{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.464 visninger | Oprettet:

Er det mon tid ? {{forumTopicSubject}}

Victor har fået et hornhindesår der bare ikke vil hele, og vi render til øjendyrlæge med ham, vi skal til øjendyrlæge med ham igen på torsdag, jeg ved ikke hvad han vil foreslå der. Men jeg og min kæreste spekulerer meget på, hvis han foreslår operation, om det er ja...værdigt...for en hund på 14 år, med allergi, gigt, patella lux mm. Hvornår er det nok ? og samtidig kan jeg ikke tåle tanken om, hvis han skal afsted til hans galakse nu smiley
Vi måtte sige farvel til hans to kattesøskende, som han er vokset op med i 2019 med kun 3 måneders mellemrum, pga. aldersrelaterede sygdomme, hhv. nyresygdom og grøn stær + gigt, til sidst havde vi et helt mini apotek/hospice/specialkostbutik stående herhjemme de sidste år, og vi havde så dyrlægen herhjemme og sende dem afsted, i rolige omgivelser, i sofaen, men de tog noget af mit hjerte med da de fløj afsted. Jeg kan slet ikke tåle tanken, om en ny papkiste, at skulle vælge urne (det er sådan vi har valgt det, da vi ikke ved om vi bliver boende) alt det der igen, og et nyt kæmpe tomrum, og så er der så også en anden del af mig der tænker, at hvis det sker, så er jeg nødt til at få en anden hund med det samme, for jeg kan ikke klare at leve uden hund, selvom en anden hund selvfølgelig ikke er Victor. Da vi mistede kattene fik jeg det først bedre da vi adopterede Timian, vores nye skønne hankat fra et internat.
Pt. kæmper jeg også med lidt dårlig samvittighed, fordi jeg går og føler mig kold i røven fordi jeg tænker over, hvilken hunderace jeg gerne vil have efter Victor.
Det var en masse rodede tanker.



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det mon tid ?
  • #1   12. apr 2021 Operation for hornhindesår behøver altså ikke være et større indgreb - Alvin har fået lavet 2x gitteroperation for en del år siden, det var ikke noget han var synderligt påvirket af smiley

  • #2   12. apr 2021 Okay, det lyder da positivt smiley . Hvad er en gitteroperation ? Og der er fin nok succesrate også med så gammel en hund ? Jeg ville jo synes, hvis succesraten var dårlig, at det var synd, hvis han skulle igennem en masse, og det så alligevel mislykkedes. Det er bestemt ikke fordi vi ikke vil ofre det, vi vil jo helst beholde ham, og han er også sygeforsikret. Men vi syntes selv, at det gik for langt med diverse behandlingsforsøg med kattene, og den følelse vil vi helst ikke sidde med, med Victor efterfølgende, at bare vi havde stoppet noget før.

  • #3   12. apr 2021 Med alle de skavanker du nævner sammenholdt med hans alder, så vil jeg nok desværre mene at det er tid til at sige farvel.

    Hunden skal i fuld narkose for at få lavet en gitter operation, derefter er øjet syet sammen mens øjet heler op. Jeg fik det selv lavet på min nu afdøde hund, da hun var ti år, men hun var sund og rask, fejlede ikke noget. Hun fik regnbuehindebetændelse som en komplikation efterfølgende, men det kom hun sig hurtig over med den rette behandling. Det er en operation med høj succesrate, personligt vil jeg ikke udsætte en gammel hund som også fejler en masse andet for det.


  • #4   12. apr 2021 Jeg kan kun tilslutte mig About

  • #5   12. apr 2021 About
    Alvins øje blev nu ikke syet sammen, og han var som sagt ikke synderligt påvirket af det.
    Han har så oss altid haft nemt ved at komme ovenpå efter narkose, så det kan oss være derfor ikke ikke tænker det som en større omgang


  • #6   12. apr 2021 Camilla: Jeg skriver ingen steder at det er en stor operation eller at min hund var påvirket af det efterfølgende. Jeg skriver at jeg personligt ikke ville udsætte min hund for sådan en operation eller en hvilken som helst anden operation for den sags skyld, hvis min hund var 14 år og havde adskillige skavanker som gigt, allergi, løs knæskal mv.

  • #8   12. apr 2021 For mig vil det være en dialog med min dyrlæge og et generelt kig på hundens livskvalitet der har betydning for hvornår "nok er nok".
    Det synes jeg er virkelig svært at vurdere ud fra et forumemne.
    Trives den ellers med de skavanker den har, så synes jeg, ud fra egen erfaring med Alvin, ikke at det var nogen større omgang, og det ville ikke nødvendigvis være det der gjorde at jeg sagde tak for denne gang.


