{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.459 visninger | Oprettet:

Hvor længe skal man blive ved når hunden er syg (langt indlæg) {{forumTopicSubject}}

Kære skønne HG mennesker.

Jeg har sådan brug for noget uvildig input.
Beklager på forhånd det lange indlæg.

Historien bag:
Sagen er at min hund Ecco (5 årig Kromforhländer) har døjet meget med halthed på højre forben siden januar 2021.
Det startede med at være meget sporadisk men blev langsom værre.
I august 21 konstaterede min egen dyrlæge spondylose som han mente var årsagen. Vi prøvede en del forskellige typer smertestillende uden nogen mærkbar effekt og til sidst kom han på prednisolon som hjalp men ikke 100%.

Ecco blev sendt til CT scanning i februar 22 af Lasse Hørlyck hos Århus Dyrehospital. Lasse sagde efter 5 min. med Ecco at spondylosen ikke kunne være skyld i haltheden da den sidder for langt tilbage på rygsøjlen. CT scanning viste at ryggen var meget fornuftig og den smule spondylose han har ikke bør forårsage nogle synderlige problemer.
Jagten går ind på hvad problemet så er. Siden februar har han fået taget ledvæskeprøver af samtlige led på begge forben, blodprøver og MR scan. Blokader i håndrodsledet af flere omgange som hjalp men igen ikke 100%. 4 uger med skinne og forbinding hjalp i ca. 2 uger efter den kom af.

Der er blod i ledvæsken fra håndroden på det dårlige ben, men ingen tegn på infektion overhoved. MR viste at ledbånd og muskler omkring leddet er normale. Røntgen er også normal. Dyrlægen mistænker polyarthritis selvom det kun er i det ene led. Analyse af ledvæskeprøve støtter denne teori nok til at vi sætter ham på prednisolon igen for at undertrykke immunforsvaret og den autoimmune reaktion der er i gang. Han starter på 15mg dagligt, han vejen ca. 12,5kg.
Efter en lille uge er det tydeligt at det virker. Han går flottere end han har gjort i mange mange måneder. Flotte lange skridt med godt afsæt og generelt bare en glad hund.
Men indenfor 2 uger af opstart på prednisolonen begnder han nu at halte meget kraftigt på det venstre forben efter 5-15 min. rolig gåtur på fast underlag smiley

Afsted til Århus igen, nye ledvæske prøver og røntgen. Alt ser normalt ud. Dyrlægen nævner, ikke for første gang, at Eccos led er meget mobile og at han står utroligt langt nede i håndrødderne. Ofte kan man se, at tæerne er lettet lidt fra jorden fordi han står så langt tilbage på poterne.
Han mistænker, at ledbåndene ned i tæerne er for lange. Hvis dette er tilfældet er det eneste man kan gøre at give prednisolon.
Ecco er nu sat op i dose til 20mg pr. dag for at se om det hjælper på haltheden i det venstre ben.

I et år har vi ikke gået "almindelig" tur. Normalt går vi 5-15 min og nogle enkelte gang har vi prøve 20-25 min, altid med dårlige resultater. Ca. hver 4 af vores små lufteture ender med at han skal bæres hjem fordi han halter så kraftigt at han ikke vil gå.
Han er stadig fuld af liv, men han kan bare ikke det han gerne vil. Han er som oftest stadig en meget glad dreng, men nogle dage har han det skidt, men om det er smerte eller symptomer fra prednisolonen er svært at sige.

Men generelt er hans liv røvkedeligt. Det er ekstremt begrænset hvad vi kan lave uden at han får ondt i benene og jeg er blevet helt bange for at lave noget med han som bare er en smule aktivt. smiley

Ecco er min første hund og jeg har ikke rigtig ord for hvor meget han betyder for mig. Så det er ubeskriveligt svært at stå her og skulle tage stilling til om "enough is enough".
Om man skal se sig om efter endnu en specialist eller om man skal sige stop. 1,5 år med smerte on/off (mere on end off), det sidste år med så mange dyrlægebesøg, bedøvelser, undersøgelser, medicin osv. Er det overhoved fair at udsætte ham for mere...

Hvad ville i gøre hvis i var mig?


Kommentarer på:  Hvor længe skal man blive ved når hunden er syg (langt indlæg)
 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 11 Svar: 156
  #1   23. jul Mit input er, jeg ville tage ham til Osteopat, en hund der halter, spænder og kompenserer, det giver muskelspændinger, så uanset hvad han fejler, så ville han have rigtig godt af det !
  Måske osteopaten også kan hjælpe ham på længere sigt, så han kan leve uden medicinen, men måske stadig skulle have lidt smertestillende.

  Desværre har han allerede fået så meget medicin der har stor indflydelse på de indre organer, at jeg også ville tage ham til en dyrlæge, der arbejder homøopatisk og få renset ham ud samt genopbygget immunforsvar og tarmfloraen. Jeg har ofte anbefalet Lise B. Hansen, hun er også dygtig, men hun er ikke den eneste dyrlæge, der arbejder homøopatisk og desværre er hendes priser steget kraftigt efter hun er blevet populær. Man kan søge på homøopatisk dyrlæge.

