{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
819 visninger | Oprettet:

Første hvalp {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen smiley

Min kæreste og jeg skal højest sandsynligt have hvalp meget snart. Vi skal ud og se dem i morgen, og vi glæder os helt vildt meget.
Derfor tænkte jeg at spørge de kloge hoveder herinde, som har været i samme situation.

Hvilke erfaringer har i gjort jer, og hvilke tips og råd kan i dele, til at komme bedst i gennem hvalpetiden? - ang. socialisering, renlighedstræning og alene hjemme-træning, daglige rutiner og træning/ opdragelse. - og gerne hvilken race hvalpen er/var.
- Er det en god idé at spille lyde med f.eks. fyrværkeri fra hvalp af?

Vi har boet med hund hos kærestens forældre som de havde fra hvalp, og vi har en stor viden om hunde og pasning generelt. Svigerforældrene er også meget støttende og hjælpsomme i hele processen smiley - men jeg kan bedre lide at spørge for meget, og måske få et godt råd med på vejen som jeg ikke kendte til.


Kommentarer på:  Første hvalp
 • #1   29. jul Hvilken race skal I have?
  Vi har selv lige hentet hvalp i torsdags.
  Jeg synes egentlig ikke det er så avanceret. Den skal have noget ordentligt at spise i de rette mængder. Så skal den ud at tisse hver gsng den har spist, drukket, leget eller sovet.
  Jeg synes meget hurtigt en hvalp falder ind i de rutiner man har. Vores kom ud at gå små ture i snor efter et par dage. Ellers kører vi forskellige steder hen hvor vi kan opleve lidt uden at skulle gå for langt.
  Vi er også begyndt at træne indkald og sit - indkaldet var sådan set indlært fra opdrætteren. Og sit kan den også nu- altså på det niveau man kan forvente af en hvalp inden alder.
  I forhold til alene hjemme synes jeg det er meget afhængig af individ og om den er helt alene eller man har flere hunde. Vores er ligeglad om vi går. Den følger med ud til døren og så går den med det samme ind og lægger sig hos vores gamle hund.
  Man kan ikke opsætte et skema for det synes jeg, da det meget handler om at læse hunden og vurdere hvor hurtigt man kan gå frem. Og sådan er det med de fleste ting....


 • #2   29. jul Jeg synes det er en fin ide at spille lyde. Men har faktisk aldrig gjort det selv. Ved mine hundes første nytår, har jeg hele tiden gode godbidder i lommerne og smider en til hvalpen uden at sige eller gøre noget- hver gsng der er nogen der skyder af. Det har virket fint.

 • Lykkelig -
  Lykkelig - Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #3   29. jul Tak Linda for et brugbart svar smiley Dejligt at jeres hvalp tager det så roligt at være alene hjemme, lyder til at den har en god "rollemodel" i jeres anden hund.

  Hvalpen kommer til at være eneste hund i huset, så jeg tænker det tager lidt længere tid at lærer den at være alene - har hørt at det kan hjælpe at sætte radio-lyd (eller lign) - nogle der har erfaringer med det?

  Jeg vil ikke oplyse race endnu, da der er så få af samme kuld i landet, vil ikke "hænge" nogen ud smiley


 • #4   29. jul Øv smiley er altid nysgerrig på racer smiley
  Mht. radiolyd/TV/musik- tænker jeg det kan hjælpe hvis det er lyde der normalt er i huset. Det giver ikke mening at tænde for radioen når hunden er alene, hvis radioen ellers aldrig er tændt. Vi er jo 2 voksne og 2 børn, så her er konstant nogen der går ud og ind ad døre- ind på deres værelse, på wc og også udenfor. Så hvalpen vender sig hurtigt til, at det ikke betyder alverden at man går.


