{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.224 visninger | Oprettet:

Race valg - endnu en tråd {{forumTopicSubject}}

Spørger for noget familie.

Ikke vogte de, ikke fældende race?

De har egen selvstændig virksomhed, og der kommer leverandører. 2 preteenagere med kammerater.

Bare brainstorm og så sorterer de selv i krav osv. Har hundeerfaring med forholdsvis skarp terrier race samt Labrador.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Race valg - endnu en tråd
  • #2   26. feb 2021 Bull terrier smiley
    Okay, den fælder lidt og der er noget med sundheden man lige skal være opmærksom på smiley


  • #3   26. feb 2021 Puddel, løwchen eller en af de andre bichon racer.

  • #4   26. feb 2021 Stor puddel smiley eller måske en whippet? Den fælder nok lidt, men har indtryk af at det ikke er meget smiley

  • #5   26. feb 2021 Jeg vil anbefale noget ruhåret terrier-halløj. De fælder ikke og er generelt robuste også ift større børn. Umiddelbart er de ikke særligt vogtende - måske airedalen er, men fx min irer gider dårligt nok at vogte over sin egen mad smiley
    Irsk terrier, Kerry Blue, Fox terrier, langbenet JRT, Patterdale - jamen du kender dem selv endnu bedre smiley


  • #7   26. feb 2021 Hm.... måske ikke noget dårligt bud Søren kommer med. Der er heller ikke meget vagthund i min irer smiley Han synes egentlig bare at det er fedt at der kommer nogen og de kommer helt sikkert kun for at se og klappe ham smiley Han havde lige en periode hvor han ikke rigtigt 'var til pænt brug' da han var 2-3 år. Men det er komplet forsvundet igen. Han er vildt begejstret for børn i alle aldre (vi har ikke børn selv men familie og venner medbringer jo altså børn i vores hjem smiley ). Er der børn på besøg så er han hvor de er smiley

  • #8   26. feb 2021 Havde det været herhjemme, så var det nok blevet en storpuddel, whippet eller Border Terrier.
    Long stort short. Deres egen Kerry har bidt et barn. 2 kuld søskende aflivet med samme baggrund. Dem jeg havde hjemme som barn var også meget skarpe og derfor jeg ikke har dem mere.
    Hun kender alle terrier-racerne og har været i gamet siden hun var 11. Det er min lillesøster og hun er lige blevet 40. Det er helt forfærdeligt og opdrætter mener det er deres egen skyld. Børnene stod stille i haven. Der er ingen undskyldning. Opdrætter vil give nyt hjem uden børn. Det er ikke børste gang hun bidder. Det er slut!
    De har bare behov for en hund som ikke vogter/passer på familien. Vi talte om Irer/Wheaten, men tror det kommer for "tæt" på.
    Airedalen kan muligvis være vogtende. Vores er det ikke, men de er voldsomme når der kommer folk. Altså springer op og kysser. Racen er kendt for at være "mouthy". De tager ofte fat med tænderne. Holder om armen osv. Det kan misforstås.
    Lagotto kunne være et bud, men hvor dælen får man én med ordentlig psyke/sundhed. De 2 jeg kender er meget svære at gå til. Meeeen de kommer også fra en tidligere meget omtalt kennel, som i øvrigt havde haft Airedale og havde Kerry Blue i start 90'erne.


  • #9   26. feb 2021 Jeg hopper med på stor puddel!

  • #10   26. feb 2021 Hvad med spansk vandhund? Eller den portugisiske. Det er mit indtryk de er lidt mere robuste sinds-sigt end lagotto.
    Curly coated retriever? Nu de har haft lab. Er den måske et bud?

    Ellers ja pudlen er da klart et godt bud.


  • #11   26. feb 2021 De kan også gå hårløs.. den der X.... som før hen måtte kaldes mexikansk hårløs..

  • #12   26. feb 2021 Eller er det den peruvianske der er mere selskabshund end X....
    Der er en af dem der er en smule mere reserveret og vagtsom end den anden. Er det noget må de lige slå dem op hvilken en det er der er mest vagt og hvilken der er mest selskabs.


  • #15   26. feb 2021 Retriever er slet ikke på tale.
    Jeg kender en opdrætter af spansk vandgund. De kræver en kæmpe indsats mht socialisering, eller bliver de nemt usikre/nervøse. Det går ikke.
    Portugiseren kender jeg faktisk ikke. Den sender jeg videre.
    De nøgne kinesere, mexicanere og peruvianer nej tak.


