{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vaccinationsregler i DKK pr. 01.01.21
  • #1   11. jan 2021 Sikke noget rod, hvis man vaccinere sidste gang ved 12 uger, så vil DKK ikke godtage den, når hvalpen er over 17 uger, før den er vaccineret igen eller hvis man kan fremvise en ticker test.

  • #2   11. jan 2021 Jeg er ikke fan.
    Vi stilles i flere dilemmaer med den løsning.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #3   11. jan 2021 Ikke noget rod, men fornuftigt alt efter hvem du spørger smiley Os der ikke vil vaccinere mere end højst nødvendigt, eller dem der vil gøre som de plejer smiley

  • #5   11. jan 2021 About,
    Hvor læser du det? Jeg kan slet ikke se, hvordan det skulle være et problem.


  • #6   11. jan 2021 Krumme har du meldt dig ud af DKK ?

  • #8   11. jan 2021 A-S Det står lige her:

    For hvalpe, der er mellem 12 og 21 uger gamle, skal én af følgende former for dokumentation kunne fremvises:

    1) En vaccinationsattest, der er mindst 7 dage og højst 5 uger gammel.

    Det betyder jo at hvis du vaccinere sidste gang som 12 ugers, så mener DKK ikke at den er dækket efter hvalpen er 17 uger gammel for der vil vaccinationen så være over 5 uger gammel.


  • #9   11. jan 2021 Kan nogen ikke skære ud i pap for mig? Hvis man er typen som vaccinerer sin hund, hvornår skal den så vaccineres som hvalp og som voksen?

  • #10   11. jan 2021 Jeg ser det som en åbning til at vente med at vaccinere til 12 og 16 uger. Det er svært at overbevise hvalpekøberne om, at det er det mest optimale.

  • #11   11. jan 2021 Det dur bare ikke rigtig, hvis hvalpen skal til udlandet.

    Derudover er jeg ikke helt overbevist om det er mere optimalt end ved 8 og 12 uger. Men dyrlægerne tjener mange flere penge på at anbefale det ved 12 og 16 uger, da opdrættere jo skal skal til dyrlæge med hvalpene som 8 ugers for at få lavet en sundhedsundersøgelse og så vil dyrlægerne få yderligere to konsultationer efterfølgende til vaccination frem for en.

    Grunden til at jeg ikke tror på at det skulle være så meget bedre at vente er at nu i flere årtier har vaccineret ved 8 og 12 ugers og der er mig bekende aldrig været en masse syge hvalpe og unghunde, fordi de eftersigende ikke er dækket optimalt.


  • #12   11. jan 2021 De af vores hvalpe der exporteres,, bliver da oftest vaccineret første gang som 12 ugers. Der får de også rabiesvaccine.

    Risikoen ved at vaccinere ved 8 ugers alderen er, at vaccinen ophæver antistofferne fra tæven, og er derved faktisk slet ikke dækket, hvis man tager en titertest. Antistofferne fra tæven forsvinder omkring uge 15-16.


  • #13   11. jan 2021 Hvordan kan en vaccine ophæve antistoffer?

    Det er i hvert fald ikke det der gør sig gældende for mennesker, så jeg har svært ved at se, at det sker for hunde medmindre der rent faktisk er videnskabelig bevis for det.


  • #14   11. jan 2021 Pas! Det er hvad jeg har fået at vide flere steder fra, herunder af min egen dyrlæge, da jeg konfronterede hende med anbefalingerne for et par år siden. Jeg sagde at jeg havde hørt sådan og sådan. Ja det er rigtigt sagde hun. Det kan godt ske.

  • #15   12. jan 2021 Den Danske Dyrlægeforening har netop sendt deres anbefalinger ud, som vi på dyreklinikkerne bør anbefale, og det er nu, at hvalpe bør få DHP-vaccinen som 8, 12 og 16 uger, og igen som 6-12 måneders. (herefter hver 3. år som normalt)

    Personligt, så synes jeg, at det lyder helt vildt, at skulle vaccinere en hvalp 4 gange inden for 1 år!
    Men på den anden side, så er man nød til at følge det, hvis man har sygeforsikring på sin hund, da denne ikke vil betale, hvis hunden bliver syg med en af disse sygdomme og hunden ikke er vaccineret efter anbefalingerne.

