne disse mails, sæt dem i spam.

    Du skal passe på dig selv, dette fylder alt for meget, og du har overtaget en hund, giver den et godt liv, og ud over dette er du ikke forpligtiget til at have disse personer på slæb - kontrakt eller ej. !!!

    ( jeg ville aldrig have dem inden for min dør, aldrig)


  • #38   23. okt 2019 hundens tarv. mød dem en sidste gang. sig at fra nu af er det slut fordi det stresser hunden.

    Jeg har været der.
    De ville også komme. De var der en gang hvor deres datter på 9 år blev der lidt da de andre gik i bilen. hun græd ned i Hugos pels og sagde

    han var min ven.

    Jeg svarede

    det ved jeg godt. Jeg passer på ham for dig.

    efter to dage ringede jeg og sagde til forældrene at de ikke skulle komme mere eller sende flere gaver mm da deres datter havde brug for en afslutning.

    De var rasende men det blev som jeg havde sagt.

    jeg følte mig som verdens dummeste svin. Men på den lange bane gjorde jeg den pige en tjeneste

    så tyren ved hornene og ud af det en gang for alle


  • #39   23. okt 2019 Jeg tror jeg havde fået afstemt forventningen mundtligt. Altså inviterer på en kop kaffe, og sige hvad i føler, så bliver de muligvis heller ikke stødt over jeres behov. Måske nok evt tilbyde lidt mere end kun årligt visit. Det synes jeg også lidt er de primisser de har ytret fra starten. Hvis jeg af uransagelige årsager skulle omplacere Sally, og aftalen var at jeg kunne se hende regelmæssigt, så ville jeg blive noget skuffet hvis jeg fik lov en gang om året smiley
    Jeg ved godt med løgne og fejlinformation, men jeg ville holde mig på egen banehalvdel.

    Jeg tænker også at det hurtigt kan blive en rigtig nederen konflikt hvis i bare skære igennem. Og jeg tænker også at det med tiden løber i sandet smiley


  • #40   23. okt 2019 enig med johnny gør det på en sober måde

  • #41   23. okt 2019 Jeg havde ladet dem se hende en gang, og så havde jeg cuttet kontakten total . Hvis det ikke fes ind på en pæn måde, ja så havde jeg valgt at blokerer. Jeg må nok erkende at jeg tidligere i forløbet havde skrevet på en pæn måde at hun skule skrue ned for mængden af beskeder mm, og hvis det ikke blev overholdt ville kontakten blive brudt.

    Du har købt/overtaget en hund, så alt det der livshistorie og hvor svært de har det med dit og dat, det er sådan set komplet ligegyldigt i den sag. Som du selv nævner, du har købt en hund, ikke en hund og to personer med diverse problemer.

    Det er jo DIN ( jeres) hund nu, og de har sådan set ikke noget som helst at skulle have sagt, ej heller ret eller krav på at se hunden, modtage billeder, modtage svar på en masse beskeder osv.



  • #42   23. okt 2019 Tusind tak for alle jeres kommetarer smiley smiley

    Jeg vil gerne overholde kontrakten - men nu bliver det anden gang indenfor 3 mdr. at de skal se hunden - så jeg synes også at jeg i den grad overholder aftalen.

    Men når man skriver under på en kontrakt - så er der også noget der hedder falske forudsætninger. Jeg skrev under på at de måtte se hunden engang imellem - OG passe den, hvis den skulle passes - med den viden de gav mig. Altså at det var en velfungerende hund som de havde taget sig godt af.

    Hvordan skal jeg på nogen måde kunne overholde den del af kontrakten? Jeg har overtaget en skadet hund.

    Blandt andet havde hun også voldsomt tandsten - noget som skulle ordnes i en fart sagde dyrlægen. Da jeg spurgte dem om de havde snakket med deres egen dyrlæge omkring hendes tandsten, sagde de at deres dyrlæge bare havde sagt at hun skulle have en dentastix engang imellem og forstod igen, slet ikke behovet for at hun skulle have fjernet tandsten. Var hun blevet hos dem, havde hun fået en seriøs tandkødsbetændelse inden der var sket noget ihvertfald.

    Hun har været til dyrlægen og fået fjernet sine tandsten smiley

    Jeg har overtaget hende - og dermed har og sådan set også overtaget ansvaret med at sørge for aldrig at sætte min hund i en potentiel skidt situation - en situation som kan risikere at ødelægge alt det jeg har arbejdet så hårdt for.

    Skal jeg risikere dette, fordi de mennesker jeg overtog hende fra - ikke var ærlige fra start?

    Havde de været ærlige, så havde jeg også - også havde jeg ALDRIG skrevet under på at de måtte passe hende.

    Jeg troede helt bund ærligt at det med "at se hende engang imellem" - maks ville være at de så hende et par gange også ville det glide ud i sandet.

    Men kvinden har altså skrevet troligt gerne en gang om ugen - nogle gange er der gået 14 dage, men det er maks.

    Dét skrev jeg altså ikke under på!

    Derudover så kan jeg mærke på dem at kvinden rent faktisk VIL have bedst af at give slip - for hver gang hun ser billeder eller videoer af hunden, bliver hun mindet om hvor meget hun savner hende og ryger i kulkælderen, bliver ked af det osv.

    Så når nu vi har med en psykisk sårbar person at gøre - har jeg så ikke også et ansvar for at være den store i det her og se hvor meget sværere hun gør det for sig selv?

    Hun er IKKE i stand til at give slip - hvis hun var, så ville hun også kunne formå at skrive en smule mindre, men det KAN hun ikke. Hun har brug for HELE tiden at vide hvordan det går - hvad hunden laver, oplever osv.

    Jeg vil gerne overholde kontrakten - med at de kan se hunden. Men det bliver altså på mine præmisser - og uanset hvad jeg kan tilbyde dem så er det ikke godt nok. For hos dem skal det helst være hver 3 mdr. og dét er simpelthen for meget - ligesom de også vil have mere end den time jeg har tilbudt dem.

