{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.384 visninger | Oprettet:

Barf, hvor meget gir i og andre spørgsmål vdr kød {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Først mine spørgsmål:

Hvor meget kød og hvor meget grønt/frugt får jeres hunde? - enten i procent eller i gram (Samlet kød og samlet grønt/frugt) - Hvis I opgiver mængden i gram med grøntsager/frugt og samlet kød/indmad mv så husk lige at skrive vægten på jeres hunde..

Sys bare det lyder vanvittigt at hun skal ha 220-250gram kogt kød dvs der er mindre væske i end i råt (eller hvad? det tænker jeg da umiddelbart er en af grundene til at det krympede sådan).. Hvis jeg ser hvad hun ville skulle have af barf sys jeg jo bare ikk at jeg kan få den kæmpe mængde mad hun skal ha til at passe, men kan jo så også se det kommer meget an på hvor stor en procentdel ens hund skal af kropsvægten og kød procent..

Hvordan har I fundet ud af hvilken mængde kød jeres barf hunde skal ha? Altså jeg ved godt man bliver nødt til at prøve sig frem mht tynd/perfekt/tyk men man skal jo ligesom ha et udgangspunkt og umiddelbart sys jeg ikk at barf beregneren er særlig hjælpsom.. Har I et fif? Og altså jo mindre vand der er i kødet, burde mængden så ikk også blive mindre? Men der er måske ikk så stor forskel på kogt kød og råt kød mht væske indhold? Er fuldstændig lost..

Forklaring:

Jeg er idag gået igang med hjemmelavet diæt og er Meget overrasket over den mængde Mille ifølge skemaet skal ha (12kg vejer hun) - Jeg vidste på forhånd at hun ikk ville kunne æde 600-700gram mad! Så jeg gav 220gram kød (det skulle hun ha ifølge skemaet 220-250gram kød) også 220gram sød kartoffel (hun skulle ifølge skemaet ha mere).. Og hun åd da også det hele fordi det var super lækkert, men hun kunne næsten heller ikk rokke med ørene bagefter og maven var udspilet (dog ikk sådan vildt overdrevet men ihvertfald mere end jeg nogensinde har oplevet før - hun plejer at stoppe når hun er mæt).. Så det var ihvertfald en for stor portion - vil prøve at se om ikk godt hun vil spise to gange dagligt imorgen selvom hun plejer at holde Meget fast på at kun spise en gang dagligt..

Håber virkelig I kan hjælpe mig i forhold til at forstå barf lidt bedre så jeg kan få noget at sammenligne med, fordi det her var ihvertfald for meget mad og hvis hun skal ha 220gram kød om dagen så skal jeg op og købe 3-3,5kg kød om ugen råt også koge hvilket jeg umiddelbart sys er ret meget i forhold til hvis hun fik det råt hvor jeg så kun skulle bruge 1540gram pr uge dvs halvdelen.. Det giver bare ikk mening i mit hoved at der skal bruges dobbelt så meget kød blot fordi det skal koges.. Vandet i barf får de jo alligevel heller ikk gavn af så hvorfor den kæmpe forskel?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Barf, hvor meget gir i og andre spørgsmål vdr kød
  • #2   17. nov 2019 Er også derfor jeg ikk forstår at der står 220-250gram kogt kød (går da bestemt ud fra de mener det skal vejes efter det er kogt når der står "kogt kød" 220-250gram) - det er jo en kæmpe mængde i forhold til 168-192 gram kød hun ville skulle ha råt hvis hun blev barfet (2% har jeg også selv regnet med).. Er også derfor jeg ikk forstår hun skal ha en større mængde PLUS der er mindre vand i kødet og hun endda skal ha en del mere sød kartoffel end frugt/grønt hvis hun blev barfet (24-72gram dagligt) Hvor hun her skulle ha et sted mellem 225-450gram sød kartoffel.. Altså hvor meget tror de da at en hund på 12kg kan æde :s Hun fik endda mindre og var STOP mæt - hun ville seriøst revne midt over hvis jeg gav hende 250gram kød og 450gram kartoffel!! Ikk nok med at hun lyn hurtigt ville blive mega fed, men hendes mave kan SLET ikk rumme de mængder!!

  • #3   17. nov 2019 Tror lige jeg vil prøve at spørge egen dyrlæge om de evt har en bedre ide om hvor meget jeg skal gi..

    Isabelle, ville du simpelthen ta 220-250gram råt kød også koge også give den mængde i stedet for 220gram vejet efter det er kogt? (krymper næsten ind til halvdelen)


  • #4   17. nov 2019 Jeg ved ikke så meget om hjemmelavet foder, men du skal tænke på, at nogen næringsstoffer går tabt, når kød og grøntsager opvarmes (dog bliver nogle grøntsager nemmere optagelige for hunden). Hun skal derfor sikkert have en højere mængde end på råt, for at være sikker på, at hun er dækket ind.