    DKK's anbefalinger jo udelukkende for at kunne deltage hos dem.
    Andre klubber/foreninger kan have andre krav, som fx at de vaccineres hvert 2. eller 3. år. eller endda hvert år.

    (der er ingen ændringer for L4 og BbPi som stadigvæk bør gives 1 x årligt)


  • #16   12. jan 2021 Det er jo en fuldstændig vild anbefaling at komme med.

    Jeg vil i hvert fald gerne se evidens for, at vi de sidste 2 årtier har haft en masse syge hvalpe og unghunde, som "kun" er blevet vaccineret ved 8 og 12 uger.
    Hvis ikke at der foreligger sådan evidens, så mener jeg, at deres nye anbefalinger er fuldstændig grundløse og kun fordre en ting, nemlig penge i kassen.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #17   12. jan 2021 Louise, jeg tror du var træt i går, da du skrev smiley : Risikoen ved at vaccinere ved 8 ugers alderen er, at vaccinen ophæver antistofferne fra tæven, og er derved faktisk slet ikke dækket, hvis man tager en titertest. Antistofferne fra tæven forsvinder omkring uge 15-16.uger.

    Risikoen ved at vaccinere hvalpe for tidligt er, at tævemors immunforsvar med antistoffer som hvalpene får via modermælken forhindrer at hvalpens eget immunforsvar danner antistoffer fra vaccinen, så den er nytteløs. Man ved ikke hvornår tævemors immunforsvar forsvinder præcist, men undersøgelser har vist, at den er væk mellem 12 og 16 uger.

    Derfor anbefales det at bruge titertest, når hvalpen er 16 uger, så man kan se om den har dannet antistoffer for der ved man, at det er hvalpens eget immunforsvar og ikke tævemors. Nogen hunde kan ikke danne antistoffer, nogen har brug for et andet præparat af vaccine imod en bestemt sygdom, disse hunde "fanger" man ved brug af titertest.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #18   12. jan 2021 About : På den lange bane, er de nye vaccinations regler billigere at bruge og hundene bliver ikke over vaccineret, ren win-win

    Der er kun udenlandsk evidensia omkring vaccination og titertest, så det skal søges på WSAVA Global Veterninary Development.


  • #19   12. jan 2021 About, kræver det så ikke bare en titertest som fremviser at hvalpen er dækket?

  • #20   12. jan 2021 CM: Det kan da aldrig nogensinde blive billigere for hundeejerne.

    Situation 1:
    Hvalp bliver sundhedsundersøgt, chippet og vaccineret som 8 ugers hos opdrætter. Her betales der kun "ekstra" for vaccinationen, da hvalpen alligevel skal sundhedsundersøges og chippet(med mindre man har brugt en DKK chipper)

    Hvalpekøber skal til dyrlæge til re-vaccination og måske rabias som 12 uger = 1 konsultation + vaccination.

    Situation 2:
    Hvalpen bliver ikke vaccineret fra opdrætter, men opdrætter skal stadig forbi dyrlægen med hvalpene til sundhedsundersøgelse og eventuelt chip.

    Hvalpekøber skal nu til dyrlæge 2 gange med hvalpen ved henholdsvis 12 og 16 uger = 2 x konsultation og vaccination.

    Derudover igen når hvalpen er 6 mdr. = yderligere betaling af konsultation og vaccination.

    Hvis man så vælger at få lavet en ticker test (blodprøve) på et tidspunkt uanset hvilken situation man vælger, så betaler du konsultation for det + blodprøve, hvilket er meget mere end hvad en vaccination koster.
    Du skal vente på svar og hvis du så får svar om at hunden ikke er dækket skal du afsted igen = ny konsultation og vaccination, for ikke at tale om alt den tid man bruger på det.

    Med de nye vaccinations anbefalinger du forbi dyrlægen 2-3 mere end ellers.
    En konsultation koster mellem 600-800 kr. derudover kommer der så det man skal have lavet.