    Sidst de var her, var de her i 2,5 time og det var SÅ svært at få dem ud af døren igen.

    Så hvis der er én af jer, der bor i nærheden af Albertslund, så vil jeg meget gerne tage imod tilbuddet om at tage med på turen smiley

    Jeg har aftalt at det er d.6 november kl.14 - men det kan jo ændres hvis nogen bedre kan på et andet tidspunkt eller i en weekend. smiley



  • #43   23. okt 2019 Jeg har heldigvis en god og tæt kontakt, til opdrætterne af 2 af mine hunde.

    For mig ligger der en glæde og stolthed i, at dele billeder og videoer med de tidligere ejere. Jeg syntes det er fedt at kunne vise hundens fremskridt og sjove påfund.

    Men hvis glæden ved at dele, forsvandt, ville jeg droppe al kontakt.

    Jeg tror jeg som mange andre her i tråden, ville lade dem se hunden en sidste gang, og evt. have en veninde med så jeg er sikker på at alt går som det skal.
    Derefter ville jeg ene, at billeder et par gange om året, og 1 besøg årligt må være rigeligt. Hunden er trods alt solgt.

    Jeg tror også, jeg ville få den der følelse af, at jeg bare passede hunden, hvis jeg konstant blev prikket til, af tidligere ejer..

    JEg håber du finder en løsning, så i kan have noget mere glæde af jeres skønne hund, og det store arbejde i har lagt i hende smiley


  • #44   23. okt 2019 enig hun hænger fast i en sorg.... Jeg savner min hund hver dag... så jeg han hver dag eller tit så ville mit hjerte knuses.

    man er nødt til at komme videre og ikke rende folk på dørene.

    Jeg besøgte Aslan en gang efter et par måneder.
    da vi kørte sagde jeg til Imran at nu tror jeg aldrig jeg ser ham igen.

    Det er hårdt men bedst sådan for alle

    hunden har ingen glæde af mine besøg. han trives


  • #46   23. okt 2019 fint tilbud. Jeg ville tage Majbrit med...

  • #47   23. okt 2019 Jeg synes bestemt ikke det lyder normalt eller forventeligt. Jeg er venner med Nickis tidligere ejer på Facebook, så hun kan følge med derigennem - men hun henvender sig aldrig direkte til mig.

    Hun har ikke besøgt Nicki, siden vi overtog hende, og har heller ikke bedt om opdateringer. Vi har en kontrakt der siger, at hun skal kontaktes og have evt. førsteret i tilfælde af omplacering smiley

    Jeg ville ikke have noget imod, hvis hun skrev og spurgte, hvordan det gik et par gange om året, men alt derudover er ikke ok..


  • #48   23. okt 2019 Nej du har ikke et ansvar for at tage beslutninger for andre... de må pine dem selv lige præcis så meget de vil OG andre har faktisk ingen forudsætning for at vide hvordan de bedst kommer over det...

    Og en ting er helt sikker.... det hjælper INGEN at blive tvunget gennem en proces de ikke ønsker. Det gør det højst sandsynligt bare værre eller hun vil blive meget mere fokuseret på det, hendes smerte og det traume hun trods alt har været igennem med at få fjernet et barn.

    .....det kan være det er det der skal til for at lette din og hundens hverdag. Men det er en undskyldning at give sig selv hvis man prøver at overbevise sig om man gør det for hendes skyld... ingen har samme sorgproces...


  • #49   23. okt 2019 Jeg siger ikke at du ikke skal gøre det, eller at hunden og du ikke har det bedst uden...

    Men jeg er lodret imod man lover noget man ikke har tænkt sig at holde og at det berettiger at man gør noget forkert....selvom andre gør det.

    Når det så er sagt, så må man godt være egoistisk når det drejer sig om at beskytte sig selv og sine...

    Men så må man også godt være sig det bevidst at det er hvad man er smiley man kan som oftest ikke både være hjælper og krænker samtidigt...


  • #50   23. okt 2019 Maj-Britt det vil jeg meget gerne tage imod smiley

    Det er måske et long shot - men de tidligere ejere bor også i Taastrup og hunden hedder Caro. Måske du har mødt dem før?


  • #52   23. okt 2019 Obsternasig - jeg kan så sige at jeg er lodret uenig her. Det ville loven iøvrigt også være - eftersom jeg har skrevet under med den viden jeg havde - som viste sig at være forkert, fordi DE havde givet mig et forkert indtryk. - Alene dér er kontrakten ugyldig - og dermed kan jeg heller ikke blive mere "krænker" end de selv er.

    Det er dem der har løjet - og når de lyver omkring en situation, så er JEG også i min gode ret til at genoverveje situationen.

    Og jeg har ikke skrevet under på at de skulle se hunden bestemt antal gange på et år - jeg har skrevet under på at de må se den "engang imellem" - hvilket over et helt hundeliv også bliver til "engang imellem", hvis de ser hende en gang om året.

    Derudover så skrev jeg under på, hvad der er "kutyme" og var den viden jeg gik ud fra.

    At jeg efterfølgende så har fundet ud af at der behov er langt større, end hvad jeg troede og skrev under på - gør da ikke at jeg bare skal føje dem og følge deres urealistiske behov?

    Og jo, jeg mener så stadigvæk at det i sidste ende er bedst for kvinden - og min hund iøvrigt. Men det er jo hvad jeg er overbevist om, ikke ens betydende med at det er sandheden smiley


  • #53   23. okt 2019 Jeg ville også tage imod Maj-Britts tilbud.

    Det er netop det med, at man ikke kan slippe af med dem igen, der gør at jeg ikke vil have besøg, af visse mennesker. Jeg er for konfliktsky til at bede dem gå.
    Så det foregår nu altid på neutral grund, dog ikke mere neutral, end jeg har back-up, hvis nødvendigt.

    Det vil du have her, i form af Maj-Britt. Hun virker til at have en indre styrke, som jeg er sikker på, vil give dig mere mod på, at få sat grænser, eller cuttet kontakten, hvis nødvendigt.


