{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.131 visninger | Oprettet:

Alternativ til schæfer? {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Min kæreste og jeg bor i en 3 værelses lejelighed på 90 kv/m inde i byen På 2. sal uden elevator. Jeg elsker schæfere, og vil rigtig gerne have en, men må også være realistisk omkring om det ville kunne fungere i vores lejelighed.

Hvad er jeres mening? Og eventuelt forslag til andre hunderacer? Krav er at de skal kunne være aktive, gå på trapper og ikke under 15-20 kg. Altså ikke en lille hund.

Mvh Christian smiley


Kommentarer på:  Alternativ til schæfer?
 • #1   15. maj En Schæfer kan sagtens bo i lejlighed. Den skal alligevel ikke aktiveres indenfor. Jeg startede i lejlighed med min nu 13 år gamle Schæfer og der boede vi i 2 år. Resten af tiden har vi boet i hus. smiley


 • #2   15. maj En schæfer kan sagtens bo i en lejlighed - det handler om at aktivere den nok. Problemet er nærmere det her med at den skal kunne bæres, lige de første 7-8 måneder. Og der risikerer man jo, at schæferen er en ret tung basse.

  Du kan kigge på chodsky pes, og se om det kunne være noget.


 • #3   15. maj Hvorfor skulle det ikke kunne fungere? Jeg har boet på 2 sal med 2 hvide schæfere og en schæfer blanding. Hunden skulle gerne sove indendøre, aktivitet sker jo udendørs

 • #4   15. maj Enig med de andre, du kan sagtens have en schæfer i lejlighed smiley

  Jeg boede i lejlighed med labrador de første 8 år af hendes liv. 1 år på 3. sal og de sidste 7 på 1. sal - begge steder uden elevator.

  Man skal lige kunne bære hunden op og ned af trapperne de første mange måneder, men ellers er der ingen problemer smiley


 • #5   15. maj Helt generelt skal de jo helst ikke gå meget på trapper i de første 7-8 måneder. Så jeg ville enten finde en mindre hund eller finde en voksen omplacering. Det bliver rigtig træls i længden at skulle bære en 20 kg unghund op og ned ad trapper flere gange dagligt. Derudover skulle en schæfer sagtens kunne fungere i en lejlighed, hvis den ellers bliver aktiveret tilstrækkeligt - men det skal den jo uanset hvad smiley

 • #6   15. maj Jeg har haft to schæferhunde i en lejlighed på 2. sal, der var 42 m2.

  Det fungerede fint - og jeg brugte iøvrigt ikke tid på at slæbe dem op og ned af trapperne, andet end i starten, da de ikke selv kunne klare trapperne.
  De gik selv fra de var en 3 måneder ca .. kan en hund ikke det, er der noget galt i avlen, og så skal du holde dig langt væk fra den anyways smiley


 • #7   15. maj Jeg slæbte heller ikke på Zenta. Jeg tror det var en blanding af at jeg faktisk ikke vidste man "skulle" gøre det og så det at en Schæfer hurtigt bliver stor jo.


 • #8   15. maj Jeg har som sagt heller aldrig gjort det - eller jo, da den ene af dem fik VIRKELIG dårlig mave og skulle ud x mange og i en fart .. men ellers, nope.

  Det skal de ganske enkelt kunne holde til.


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 176 Hunde: 3 Emner: 32 Svar: 5.141
  #9   15. maj Jeg har haft en del schæfere og hvis du spørger mig, så kan det lade sig gøre, men er ikke optimalt i min verden.
  Vi er alle forskellige, og jeg ville aldrig have hund i lejlighed, og risikere at belaste andre i opgangen.
  Hunden tager sikkert ikke skade af det. smiley


 • #10   15. maj Min store Ridgeback har også gået på trapper forholdsvis hurtigt, 3 måneder gammel vejede han 20 kg og jeg bær ham ikke, men der kunne han sagtens selv gå op og ned ad trapper, det var kun da han var helt lille hvalp han blev løftet på..
  Det har hans skelet da klaret uden mén.. smiley
  Du kan sagtens få en schæfer!