    Så jo, for os almindelige dødelige som ikke arbejder hos en dyrlæge, der bliver de nye anbefalinger meget dyrere, hvis man følger dem.


  • #21   12. jan 2021 A-S: Jo, men en titertest koster omkring 1200 kr. at få lavet inkl konsultation. Så det er jo ikke ligefrem en billig løsning.

  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #23   12. jan 2021 About: en titertest koster omkring 1200 kr. at få lavet inkl konsultation. Det er kun hvis du benytter en dyrlæge, der ikke har Titertest in the house, at du kommer op i den pris.

    Flere dyrlæger tager kr. 800 for en titertest inkl. revaccination, hvis titertest er negativ.

    Det er blodudtagning, der er det dyreste, titertesten koster kun kr. 128 + moms (vaccicheck).

    Jeg har dyrlæge med titertest in the house, desværre stadig endnu kun med almindelig blodudtagning. 6 hunde = kr. 3100, tror måske at jeg tidligere har givet 2700 for vaccinationer, men betaler gerne mere for at undgå at overvaccinere.

    En titertest/vaccination må max være 4 år gammel, mod tidligere hvor det var 3 år, så jo billigere på den lange bold gade.


  • #24   12. jan 2021 Aboutmydog, det kommer helt an på dyrlægen. Teemo er vaccineret 3 gange som hvalp, altså ved 8, 12 og 16 uger. 8 ugers blev selvfølgelig klaret hos opdrætter, men de 2 andre fik vi hos min dyrlæge, jeg betalte kun for sundhedsundersøgelse 1 gang og så selvfølgelig prisen for vaccine, så for mig var der ikke den store forskel på om jeg skulle derind en eller to gange. Jeg må indrømme at jeg ikke lige kan huske hvad prisen for vaccine er, men den er ikke ret høj. smiley

  • #25   12. jan 2021 Charlotte ja for det var egentlig dét jeg mente.

    For et par år siden lavede Lise Bang Hansen et "åbent hus" hos Dyrenes Valg i Tilst. Jeg mener der var plads til 20 hunde. De var i alderen 12 uger til 12 eller 14 år (husker ikke helt). Alle bortset fra én havde nok antistoffer i kroppen. Den der ikke var dækket var den 12 uger gamle hvalp. Den var vacc som 8 ugers.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #26   12. jan 2021 Jeg vidste godt hvad du mente, selv om det ikke var det, du havde skrevet smiley



  • #28   12. jan 2021 Pia nej det synes jeg faktisk ikke at der er.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #29   12. jan 2021 Ingen grund til at vaccinere som 8 ugers med mindre hvalpene ikke har fået råmælk !

    En vaccine sætter immunforsvaret på overarbejde og belaster flere indre organer, hvorfor udsætte hvalpe for det samtidig med at de skal flytte ud til ny familier, når det er nytteløst ? jeg ved godt at en del først flytter, når de er ældre, men det er stadig meget brugt for de store racer, at de flytter som 8 ugers.


  • #30   13. jan 2021 Lige en tanke jeg fik da jeg læste diskussion om det på Facebook.
    Men hvad gør folk med de helt små racer så nu? De er vel næsten tvunget til bare at vaccinere 3 gange, for jeg kan ikke forestille mig hvor stort et overgreb det må føles for en hvalp på 500 gram at skulle have taget en blodprøve, og at det i forvejen er virkelig svært at tage blodprøver på de helt små. Jeg har prøvet at min dyrlæge simpelthen måtte opgive at tage en på rosa fordi hun er så lille og hun er trods alt 1,4 kg så noget større end en del små hvalpe i 8 ugers alderen.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #31   13. jan 2021 Man kan uden problemer springe 8 ugers vaccination over, hvis hvalpene har fået råmælk.

    Titertest kræver blod, men ikke nødvendigvis en udtaget blodprøve, der er mulighed for at tage blod fra øret f.eks. ligesom ved DNA test af hvalpe.


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #32   13. jan 2021 Til dem der beslutter sig for, at foretage titertest på hvalpe, så har jeg været i dialog med denne dyreklinik http://www.ny-tolstrup.dk og hun gør det, at hun laver et lille snit i øre flappen. Hvis man ikke kan benytte hende pga afstand o.s.v., så kan man måske få sin egen dyrlæge til at gøre det samme.