  • #54   23. okt 2019 Maj-Britt det er super smiley Lad os bare mødes dernede smiley

    Og tusind tusind tak fordi du vil tage med - det gør mig langt mere rolig og tryg smiley


  • #56   23. okt 2019 Tusind tak Hippie smiley Jeg tænker dog at Maj-Britt er nok. Jeg er heller ikke ude på at de skal føle sig mega forkerte eller noget. Og det tror jeg de ville føle hvis jeg stod med flere mennesker.

    Så tænker det bare handler om at sikre at vi alle er trygge ved situationen - plus at Caro stadig ikke er viiildt tryg ved helt fremmede mennesker. Så ét fremmed menneske er nok det bedste, hvis ikke hun skal stresses for meget smiley

    Men TUSIND TUSIND tak for din dejlige støtte - det varmer helt ind i hjertet smiley


  • #59   23. okt 2019 Det er for mig helt uforståeligt, at man siger ja tilug underskriver den aftale - jeg havde fundet en anden hund, hvis jeg blev præsenteret for sådan en aftale, den viser jo med al tydelighed, at de ikke vil give slip, så tænker, at det var du advaret om fra start.

    Nu har du så indvilget i den aftale, og så fanger bordet altså i min verden. Nej, den er måske ikke juridisk gyldig, men du syntes jo ikke den var så unfair, at du takkede nej til hunden.

    Du kan så absolut insistere på ikke at blive ringet og skrevet til ustandseligt! Og de kan bestemt gives besked om, at 40 sms'er om dagen simpelthen ikke bliver læst eller besvaret.
    Men besøg jævnligt har du sagt ja til, så jeg tænker, de må med på en lille gåtur e.l. af og til, så har du levet op til din del afaftalen.


  • #60   23. okt 2019 En gang imellem er vel ikke det samme som jævnligt?
    Jævnligt tænker jeg som værende en gang om måneden, en gang imellem er tættere på 1-2 gange om året eller sjældnere imo.

    Jeg synes det lyder som en god idé at tage Maj Britt med.


  • #61   23. okt 2019 Michelle det har jeg jo ikke ifølge dem uanset hvad - hvis det stod til dem, så ville de jo se hunden hver 2-3 mdr. hvis det kan gøre det.

    Og nej, jeg mener bestemt ikke at jeg var "advaret". Jeg har før skrevet under på den slags kontrakter - netop fordi man gerne vil sikrer sig at fremtidig ejer er en ordentlig ejer - så selvfølgelig skriver jeg under fordi jeg INTET har at skjule og da gerne samarbejder.

    Og det havde jeg helt bund ærligt også gladeligt gjort - hvis de havde været ordentlige hundeejere der reelt havde været istand til at varetage deres hunds tarv.

    Og igen - det var med dén viden at jeg skrev under. Jeg havde som skrevet tidligere - ikke skrevet under, hvis jeg havde vidst at det var SÅ ofte de mente - for det udspecificerede de ikke.

    Og når jeg har været i dyre verdenen hele mit liv - og ALDRIG er stødt på denne her konflikt før - men er stødt på de her kontrakter før (Jeg har endda selv skrevet én der mindede meget om, i forhold til min tidligere hest). - Så mener jeg også at man må gå ud fra den kutyme der foreligger indenfor dyreverdenen og der er den her form for kontakt altså ikke at anså for at være normal kutyme.

    Og igen - Nej bordet fanger ALDRIG, når sælger lyver omkring det man køber.

    Så de bærer selv et ligeså stort ansvar for at den kontrakt ikke kan overholdes.


  • #62   23. okt 2019 Hvis en sælger kommer med en kontrakt på, at de både vil se hundenig passe den ved behov, så var jeg løbet skrigende væk, for jo, det viser da med al tydelighed, at de ikke er klar til at give slip.
    Hvis det blot var et mere løst tilbud om pasning osv stod der ikke i kontrakten. Det er for mig at se absolut ikke noget der er standard i en købsaftale - i en udstationeringsaftale måske, men der forventes jo også et samarbejde om hunden/avl i fremtiden.

    Jeg mener absolut, man er advare på forhånd der.

    Jeg tænker heller ikke de har løjet om at have taget sig godt af hunden. At lyve er jo at fortælle noget, man godt ved ikke er sandt - jeg er ret sikker på, de er HELT overbeviste om, at de har taget sig godt af hende. Så handler det ikke mere om, at det de ser som godt ligger ret langt fra det du (og nok mange andre) opfatter som godt og velfungerende?
    Det kan man næppe bruge som argument for, at de har handler i ond tro mm.

    Du giver udtryk for at værd blevet snydt/ført bag lyset... det kan man dårligt kalde det. Du så at hunden ikke var som beskrevet, da de kom med den. Du valgte at gennemføre handlen alligevel. Så er man ikke blevet snydt.

    Men du må jo gøre som du vil - jeg fatter bare ikke, at folk igen og igen skriver under under på urimelige vilkår og så brokker sig, når de urimelige vilkår bliver trælse... så lad dog være at skrive under i første omgang. Der er jo ikke ligefrem mangel på andre hunde, man kan købe.

    Jeg kan SÅ godt forstå, du ikke gider have tidl ejer rendende i tide og utide, og jeg siger jo heller ikke, at dit hjem skal stå åbent for dem 24/7.
    Men du har skrevet under på, de må se den engang imellem (og derved ville jeg regne med mere end en gang årligt), og det må man så stå ved... det udelukker jo ikke, at man aftaler x antal datoer og så dropper al kommunikation imellem besøgene.


  • #65   23. okt 2019 Hvor er mange af Jer dog gode empatiske mennesker. smiley

    Hvis noget menneske irriterer mig, så ville jeg sige det lige ud til dem.

    Beklager, jeg kan lægge lidt billeder op her i ny og næ, men ud over det ønsker jeg ikke nogen besøg. Det har min hund og jeg det bedst med.

    Så ville jeg glad gå videre i livet....


