{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.111 visninger | Oprettet:

Foder til unghund af stor race {{forumTopicSubject}}

Vi har for en god måneds tid siden fået os en Landseer, på 6 mdr.

Da vi havde haft hende i en uge, fik hun konstateret blærebetændelse, og det har vi døjet med lige siden.

Lang historie kort, så har dyrlægen foreslået foderskifte, fordi hun tidligere har oplevet, at det har gjort en forskel, at skifte til foder med mindre protein.

Lige nu får hunden UniQ, anbefalet af opdrætter, som har et protein indhold på 27%. Er der nogen herinde, der kan anbefale et foder med lavere proteinprocent, men hvor hun stadig er dækket ind, så hun vokser som hun skal?


Kommentarer på:  Foder til unghund af stor race
 • #1   22. sep Jeg har aldrig hørt at blærebetændelse skulle hænge sammen med foderet.
  Jeg ville give hunden et large breed foder af høj kvalitet, fx Essential the beginning large breed, og tilføje en skefuld c-vitamin pulver fra svensk djurapotek.
  C-vitamin tilskud ændrer forholdene i blæren og nedsætter risikoen for betændelse. Samtidig er det medvirkende til stabil, langsom vækst i hundens led.
  Hold samtidig tæven ren forneden, så der ikke hele tiden er fugtigt og sidder bakterier omkring vagina.


 • #2   22. sep Jeg tror heller ikke det som sådan hænger sammen med foderet, men hendes urin er meget basisk, så ved ikke om det er dét foderet kan gøre en forskel på. Vi har fået noget pasta idag, som skulle hjælpe med, at rette op på pH-værdien i urinen.
  Derudover får hun tranebær kapsler dagligt.

  Vil kigge på det c-vitamin tilskud, det lyder til at det ville være godt at give!

  Hun bliver holdt klippet omkring vagina, netop for at mindske fugt.


 • #3   22. sep Min Kela har tendenser til at lave struvitkrystaller, der kan give blærebetændelse. Hun får specialfoder til morgenmad - Royal Canin S/O og råt kød til aftensmad.
  Dyrlægen anbefalede egentlig at fodre med kun specialfoderet, men jeg forsøgte mig med kombinationen - fik testet urinen nogle gange efterfølgende og kunne konstatere, at det var OK, at Kela fik råt/proteinrigt sammen med RC S/O.

  Men, men, men - en hvalps imunforsvar er først fuldt udviklet, når den er omkring et år. Derfor kan en urinvejsinfektion desværre komme igen og igen hos hvalpen/den unge hund. Måske vil det derfor være en idé at give mest specialfoder de næste par måneder eller fire - sammen med fx tilskud af tranebær.
 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #4   22. sep Nu har Rikke fodret mange landseer op på det foder og alle med perfekte sundheds resultater så hvorfor lave om på noget de virker

 • #5   22. sep Har du læst startindlægget, Bella?

 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #6   22. sep Ja og jeg undrer mig i den grad over hun ikke spørger opdrætte til råds, som er Danmarks bedste landseer opdrætter

 • #7   22. sep Jeg ved ikke helt om jeg tør at skifte til et specialfoder, jeg er nervøs for, om hun vil være dækket ordentligt ind. Hun vokser jo helt vildt lige nu, og skulle gerne blive en stor, sund hund.

  Bella - Det er aldrig nogen skade til, at spørge flere personer til råds, folk har trods alt forskellige erfaringer.


 • #8   23. sep Camilla sådan helt lavpraktisk. Er der dyrket en urinprøve eller har du "bare" fået udleveret antibiotika?

 • #9   23. sep Helt ærligt, jeg ville fortsætte med det foder opdrætteren anbefaler, en så stor race skal man ikke forsøge sig frem med;) blærebetændelse eller katar ses hos mange hvalpe, det ville i første omgang ikke bekymre mig smiley at proteinet skulle have indflydelse har jeg aldrig hørt smiley desuden 27% protein er ikke højt i et hvalpefoder.
  Essentiel som altid bliver fremhævet af en bruger, har 28%.


 • #10   23. sep Louise - Urinen har været dyrket, så hun har fået det rigtige antibiotika.

  Bodil - Jeg er heller ikke specielt interesseret i, at skifte foder. Essentials har jeg allerede afskrevet, der er ingen pointe i at skifte over på det, netop fordi proteinen er på 28%.
  Vi var heller ikke bekymrede i første omgang, men nu har det stået på i over en måned, og vi har nået det punkt, hvor vi ikke kan give hende mere antibiotika, fordi bakterierne er ved at være resistente, så der skal altså ske noget andet nu.


  Jeg har bestilt det c-vitamin tilskud, og så er hun startet op på den pasta vi fik igår, plus hun får tranebær kapsler, så nu krydser jeg fingre for, at den cocktail kommer til at gøre en forskel.

  Hun er heldigvis symptomfri lige nu, men der er stadig bakterier i urinen.