  Jeg vil give dig STOR ros for, at du virkelig har gjort meget for din hund, MEN også at du stopper op og tænker, hvornår er nok, nok ? er det et værdigt liv ? smiley

 • #2   23. jul Jeg havde stoppet for længe siden, når I ikke kan smsrtedække ham smiley

 • #3   23. jul Jeg tror jeg havde sagt "farvel og på gensyn". smiley
  Umiddelbart tænker jeg du har gjort hvad du kan , og det lader ikke til der er udsigt til bedring.


 • #4   23. jul Hippie, virkelig lousy kommentar til TS, især hvis man ikke selv har prøvet at stå med en (ung) kronisk syg hund!

  TS, flot kæmpet! smiley Havde der været en decideret diagnose, så tiden skulle arbejde for jer synes jeg godt, man ville kunne forsvare at fortsætte lidt endnu, forudsat at Ecco kunne smertedækkes.

  Men når I reelt ikke ved, hvad der er galt og alle muligheder for en diagnose er afsøgt, synes jeg ikke det er fair at hive ham igennem mere. Det er ikke fair kun at symptombehandle, når I ikke kender årsagen til hans smerter.

  Så jeg havde sagt farvel og på gensyn, selvom jeg godt ved, det er ufatteligt hårdt - jeg har selv stået der med en hund på 6 år. smiley


 • #5   23. jul Flot kæmpet, Maja smiley

  Jeg ville sige stop nu, er jeg ret sikker på smiley

  Da min Kenia (snart tre) fik konstateret AD som seks måneders hvalp/unghund - og havde haltet i 1½-2 måneder forinden (specialisten ville ikke røntgenfotografere, før hun var et halvt år), fik jeg besked om, at hun kunne opereres med fint fint resultat. Jeg spurgte MEGET ind til, om hun kunne få et helt normalt hundeliv efterfølgende. Det fik jeg noget i nærheden af en garanti om. Derfor blev hun opereret. Jeg ville ikke byde hende et skåne-liv - a la det hun fik i omkring et halvt år efter operationen. Korte ture og altid i snor og ingen vild leg smiley Det vil jeg ikke byde nogen hund på sigt.

  Du har virkelig gjort, hvad du kunne - givet din elskede hund alt, hvad du overhovedet kunne give. Jeg tror, du i dit hjerte ved, hvad der vil være bedst for ham nu - når du er klar til det smiley


 • #6   23. jul Jeg synes så ikke, at det er et lousy svar Hippie giver. Jeg er enig med hende, jeg var også stoppet for lang tid siden

  Maja, du har gjort hvad du kunne, og hvis du beslutter dig for at nu skal Ecco have fred, så stor respekt for det.
  Prøv engang at tænke på, hvilket kedeligt liv Ecco har, selv om du ser bort fra smerterne er det jo ikke et godt liv, når hverken han kan/må lege eller gå en ordentlig tur
  .
  Deri er jeg fuldkommen enig med Isabelle.
  For mig er livet kvalitet og ikke kvantitet.
  Hellere komme herfra noget før, hvor livet har været godt frem for et langt, trist og kedeligt liv.

  Det gør pokkers ondt når vi skal sige farvel til vores hund, men det er jo af kærlighed at vi afliver dem.
  Det er kærlighed at give slip.


 • #7   23. jul Skrigehunden: Du kan jp ikke lide noget af der jeg gør, så jeg lader det bare ryge ind af det ene øre og ud af det andet. Jeg har selv stået med en ung syg hund, spondulose, og havde vi ikke kunne smertedække hende, så var hun også blevet aflivet smiley

 • #8   23. jul TS, sikker en kamp du og din hund har kæmpet sammen.
  Jeg tror jeg ville se om der på nogen måde var et tilbud indenfor det alternative jeg kunne overveje kunne have en effekt ..
  Om det er osteopati, eller fx en tur til kiropraktor ved jeg ikke .. Det er delte meninger om både behandlinger og steder, selv har jeg haft god hjælp til rygsmerter ved min ene hund hos Magtor ved Aarhus .. jeg synes dyrlægen derude er ret ærlig omkring om det giver mening at forsøge noget, eller om nok er nok ..

  Orker du ikke længere, så er det bestemt ingen skam at give hunden fred efter alt det I har prøvet ...


 • #9   23. jul Hvad skal TS bruge det svar til, Hippie? Det er jo ligesom for sent nu, og bidrager da ikke til andet end eventuelt at give TS dårlig samvittighed i en mega svær situation!

  Tro mig, det er IKKE nemt at tage den endelige beslutning, når det er en (forholdsvis) ung hund, du kunne smertedække din hund, derfor skulle du ikke tage den - big difference!

  Jeg kan ikke lide dine svar, når du er bedrevidende og mega usympatisk, slet ikke fordi du selv med det samme bliver fornærmet, når det går den anden vej...