  • #67   23. okt 2019 Sofia - ok fair nok, de har løjet om opdrætter. Men det TS angiver som årsag til, at det er ok for hende at bryde kontrakten, er jo at de har løjet om at have taget sig gidt af hunden, og det tænker jeg egentlig ikke de har (løjet om altså)

    I sidste ende tvivler jeg på kontrakten holder iretten, så TS kan jo gøre som hun vil. Jeg fatter bare ikke, man underskriver noget for nyligt og allerede nu ikke vil overholde det.
    - så skulle man sgu nok have fundet en anden hund.

    At det skulle være skadeligt for hunden at se dem tvivler jeg på. Vi har i familien altid haft omplaceringshunde (inkl mine tidl tre styk). Ingen af dem har reageret synderligt på tidl ejere efter at være faldet til hos os. Jo der er måske hilst lidt mere ihærdigt end ved fremmede, men det er så det - er ret sikker på vi mennesker lægger mere i sådan et møde end hundene gør.
    Så hundens tarv er heller ikke et gangbart argument i min verden - den lider næppe nogen nød over at have dem med på en lille gåtur i ny og næ.

    Så vil TS ikke overholde aftalen, så kan hun jo bare lade være - men så er det altså fordi hun ikke vil, ikke af hensyn til hund, pga hun er blevet snydt osv


  • #69   23. okt 2019 Nej Sofia, det er helt rigtigt - og det løj tidligere ejer direkte.

    Derudover så jo - de lyver når de fortæller at hunden bare lige skal snuse til én også er der ikke mere. For enten har de aldrig rigtig haft besøg eller også har de kun haft besøg af folk som hunden har kendt utrolig godt.

    Jeg var ærlig fra start og fortalte at mange mennesker kom i vores hjem da vi jo også har et barn med legekammerater osv - om den kunne det? JA sagtens.

    Det kan den så slet ikke - det er blevet bedre. Men hvis jeg skal have viceværten på besøg som bare skal kort forbi, så nytter det ikke noget at hun "lige" snuser - hun er ved at gø lungerne ud af sig selv, er stresset og presset. - Kom ikke og sig at de ikke vidste den slags, da jeg spurgte dem.

    Da de kom med hende, havde hun været i tog for første gang, skulle hjem til fremmede mennesker osv. Jeg spurgte dem direkte om det var normalt at hun reagerede som hun gjorde og de sagde at de aldrig havde haft hende med hjemme til fremmede mennesker før - plus hun aldrig havde hilst på en kat før og derfor tilskrev jeg at hele situationen var angstprovokerende for en lille hund.

    Godt nok betegner jeg mig selv som hundekyndig, men det er mange år siden jeg sidst har haft hund og samtidig så aftalte vi netop en prøveperiode på en uge.

    Jeg giver dig ret i at jeg skulle have tænkt noget mere over situationen - men jeg kan næppe se hvorfor hele ansvaret KUN falder på mig?

    Hvor er deres eget ansvar henne? Ansvaret for at være ærlig omkring situationen - dvs. når jeg spørger ind til opdrætter, så er man dælme også ærlig dér - grunden til at hun ikke ville have at jeg kendte til opdrætter er jo fordi at hun SELV har en kontrakt på at hunden skal tilbage til opdrætter hvis de ikke kan have hende mere - men det ville hun ikke selv overholde, fordi hun VILLE have 4000 kr for hende.

    Jeg har IKKE givet noget for hunden - jeg har betalt for en fuld tandrens, vaccine osv.

    Meningen var at jeg skulle have betalt 1000 kr for hende. Men da jeg tog hende til dyrlægen - for at tjekke chip og ejerskab og samtidig på tjekket tænder, fandt jeg ud af hvor slemt det stod til og gav dem et valg - De selv sørgede for en fuld tandrensning inden jeg overtog hunden eller også lod jeg være med at betale de 1000 kr og sørgede for fuld tandrensning og sundhedstjek mm.

    Det gik de med til - omend de var meget uforstående overfor behovet for en tandrens.

    De brokker sig jo også - de kunne jo bare have udspecificeret aftalen smiley Jeg troede de mente engang imellem - som i en gang om året eller lign. Og de mente en gang hver 2-3 mdr. - Det sagde de ikke - så ligger ansvaret ligeså meget hos dem selv - UANSET om jeg føler mig ført bag lyset eller ej.

    Og nej, jeg er åbenbart så naiv og godtroende at jeg rent faktisk tror folk er ærlige - af skade bliver man klog, men sjælendt rig smiley - Jeg har da bestemt lært min lektie.

    Men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor du mener at mit ansvar overfor at holde aftalen er større end deres ansvar for at være ærlige omkring deres hund? Eller jeg skal måske også tage ansvar for at de ikke ejer den mindste smule selvindsigt?



    profilbillede
  • #70   23. okt 2019 Sofia - hvem har sagt, det skal gavne? Så længe det ikke skader (og det gør det næppe), så er det jo ikke rigtigt et argument for ikke at overholde aftalen.

    Det korte af det lange er vel, at TS har opdaget, at de her folk faktisk er lidt trælse og helst ikke vil mødes med dem. Det er jo sådan set fair nok, men nu har hun jo underskrevet en kontrakt, og så er spørgsmålet jo bare, om "de er trælse, trættende mennesker" er argument nok til at bryde kontrakten... det er så op til TS at afgøre, for der er næppe juridiske konsekvenser ved det.
    Men kad nu være at kaste rundt med beskyldninger om snyd mm for at retfærdiggøre det - enten er man ok med at skrotte kontrakten, eller også er man ikke...


  • #71   23. okt 2019 Jeg syntes ikke det er egoistisk i dette tilfælde at cutte kontakten efter næste møde.

    Det er til gavn for BÅDE hund og tidligere ejer, der tydeligvis ikke selv kan give slip.

    Det er synd for begge at trække pinen ud.


  • #72   23. okt 2019 Jeg har i øvrigt altid ved salg tilbudt at passe dyret hvis de har behov.

    det har for mig ikke været et krav at jeg SKAL passe den, men gør det gladeligt.