 • #11   15. maj Hvordan tænker du at det ville belaste andre i opgangen?:)

 • #12   15. maj Jeg tænker også at Zenta ikke blev båret og hun har da rundet de 13 år og hun gik på trapper de første 2 år af hendes liv.
  Men jeg er faktisk enig med Martine, et eller andet sted så er der sku noget galt med avlen hvis ikke en hund kan klare det og i det her tilfælde, en brugshund. • #13   15. maj Har i tjekket om man må have hund i den størrelse?

  Ikke alle steder må man have store hunde smiley


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 176 Hunde: 3 Emner: 32 Svar: 5.141
  #14   15. maj #11
  Mine går agurk når de hører nogen ved døren.
  Deres natur er at vogte og beskytte smiley


 • #15   15. maj Hunden bør da nok kunne holde, men bør man belaste hunden unødigt? Jeg ville ikke gøre det (uanset hvilken hunderace), men sådan er vi jo så forskellige smiley

 • #16   15. maj Jeg ser ikke noget så helt igennem almindeligt som trapper som at belaste en hund unødigt.
  Er avlen bag i orden, så bør hunden også kunne holde til det.

  Jeg læste det først herinde at man burde løfte sin hund de første mange måneder og der var Zenta over et år gammel, eftersom hun er fra marts 2007 og jeg blev bruger herinde i august 2008.


 • #17   15. maj Tjah, måske smiley

 • #18   15. maj Ifølge Dansk Kennel Klub er arvbarheden for HD omkring 25%, hvor resten skyldes foder og miljø. Måske er det ren hysteri ikke at ville lade hunden gå op og ned af trapper flere gange dagligt, mens den er i vækst. Måske ikke. Jeg tænker ikke, man risikerer noget ved at lade være smiley

  https://www.hundeweb.dk/dkk/public/downloadDokumentArkivFil?ID=18


 • #19   15. maj Her er Zenta da hun fyldte 13 år for 2 måneder siden. smiley

  profilbillede
 • #20   15. maj Den gad ikke sende så det kommer lige som screenshot.

  profilbillede
 • #21   15. maj Jeg vil også det er et opdragelses spørgsmål, man kan sagtens lærer sin hund hvad der er normale lyde som der ikke skal reageres på og hvornår det er okay at give lyd.
  Også med en vogter race.
  Når Sam er med i lejlighed både hos min far og da David boede i lejlighed (hvor vi ofte er 3 dage i træk) har han meget naturligt lært hvilke lyde der er normale (folk der går i opgangen, folk lige ude på gaden eller folk der larmer i deres lejligheder) så dem reagerer han slet ikke på, men bankes der på døren, eller der lyses ind med en lommelygte udefra gaden, så giver han lyd.

  Nu bor vi jo så på landet i hus, der er jeg lidt mere large med om han lige giver lyd..


 • #22   15. maj Præcis. Det handler om opdragelse og ikke så meget andet.

 • #23   15. maj Nok ser jeg ikke mange schæfere, men dem jeg ser er alle så ekstremt ustabile i deres led, at jeg ikke kunne drømme om at udsætte dem for trappegang i det omfang man kommer til i en lejlighed.
  De slasker jo rundt, har skrånende ryglinje, går på haserne i stedet for poterne og har udaddrejede poter generelt. Jeg tænker ikke dette bedres ved trappegang og de vrid der naturligt følger.


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 176 Hunde: 3 Emner: 32 Svar: 5.141
  #24   15. maj Malene det er lidt generelt sagt
  Mine ha lige ryg og kender flere med samme type hund


 • #25   15. maj Ingen af mine har løse led og de har lige ryg og de bliver rigtig gamle.

