{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
849 visninger | Oprettet:

kender I dette foder? {{forumTopicSubject}}

Jeg fodre normalt med Orijen og jeg er glad for den kvalitet jeg synes jeg finder heri. Nu står jeg og skal købe del til forskellige ting til hundene hos en anden forhandler og da jeg også står og mangler foder snart overvejer jeg at købe foder med. Men de fører ikke Orijen men i stedet Alpha Spirit Semi Moist Komplet. Har erfaring ed det foder og hvordan synes I det ligger rent kvalitetsmæssigt?


Kommentarer på:  kender I dette foder?
 • #1   31. mar Tænk over at i alt semi moist er der glycerin

 • #2   31. mar Leif, hvor har du den oplysning fra?

  Jeg giver bl.a. Asdis dette
  https://www.zooplus.dk/shop/hund/hundefoder_toerfoder/alpha_spirit/alpha_spirit_semi_moist_hundetoerfoder/559651
  ... og der er sgu ikke tilsat noget glycerin.

  CMP, jeg har også fodret med "the only one fish", med det har tendens til at smuldre i sækken. Ellers et smaddergodt foder. Jeg kan kun sige god for Alpha Spirit – også deres godbiddrr/snacks.


 • #3   31. mar Miemiv - Ifølge varedeklarationen indeholder det vegetabilsk glycerin.

  ingredienser
  85% frisk fisk (sardin (Sardinella aurita, Sardina pilchardus), makrel (Scomber scombrus, Trachurus spp.)), hydrolyseret stivelse, hydrolyseret brusk, vegetabilsk glycerin (USP), æg, beta vulgaris, ølgær (Saccharomyces cerevisiae), græskar, pære, ananas, timian (Thymus vulgaris), koriander (Coriandrum sativum), kommen (Cuminum cyminum), gurkemeje (Curcuma longa).
  Tilsætninger
  Ifølge producenten indeholder produktet ingen tilsætninger


 • #4   31. mar Der er glycerin i - det er måden at lave et semi-moist foder. Hvis det der gjorde foderet semi-moist var vand (som navnet jo ellers antyder), ville foderet meget let blive angrebet at svampe og baktierier.

  Jeg bruger foderet som godbidder og jeg aner ikke om glycerin er dårligt for hunde. Jeg ved at det er et tilladt tilsætningsstof i menneskeføde og siden det er i et hundefoder formoder jeg at det nok ikke slår hunden ihjel.


 • #5   31. mar Orv, det havde jeg da lige overset.
  Men hvor "farligt" er det?


 • #6   31. mar Miemiv, det er et fuldstændigt uskadeligt stof, som typisk udvindes af kokosolie. Så nej, det er selvfølgelig ikke farligt, selvom hr. Hike antyder det smiley

  TS, jeg bruger Alpha Spirit (kylling og multiprotein) i portionspakker. Bella elsker det, og trives fint på det, sammen med Orijen. Jeg har prøvet en enkelt sæk også, og det var smagen fin (syntes hunden), men der var sket et eller andet med sækken, så foderet smuldrede helt vildt. Det i sæk er ret store bidder. Det i portionspakker er små bidder på ca. 7x7 mm.


 • #7   2. apr Glycerin er den eneste måde man kan lave semi moist piller

 • #8   2. apr A bomstærk hvor ser du jeg antyder at det er farligt,
  Men jeg tvivler på at det er sundt
  Glycerin (også kendt som glycerol eller propantriol) er en farveløs, lugtfri, hygroskopisk og sødtsmagende trivalent alkohol der ved stuetemperatur er meget tyktflydende. Dens molekylformel er C3H8O3.
  Glycerin er en sukkeralkohol med tre hydrofile hydroxygrupper (-OH), der er ansvarlige for dens gode vandopløselighed. Glycerol har e-nummeret E422 og bruges bl.a. i fødevarer som emulgator eller stabilisator, men den må trods sin sødme ikke anvendes som sødemiddel. Pga. sine fugtbevarende egenskaber, bruges glycerin bl.a. også i hudcremer.
  Glycerin indgår desuden i alle fedtstoffer.
  Glycerol er desuden basis for fremstilling af bl.a. nitroglycerin og kunstharpiks til maling og lak.


 • #9   2. apr Hvis ikke det er for at antyde at det er farligt, hvad vil du så med din kommentar i #1?