  • #73   23. okt 2019 Jeg ligger kun som grund til at jeg ikke vil overholde - at de skal passe hunden. For dét er altså ikke i hundens "tarv". De lader hende hoppe uhæmmet op og ned af sig og hun er helt febrilsk omkring dem.

    Men Michelle som du også ved, så overholder jeg jo min del af aftalen ved at de ser hende d. 6 november. Så har de set hende hele 2 gange på 3 mdr. - Hvilket jeg vil mene i den grad ligger op til en overholdelse af vores aftale.

    Men hun har jo skrevet hver mdr. hvornår hun må se Caro - på trods af at jeg har sagt at der altså lige skal gå 3-4 mdr. inden de kan se hende, så hun kan falde ordentligt på plads også ikke vil blive forvirret når hun ser dem.

    Jeg synes også det er fair at de får 1 time og ses i - men mere er altså også for meget. Og der er det bestemt også okay at jeg siger fra - de vil jo have flere timer med Caro og det kan jeg simpelthen ikke overskue. - Og der står intet i kontrakten om hvor lang tid møderne skal vare smiley

    Jeg tror også at det KUNNE blive til at de kunne se hende mere - men det kræver altså at de skruer gevaldigt ned for beskederne. For som det er lige nu, der føler jeg mig kvalt og fyldt op.

    Jeg har ikke interesse i at gøre dem kede af det - eller ikke overholde aftalen. Men jeg har interesse i at vi "alle" er realistiske om det. Og problemet er at de på ingen måde er realistiske omkring noget som helst - jeg kan ikke nå ind til dem med fornuft eller logik. De lever i deres helt egen drømmeverden - hvordan skal jeg nogensinde kunne leve op til det?



  • #74   23. okt 2019 Alilaya - jeg tænker faktisk, at det er ganske sandsynligt, hjn ikke har reageret sådan hos dem. De har haft hende fra hvalp, og har de venner, der kommer forbi af og til, så har hun jo kendt dem fra start og dermed formentligt ikke haft de reaktioner... eftersom det ikke lyder til de har haft hende nævneværdigt med ud i verden, har hun jo formentligt ikke mødt ret mange fremmede hos dem.

    Og det er da ikke usandsynligt, at de (ligesom dig) har undskyldt hendes adfærd med kat, togtur, nyt sted osv.
    Men at du har set adfærden og stadig gennemfører købet er altså = du er ikke blevet snydt... du har endda haft en uges "prøvetid" og valgte fortsat at acceptere "varen" inkl fejl og mangler.

    Jeg siger ingen steder du skal tage ansvar for andres fejl... men at lyve er en aktiv/bevidst handling, og det er der næppe tale om her ift hundens adfærd. Og snydt er du heller ikke blevet, eftersom du så adfærde og købte alligevel.

    Såom du overholder kontrakten er 100% dit valg og ansvar, det kan ikke lægges over på "jamen de snæd mig jo også"


  • #75   23. okt 2019 Jeg tror heller ikke de har løjet med vilje.

    Det lyder som nogle (især kvinden) der vitterligt har troet de var gode ejere og at hunden var sådan som skrevet.


  • #76   23. okt 2019 Jeg er helt med på, at du har accepteret et møde nu her - og hver 2. Måned e.l. er da også meget mere end nødvendigt... nu var det mere ift snak om at cutte kontakten helt. Det kræver jo man vil bryde kontrakten.

    Ift beskeder, så tænker jeg, jeg havde skrevet til hende, at i kan aftale en ny dato, når i ses d. 6. og i den mellemliggende periode vil du ikke læse eller besvare beskeder... og så ellers holde fast i at ignorere eventuelle beskeder fra tidl ejer.
    Kontrakten lyder på at se hunden, ikke på ugentlige updates


  • #77   23. okt 2019 Kan du ikke bare lave backout date finten eller hvad man kalder den smiley "Jeg har en aftale her kl 19, så jeg må desværre videre" og så cut besøgs tiden ned til ½-1 time?

    Men den bedste løsning er nok stadig at få forventnings afstemt ordentligt, siger man det på en pæn måde, så forstår de vel også godt smiley


  • #79   23. okt 2019 Michelle : De har ikke haft hende fra hvalp, det står længere oppe at hun har haft kontakt med en anden tidligere ejer.

    I vores opgang bor der et par som er retarderet i en eller anden form, og de har overhovedet heller ingen virkelighedsfornemmelse i forhold til deres hund, de mener f.eks heller ikke den gør særlig meget ( den gør flere timer dagligt, og får lov at gø indtil den selv stopper) , den passer på alle de fordomme folk har om gravhunde, små hysteriske aggresive bæster, netop fordi den ikke bliver stimuleret og ikke rigtig har nogen opdragelse. Men i deres hoved er det den sødeste lille puttenuttehund der er så sød og artig og bare elsker alle andre hunde.
    Så jeg tænker at det også sagtens kunne være sådan i dette tilfælde smiley


  • #80   23. okt 2019 Arh Michelle det er heller ikke sådan jeg ligger det op.

    De må da klart have været bevidste omkring hendes problematikker udenfor - men igen, da jeg spurgte dem mumlede de rundt med at det nok var fordi nogen mennesker havde "gøet" af hende.

    Du har helt ret i at jeg godt vidste at hunden var et kæmpe stykke arbejde, efter en uge - og NETOP derfor valgte jeg at beholde hende, for jeg vidste at jeg kunne arbejde med hende. Og jeg vidste også at hvis hun kom med dem tilbage, så ville hun med stor risiko enten ende son internat hund eller som en "rundetrunte" med nyt hjem hele tiden. Og på det tidspunkt havde jeg knyttet mig til hende - og hun havde knyttet sig til mig - hun reagerede og var allerede dér, utrolig opmærksom på hvor jeg var henne, fulgte altid efter mig osv.

    Men dertil også til at kunne overholde en kontrakt - hvortil der efter den uge kom flere og flere ting på som jeg ikke havde taget højde for da jeg underskrev den kontrakt.