 • #10   23. jul Skrigehunden: Så hold da lige op altså... Jeg har forstået, at du ikke kan lide mig, så lad mig dog være!
  Jeg vil hellere være bedrevidende end en dum skid, sådan som du er smiley


 • #11   23. jul Jeg tror jeg ville fortsætte med at lede efter en diagnose.
  Han er ung og han lyder stadig meget livsglad og tilfreds. Så du holder ham åbenbart fint aktiveret selvom I ikke kan gå ret meget.
  Hvis psyken var påvirket ville jeg stoppe nu.
  Jeg ville undersøge udenlandske dyrlæger da de ofte er langt længere fremme end danske.
  Alternative som akupunktur, kiropraktor, fys osv ville jeg også besøge

  Uanset hvad du vælger, vil jeg ønske held og lykke


 • #12   23. jul Hippie, I rest my case. smiley

 • #13   23. jul "Han er ung og han lyder stadig meget livsglad og tilfreds."

  Jeg synes ikke, han lyder sådan meget livsglad og tilfreds - desværre smiley

  "Ca. hver 4 af vores små lufteture ender med at han skal bæres hjem fordi han halter så kraftigt at han ikke vil gå."

  "Han er stadig fuld af liv, men han kan bare ikke det han gerne vil."

  "Han er som oftest stadig en meget glad dreng, men nogle dage har han det skidt, men om det er smerte eller symptomer fra prednisolonen er svært at sige."

  "Men generelt er hans liv røvkedeligt. Det er ekstremt begrænset hvad vi kan lave uden at han får ondt i benene"


 • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  maj 2022

  Følger: 8 Følgere: 36 Emner: 21 Svar: 142
  #14   23. jul Jeg ville helt klart opsøge kiropraktor, fys, akupunktør eller osteopat.
  Jacob Schrøder ude på Nordre kan varmt anbefales, Lene der er fysioterapeut derude er også vanvittigt dygtig.


 • #15   23. jul Puha, sikke en svær beslutning - og sikke en svær situation.

  Jeg kunne slet ikke forestille mig min hund med de begrænsninger over så lang en periode; max 15 minutters rolig gåtur, ingen fri leg, spurten rundt, træning med bevægelse, hver anden dag ender gåturen måske i at hunden må bæres hjem?

  Jeg kan ikke sige, hvad jeg selv havde gjort, for jeg har aldrig stået i situation. Og jeg håber aldrig jeg kommer til det - av mit hjerte, det gør ondt at læse for jer begge. Men forsøren, et røvkedeligt liv som du selv skriver. Jeg ville ikke være betænkelig ved begrænset aktivitet, hvis det var en gammel hund som havde levet sine bedste år, og nu skulle tulle lidt rundt.

  Men med alle dine nævnte begrænsninger sammenlagt, og smerte, og videre undersøgelse, og ingen bagkant på hvornår nok er nok, eller fornemmelse af at der overhovedet kan findes en diagnose.. så er det måske en idé selv at sætte den bagkant? Når det er svært at fornemme, hvornår nok er nok?
  Ellers kan man - måske i blind kærlighed - komme til at fortsætte i det uendelige, i følelsen af at der "liige om lidt" kommer et gennembrud.

  Det må være en utroligt svært situation at stå i, for det handler jo om ren etik og hvad du vil stå inde for som hundeejer. Hvad siger dyrlægerne - kan de bruges til at lave en kærlig, men objektiv vurdering?


 • #16   23. jul Skrigehunden: Jeg ved netop lige præcis hvordan det er at have en syg hund. For til sidst kunne hun ikke smertedækkes længere, og så valgte vi at aflive smiley
  Desuden hvis du må kalde mig grimme ord, så er det også tilladt for mig at give igen!


 • #17   23. jul Mange tak til jer alle for at læse hele den lange smøre og give jeres besyv med smiley

  Jeg har haft ham hos fysio regelmæssigt siden den spæde start af haltheden hvor det kun var en smule halthed her og der efter lange ture eller anden voldsom aktivitet. Desværre har dette ikke haft nogen virkning på det underliggende problem. Dvs. det har hjulpet med de muskelspændinger osv. som han har fået som følge af haltheden, men ikke på selve haltheden.
  Han har også flere gange være hos Kent Ravn uden at det har givet nogen markant og holdbar lindring.

  Med hensyn til aktivering og hans psykiske tilstand. Aktivering er begrænset da jeg begrænser alt aktivitet hvor han skal stå og/eller gå. Jeg prøver at godbidder og mad gives på en måde hvor han skal arbejde en smule for det. Men jeg kan ikke bare kaste mad i ham når han er så inaktiv. Han nåede at blive godt polstret i de 4 uger hvor han var i forbinding og skinne. Efter at have fået ham ned i vægt er jeg obs på at holde lidt igen med godbidderne.
  Selvom han aktiveres ret lidt (i forhold til hvad der skete for haltheden) så beder han ikke om mere. Han ligger generelt bare rigtig meget. For mig er det lidt bekymrende at han bare siger "fint" til at der ikke sker noget. Han er trods alt kun 5 og burde vel ikke bare synes at den smule han får er nok. Men jeg skal også være den første til at sige, at det her lange og hårde forløb (for både Ecco men også for mig) har gjort mig utroligt usikker i mine egne observationer af min hund. Jeg er nærmest paranoid når det gælder ham og jeg kan læse rigtig meget ud af meget lidt adfærd fra ham.