 • #5   29. jul Når du nu skriver, at det er en race, som der ikke er så mange af, så er det alligevel vigtigt at opdrætteren er i orden.
  Derudover er det ikke raketvidenskab at have hvalp. Hvalpen virker, hvis der kommer noget ind i den ene ende og noget ud I den anden ende - selvfølgelig i en fornuftig konsistens.
  Som Linda skriver, så skal hvalpen ud, når den har sovet, spist, drukket, leget osv.
  Det med at lære at være alene, er meget individuelt, hos nogle hvalpe er det nærmest medfødt, hos andre tager det lang tid at lære.
  Held og lykke med hvalpen, og husk nu at lytte til jeres mavefornemmelse, når I kigger på hvalp, for alle hvalpe er søde og dejlige smiley


 • Lykkelig -
  Lykkelig - Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #6   29. jul Tak for svarene smiley Jeg kan afsløre mere når vi har fået ham hjem smiley

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 69 Følgere: 1018 Emner: 195 Svar: 6.025
  #7   29. jul Er der sundheds resultater på mor og far hund? Ikke bare dyrlægen siger den er fin, men test for hd, ad eller hvad der kan være i den race i ser på

 • #8   29. jul Hvis du vælger at købe hvalp hos en dygtig opdrætter, så får du en hel masse god vejledning foræret.

 • #9   29. jul Som Malene skriver. Af alle de gode råd man kan få fra kompetente og mindre kompetente hundeejere på internettet (og i virkeligheden), så er det altid opdrætters råd der vægter højest. Lige pånær dyrlægen.
  Der er SÅ mange meninger om, hvad man bør og ikke bør gøre, når man får en hvalp. Spørg opdrætter, så går det næppe helt skidt smiley


 • #10   29. jul At spørge opdrætter er nu ingen garanti for gode råd. De er også bare hundeejere som alle mulige andre. Nogle er sindssygt dygtige mens andre er håbløse.

 • #11   29. jul Jeg har haft fornøjelsen af 2 hvalpe, og før det en voksen hund. Og alligevel er jeg allerede stresset over alle de ting jeg skal nå med min kommende hvalp, som altså er ca. halvandet år ude i fremtiden smiley

  Hos de fleste opdrættere, er hvalpen i dag vant til dagligdagsstøj, køreture og har hørt en masse lyd CD’er, måske været med på skydebanen osv. Så allerede der får man en masse givet!

  Start med det foder opdrætter bruger, og skift kun hvis det vitterligt er lortefoder, eller det bare ikke fungerer for hunden.

  Træn positivt, men brug jeres sunde fornuft, både i valg af træner og i valg af metode. Kør en lille film oppe i hovedet, og spørg om du ville gøre det samme ved et lille barn. Ikke at hunden er et barn, men dog har de alligevel mange ens reaktionsmønstre.

  Giv plads til jeres frustrationer, når dyret for 17. gang æder sko, ledninger eller skider på gulvet, imens I kigger. Hvalpe er små dumme væsner, som ikke ved hvad der er rigtigt og forkert, og det tager tid for dem at forstå.

  Jeg har indlært nej som det første på begge mine hvalpe, og det er fantastisk! Ordet skal bruges med omtanke, og kun for det der er forbudt. Man kan også vælge et andet ord (kort og nemt at sige bestemt). Med tiden lærer hunden også at forstå tonelejer, og så bliver det lidt nemmere at lære den rigtigt og forkert.

  Men altså, tag det som det kommer! Alle hundeejere oplever at bliver virkelig frustrerede, særligt i løbet af hundens første par leveår. Lige som man tror de begynder at forstå ting, kommer hormonerne væltende, og gør at de glemmer ALT.

  Gør hvad der føles rigtigt. Tag de første par uger i hvalpens tempo og på dens præmisser, så skal det nok gå. Og spørg opdrætter, jeres træner eller herinde, hvis der opstår ting, som I er i tvivl om hen ad vejen.