 • #11   23. sep Det vra godt. Vi har selv været ude for at en hvalpekøber aldrig fik testet urinen, og hunden fik bare den ene antibiotika kur efter den anden.
  Næste skridt for mig ville så være, at finde en specialist og få hende scannet. Der kan sagtens være en "misdannelse" der forårsager at urinen står et sted, og der kommer en opblomstring af bakterier.


 • #12   23. sep Ja, scanning vil også være det næste vi skal, hvis ikke det hjælper, at rette op på pH-værdien.

 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #13   23. sep Men har du spurgt opdrætter eller lader du bare tilfældige råde dig

 • #14   23. sep Bella, jeg har været på dette forum i rigtig mange år, så jeg ved udmærket godt hvem jeg skal lytte til, og hvem jeg ikke skal.

 • #15   23. sep Nu kender jeg Rikke, så det er ikke hende, jeg udtaler mig om her. Men at tro at en opdrætter er et orakel, kan være en farlig vej.

  Jeg kender en opdrætter, som i øvrigt også er formand for specialklubbens sundhedsudvalg, som mener at Pedigree er det eneste gode foder, og fodrer man med andet, er man selv ude om, hvis hunden får ledproblemer. Jeg kender en anden opdrætter, som mener at en hund ikke må gå ned fra et enkelt trin (inkl. kantsten), for så får den dårlige albuer. En opdrætter der mener, at hunde ikke må lege trækkeleg, for så får de skæve tænder....

  Med al respekt for opdrættere, så er langt de fleste helt almindelige mennesker, som ikke har nogen særlig viden, og da slet ikke inden for foder.

  Jeg synes det er vildt flabet, Bella, at du får TS til at fremstå som at hun er illoyal mod opdrætter smiley


 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #16   23. sep Du må syntes hvad du vil, men jeg syntes det er vildt flabet man ikke engang spørger opdrætter til råds, men en række tilfældige mennesker på et hundegalleri.
  Hvis man ikke syntes som opdrætter hvorfor så købe hund der til at begynde med


 • #18   23. sep Nu ved opdrættere jo ikke alt om alting og selvom Camillas hunds opdrætter har fodret mange hunde med et givent foder med et godt resultat, så er det jo ikke sikkert, at det er det foder, som Camillas hund skal have lige nu.

  Og så kan det jo give mening at spørge bredt og få flere menneskers input i stedet for blot at få ét menneskes input. Det synes jeg ikke betyder, at man ikke kan lide opdrætter eller at man ikke respekterer dennes mening. Faktisk synes jeg tværtimod, at det nogle gange kan være problematisk, hvis man udelukkende stoler blindt på en opdrætter. De er trods alt kun mennesker. Og de har jo ikke nødvendigvis altid ret.

  I det her tilfælde er det jo også dyrlægen, der foreslår at skifte foder.
  Og når det omhandler sygdomme, så kan jeg da godt forstå, at man lytter mere til dyrlægen end til sin opdrætter. Det er der da overhovedet ikke noget mærkeligt ved.


 • #19   23. sep Problemer med blærebetændelse og skæv pH i urin er noget jeg ville få undersøgt temmelig grundigt. Der findes forskellige lidelser/defekter der gør at hunden udfælder forskellige typer af krystaller i urinen. I Landseers nære slægtning New Foundland er cystinuria absolut ikke ukendt. Jeg ville få tjekket min hund for krystaller i urinen. Du skal muligvis til en af de større dyreklinikker eller dyrehospitaler for at de for alvor ved noget om emnet og ikke bare tror at alle krystaller i urinen er struvitter og behandler for det (hvilket vil være rimelig skidt hvis hunden så fx har cystinkrystaller smiley ).
  Som Isabelle påpeger så er det ikke unormalt at blærebetændelse kommer igen og igen hos hvalpe og unghunde. Men derfor kan alligevel være smart at få det undersøgt nærmere.
  En anden ting er at når der stadig er bakterier i urinen er hunden jo ikke helbredt og bør nok have en længere antibiotikakur.


 • #20   23. sep Jeg har lige læst om cystinuria, og hun har ingen af symptomerne overhovedet. Hendes symptomer på blærebetændelsen har også været meget vage.

  Som skrevet tidligere, så kan vi ikke give hende mere antibiotika nu, fordi bakterierne er ved at være resistente.

  Hvis ikke det virker, at rette op på pH-værdien, så bliver vi henvist til en specialist.


 • #21   23. sep Resistens er noget jeg har et speciale i smiley Resistens er noget man risikere, når man ikke får givet en dosis der effektivt slår bakterierne ihjel, men istedet arbejder med en dosis der kun slår de svageste ihjel og tillader de stærkeste at overlever. Man kunne jo vælge at give hende et andet antoíbiotikum end det som ikke virker.
  Det er desværre blevet ret udbredt blandt både dyrlæger og praktiserende læger at man fx kun giver ganske korte antibiotikakurer og tror at det er med til at hjælpe i kampen mod antibiotikaresistens. Desværre risikerer man istedet det modsatte smiley Nå, nok om det.