  • #16   26. feb 2021 Tak Sofia.
    Ja så er den nok lidt "intetsigende", når man har haft 4 Kerryer


  • #17   26. feb 2021 Jeg har for nyligt gravet i Lagotto. Ifølge beskrivelse og raceportræt er de komplet ukompliceret.

    Virkeligheden viser sig at være en helt anden.

    I Sverige siger flere dyrlæger at de oplever at Lagottoer bider.

    De stikker generelt i flere retninger, og jeg syntes, da jeg spurgte ind til det at der hele tiden var et eller andet.

    Nogen er ikke imødekomme over for mennesker/hunde. Nogen er ret sensitive for deres omgivelser. Nogen kan ikke komme med i bilen, da de virkelig ikke kan li' det. Nogen er lydangste, og nogen har stort jagtinstinkt.

    Det var som om at der enten var det ene eller det andet.

    Og måske ligegyldige punkter for nogen. Det er bare for at sige at virkeligheden åbenbart ikke læner sig op ad racebeskrivelsen.

    Louise, jeg fik en privatbesked fra en, om at hun gav mig ret i at racen (Lagotto) stak i alle retninger, så de havde købt fra et andet land. Finder lige det hun skrev.


  • #18   26. feb 2021 Det var en Lagotto fra italiensk opdrætter smiley

    Del Monte Della Dea, skriver hun smiley

    De har fået hund der er god til børn, god til at finde kantareller og er med på bilferier over det hele, uden problemer smiley


  • #19   26. feb 2021 Tinna tusinde tak!

    Det er også min opfattelse. De bider smiley

    Dejligt med et navn. De køber meget gerne i udlandet. Det har de tidligere gjort.


  • #20   26. feb 2021 Gaddafis bedste ven er en Lagotto, en i mine øjne ret kedelig og intetsigende hund,
    Den er meget tilbageholdende over for mennesker og andre hunde. Selv om det er Gaddafis bedste ven så den kender mig, bakker den væk, hvis jeg prøver at tage kontakt til den.
    Han er en af dem der bider dyrlægen, selv om han fra lille har lært at komme på bord og blive undersøgt. Den vil virkelig gerne lave noget og har en eminent god næse (han går Gaddafis 3 dag gamle spor, selv om den ikke har lært det)
    Ifølge ejeren, så er hele kuldet sådan som Lui. Lui og nogle af hans søskende har også allergi, så der skal man også passe på, da Luis opdrætter bare avler videre på hundene velvidende at de har allergi.


  • #21   26. feb 2021 @8: Æv - hvor det lyder trælst smiley Jeg må jo så tilstå at mit indtryk af kerry'erne heller ikke er udpræget positivt. Jeg kender dem dog stort set kun fra udstillinger og mit indtryk er at de bider både mennesker og hunde for et godt ord - sorry to say.
    Irene er trods alt kun trælse overfor andre hunde og de kan sagtens lære at opføre sig ordentligt. Jeg har aldrig mødt en irer der var 'dum' overfor mennesker; de er glade for mennesker. Soft coated er meget lig ireren (de er jo meget tæt beslægtede) men med knapt så meget 'kant'. Men det ved du jo smiley
    Hvad om din søster og hendes familie mødte en irer smiley
    Hvad med Tysk Pincher eller Mellemschnauzer?


  • #22   26. feb 2021 Der er flere der har Lagotto, der passer bedre på beskrivelsen.

    Men jeg blev ret overrasket, da jeg spurgte ind til det direkte (i en dansk gruppe), hvor mange der havde det ene eller det andet i retning af dårligt sind.

    Da en i den svenske gruppe gjorde opmærksom på deres ry, skrev flere dog at deres var helt omgængelige.

    Jeg fik dog indtryk af at de svenske linjer hældte til det med stort jagtinstinkt, men det er da noget i den mere milde ende kan man sige smiley

    Så måske skal man i hvert fald, som minimum kigge mod Sverige, hvis det er. Den svenske Lagotto klub havde også haft det oppe, det med temperamentet, på seneste konference, så tror de er ret obs på det.

    Jeg gik bare helt væk fra dem, da jeg er på udkig efter en race der typisk er helt åben over for fremmede børn/voksne/hunde eller som minimum typisk trækker sig, og det syntes jeg var for stort et lotteri at finde hos Lagotto.