    JA jeg giver dig ret - jeg skulle have sagt fra med den kontrakt, da de kom med den. Og du må gerne kalde mig blåøjet - men JEG skrev under på den kontrakt fordi jeg troede det ville være ENGANG imellem - og ikke hver 2-3 mdr. som de ønsker og i flere timer.

    Og ja jeg er da ganske blevet klogere - men jeg vidste ikke bedre og jeg gjorde det i en god mening.

    Nu har vilkårene ændret sig - fordi kravene trods alt har vist sig større end hvad jeg TROEDE jeg skrev under på - og DE ikke har taget højde for at udspecificere det.

    Så må man prøve at finde en fælles løsning - men de vil have langt mere end jeg kan give dem.

    Hun har da stadigvæk bevidst løjet omkring opdrætter. Hvis jeg havde fået kontakt med opdrætter, så havde jeg tænkt mig noget mere om inden jeg skrev under på kontrakten - der var jo altså en grund til at hun ikke ønskede at jeg skulle snakke med opdrætter.

    Så jeg er da stadigvæk blevet løjet for?


  • #82   23. okt 2019 Hiipie. De ER retarderet, det er altså ikke noget jeg bare bruger som skældsord.

  • #84   23. okt 2019 Det hedder ifølge SIND Mental Retardering

    https://sind.dk/faa-hjaelp/fakta-om-sindslidelser-og-psykiske-diagnoser/mental-retardering


  • #85   23. okt 2019 Rikke - ok, det har jeg så overset, TS skrev jo, at de havde kontrakt på, den skulle retur til opdrætter, det plejer man ikke at have, hbis ikke man har købt ved opdrætter.

    Jeg tror nemlig lige præcis det her kunne være som ved dem du beskriver - helt uden fornemmelse for, at hunden ikke er helt velfungerende. Eller for egne evner som hundeejere i øvrigt.



  • #86   23. okt 2019 Hippie: Der må vi så være enige om at være uenig. for mig er der INTET galt i at bruge ordet retarderet, præcis som der intet er galt i at sige folk er psykisk syge, har diabetes, har ADHD, har gigt, eller hvad pokker folk nu eller kan have af sygdomme/lidelser/handicaps .

    Der hvor det er forkert, er netop hvis det bliver misbrugt, og brugt som et skældsord om folk, og det er overhovedet ikke sådan jeg bruger det.


  • #87   23. okt 2019 Michelle: Hov jeg blandet vist måske 2 sager sammen. Men uanset hvad har sælger jo i hvert fald løjet om opdrætter, da hun ytrede at hun ikke kunne huske hvem opdrætter var, men altså var medlem af opdrætters FB side.


  • #88   23. okt 2019 De er ikke decideret retarderede (Min søster der er pædagog har lært mig at det er altså en klinisk betegnelse for nogle mennesker?) smiley Men de har ihvertfald noget der er galt med dem - jeg ved ikke hvad det er.

    Men deres realitetssans og virkelighedssans er ihvertfald svækket kraftigt. Hvilket jeg jo har fundet ud af, efter det hun har fortalt mig omkring sin baby.

    Så Michelle jeg giver dig ret i at de nok ikke har løjet omkring hunden - og det er sådan de har opfattet det.

    Men det ændre jo så stadigvæk ikke på at jeg ikke kan overholde kontrakten til fulde og kan have dem til at passe Caro.

    Jeg har heller ikke selv snakket om at cutte kontakten fuldstændig - jeg har hele tiden snakket om at det skulle være én gang om året.

    Og grunden til at jeg har følt mig nødsaget til at sige én gang om året, er fordi jeg ikke har den mindste fornemmelse for at de ellers kan overholde det, hvis det skal være mere - altså at hun vil skrive igen og igen.

    Men jeg vil vælge at se hvordan det går d. 6 også vil jeg tage Maj-Britt med på råd og høre hendes mening og mavefornemmelse.


  • #90   23. okt 2019 Hippie - man giver altså stadig diagnosen mental retardering, så den er da helt gangbar.... handicappet og retarderet er ikke det samme.

    Alilaya - medgav jo også længere oppe, at ift opdrætter var der løjet smiley ift adfærd tænker jeg altså fortsat, at det handler om manglende indsigt/forståelse, ikke om snyd eller løgn.

    Ift at det har tager overhånd ville jeg som sagt meddele dem, at i jo srs d. 6., indtil da agter du ikke at skrive med dem (og hold så fast i dette, lad være at gå ind i diskussioner om det).
    Og d. 6. kan så aftales ny dato - og igen med info om, at beskeder ikke besvares i mellemliggende periode. De kan jo informeres om, at kontrakten siger mødes en gang imellem, det vil du overholde, men at du ikke har indvilliget i sms-skriverier mm.

    Og så havde jeg nok valgt at tage dem med på en gåtur. Det kan klares på en lille halv time, og når turen er slut er der jo en naturlig grund til at gå hver til sit...


  • #91   23. okt 2019 Michelle det er rigtigt - de har fået hunden fra opdrætter - det fik jeg ikke lige rettet Rikke i smiley

    Men som du også skriver - hvordan kan jeg overholde kontrakten når de er så virkelighedsfjerne? - Med pasningen?

    Jeg vidste helt bund ærligt ikke at det stod så slemt til med deres virkelighedsopfattelse, da jeg skrev under.

    Så igen - jeg har lært en hel masse af denne her omgang. Og jeg føler mig heller ikke snydt og bedraget - jeg føler bare bare heller ikke at jeg kan overholde den kontrakt jeg har underskrevet.

    Set i bakspejlet, så kunne jeg nok have set tegnene. Men jeg vidste helt ærligt ikke at det var noget jeg burde kigge efter.



  • #92   23. okt 2019 Hvad står der ordret om pasning - står der det kun er dem, der må passe?
    Hvis ikke, så er det jo blot en pasningsmulighed, ikke en du SKAL gøre brug af.