  • #35   13. jan 2021 Isabelle næh det kan du sige, men til gengæld så vader vi efterhånden i allergihunde. Kunne det tænkes at der kunne været en sammenhæng..

  • #37   13. jan 2021 Tak for jeres kommentarer til min undren. Jeg ved ikke ret meget om emnet, så det var blot en tanke jeg fik. en 16 ugers hvalp er heller ikke nødvendigvis ligeså stor som min Rosa, så dilemmaet er det samme, men mon ikke de finder ud af det smiley
    Jeg har jo som sagt vaccineret Teemo (som så også er noget større) alle 3 gange, for det var det dyrlægen sagde vi skulle, så det var det vi gjorde.
    Jeg ved ikke hvad der er det bedste eller om det ene er bedre end det andet.
    Lucky og Rosa er begge vaccineret ved 8 og 12 uger og ikke ved 16 uger.


  • #39   13. jan 2021 Isabelle nej ikke nødvendigvis pga tidlige vacciner, men pga af for hyppige. Alt andet lige skubber det til immunforsvaret hver gang.

  • #40   13. jan 2021 Bøvlet opstår når hvalpekøbere i årevis har været vandt til at kæbe en vaccineret hvalp.
    Hvem tar lige den med hvalpekøberen at det anbefaler man ikke længere før salg...
    Næste dilemma opstår hvis man plejer at tage sin hvalp med feks til udstilling eller prøver fra 12 uge. Der vil hvalpen mellem 12-16 uge skulle have en titgertest. For den kan ikke fremvise 3 vaccinationer.


  • #41   13. jan 2021 Ja Ginne det bliver nemlig ikke nemt. Vi vil tage snakken med hvalpekøberne og så må de selv vælge.... indtil videre.

  • #42   13. jan 2021 Deltager man i samme med unghunden skal den også vaccineres eller have tittertest der er ældre end de 16 uger.
    Men lige netop den slip for de helt små hvalpe er ærgerlig da det er så vigtig med socialiseringen


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #43   14. jan 2021 Det er ikke NY viden, desværre har de danske dyrlæger bare ikke fulgt med, de har haft en tendens til at følge anvisningerne fra medicinal producenterne i stedet for at følge deres verdensorganisation og dennes anbefalinger.

  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 740
    #44   14. jan 2021 Vaccination/titertest er ikke et nyt emne herinde ! Der har været flere tråde og jeg har også tidligere skrevet om det som Canmax og indsat link til info, men nogen er rigtige gode til at mane andres opslag i jorden uden, at sætte sig ind i om det kan have sin rigtighed, nu er nogen af jer lidt "bagud" Men det kan hurtigt indhentes smiley

    At der også tælles opdrættere imellem brugerne herinde, er ikke ensbetydet med alle (os) opdrættere ikke har været up to date omkring emnet og der er flere og flere opdrættere, der sælger hvalpe uden at have givet vaccine.

    Hvis man gider at læse noget bare et brøkdel af al materialet omkring emnet, så vil man finde ud af, at overvaccinering har stor betydning for mange hundes livskvalitet og deres sundhed.

    Hvis vi skruer tiden godt tilbage, så var der ikke mange hunde, der blev vaccineret i gamle dage, nutidens hunde bliver stort set alle sammen vaccineret og indkaldt til det af dyrlægen, så ingen glemmer det smiley

    Langt de fleste fodrer stadig med tørfoder. Tørfoder blev "opfundet" under krigen fordi, der ikke var kød nok til både mennesker og hunde, så man skulle lave et tørfoder med nok protein uden det skulle komme af kød, så alle overlevede. I dag findes der et hav af forskellige tørfoder og producenterne står næsten på tæerne af hinanden for, at informere om, at lige præcis deres tørfoder indeholder meget kødprotein. Jeg er ikke uenig i, at foderet måske har en andel af skylden, men det kan ikke stå alene i forhold til allergi.






Kommentér på:
Vaccinationsregler i DKK pr. 01.01.21

Annonce