  Lige nu er planen at han skal være 1 uge på den nye højere dose af prednisolon og jeg skal så snakke med dyrlægen her midt i næste uge. Det er bestemt planen at spørge dyrlægen om der er mere at gøre (indenfor rimelighedens grænser) eller om han mener om der overhoved er en chance for et liv med værdi og værdighed.


 • #18   23. jul Altså... I mine øjne er 4 ture om dagen af 5-15 minutter ikke værdigt. Og hvis han ligger ned det meste af tiden, så må det jo gøre ondt at gå, stå og sidde. At han ikke kan lege og tumle... ja, det synes jeg faktisk er synd. Han lyder ikke som en hund, som - for sin alder - har et godt hundeliv, og det tror jeg faktisk, at din dyrlæge vil være enig med mig i.

  Jeg havde stoppet her og sagt på gensyn smiley


 • #19   23. jul Bare at ligge behøver heldigvis ikke være lig med smerter. Det kan også være det, der vist normalt kaldes tillært apati. Hvis der ikke sker noget, forventer hunden ikke, at der gør. • #20   23. jul Isabelle: Det siger jeg vidst heller ikke, at den nødvendigvis har. Jeg tænker bare, at hvis den kun kan klare så korte ture, og alligevel må bæres hjem, så kommer den jo hjem og ligger, fordi det gør ondt.

 • #21   23. jul Hippie
  Jeg tror nu der er ganske mange hunde her i dk der kun luftes 20-60 minutter dagligt. Det svare vel til 3-6 km
  Mange voksne hunde leger og tumler ikke ret meget. Det er selvfølgelig race og individ bestemt.

  Isabelle
  Nu læser jeg det som at haltheden oftest er meget begrænset og det først bliver galt efter aktivitet.
  Generelt er der nok bare stor forskel på hvor vi hundeejere trækker grænsen. En ting er også når man læser og vurdere ud fra et skriv, noget andet er måske når man selv står i det og det er ens egen hund.
  Jeg tror blot det er vigtigt at acceptere andres beslutning.


 • #22   23. jul AG: Så må folk dælme tage sig sammen! Min bliver luftet MINDST 2 timer dagligt! MINDST. Og så er der mental stimuli ved siden af. Utroligt folk ikke tager sig lidt mere sammen, hvis de ikke byder hunden mere end det. Nu er jeg faktisk ret forarget...

 • #23   23. jul Tja, det hjælper nok ikke at blive forarget smiley
  Mange hunde kommer kun i haven eller en lille tur omkring blokken.
  Går du virkelig mindst 10 km med din hund hver dag?
  Mine nøjes ofte med 5 km men så træner jeg jo også næsten dagligt med dem.


 • #24   23. jul AG: 10 kilometer nej. Men vi er også midt i gå pænt i snor træningen, så der kan en tur på 2,5-3 km godt tage en times tid. Så nok nærmere 6 km om dagen. Jeg går jo ikke i fuldt tempo med ham, når vi går. Han skal også have mulighed for at snuse.
  De ture jeg går med ham ville for mig alene tage en halv time, men jeg går jo også til der, og snuser ikke selv til græsset smiley
  Men jeg har da en klar forventning om, at vi skal gå væsentligt længere, når han bliver bedre til at gå i snor smiley


 • #25   23. jul Nu har de fleste mennesker jo også et job eller studie at passe, gåture er ikke alt, det handler mindst ligeså meget om, hvad man ellers laver med hunden og om man inddrager den i familiens dagligdags liv - ikke alt er så sort/hvidt, og fordi man selv gør det på én måde, er det ikke nødvendigvis den rigtige måde for andre.

 • #26   23. jul Jeg er helt enig, AG - og husker bestemt godt, hvor svært det var at tage beslutningen om at sige farvel til Lina og senere Kela.

  Mine hunde bliver ikke luftet to timer dagligt. Værsgo at blive forarget, Hippie smiley


 • #27   23. jul Tillært apati. Har aldrig hørt om det før men det lyder faktisk ret passende på sådan som Ecco er. For han vil gerne hvis jeg tilbyder en aktivitet. Men for pokker hvor er det dog trist at han har lavet så lidt i så lang tid at han har lært at bare lave ingenting på den måde. Det gør mig faktisk utroligt ked af det at tænke på smiley

 • #28   23. jul Isabelle: Det er jeg skam også. Jeg troede faktisk, at du var en af dem, som rent faktisk gjorde en masse for dine hunde. Men det kan jeg da læse, at du ikke gør. Jeg kan godt forstå, at lille Vilma ikke går så langt endnu, men den voksne? Du burde da bestemt bevæge den mere end en time om dagen. Så synes jeg faktisk, at man fejler som ejer hmmm.