  • #94   23. okt 2019 Michelle det er også tanken - at tage dem med på gåtur smiley

    Jeg har bestemt fået en masse stof til eftertanke - fra jer alle sammen smiley

    Det har været en kæmpe hjælp at få "snakket" problematikken igennem med jer.

    Jeg overholder kontrakten med "engang imellem".

    Jeg tænker at alt efter hvordan det går d. 6, kan de komme med på gåtur engang imellem.

    Behovet er stort hos kvinden og jeg kan godt overskue en kort gåtur hist og her. Bare det ikke skal gøres til noget stort, for så må jeg skære det ned.

    Men nu vælger jeg at se hvordan det går d.6 sammen med Maj-Britt smiley


  • #95   23. okt 2019 Det bruges nu også af læger, så jeg mener den er helt gangbar Hippie smiley

  • #97   23. okt 2019 Altså det skrives i psykiatriske journaler, så uanset hvad du mener er pænt, så bruges det altså stadig... og kan ikke erstattes af hverken handicappet eller (mentalt) udfordret smiley

  • #99   23. okt 2019 Jeg har oprettet Caro herinde nu - hvis i har lyst til at se hvem det hele drejer sig om smiley

  • #101   24. okt 2019 Tusind tak *Mike's mor* smiley

    Jeg tænker at det nok godt kan blive en fin løsning, med at de kan komme med på gåtur engang imellem - hvis de kan acceptere at det er hvad jeg kan tilbyde smiley

    De skal ikke herhjem i privaten, der er de for svære at få ud igen.

    De kan ikke ødelægge mine fremskridt med Caro, ved at være med på en gåtur - det ville kun risikeres ved pasning og det får de ikke mulighed for - for jeg får aldrig brug for pasning smiley

    Tusind tak for dine dejlige ord smiley


  • #102   24. okt 2019 Alilaya, jeg synes du har truffet den rigtige beslutning, i forhold til at skære voldsomt ned på kontakten, og også at være helt klar på at de aldrig kommer til at passe hunden.

    Om de har løjet eller ej, om hunden adfærd, er egentlig næsten uvedkommende. Det væsentlige er, at de kan forstå nu, at hunden havde det skidt hos dem, og at det ikke er i hundens interesse, at den skal se dem særlig ofte.

    Mental retardering er en diagnose, og i mit arbejde, bruger vi den sådan set meget tit. For at være retarderet, skal man have en IQ på under 70, og så kan man godt argumentere for, at der ikke er meget at gøre godt med. Jeg arbejder netop med anbringelser af børn. Og som sidebemærkning, er det sjældent folks diagnoser, som gør at man anbringer. Man kan være ok forældre, selvom man har en bunke diagnoser. Problemet opstår der, hvor man ikke evner at mentalisere, og se barnets behov. At man ikke kan reflektere over egen praksis, og at man ikke er i stand til at give barnet en tryg opvækst.



  • #104   24. okt 2019 Det hele er vel debatteret, så det vil jeg ikke gå ind i, jeg har bare en lille ide.
    Kan du måske lave en kontrakt til dem, som de skal skrive under på?
    Måske de forstår tingene bedst når det står skrevet, så de ved hvad de skal forholde sig til.


  • #106   24. okt 2019 Sofia,

    Ja, det kunne også være en ide.
    Der skal i hvert fald gøres et eller andet i den retning.


  • #107   24. okt 2019 Ej Sofia, kommunen gider sgu da ikke betale 400 kr i timen, for at en § 54-støtte tager med til et møde med hundens nye ejer smiley

  • #108   24. okt 2019 *A med bomstærk og tykke, jeg er helt enig og det er egentlig også det som har været min pointe - omend den måske kom lidt forkert frem.

    Jeg er ikke sur og indebrændt på dem - det er to mennesker som har det rigtig svært og især kvinden har det tydeligt svært. Jeg har inderligt ondt af dem - og jeg synes det er rigtig godt klaret at de har kunne erkende at de ikke længere magtede at tage varer på Caro - hvilket jeg også har sagt til dem begge to smiley

    Det er bare en klar erkendelse af at jeg bare ikke KAN overholde den del af kontrakten - og at det havde været noget andet, hvis det havde været mennesker der forstod hvordan Caro skulle håndteres - som et minimum smiley For selv hvis jeg satte retningslinjer op omkring hvad de måtte og ikke måtte - hvis de skulle passe hende, så ville de ikke være i stand til at overholde de retningslinjer.

    Jeg tror kvinden har et større handicap end manden. Der er ingen tvivl om at Caro var/er glad for dem - hun er rigtig glad for dem. Men deres samspil er usundt.

    De har stadigvæk ikke forstået at Caro havde det skidt hos dem - de tror at den adfærd som Caro har udvist, på magisk vis er dukket op hos mig - at jeg er skyld i Caros adfærdsproblemer. De magter ganske enkelt ikke at ræsonnere.

    Jeg tvivler på at de kommer til at forstå det - de forstår det jo heller ikke med deres barn og der tænker jeg at de må have flere professionelle mennesker indover til at hjælpe dem?

    *Sofia A Jeg har også tænkt over det med en evt. bostøtte der kunne være med. Men det kræver at jeg så begynder at grave i om de får hjælp osv. Og det føler jeg bare heller ikke er min plads - plus at jeg åbner op for noget som jeg har forsøgt at få lagt låg på - også skal jeg til at prøve at få lukket låget igen. Det synes jeg heller ikke er fair overfor kvinden at jeg åbner op for at kunne snakke - for hun vil IGEN ikke kunne forstå hvorfor en evt. bostøtte skal med ind over - de vil jo bare se Caro.

    Så jeg tænker at indtil videre må det blive at Maj-Britt og jeg mødes med dem d. 6 også må vi se hvordan det går.

    Jeg har overvejet at spørge dem hvad de selv har tænkt er fair - hvor ofte de havde regnet med at se Caro.

