{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
427 visninger | Oprettet:

Spondylose - Halter selv med behandling {{forumTopicSubject}}

Efter 6 mdr.+ med on/off halthed på højre forben har Ecco fået konstateret spondylose.
Av. Kun 4,5 år gammel smiley
Det sidder primært i de 4 hvirvler lige bag skulderbladene og så en enkelt i lænden.

Inden vi fandt årsagen har han fået behandling hos en fysioterapeut, både med ro, øvelser og behandlinger, hvilket har hjulpet. Men haltheden kom hele tiden tilbage.

Nu har han fået en opstartende behandling af Cartrophen (4 injektioner med 7 dages mellemrum), kosttilskud og smertestillende som skal bruges efter behov.
Men...
Han halter stadig, nogle gange ret voldsomt og nogle gange ret længe. Selv efter fysio og en hel uge med ro er han stadig ikke tæt på at være haltfri. Roen har hjulpet noget, nu halter han ikke voldsomt efter han er blevet varm, men han halter stadig let så snart han slå over i trav.
Jeg har givet smertestillende (Onsior 20mg, aktive stof er Robenacoxib, Ecco vejer 13,5kg), dog ikke fast men kun når jeg synes det har været slemt eller efter træning.
Men han halter stadig smiley

Jeg tænker at næste skridt er fast daglig dosis smertestillende men når jeg ikke har set nogen mærkbar effekt indtil nu er jeg noget skeptisk smiley

Jeg kan læse at flere af jer har erfaringer med spondylose. Så alle de forslag, anbefalinger og erfaringer i har, både om smertestillende af forskellige typer, behandlinger osv., vil blive modtaget med kyshånd!


Kommentarer på:  Spondylose - Halter selv med behandling
 • #1   12. sep Vores Mille fik konstateret spondulose som bare 2 årig, og blev med det samme sat på depot smertestillende en gang om måneden. Da hun blev rigtig gammel, så måtte hun have depotpillen først hver 20ende dag og derefter to gange om måneden.

  Hun har aldrig vist at hun havde smerter efter hun kom på fast smertestillende smiley


 • #2   13. sep Æv, at du bor på Fyn. Hvis du var på Sjælland, ville jeg VARMT anbefale dig et besøg hos dyrlæge og kiropraktor Charlotte Frigast. Hun er hamrende dygtig - og hun er 100% ærlig.
  Måske kan nogle anbefale en dygtig kiropraktor på Fyn. De KAN altså noget andet og mere end hundefysserne. De kan også anbefale smertestillende ol. OG de kan give dig et realistisk bud på fremtiden for din hund.

  Jeg har en Kela på 13 med spondylose. Hendes mor havde det også. Begge fik det konstateret, da de var omkring 8. Ingen af dem har haltet. Begge har været på fast smertestillende (Loxicom).
  Begge hunde kom og kommer hos Frigast et par gange årligt.


 • #3   13. sep Er du sikker på at det er spondylosen der får ham til at halte?
  En hvalp vi solgte, begyndte at halte som 8 mdrs. Røntgen viste et traume (egen dyrlæge sagde OCD, specialist sagde traume). Intet hjalp. Det viste sig så, at haltheden skyldes Anaplasmose og slet ikke det dyrlægen troede i første omgang. Haltheden forsvandt ved behandling af Anaplasmosen.
  Jeg skriver ikke at din hund har Anaplasmose, men halthed på et forben er typisk symptom.
  Jeg kender intet til spondylose hos hunde, da mine racer heldigvis ikke er disponerede. Jeg har dog selv spondylose, og det giver "kun" smerter i ryggen hos mig.
  Det var kun et input til, hvis det smertestillende ikke virker. Så skal der måske undersøges videre.


 • #4   13. sep #2: Hov jeg har da ikke opdateret profilen i et stykke tid ?? Jeg på i Jylland nu, nær Vejen. Vil da bestemt prøve at se om ikke der er en kompetent kiropraktor her over!

  #3: Er ret sikker på at det er spondylosen der er skyld i haltheden. ?? Tidligere hvor haltheden ikke var så markant som den er nu, hjalp fysio rigtig meget. Men som du siger så hvis smertestillende ikke hjælper så skal vi helt sikkert se på andre mulige årsager!


 • #5   13. sep Så ville jeg kontakte Kent Ravn Kynorehab. Han er knald dygtig. Osteopat/kst.

 • #6   13. sep Perle fik spondolyse hele vejen fra brystkassen og ned til korsbenet- sympotemet var halthed på skiftevis på et af benene. Hun fik Cartrophen og det havde en virkelig god effekt. Hun fik smertestillende i en periode indtil cartrophenen virkede. Der går jo nogle uger. Jeg havde smertestillende (Rimadyl) liggende til hende jeg kunne give hvis hun havde lavet et eller andet stunt så hun halt.

 • #7   13. sep Vil også sige Kent Ravn

 • #8   13. sep Jeg har set mange hunde blive hjulpet af Kent og Johnny hos Kynorehab. smiley Der er klinikker rundt omkring i landet, dem finder du på www.kynorehab.dk

Kommentér på:
Spondylose - Halter selv med behandling

x