 • #29   23. jul Man kan da sagtens gøre en masse for sin hund uden at gå min. 2 timers tur om dagen. Der er da andre aktivitet man kan foretage sig.

 • #30   23. jul Maja: Det kan man vel, men hunden har også brug for at komme ud og se verden, og snuse eller læse avis, som min mor kalder det. Ikke al aktivering skal foregå i hjemmet. Hunden har også godt af at få set en masse udenfor hjemmet.
  Jeg kan faktisk ikke forstå, at man ikke vil gå tur med sin hund. Hvorfor så overhoved have hund, hvis man bare vil lukke den ud i haven, og lade det være ved det? Det er - for mig i hvert fald - en helt forkert måde at have hund på. Jeg synes da at man skylder sin hund at stimulere den mentalt og fysisk! smiley


 • #31   23. jul Jeg siger jo heller ikke at det er okay ikke at gå tur med sin hund. Men hvis man sammenlagt har gået 1 times tur og været til 1 times træning med sin hund på en dag så synes jeg bestemt man givet sin hund en god dag.
  Jeg elsker selv at gå tur og savner det helt enormt! Men selv før Ecco blev syg gik jeg da ikke 2 timer med ham hver dag. Nogle dage var det 1 time, nogle dage var det 3. Nogle dage kun 30 min og så 1 times træning med 30 min transport i det offentlige hver vej. Tror bare man skal passe på med at være så sort/hvidt omkring hvorvidt en hund har det godt eller om man er en god hundeejer kun baseret på gåturs tid.


 • #32   23. jul Maja: Bare rolig. Det påstår jeg skam heller ikke smiley
  Men ja, det kan du helt bestemt have ret i. Jeg går dog stadigvæk aftentur, inden jeg skal til træning, fordi jeg har en hund som har energi uden lige. Men ja, 2 timers fysisk aktivitet er godt nok i min bog. Selvom de selvfølgelig også kan blive trætte af mental stimuli.
  Jeg tænker bare, at alle hunde har godt af at få snuset til en masse ting, og få strukket lidt ud også.
  Jeg må da også gerne indrømme, at jeg generelt ser verden meget sort-hvidt. Det er dog ikke rigtig noget jeg kan gøre for, for sådan er jeg desværre bare skruet sammen. Men jeg reagere godt på, at man venligt gør mig opmærksom på det, sådan som du gør. Fremfor at råbe og skrige af mig, sådan som Skrighunden gør smiley

  PS. Jeg sagde egentlig også bare 2 timers fysisk aktivitet. Men det var måske ikke helt klart nok hmmm.


 • #33   23. jul Der er sgu ingen der siger, at det er OK kun at lukke hunden i haven, men de færreste har tid til at lufte i to timer OG aktivere i flere timer.

  Husk nu at se ud over egen næsetip og livssituation...


 • #34   23. jul Skrigehunden: Hvis du ikke kan lide mig, og ja det kan jeg godt mærke, at du ikke kan, hvorfor springer du så ikke bare mine kommentarer over? Er du virkelig så vild med at diskutere med mig?

 • #35   23. jul Haha, Hippie, du gør dig selv til grin nu, den eneste, der "råber og skriger" er dig selv, jeg skriver faktisk meget stille og roligt. smiley • #36   23. jul Skrigehunden: Jeg gør mig selv til grin? Du taler dælme hårdt til mig cirka 100% af tiden. Hvis du valgte en anden fremgangsmåde ville jeg måske respondere skal du se smiley
  Men hvorfor svarer du ikke på, hvorfor du ikke bare springer mine indlæg over?


 • #37   23. jul Det er da lidt ærgerligt at en seriøs og alvorlig tråd om et etisk dilemma skal gå op i fnidder og milimeterdemokrati. Hvorvidt hunden får lige præcis 1 time eller 2 timers gåtur om dagen er vist ret irrelevant for denne situation...

  Men det er da en spændende diskussion, som jeg bestemt gerne deltager i, men kunne man så ikke oprette en ny forargelses-tråd? smiley


 • #38   23. jul Funke: Hvad vil du have, at jeg skal gøre, når Skrigehunden er efter mig uanset hvad jeg skriver?

 • #39   23. jul "Be the bigger person", som man siger, og ignorer det du synes er åndssvagt, tag den eventuelt i en PB? Hvis man har svært ved at vide hvornår det kammer helt over, så er det måske bedst bare at stoppe fra starten smiley

 • #40   23. jul Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor meget én og anden lifter deres hund. Min anke går på, at man ikke gør sig til dommer overfor TS beslutning om at forsøge at redde sin hund, at man med kommentarer potentielt kan give TS dårlig samvittighed i en virkelig svær situation, det er virkelig, virkelig hårdt at gå med de overvejelser om at aflive en ung hund i sin bedste alder, og der nytter "slå oveni hovedet" kommentarer altså ikke.