    Også kan jeg tilbyde at de evt. en gang i februar kan komme med på en gå tur på en halv times tid. Evt. sætte en dato smiley

    Også forklarer dem at hvis vi skal forblive venner på facebook, så kræver det at de ikke ligger og skriver og spørger ind til Caro. Jeg kan sende lidt billeder engang imellem og det er det. Så kan vi snakke om hvordan det går, når vi ses.

    På den måde overholder jeg kontrakten - den del som jeg KAN overholde - og jeg får samtidig på afstand smiley



  • #109   24. okt 2019 Og man skal altså være RIGTIG dårlig, for at få bostøtte smiley

  • #112   25. okt 2019 En tanke: kunne man alligevel betale de 1000 kr for hunden (og måske endda lidt mere) og derved måske have lettere ved - overfor sig selv - at sige 'min hund, mine beslutninger' og så lige så stille bare cutte kontakten. Lade være med at svare på henvendelser osv.

  • #113   25. okt 2019 Mette, hvordan tænker du sådan et forslag skal præsenteres, så det ikke ender med at de siger “fint, det er vores hund, så vi tager den igen”?

  • #114   25. okt 2019 Jamen, det ved jeg ikke. Det var som sagt bare en tanke jeg fik at man måske selv ville have nemmere ved at fade kontakten ud, hvis man ikke fået hunden 'gratis'. Og derved måske føler en eller anden form for 'taknemmelighedsgæld'. Måske man kunne give dem pengene når man mødes med dem og sige 'jeg vil alligevel gerne betale jer for hende for jeg er blevet så glad for hende'. Men som sagt jeg ved det ikke - det var bare en tanke jeg fik efter gennemlæsning af tråden smiley

  • #115   25. okt 2019 Mette nej selvfølgelig skal jeg ikke betale mere end hvad vi har aftalt. Jeg har allerede brugt over 5000kr på Caro - bare i at ændre foder, dyrlæge, forsikring, dækken osv. Hun fik et rigtig skod foder, da jeg overtog hende og jeg var klar i mæglet helt fra start af overfor dem - jeg kunne tilbyde 1000kr for hunden.

    De stoppede med at svare, da jeg tilbød 1000kr for hende. Så henvendte de sig igen 3 uger senere og spurgte om jeg stadigvæk var interesseret.

    Men jeg overtager ikke en hund, hvor jeg ved at der medfølger en forholdsvis stor dyrlægeregning og samtidig betaler for en hund som ikke har nogen stamtavle og jeg derfor heller ikke ved hvad jeg egentlig får.

    Det har jeg været helt klar omkring fra start af.

    Og det er heller ikke pengene der gør at de har svært ved at give slip, så det ville intet ændre.

    Derudover så ligger jeg altså ikke inde med flere tusinde kroner jeg lige kan smide efter dem, fordi de har svært ved at give slip.

    Mine forældre er dem, hvis båd sank ude i Stillehavet for 3 mdr. siden. De kæmper en kamp med deres forsikring, og har derfor ingen penge - overhovedet. Min mor har kun de bukser hun går og står i. Min far render undt i crocs som han fik af det par der reddede dem.

    De skal nu tilbage på deres gård og prøve at klargøre den til salg - og dem der lejede den, har totalt misligholdt den. Så på 3 år er den gået fra at være en rigtig flot gård, til at ligne en forladt spøgelsesgård der er ved at falde fra hinanden.

    Der mangler både komfur og køleskab - så det har jeg været ude og finde brugt og få fragtet derop. De har samtidig fået lov til at låne min cykel - for de har ikke råd til at få sat plader på deres bil - eller bare benzinen.

    Det er for mig en del vigtigere at hjælpe mine forældre end at betale mere for en hund, som jeg allerede har betalt for - og fulgt hvad der står i kontrakten, for det er da heldigvis også skrevet ind i kontrakten - at betalingen, er at jeg sørger for en fuld tandrensning. Jeg er studerende og det er min mand også, så det er ikke fordi vi ligefrem svømmer i penge.

    Men alt det kan du selvfølgelig heller ikke vide smiley Men en mulighed er det desværre ikke smiley


  • #116   25. okt 2019 OK - jamen så er det så ikke en mulighed. Det var som sagt bare en tanke jeg fik da jeg læste tråden.

  • #117   15. nov 2019 Hvordan gik det? smiley

  • #119   16. nov 2019 Det gik okay.

    Maj-Britt stod ved toget og ventede og vi havde ikke fået udvekslet numre.

    Tidligere ejere synes at de skulle komme 20 min før tid, og stod ved indgangen til stationen og ventede på os.

    Så jeg prøvede at skrive til Maj-Britt om hun kunne komme op til busserne, da jeg ikke ville kunne mødes med hende, uden at tidligere ejere opdagede mig, da jeg ville skulle gå lige forbi dem.

    Så jeg stod oppe ved busserne og ventede i håb om at Maj-Britt ville se min besked.

    Det skete ikke og kl.14.03 gik jeg så over og mødte de tidligere ejere - tog dem med ned ved trapperne til stationen - men der var Maj-Britt lige gået smiley

    Så jeg tog turen med dem alene.

    Det gik okay. Forstået på den måde at vi gik i 1,5 time. Caro legede frit med en anden hund og de fik set hvor meget hun har forbedret sig. De tog ikke emnet op.

    Til slut besluttede jeg mig for, at de godt kan få lov at komme med på gå tur engang imellem.

    Pasning er et no go og beskeder skal de heller ikke skrive.

    Så vi aftaler fra gang til gang, hvornår de igen kan komme med på en gå tur.

    Næste gang blive d.18 januar også strækker jeg den efterfølgende til maj mdr. næste gang.

    Jeg har på fornemmelsen at de synes at gåturene er kedelige. Så jeg tænker ikke st de varer ved i evigheder smiley


  • #121   16. nov 2019 Det var en dejlig måde at få løst problemet på. smiley

  • #122   16. nov 2019 Sikke da noget træls noget, at I ikke fik mødt hinanden smiley
    men dejligt at det gik godt alligevel! smiley


Kommentér på:
Tidligere ejer har svært ved at give slip.

Annonce