  Og tillykke med jeres lille hvalp smiley


 • #12   29. jul Mit bedste råd: nyd det for pokker, hvalpe er søde og sjove, de skal lære en masse ja, men samtidig skal man huske at nyde hvalpen, lege og hygge, lad nu være med at få alting til at blive et arbejde, det skal først og fremmest være sjovt for dig og hvalpen;)

 • #13   29. jul Det er bedre garanti end at tag råd fra hvemsomhelst. Opdrætter kender trods alt hunden og forældrene

 • #14   29. jul Opdrætterne er også bare "hvem som helst"

  Taliban, som både havde demodex og allergi, der fortalte opdrætteren mig, at når der var demodex udbrud, så skulle jeg bare smøre hele hunden dagligt ind i salatolie, det ville slå miderne ihjel. smiley smiley

  Sofia, mener du virkelig at det er et godt råd som jeg burde have fulgt, for opdrætterne har jo ret og ved bedst?


 • #15   29. jul Synes nok, en dyrlæge er mere kompetent på det punkt

 • #16   29. jul 13 der må jeg sige jeg er uenig. Jeg vil mene at man har lige så stor chance for at få et skrammelråd/godt råd af en opdrætter som af enhver anden hundeejer. Men hey- det behøver vi jo heller ikke være enige om smiley

 • #17   29. jul Jeg ville da slet ikke købe af en opdrætter jeg ikke ville spørge til råds smiley men sådan er vi jo så forskellige

 • #18   29. jul Dorits opdrætter har lige lavet sit 9. kuld, og med 8-10-12 hvalpe pr kuld, giver det vel omkring 90-100 hvalpe. Min kommende opdrætter har lidt flere kuld, så måske omkring 130 hvalpe. Jeg kan da overhovedet ikke forvente, at en opdrætter har TID til at besvare spørgsmål om dette og hint på alle deres mange, mange hvalpe smiley

  Jeg holder Dorits opdrætter opdateret om, hvad der sker i hendes liv (det er blevet nemmere nu, hvor opdrætter er på facebook), og fortalte opdrætter dengang jeg fandt ud af, at hun ikke tålte oksekød. Men jeg har aldrig spurgt hende til råds. Og hvis alle hvalpekøbere forventer at opdrætter er et orakel i forhold til renlighedstræning, alene hjemme, diarre, hvalpebideri, diverse sygdomme og skavanker, alle former for adfærd og træning, så synes jeg godt nok at man stiller for store krav.

  Jeg forventer at opdrætter INDEN hvalpen sendes ud i sit nye hjem, har informeret køberen om de generelle ting, og at de siger at man er velkommen til at ringe eller skrive, men jeg forventer da ikke at de kan svare på alt mellem himmel og jord.


 • #19   29. jul Jeg har aldrig oplevet en god opdrætter sælge sine hvalpe med andet end livstidshotline.

 • #20   29. jul Jeg er enig med Bodil. Nyd hvalpetiden, den er alt alt alt for kort. Følelsen af, hele tiden at være bagud, er træls, men undertryk den, og tag en dag af gangen smiley

  Jeg har det som Bodil. Jeg ville ikke købe hvalp af en opdrætter, som jeg havde så lidt respekt for, i forhold til viden om hunde, og racen specifikt. Jeg fik, så vidt jeg husker, en mappe med hjem, hvor der var råd ang. den grundliggende træning, og hvad der var særligt relevant, at træne med min race, og hvordan man fik begyndt.
  Og der var/og er, også stadig mulighed for, til enhver tid, at kontakte opdrættereren hvis relevant.
  Og ellers så skriver de andre hvalpekøbere sammen på FB, så vi igen, kan få input fra andre, som også er racespecifikke, i flere situationer.