 • #41   23. jul Maja - jeg synes du selv har svaret på dit eget spørgsmål mellem linjerne.
  Du har opsøgt en specialist, hunden er grundigt udredt, du har fulgt alle anbefalinger og du har været hos både fysioterapeut og osteopat. Hunden har stadig store smerter og er fuldstændigt frarøvet et normalt hundeliv.
  Det er ikke værdigt.

  De bedste tanker herfra.


 • #42   23. jul Skrigehunden: Jeg var ikke ude på at give TS dårlig samvittighed. Jeg gjorde bare præcis som TS beder om: Gav min mening.

 • #43   23. jul Hippie, du kan ikke selv se det, fred være med det.

 • #44   23. jul TS, hvis det var mig, ville jeg nok tage en god snak med dyrlægen, såfremt at jeg stoler på at dyrlægen kommer med sin ærlige mening og tænker mere på hunden end at tjene penge, og snakke om hvordan vedkommende ser fremtiden for hunden.
  Personligt ville jeg nok sige farvel og tak, selvom det ville være svært, fordi man jo elsker sin hund, men når hunden ikke længere kan leve sit gode aktive liv, og der efter så meget udredning ikke ser ud til at være bedring/fremtid hvor hunden kan få det liv tilbage, ville jeg nok tænke at det var for hundens bedste at sige farvel.

  Da jeg mistede Rosa, var hun inde for at blive scannet i hovedet, fordi hun havde været forkølet i rigtig lang tid, og det begyndte at gå udover hendes livskvalitet. Selvom hun jo så desværre døde derinde og på den måde tog valget for mig, spurgte jeg dyrlægen om hvad de havde fundet og hvad fremtiden for hende ville have været, hvis jeg havde stået med valget, og jeg er så taknemmelig for at hun tog valget for mig, selvom jeg var i chok og det var en forfærdelig måde at miste på. Men det han sagde hun skulle igennem, for MÅSKE at blive ok igen, var ikke noget jeg ville trække hende igennem, men jeg elskede hende så højt, at jeg ikke er i tvivl om at jeg ville have stået i samme dilemma hvis jeg havde fået valget. Jeg håber, at jeg, hvis den dag kommer hvor jeg skal tage valget for en hund, at jeg kan tilsidesætte egne følelser og gøre det bedste for min hund.

  Jeg forstår godt du synes det er et svært dilemma at stå med, og jeg føler virkelig med dig. Kæmpe kram smiley


 • #45   23. jul Skrigehunden: Hvis du kigger længere op, så er der også andre, som ikke kan se det. Herunder Anni som faktisk fortalte mig, at det ikke var en lousy kommentar. Så hvorfor skal jeg lytte til dig, som var den eneste, som kaldte den lousy?

 • #46   23. jul Jeg tænker, at likesene på Skrigehundens indlæg er en rimeligt god indikator på, at hun IKKE er alene smiley

 • #47   23. jul Hippie, stop nu dig selv, og tag mig af filter, SÅ kan vi tage den i en anden tråd eller PB - stop med at mindre denne tråd mere. • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  maj 2022

  Følger: 8 Følgere: 36 Emner: 21 Svar: 142
  #48   23. jul Danielle sagde det smiley smiley

  Skrigehunden, jeg siger det gerne højt - jeg er SÅ enig med dine skriv smiley


 • #49   23. jul Jamen godt for jer. Jeg kigger sjældent på likes, da jeg synes det er en fejl måde ikke rigtig at sige sin mening på smiley

 • #50   23. jul TS: det lyder til, at din hund gerne vil, når du tilbyder den aktivitet. Det siger mig, at tillært apati, som Isabelle nævner, ikke nødvendigvis er helt ved siden af.

  Har du en dyrlæge, som du stoler på? Så ville jeg nok bede om en hudløst ærlig vurdering der. Man kan stire sig så frygteligt blind i sådan en situation, og nogle gange er det rart at få nogle ærlige øjne på sagen fra en, som er uvildig, men som alligevel kender hunden og dens udfordringer.

  Det er en fandens svær situation, men livslysten er ret afgørende for mig. Er den væk, så er der kun en vej, men handler det om apati hos en hund, som sagtens kan kvikkes op og have drive ved tilbud om aktivitet, så er svaret ikke helt så enkelt. Er gnisten der?


 • #51   23. jul Hippie: Der er ikke noget fejt ved, at 12 mennesker vælger ikke at sidde og råbe "hørt" i en tråd, der handler om noget helt andet. Det handler om at holde fokus på det, som det rent faktisk handler om i stedet for at forurene. Noget jeg mindes, at du selv har oponeret mod i dine egne tråde, hvis andre har talt "uden om".

 • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  maj 2022

  Følger: 8 Følgere: 36 Emner: 21 Svar: 142
  #52   23. jul Jamen, selvfølgelig Hippie, så tror vi på den. Haha smiley

 • #53   23. jul Maja: Som flere har sagt, så ville jeg også snakke med dyrlægen. Men jeg synes også samtidig, at du (som andre også påpeger) besvarer dit eget spørgsmål. Ingen af jer kan holde til det mere, så det må vidst være ved at være stop, når I har prøvet så meget.
  Jeg er ked af, hvis jeg fremstod på nogen måde bedrevidende eller andet i mit første oplæg, men jeg har desværre en tendens til at tale først og tænke bagefter. Og det kan godt tage mig lidt tid at forstå det, fordi jeg har svært ved at se ting fra andre sider end min egen. Så det var i hvert fald ikke min mening smiley

  Og PS Skrigehunden, du kan sagtens sende mig en PM, selvom jeg har dig på filter smiley Og nej du skal bestemt ikke af filter. For så begynder du bare at deltage i MINE tråde også.


 • #54   23. jul Hippie, jeg har ikke behov for at sende dig en PB, men du virker lidt indebrændt på mig, så tænkte bare, at du måske ville have godt af at komme af med det, helst privat og ikke ødelægge flere tråde.

 • #55   23. jul synes I seriøst I kan være bekendt at bruge TS tråd til det der ...

 • #56   23. jul Skrigehunden: Jamen du skrev selv, at vi skulle tage den i PM. Jeg har ikke noget at sige til dig, så jeg gik ud fra, at du havde noget at sige til mig smiley

 • #57   23. jul Hippie, vi stopper nu!

 • #58   23. jul Jeg undskylder til TS. Det var bestemt ikke det jeg regnede med ville ske, da jeg postede i din tråd.

 • #59   23. jul tænk at nogle voksne mennesker har så lidt situationsfornemmelse

 • #60   23. jul Hippie
  Kunne du ikke gå en tur med hunden?


 • #61   23. jul Danielle. Han har stadig lysten og gnisten. Men hans krop kan bare ikke det som hans hoved er klar på smiley

  Jeg vil helt bestemt som flere af jer anbefaler bede dyrlægen om en hudløst ærlig vurdering på om jeg skal sige stop.

  Jeg har selv følelsen af at det er nok nu. Men som sagt har jeg aldrig skulle tage sådan en hård beslutning før og har været meget i tvivl om hvorvidt det er okay at sige stop. For jeg har jo dybest set ikke lyst til at stoppe og sige farvel til ham smiley

  Men det eneste der er værre end at sige farvel er at se ham lide.


 • #62   23. jul lide skal de ikke ... har du hørt om Magtor ?

 • #63   23. jul Ja jeg har godt hørt om Magtor. Men jeg har haft ham til ostepat før og det gjorde ikke noget synderligt.

 • Indica J
  Indica J Online Tilmeldt:
  maj 2022

  Følger: 8 Følgere: 36 Emner: 21 Svar: 142
  #64   23. jul Maja, jeg ville helt klart kontakt Jacob Schrøder. Han er virkelig dygtig, og er ikke bange for at sige til hvis han mener at det er på tide at sige farvel.

 • #65   23. jul Jeg tror gerne på at det er en sindssygt hård beslutning. Og måske er det derfor også rart at have nogle fagpersoner at støtte sig op ad, så man med en smule mere ro i sindet kan forsikre sig om, at man har gjort hvad man kan gøre inden for rimelighedens grænser - og det faktisk er en objektiv vurdering. Så står du ikke helt palle alene i verden med dine følelser som du har svært ved at vurdere og stole på.
  Jeg tror måske det kunne give en form for klarhed - og vi sender et virtuelt potedask herfra smiley


 • #66   24. jul TS, du svare jo egentlig selv dit spørgsmål i indlæg 61, du har selv en følelse at det er nok nu. Lyt til dig selv. Der er kun en som skal tage beslutningen, og det er dig og ikke andre hundeejere, faktisk heller ikke dyrlæger. Der er dig der kender hunden og ser på den hver dag det gør vi andre ikke.

  Jeg kan godt forstå at du har brug for at blive bekræftet, for det er aldrig sjovt at tage den beslutning. Men hvad når du selv føler at tiden er inde, og flere herinde egentlig vil fortsætte med diverse behandlinger, er det så dem du skal lytte til eller skal du lytte til dem som synes at tiden er inde?

  Eller skal du lytte til dig selv? Min erfaring fortæller mig, at når der oprettes en tråd ang. hvornår er det nok, så er det fordi ejeren selv er nået dertil, men har svært ved at stå alene om beslutningen. • #67   24. jul Maja: Min veninde sad i en ligende situation med hendes dejlige 6årig hund da han blev syg og alt aktivitet måtte minimeres. Hun holdte ved i cirka 1-2 år efter han blev syg (måtte ikke løbe, lege vildt, gå for lange ture osv).

  Hun holdte ved fordi hun ikke kunne give slip. Vi havde mange lange snakke omkring hvad der er værdigt for en hund, og hvad der er værdigt for nettop hendes hund. Det var så ufattelig hård en beslutning at tage. Men da det ikke blev bedre, valgte hun at sige farvel til ham. Det var hendes første hund som havde hjulpet hende gennem en utrolig hård periode i hendes liv. Dyrelægen kom hjem til hende for at foretage aflivningen. Nu hvor der er gået lidt tid siden hun har sagt farvel til ham, har hun flere gange sagt at hun ville ønske hun havde haft modet til at havde taget beslutningen tidligere. Hun kunne godt se hun holdte fast i ham for længe og skulle havde givet ham fred noget før. Hun har tit sagt at hun ikke håber at han led unødvendigt for hendes skyld.