 • #26   15. maj Jeg tror, det kommer an på, hvordan man definerer “lige ryg”. Langt, langt de fleste har da som minimum et hældende kryds (det behøver ikke være ekstremt).
  Når det så er sagt, så ved jeg ikke, om der er nogen evidens for, at en fuldstændig lige ryglinje skulle give mindre risiko for overbelastning ved at gå på trapper smiley


 • #27   15. maj Tak for svarene alle sammen.

  Er der nogen af jer der kan anbefale en schæfer kennel?
  Hvor henne er et eller andet sted lige meget, men jeg er fra Aalborg, så Nordjylland eller ihvertfald Jylland er at foretrække smiley


 • #29   15. maj Tænker lidt det er et mærkeligt spørgsmål. Men for at besvare det aligevel; jeg vil have en schæfer fordi jeg er vokset op med tre styks, og derudover nu har været ansat i flyvevåbnet i to år, hvor jeg omgås og træner hver dag med vores tjenestehunde, som hovedsageligt er schæfere. Derigennem har jeg fundet ud af at der i min verden ikke er mange andre hunderacer jeg kunne forestille mig selv at have, pga deres kvaliteter og sind. Jeg håber det var fyldestgørende smiley

 • #30   15. maj Det er da et ret vigtigt spørgsmål Anna stiller, når nu du ønsker anbefaling af opdrættere smiley

 • Mathias M
  Mathias M Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 152
  #31   15. maj Kan du ikke undersøge linjerne på de schæfere du godt kan lide på dit arbejde? Og så kontakte de opdrættere de er fra.
  Jeg arbejde med hund i forsvaret da jeg skulle have min første malinois privat og der undersøgte jeg linjerne på de maller på min arbejdsplads jeg bedst kunne lide og så tog jeg det derfra. smiley


 • #32   15. maj Jo, god ide smiley

 • #33   15. maj De schæfere, der er på dit arbejde er uden tvivl brugslinjer, så der kan du starte.
  Dem, der arbejder med hundene der har i øvrigt en fornemmelse for avlen også så spørg dem om, hvad de synes.
  Tjek op på ophavet af de hunde, du godt kan lide på dit arbejde.

  Den er med trapper - selvfølgelig skal de ikke bæres, når de kan selv. Man hjerner jo ikke op og ned 50 gange hver dag - almindelig gang op og ned nogle gange om dagen SKAL en hund dælme kunne.
  De skal bygge muskulatur og have knoglebelastning (ikke at forveksle med overbelastning) for at udvikle en sund og stærk krop.


 • Mathias M
  Mathias M Online Tilmeldt:
  okt 2018

  Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 152
  #34   15. maj Måske lige i overkanten at skrive at schæferne har så dårlige led at de ikke engang burde gå på trapper.
  Skulle vi nu ikke lige huske at brugslinjerne bruges til rigtig mange, hårde, sportsgrene og fortsat er aktiv i både politi og forsvar...


 • #35   15. maj At gå på trapper er IKKE en god måde at opbygge muskler smiley En hvalp kan da sagtens gå på trapper, når man får den hjem som 8 ugers - men skal den det? Lidt i ny og næ er fint, men jeg ville ikke gøre det flere gange dagligt op og ned fra 2. sal, hver gang hvalpen skal aktiveres eller skal tisse.
  Der er altså forskning, der viser, at det øger risikoen for HD, hvis man lader hvalpen gå på trapper. Dette gælder især indtil 3 måneders alderen, men hvorfor risikere noget? Hvorfor ikke vente til hunden er bare nogenlunde færdig med at vokse? Mine Border Collier er enten ikke vokset meget eller slet ikke vokset i højden efter 6 måneders alderen. Der er det min erfaring, at Schæferhunde vokser lidt længere tid. Derfor ville jeg også vente lidt længere med at lade dem gå på trapper flere gange dagligt. Det er altså ikke sundt for hvalpe og unghunde i vækst.

  https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/sadan-undgar-hunde-hofteledsdysplasi


 • #36   15. maj 12 ugers alderen passer meget godt med at det er der, de begynder at kunne selv.