 • #21   29. jul Bodil- nej det ville du ikke- men det ser man jo konstant at folk gør smiley

 • #22   29. jul Som opdrætter er det godt nok vigtigt for mig at alle mine hvalpekøbere må kontakte mig om alt;) jeg hjælper gerne alt det jeg kan og vil rigtig gerne følge mine hvalpe hele livet smiley jeg er ikke et orakel, men kan jeg ikke selv hjælpe kan jeg ofte henvise til nogen som kan smiley

 • #23   29. jul Bodil, det ville jeg godt nok føle som alt for omklamrende af opdrætter. Hvis en opdrætter ikke har tillid til at jeg kan løse de ting der opstår hen ad vejen, så skulle opdrætter ikke have solgt mig en hvalp. Jeg ville HADE at skulle stå skoleret, hver gang hunden havde ædt en sko, havde lidt dårlig mave eller ikke ville tage en apport smiley

  Og jeg ville aldrig købe en hvalp fra en opdrætter, som var så kontrollerende, og som forventer at jeg kontakter vedkommende om alt.

  Jeg vil gerne have muligheden, bestemt, men jeg vil også have lov til at løse tingene på min måde.


 • Lykkelig -
  Lykkelig - Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #24   29. jul Tusind tak for alle jeres indput, vi tager rådene til os smiley Vi skal hen og se hvalpene i morgen, hvor vi helt sikkert får en masse at vide af opdrætteren. Vi vil selvfølgelig lytte til opdrætteren og også bruge vores sunde fornuft.
  Det er det første kuld de har, så hvalpene får en masse opmærksomhed og kærlighed. Det virker rigtig gennemtænkt og begge forældrene har DKK stamtavle,


 • #25   29. jul Jeg forstår slet ikke, hvordan det bodil skriver, kan vendes til noget negativt smiley omklamrende og kontrollerende? smiley

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 69 Følgere: 1018 Emner: 195 Svar: 6.025
  #26   29. jul Ser frem til hvalpespam.

  Det skulle vel ikke blive spam af en hvid hvalp?


 • #27   29. jul Sofia, udledt af hvad jeg (og andre) tidligere har skrevet, så kan det jo ikke være nok for Bodil. Så det er ikke nok bare at blive holdt almindeligt orienteret. Og jeg orker ikke at skulle aflægge rapport til opdrætter, hver gang hunden slår en prut. Og hvis en opdrætter forventer at blive taget med på råd, så er det virkelig for meget for mig.

 • Lykkelig -
  Lykkelig - Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #28   29. jul Salla - Ikke ligefrem smiley men glæder mig også til at dele billeder (forhåbentlig) snart smiley

 • #29   29. jul nu skrev bodil at det var vigtigt for hende at hvalpekøber MÅ kontakte hende med alt, ikke at hvalpe bør eller skal.
  jeg ville absolut heller ikke købe fra en opdrætter jeg ikke kunne spørge om alt, jeg forventer ikke at min opdrætter svarer på minuttet, men de fleste opdrættere ønsker da kontakten, hvis der sker noget ekstraordinært i hundens liv.
  men for første gangs hvalpekøbere, så er det da vigtigt med en opdrætter der ikke bare kaster hvalpen i nakken på dem også er den kontakt slut. der kan da være mange ting man ønsker at sparre om, specielt det første halve år eller sådan noget.

  til ts skal du udstille? så kan jeg kun råde til at lære hvalpen at stå og ikke sitte før den kan stå kommando smiley

  men ja nyd hvalpetiden, du får lige et billede med som svarer på noget jeg ser mange hvalpeejere spørger om.


  profilbillede
 • Lykkelig -
  Lykkelig - Tilmeldt:
  jul 2020

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
  #30   29. jul Det er helt klart rart at have muligheden for at spørge opdrætter til råds, og ja især når det er første hvalp smiley
  Han skal ikke udstilles, men "bare" være familiehund smiley


 • #31   29. jul Stine, det er muligt at jeg læser #22 forkert, når jeg læser det i forlængelse af #17. For de to indlæg læser jeg som, at Bodil forventer at være den første hvalpekøber kontakter, uanset hvad.

  Jeg er med på at opdrætter skal stå til rådighed, og skal vejlede bedst vedkommende kan, men jeg har endnu ikke mødt en opdrætter, som er et alvidende orakel.