  Jeg kan kun sige til dig, det er din beslutning og den er ubeskrivelig hård, jeg vil slet ikke tænke på det. Men i dine sko, hvor så meget er blevet prøvet og undersøgt (fys, dyrelæge, osv), havde jeg nok sagt farvel til min hund. Et hundeliv er relativt kort og i min optik skal den være så god som mulig - især de år hvor hunden er ung og frisk. Din hund har ikke det optimale liv lige nu ud fra dine beskrivelser. Hunde tilpasser sig utrolig meget og kan leve under mange forskellige ikke-optimale forhold. Men det er derfor jeg synes vi som ejer, vi som elsker dem, vi som mennesker, skal kunne sige, nok er nok. Især efter hvad fünke så fint siger: " at man har gjort hvad man kan gøre inden for rimelighedens grænser - og det faktisk er en objektiv vurdering.". Du har prøvet rigtig meget. Du har gjordt rigtig meget.

  Kæmpe kramer herfra


 • #68   24. jul Jeg har ikke prøvet det med en hund, men min tidligere kat.

  Verdens sværeste beslutning. Hun fungerede ok, men var bange (for håndtering) og havde kronisk urinvejsinfektion. Der var SÅ mange ting, vi kunne gøre for hende, men alting var desværre overgreb for hende.
  Jeg ved godt at det er anderledes end din vuffer, men jeg måtte spørge mig selv.
  Hvad er bedst for Lucy, er det humant at sætte hende igennem alt det her uden garanti for at det bliver bedre? (Stress udløste bl.a. hendes infektion)
  Lucy var 2 år og havde dermed hele sit liv foran sig.
  Jeg snakkede med venner, familie og dyrlæge omkring hende, for ligesom du, finde ud af hvad ville være bedst for hende.

  Jeg endte med at give Lucy fred. Det var det bedste for hende. Hvis jeg ikke havde tænkt på hende på den måde, havde jeg holdt hende i live og gjort alt, men det havde nol resulteret i dyrlæge besøg hver/ hver anden måned. Det er heller ikke fair.

  Du er den eneste som kender Ecco og ved om det er nok for ham. Hvis du ikke synes han længere har et værdigt liv og hans behandlinger ikke hjælper ham, så har du måske selv svaret.

  Kæmpe kram til dig smiley


 • #69   25. jul Mit input få hunden tjekket igennem af kiropraktor. Kan være den er låst i nakken, lænd eller et andet sted, hvor haltheden er ikke altid der problemet reelt er, jeg døjer med nakken, men min kommer helt nede fra min fod. Siger det bare smiley håber i finder en løsning. smiley

 • #70   26. jul Hej alle sammen.

  Jeg sætter utroligt stor pris på jer alle som tog sig tid til at læse oplægget og give deres besyv med. Jeres forståelse og empati har gjort en utroligt hård og svær situation en smule nemmere smiley

  Jeg har i dag snakket med vores dyrlæge fra Aarhus og har sammen med ham besluttet at min baby skal have fred.

  Tak til jer alle for jeres hjælp smiley


 • #71   26. jul
  Stor respekt for din beslutning.
  Føler med dig og sender en stor trøste krammer.


 • #72   26. jul Er ked af, at det skulle ske for jer, men det er nok den bedste beslutning, hvis dig og dyrlæge er enige smiley

 • #73   26. jul Kæmpe respekt for din beslutning!
  Sender en masse varme tanker din vej smiley


 • #74   26. jul Stor respekt og MEGET medfølelse. Det er en ufattelig svær - men smuk og kærlig beslutning at tage smiley smiley
  Mange varme tanker til dig den kommende tid smiley


 • #75   26. jul Sender masser af tanker din vej. Det er ufatteligt hårdt at tage sådan en beslutning, men det vidner også om en stor kærlighed smiley

 • #76   26. jul Åh smiley Stor respekt for den sværeste beslutning smiley Masser af tanker til dig smiley

 • #77   26. jul Kæmpe kram til dig smiley Jeg har selv prøvet at stå i samme situation, med en hund på næsten samme alder som din. Jeg er glad for, at jeg dengang gav ham fred og det tror jeg også du vil blive. Det gør ikke sorgen og smerten mindre. Men du ved, at du gjorde hvad du fandt var bedst for din hund. Det er det største vi kan gøre for vores hunde.
  De varmeste tanker herfra smiley smiley


 • #78   26. jul Det er helt sikkert det bedste valg for hunde. Men hvor må det være forfærdeligt.

 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Emner: 11 Svar: 156
  #79   27. jul Kæmpe stor respekt for din beslutning smiley

Kommentér på:
Hvor længe skal man blive ved når hunden er syg (langt indlæg)

x