  Jeg har også googlet det. Men hvis det eneste du har at sige, er saxet fra en hjemmeside, så er der nok mere værdi i at folk selv googler og læser lidt mere end ét link smiley

  Her er i øvrigt linket til Leifs indlæg #8: https://da.wikipedia.org/wiki/Glycerin


 • #10   2. apr Da glycerin ikke er en ingrediens der gør noget godt for hunden eller forbedre fodret kvalitet eller optagelighed, så er der vel ingen grund til at tilsætte det
  Det er altid pænere at gå efter bolden i stedet for spilleren


 • #11   2. apr De 2 ting glycerin gør ved et foder er:
  1. Det kan holde fodret blødt så længe fodret holdes i forholdsvis tætlukket pose/beholder
  2. Istedet for som Alm. Tørfoder indeholder 8-10 % vand så indeholder semi moist foder 25 % dvs at 1/4 af det nu betaler for er vand


 • #12   2. apr Og sådan kan man jo diskutere så meget. Fx om kartofler er noget man gider betale en formue for, når det er den primære ingrediens i hundefoder.

  Og det er jo svært at gå efter bolden, når manden slet ikke spiller en bold, men kopierer en tekst fra wiki smiley


 • #13   2. apr Er det anderledes at tage en kopi end at give en link til nøjagtig samme tekst.
  Havde jeg undladt dele af teksten var det ok med dit angreb.
  Synes du skal forsvare dit eget synspunkt i stedet for at angribe nogle fakta


 • #14   2. apr Men hvilken fakta er det du vil frem til? Hvad ville du med #1?

  Man må gerne svine andre forderproducenter, men man skal da have styr på fakta. Wiki er i øvrigt ikke fakta (nødvendigvis). Men hvis nu glycerin er skidt, kan du så ikke forklare HVORFOR du mener det er skidt?

  Jeg kan godt forklare hvorfor jeg ikke mener det er skidt - fordi jeg ikke har fundet noget, der siger det modsatte. Din tur smiley


 • #15   2. apr Det er dig der påstår noget jeg ikke har skrevet nogen steder. Jeg påstår at det ikke er noget der gavner hunden eller forbedrer fodret og jeg har ikke nedgjort nogen som helst ud over ingrediensen glycerin, hvis du mener det er godt at give hunden et alkohol/ sukker ingrediens så kom med nogle fakta

 • #16   3. apr Jeg funderer over, hvad der er tilsætnings-stoffer og hvad der ikke er?

  I min verden ville glycerin være et tilsætningsstof, da det ikke bidrager til nærigs-indholdet, men er en stabilisator.

  Men, foderfirmaerne gør jo meget (alt) for at få deres gnams til at fremstå sundt, naturligt og perfekt. smiley


 • #17   3. apr Leif, apropos manden og ikke bolden smiley

  Kan du ikke prøve at svare på, hvad du ville med #1? Særligt hvis du læser de efterfølgende svar, må du kunne regne ud, hvordan det blev opfattet.

  Jeg har allerede skrevet, at der ikke er noget, der peger på at glycerin er farligt at indtage. Manden bag foderet Hike, burde jo have bedre forudsætninger for at forklare, hvorfor du mener det modsatte. Forskellen på dig og mig er jo, at jeg bare er forbruger, og du er foderproducent. Så det burde da være en smal sag for dog at forklare, hvorfor det er skidt.


 • #18   3. apr At tilsætte en ingrediens som ikke gør noget godt for hunden eller for kvaliteten af fodret er der vel i grunden ingen grund til at tilsætte. At du blander en masse andre ting ind i diskutionen kan jeg ikke se nogen grund til. Og hvad jeg har lavet i mit arbejdsaktive liv r vel sagen fuldstændig uvedkommende.
  At du ikke vil betale for en masse kartofler, ved du om der er kartofler i omtalte produkt.
  Forøvrigt er det jo meget fint af dig og sidde anonymt og svine andre.


 • #19   3. apr Hvem af os er mest anonym? smiley

  Der er jo forskel på at tilsætte et uskadeligt stof, og fylde et foder med overflødige ingredienser. Der er ikke kartoffel i foderet. Der er hydrolyseret stivelse, som jo kan stamme fra kartoffel, men det er ikke fuld af kartoffel. Det burde du kunne læse af ingredienslisten smiley


  profilbillede
 • #20   4. apr Det er meget betryggende når du siger god for en ingrediens som der er + 10% af i fodret, som der ikke er lavet nogen form for undersøgelse af hvad det har af indflydelse på hunde

 • #21   4. apr Igen, jeg er almindelig forbruger. Jeg har ingen specialistviden, som du burde have, Leif. Det virker dog ekstremt utroværdigt, at du antyder foderet er farligt, men stadig ikke formår at konkretisere det - ud over at kopiere et afsnit fra wiki.

  Hvis det er sådan Hike får kunder, håber jeg da at folk tænker sig bedre om. Det er godt nok dårlig stil smiley


Kommentér på:
kender I dette foder?

x