  Jeg kommer aldrig til at understøtte møgavl ved at pakke unghunde ind i bobbelplast.
  Mine hunde skal bevæge sig naturligt og 1-5 ture dagligt op ad trapper når de er stote nok til det, det må de kunne tåle.

  I mine øjne er det komplet misforstået at man synes man passer på racen ved at bære den i et år.
  For mig er det stik modsat...

  Den indstilling har i øvrigt ikke medført HD hos nogle af mine hunde... • #37   15. maj ”12 ugers alderen passer meget godt med at det er der, de begynder at kunne selv.”

  Kan dine hvalpe ikke det før 12 ugers alderen?


 • #38   15. maj Jo, nogle trin - men jeg gad ikke at vente et kvarter på at de bokser sig op 2-3 etager...

  Herhjemme tager de bare de 4 trin vi har for og bag, det gør de fra 8 uger...
  Vores egne hvalpe lidt før.


 • #39   15. maj Det har da i øvrigt intet at gøre med at ville passe på racen. Det har en hel masse at gøre med at ville passe på sin egen hund og lytte til anbefalinger fra bl.a. DKK. Jeg er heller ikke for at pakke hundene ind i vat. Min hvalp skal ud og lære at bruge sin krop, ud og opbygge muskler. Men dælme ikke via trappevandring smiley

 • #40   15. maj #38

  Måske det kunne være derfor, det ikke har vist sig som HD hos dine hunde? Hvem ved?
  4 trin er jo ingenting i forhold til at skulle op og ned fra 2. sal flere gange dagligt.


 • #41   15. maj Trappevandring??

  Hvorfor gøre det til noget ekstremt?

  DKK beskytter i mine møgavl ved at lave en anbefaling om 0 trapper i et år.
  Det kan jwg slet ikke forholde mig til.

  Det er uproblematisk så længe man ikke pacer hunden fysisk - hvilket gør sig gældende med alt, hunden laver i vokseperioden.

  Man kigger da på sin hund!


 • #42   15. maj Mine hunde bliver ikke skånet - men heller ikke pacet...


 • #43   15. maj Christian - Har i tjekket om man må have hund af schæfer størrelse i lejligheden? Mange boligforeninger der tillader hunde, tillader kun små smiley

 • #44   15. maj Man skal kigge på sin hund, ja, og derfor mener jeg også, at der er nogle racer, hvor det er OK at gøre det tidligere end andre, fordi de er tidligere i deres udvikling. Jeg ville ikke lade min hvalp, der stadig var i fuld gang med at vokse, gå på trapper flere gange dagligt op og ned fra 2. sal. Det er min holdning smiley

  Jeg er godt klar over, at det med hvalpe og trapper er noget, der deler vandene...


 • #45   15. maj Opdrættere har en klar fordel i, at en eventuel HD først viser sig efter det fyldte 2 år...
  Og det har DKK også.


 • #46   15. maj Og det har Norges veterinærhøgskole også, ikke? smiley

  Man må selv vurdere, hvad man synes er det rigtige. Jeg ville ikke lade min hvalp gøre det, og jeg vil derfor heller ikke råde andre til at lade deres gøre det smiley


 • #47   15. maj SÅ enig, CH.

  Og helvede fryser til is, inden jeg kommer til at tage "anbefalinger" fra DKK seriøst.


 • #48   15. maj Ja, vi må gerne have schæfere. smiley

 • #49   16. maj Jeg tænker ikke det er urealistisk at bære en schæfer af brugslinjer op og ned mindst det første halve år rent vægtmæssigt.