 • #32   30. jul Nu er det godt nok 8 år siden, at jeg sidst havde hvalpe, men jeg har da altid følt, at mine hvalpekøbere har været glade for at kunne kontakte mig om stort og småt. Nogle har jeg haft en del kontakt med, og nogle holder stadig kontakten.
  Jeg svarer gerne på det jeg har forstand på, og ellers henviser jeg til andre, fx dyrlægen.
  Det er da hyggeligt, når man pludselig får en besked og et foto af en "hvalp".
  Selvom det er så mange år siden jeg sidst havde hvalpe, så har jeg alene i år haft 4 forespørgsler på hvalpe, alle fra/via tidligere hvalpekøbere smiley
  Jeg synes det er vigtigt for en hvalpekøber, at have en man kan spørge, hvis man er i tvivl om noget. Jeg kunne dog ikke drømme om at kræve afrapportering om hvalpen. Når man har solgt en hvalp, så ejer man den ikke mere. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt en kommende hvalpekøber er egnet som hundeejer, så må man jo lade være med at sælge hvalpen til denne person.


 • #34   30. jul #31 Du læser det da som Fanden læser Bibelen ??

 • #35   30. jul Jeg har da spurgt opdrættere af mine hunde gennem tiden om diverse ting og sager og de har da gladeligt svaret mig smiley Det har mest været om ting hvor jeg på en eller anden måde har forventet at det var en 'raceting'. Jeg brugt Perles opdrætter og ejeren af Perles far en del til den slags da doberen jo var en ny race for mig. Mine spørgsmål har mest handlet om specifikke adfærdsmønstre eller været træningsrelateret. Nogen gange er det rart a hører fra en garvet ejer af racen at 'sådan er de bare' smiley Eller et 'ro på den har fluer i hovedet til den er 3 år gammel'.
  Clintons opdrætter bruger jeg mest til spørgsmål om fx trimning og den slags. Det er forøvrigt en opdrætter der har haft racen siden 1973 og lavet hundredevis af hvalpe gennem tiden. De gør temmelig meget ud af at holde kontakten ved lige med så mange hvalpekøbere som muligt. Fx arrangere kenneltræf hvor vi kommer rejsende fra det meste af europa. I Clintons kuld var der 7 hvalpe. De 6 af os der fik fra kuldet holder tæt kontakt og 3 af os mødes engang i mellem, da vi alle bor i øresundsregionen og derfor kun bor max 1½ times kørsel fra hinanden (hundene er 4 år gamle). Nr 7 er vi kun 'på julekort' med; en tæve eksporteret til en irsk kennel. Det er ret fedt at have en opdrætter, der også gerne vil være involveret når hvalpene er flyttet til deres nye hjem smiley


 • #36   30. jul Jeg spørger godt nok vores opdrætter om mange mellem himmel og jord ting. Jeg elsker at kunne skrive og spørge Kirsten om hvad end der lige flyver i mit hoved om vores whipper hvis jeg er i tvivl. smiley og jeg kunne aldrig drømme om at købe hvalp hos en jeg ikke havde en god kemi med igen. Jeg har prøvet begge dele nu og jeg foretrækker langt mest at kunne tale med opdrætter smiley

 • #37   30. jul enig Anya. jeg har jo to fra calule herinde, som har kennel magsters. jeg skriver med hende næsten hver dag, jeg tror ikke længere vi bare ser hinanden som hvalpekøber og opdrætter, hun er nærmest som en veninde nu også, selvom vi bor langt fra hinanden og ser hinanden pga hundene, så snakker vi også om alt muligt. det er der nok ikke så mange andre der har, men vi er så også tæt på hinanden i alder.
  jeg kommer aldrig til at købe af en opdrætter, hvor kemien ikke er god, og hvor jeg vil føle at jeg trænger mig på med spørgsmål.


Kommentér på:
Første hvalp

x