  • #9   12. apr 2021 Tak for alle jeres indlæg, det sætter jo lidt det hele i relief, og ja det tænker vi da også selv. Vi har haft samme dyrlæge til Victor, siden vi fik ham som hvalp, og vi har fuld tillid til at han igen kan være med til at råde, det var også ham der hjalp vores katte afsted, og gav os fuld opbakning mht at vi havde gjort alt for dem, og de havde fået nogle ekstra år vha medicin og diæt. De var også tilknyttet et andet dyrehospital, hvor vi til sidst sagde stop for mere .
    Man får virkelig udfordret/justeret sine grænser i sådan nogle situationer.

    Mht. Victor. Det underligt, for 2 måneder siden var han til senior helbredstjek, fik en masse ros og blev vaccineret. Nu står vi måske her. Jeg havde jo sådan håbet, at han skulle ud og opleve “hundevejret” som vi kalder dejligt solskinsvejr, i skoven her til sommer, det er det allerbedste han ved. Men nu må vi se, min kæreste ringer til dyrlægen i morgen, og beder om at få fremrykket den tid, han skal selvfølgelig ikke vente til torsdag. Vi får brug for alle de krydsede fingre der findes smiley .


  • #10   13. apr 2021 Jeg kan ikke svare dig på om det er tiden...

    Men en god snak med dyrlægen vil sandsynligvis hjælpe dig. Jeg ville skrive alle de mulige spørgsmål ned omkring Victors fremtisudsigter og hvad operationen indebære, helingsprocesses, succesrate m.m og tage det med når I skal afsted til dyrlægen igen... Kun du kan afgøre om det er tiden!

    Fortsæt du bare med at kigge efter din nye hund. Din Victor vil helst at du har det godt uanset om han er her eller ej og kunne han snakke er jeg vis på at han ville sige at en ny hvalp er lige hvad du har brug for - den erstatter jo ikke ham, han vil altid have en særlig plads inden i dig smiley


  • #11   13. apr 2021 Det er umuligt at rådgive andre i denne sag, men gør som flere siger: Tag en lang snak med din dyrlæge, som kender hunden godt. Vi har sidste år, været igennem næsten det samme med vores gamle hund. Hans øje begyndte pludselig at løbe i vand, så vi troede han havde fået lidt øjenbetændelse og tog ham til dyrlægen. Hun sendte ham straks til en specialist, som fandt et hul i øjet, som blev behandlet og syet sammen. Da stingene blev taget, viste det sig, at hullet var blevet større, og nu måtte øjet fjernes helt. Selve operationen gik fint, men efter et stykke tid, forandrede hunden sig, og blev en rigtig gammel hund, Om det var på grund af operationen eller bedøvelsen, var dyrlægen ikke sikker på, men efter et år ville han hverken spise eller gå ture længere, så vi valgte at lade ham få fred. Han blev 12 år smiley

    Men under alle omstændigheder ønsker jeg alt godt for jeres hund smiley


  • #12   13. apr 2021 Jeg stod i lidt samme situation i efteråret. Pelsdyret skulle have fjernet alle tænder - en og muligvis to store operationer. Han er 14 og har mange af de samme skavanker som Viktor.
    Vi fik taget den helt store blodprofil, som viste, at Louie var i overraskende god form inden i, og på den baggrund gjorde vi det. Dagen efter operationen var han helt i hopla igen. Det tog ham ikke længere at komme sig over narkosen end de andre gange, han har været under, og han er blevet en meget gladere hund uden tænderne.


  • #13   16. apr 2021 Jeg kommer lige med en opdatering, efter nogle dage, hvor det er gået frem og tilbage, og vi var ude med ham og få kigget på det én gang mere, derefter var han indlagt nogle timer ved øjendyrlægen til nærmere undersøgelser, hvor de lokalbedøvede øjet, og de fandt så ud af der var noget betændelse, så han måtte have antibiotika sprøjte, + antibiotikakur og ny øjensalve, et værre renderi hos øjendyrlægen, men i dag har vi været til tjek igen, og nu siger øjendyrlægen, at der er begyndende heling, så håber vi bare at det fortsætter smiley





  • #14   16. apr 2021 Håber at bedringen varer ved smiley

Kommentér på:
Er det mon tid ?

Annonce