  Begge vores hunde vejer ca. det samme - vores collie er SUPER nem at bære op og ned af trapper, da vi netop boede i lejlighed på 1. sal, da vi fik ham. Han er derfor vant til at blive samlet op, båret og sat ned. Så det går virkelig nemt. Vi bar ham det første år af hans liv.

  Vores schæfer er sværere - ikke pga. vægten (2 kg tungere), men ene og alene fordi hun ikke er vant til det og derfor stritter imod. smiley


 • john
  john Online Tilmeldt:
  aug 2010

  Følgere: 176 Hunde: 3 Emner: 32 Svar: 5.141
  #50   16. maj Vores grå vejer ca 40kg.
  Højavlen ca 50 kg.

  Hvis de vil med op på 1 sal i vores hus må de sgu selv tage trapperne.
  Jeg kan ikke bære dem smiley


 • #52   16. maj #49

  Det kan godt være, du synes, det er SUPER nemt, men jeg ville personligt ikke gide slæbe en 20 kg hund op og ned ad trapper flere gange dagligt. Jeg syntes det var besværligt at bære min tæve på 16 kg smiley


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 8 Emner: 10 Svar: 3.543
  #53   17. maj Men hvorfor skulle man også gøre det?. Altså løfte på en hund på 20kg. Eller 16 for den sags skyld. Hunden har 4 ben.

  Jeg er med på at man kan gøre det i starten for en sikkerheds skyld. Men en hund burde kunne holde til dagligdags ting. Hoppe op i bilen,gå på trapper osv


 • #54   17. maj Er hundens krop ikke bygget til at gå i kuperet tærren? (hvordan det så staves)

  Hvorfor er trapper SÅ slemme i forhold til at gå op og ned af bakker, gå op og ned af fortorvskanter osv?


 • #55   17. maj Frk. Jensen, jeg tænker, at der sakl bruges en del mere muskler op ad trapper, og at knæ og hofter dermed bliver meget belastet, jeg tror også, at det er noget mere unaturligt for hunden på stejle trin, end på bakker, hvor den også selv sætter tempo m.v.

  Ned ad trapper er rigtigt hårdt for forben og skuldre/albuer, og igen tror jeg, at det er en unaturlig belastning for ledene.


 • #56   17. maj #52 Det er jo også fair nok - min pointe var også bare at det sagtens kan lade sig gøre, hvis man gider. smiley

 • #57   17. maj #54

  Prøv at læse her:
  https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/sadan-undgar-hunde-hofteledsdysplasi

  Der står netop, at motion i moderat ujævnt terræn mindsker risikoen for HD, mens det at gå på trapper øger risikoen for HD smiley


 • #58   17. maj #56

  Ingen har sagt, at det er urealistisk. Jeg har kun sagt, at det ville blive rigtig træls i længden - og det mener jeg bestemt også smiley Jeg synes ikke, der er noget “sagtens” ved at bære en 6 måneders schæfer op og ned fra 2. sal smiley


 • #59   17. maj #58 Men jeg svarede da heller ikke på nogen beskeder, da jeg skrev min? Jeg skriver bare min erfaring og mening, da jeg netop har prøvet at bære 25kg op og ned i et år. smiley

 • #60   17. maj #59

  Du er noget sejere end jeg er smiley


 • #61   17. maj Nu var vi jo også to om det - så teknisk set bar jeg kun halvt så mange gange som en enlig smiley

  Da Easy var omkring 6 måneder gik han da også selv på trappen, men ikke hver gang og ikke nødvendigvis hver dag.

  Det var bare sådan lidt tilfældigt.. Havde vi f.eks. mange varer med, så fik han selv lov til at gå. Som udgangspunkt bar vi ham dog det første år smiley


 • #62   17. maj Vi har heldigvis ingen trapper smiley Men jeg havde nok lige kunne overkomme at bære Genie. Hun er 4,5 måneder gammel nu og er stadig ikke helt oppe på 10 kg smiley

Kommentér på:
Alternativ til schæfer?

x