    Med de svar jeg fik, tænkte jeg, at så bliver jeg bare ved tolleren smiley

    De bider da ikke, og kører gerne bil smiley


  • #23   26. feb 2021 Mette jeg vil nævne Ireren. De er jo vant til spille med muskler overfor andre hunde. En kerry kan være slem.
    Jeg har udstillet kerryer siden '92, og der er sket meget. Før i tiden kunne man ikke undgå at høre hvor ringen var. Jeg kender til 2 der har hapser domner/ejer. Ellers må jeg indrømme, at det billedet kender jeg heldigvis ikke. Mere at der er nogle der trækker sig.
    Det vigtigste er, at en ny hund accepterer fremmede vader ind. Wheaten minder udseendemæssigt nok for meget om kerryen. Dette her er virkelig en kæmpe sorg. Ikke mindst fordi opdrætter er vred og mener at det er 1800-tals tankegang at aflive smiley
    Opdrætter har ikke selv børn...



  • #24   26. feb 2021 En dværgschnauzer smiley
    Ikke en mellem, de er faktisk ret vogtende, ikke at de bider af den grund...

    Men ellers fx en schappendoes. Der hvor jeg boede på Østerbro var der to familier som havde schappendoes. Begge bare som familiehund, med på arbejde, hyggedyr. Virkelig en laid back hund var min oplevelse smiley


  • #25   26. feb 2021 Whippet smiley
    Vores fælder virkelig ikke specielt.


  • #26   26. feb 2021 Jeg har et par veninder, som har haft kerryer i rigtig mange år, den ene 40, den anden i 20, de er begge skiftet til whippet og har ikke fortrudt smiley



  • #27   26. feb 2021 @23: Jeg har ikke udstillet nær så meget som dig, så jeg har selvfølgelig heller ikke mødt nær så mange kerry'er. Når jeg tænker lidt over det så er det faktisk nok næsten en bestemt mand og hans Kerry'er jeg har haft dårlige oplevelser med. Det er jo ikke ligefrem nogen talrig race heller ikke på udstillinerne smiley

  • #28   26. feb 2021 En irer er et rødhåret brushoved, men de er superkærlige overfor deres familie. De er kun hunde af samme køn, der er issues med. Clinton er 'charme, selvtillid og lækkert hår' overfor tæver.

  • #29   26. feb 2021 Mette det ville slet ikke være et problem smiley

    Jeg vil da gerne vide hvilken mand du tænker på smiley


  • #30   26. feb 2021 Schappendoes var interessant!

    Dværg schnauzer nej tak kan jeg roligt sige.


  • #31   26. feb 2021 Schapendoes er meget ukompliceret smiley Er selv gået på hovedet i dem.

    Sådan lige umiddelbart er de negative sider at de kan have tendens til at gø, men at det blot er sådan "ja, ja, jeg har hørt dig" og så stopper de.

    De kan have tendens til separationsangst, men har lige for nyligt fulgt en tråd, hvor der blev spurgt ind til det, og der var da godt 20 svar, og den værste, der havde de brugt 2 år på det, men den kunne være alene nu. Flere skriver at de ikke klarer ret godt at man forlader dem 2 gange dagligt, men det gør man vel også kun ret sjældent, tænker jeg.

    Og så er der lige deres pels. Som skulle være værst fra 2-3 år.

    En voksenpels, der er det lige fra 20 min. hver dag til 1 time hver 3. uge

    Så der er lidt spænd der, og det er vidst lidt lotteri hvilken pels hunden ender med.

    Nogen enkelte er ikke så glade for regnvejr.

    Det er umiddelbart ret minimalt hvad man kan finde af minusser, af hvad jeg ved indtil videre.

    Hvis man kigger de svenske opdrættere kan man se at der er en del B hofter, men røntgen af schapendoes har åbenbart ikke været så udbredt før.

    Jeg har ikke helt overblik over hvor meget man røntgenfotograferer andre steder. Så langt er jeg ikke nået endnu smiley

    Jeg er bare faldet lidt for de svenske opdrættere fordi de lader til at bruge deres schapper mere til både hyrdning, lydighed og AG end dem i DK


  • #34   26. feb 2021 Pia Wheaten er kommet ind i varmen i den besked jeg fik for 5 min siden smiley
    Der skal skæg til!
    Vil du ikke ved lejlighed sende mig en pb med hvad Julie skal være obs på vedrørende sundheden. Mener der er noget nyrehalløj. Evt bud på kenneler. Jeg har skrevet 2 til hende, men kun dem jeg kender lidt til. Julie er jo til udstilling smiley


Kommentér på:
Race valg - endnu en tråd

Annonce