  • #5   17. nov 2019 Hvorfor kogt kød?

    Jeg giver halvt råt halvt tørt. Ingen grøntsager. I stedet får de Fenris eller bare complex (vitamin- og mineralblanding) ud over. En 22 kg hund skal med den blanding have ca 250g råt kød + 100g tørfoder pr. døgn. For en hund på 12 kg må det være knap halvdelen. Hvis den er på rent kød, skal der beregnes ca. 2% af kropsvægten.


  • #6   17. nov 2019 Malene, fordi det er eleminationsdiæt og hun ikk vil æde råt smiley

  • #7   17. nov 2019 4# Giver bare stadig ikk mening for mig da meget af råt kød jo netop bare er vand..

    Edit: Var meningen jeg ville ha skrevet meget vand i stedet for bare


  • #8   17. nov 2019 Råt kød er jo ikke bare vand. Det er en del væske, men i den væske er der altså masser af vitaminer og andet som hunden har brug for.

  • #9   17. nov 2019 Helt ærligt! Nu har du da vist snartværet igennem alt med den hund! Var det mon ikke på tide at vælge en behandler/ dyrlæge og så tro på hvad vedkommende siger og gøre præcist som de siger??? Det bliver ikke bedre før du følger en linje og stopper med at stille spørgsmålstegn ved alt!!

  • #11   17. nov 2019 9# Du er velkommen til at hoppe udenom mine tråde.

    Det her ER via en specialist og helt ærligt er det da dybt uansvarligt blot at fodre min hund så meget at hun næsten revner udfra et skema jeg har fået!! Det ville enhver sguda stille spørgsmåltegn ved fremfor at overfodre sin hund helt vildt!!!

    Hvis det er den tone du har tænkt dig at forsætte med så venligst hop ud af tråden og alle mine fremtidige tråde eller du vil blive blockeret. Det der gider jeg virkelig ikk høre på!


  • #12   17. nov 2019 8# Skulle ha stået meget vand smiley Ved godt det ikk er kun vand smiley My bad..

  • #13   17. nov 2019 Når vores får rent råt så får 5 kg hundene 100-120 gram. Og vores 30 kg hunde får 650-800 gram.

    Grønt og rester fra egen mad kommer bare oven på i de mængder de forefindes. Det afvejer vi ikke.

    Vi fodre ud fra hvordan hundene ser ud mængdemæssigt.


  • #14   17. nov 2019 Lillemanden, vejer du kødet før eller efter det er kogt (eller du koger måske ikk kødet? eller koger du noget af det kun?) Hmm, måske er jeg bare super blank men hvordan er du kommet frem til 50gram rå ris (mener du ukogte eller?) Vil gerne prøve at forstå hvordan du regner mængden af "tilbehør" ud smiley Er sikkert super blank, beklager..

  • #15   17. nov 2019 Når man laver mad til mennesker efter en opskrift, så tilbereder man jo heller ikke hverken kød, ris eller andet før man vejer, hvor meget man skal bruge. Jeg tror, du skal gå ud fra, at vægt angivelserne er de rå varer.

  • #18   17. nov 2019 Hunden får mellem 350-500g råt kød dagligt med fedt og brusk. Det fungerer han fint på og holder sin gode vægt smiley Han får dårlig mave og opkast af grønt så det får han altså ikke...

  • #19   17. nov 2019 Nicki (schæfer, 27kg) får 400 gram om dagen. Der er i nogle af produkterne blandet grøntsager i, så jeg vil gætte på at hun får ca. 350 gram rent kød og ben, og 50 gram grøntsager. Derudover godbidder, bær, frugt og grønt ved siden af, alt efter hvad vi lige har.

    Easy (collie, 25kg) får 500 gram om dagen. Igen, ca. 400-450 er rent kød, 50-100 gram er grøntsager.

    De får begge ca. 20% indmad og 20% ben smiley

    Schæferen får mindre, fordi hun tager på, hvis hun får 2%, så jeg har lige sat hende ned. Collien holder vægt, men jeg overvejer om han skal sættes en lille smule op, til 550 gram..


  • #20   17. nov 2019 Kenzie Som skrevet har jeg også tænkt mig at snakke med dyrlægen men nu er det weekend og jeg vil gerne selv gøre mig nogle tanker om det også så jeg er bedre rustet til når jeg skal ringe og stille spørgsmål..

  • #21   17. nov 2019 Lillemanden Gir du vitamin tilskud ved siden af? smiley

  • #23   18. nov 2019 Okay smiley Tusind tak for svarene smiley

Kommentér på:
Barf, hvor meget gir i og andre spørgsmål vdr kød

Annonce