 • #22   23. sep Hun har fået antibiotika i 23 dage, det tænker jeg ikke umiddelbart er en kort kur? Det skulle også være den slags antibiotika der er mest effektiv, mod den type bakterier hun har, så det ville vel ikke rigtig hjælpe, at give hende noget andet?

 • #23   23. sep Bare sådan lidt off topic - når I kun har haft hende i en måned, og har været syg i mindst de 23 dage af den måned, så kan I med rette sende regningen for alt det her til tidligere ejer smiley I har købt en defekt vare, som skal udbedres, og det er sælger der skal udbedre fejlene.

 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #24   23. sep Men nu spørger jeg igen, hvorfor har du slet ikke henvendt dig til opdrætter af hunden.

 • #25   23. sep Hvad kommer det egentlig dig ved, Bella?
  Jeg kan ikke helt forstå din interesse for, hvem Camilla spørger til råds.


 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #26   23. sep Fordi jeg syntes det er dårlig stil ikke at gøre det, og mene fremmede mennesker på et offentlig forum kan løse ens problemer.
  Og ikke give opdrætter lov til at få den viden om en genbrugs hvalp.
  Ville du syntes det var iorden hvis dine hvalpe købere opførte sig sådan uden din viden


 • #27   23. sep Jeg blander mig ikke i, hvem mine hvalpekøbere spørger til råds - og bliver ikke fornærmet, hvis de spørger andre end mig.
  Jeg bliver glad, når jeg bliver inddraget - og ekstra, da en omplaceringshvalps nye familie kontaktede mig. Men jeg havde så også været involveret i omplaceringen og givet mine garantier videre til den nye familie.
  Har opdrætteren af Camillas hvalp været med i omplaceringen og givet garantier på hvalpen (på arvelige sygdomme)?


 • #28   23. sep Jackie blev leveret tilbage til opdrætter, af første køber, var ved opdrætter i en god uges tid, hvor vi så blev kontaktet, da opdrætter mente at Jackie ville passe godt til os. Vi var enige, og købte hende på lige vilkår med en 8 ugers hvalp.

 • #29   23. sep Det lyder som den bedste måde smiley

 • Jeanette O
  Jeanette O Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 9 Emner: 4 Svar: 2.095
  #30   23. sep Bella - hvor ved du fra at ts ikke har kontaktet opdrætter, er det dig der er opdrætter??

 • #31   23. sep Jeanette, jeg sidder faktisk mere med den tanke, at Bella potentielt kan være Jackie's tidligere ejer, som måske stadig har det meget svært med, at have været nødsaget til, at levere en højt elsket hvalp tilbage, og måske ikke helt kan acceptere, at hvalpen har fået ikke bare en ny familie, men også et nyt navn.

  Jeg kan selvfølgelig ikke vide det, men jeg finder det lidt spøjst, at man ellers kan tage det som en personlig fornærmelse, at en fremmed hunds dyrlæge foreslår et foderskifte, og at man kan blive så opsat på, at jeg i hvert fald ikke har snakket med min opdrætter, selvom jeg intet sted har skrevet noget i den retning.


 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #32   23. sep Nej jeg er hverken tidligere ejer eller opdrætter, men jeg har lige spurgt opdrætter, og nej hun er ikke levet kontaktet.
  I må tror hvad i vil om grunden, jeg har bare så svært ved at se hvorfor man ikke gør det, når man syntes opdrætters hunde er det man gerne vil have men ikke deres råd.


 • #33   23. sep Bella, så kan du da lige få Rikke til at tjekke hendes mail, eftersom jeg sendte en til hende igår, inden jeg oprettede dette emne.

 • #34   23. sep Har du helt seriøst spurgt Camillas opdrætter, om Camilla har kontaktet hende? Hvorfor insisterer du på at lave så meget drama over et simpelt foderspørgsmål?

 • #35   23. sep Hold da op Bella, det du har gang i er da fuldkommen til grin.
  Det kan da overhovedet ikke vedkommer dig om Camilla har kontaktet opdrætter eller ej.
  Og tag da lige og hold dig til emnet i den her tråd, som handler om foder og ikke om Camilla har kontaktet opdrætter.
  Det du har gang i skaber godt nok heller ikke respekt for dig, tværtimod, så fremstår du som en - ja undskyld det jeg skriver nu - emsig dum heks........
  Lav din egen tråd frem for at ødelægge den her

  Tænk at ringe til en andens hunds opdrætter, det er godt nok lavt, lavere kan man vist ikke synke


 • #36   23. sep Synes det lyder somom Camilla gør hvad man kan. Opdrætter underrettet og dyrlægen er inde over. Jeg har svært ved at se hvad problemet er i at forhører sig i et forum hvor der trods alt findes en masse hundenørder. Hvem ved måske en af os havde prøvet præcist det samme og måske også havde fundet en løsning på det. Der er jo ikke tale om udhængning af en opdrætter eller sådan noget.

 • #37   23. sep Mht det oprindelig spørgsmål om foder så har jeg ikke noget konkret foder i tankerne. Men pH i urin er afhængigt af indhold i foder. Og forskelige bakterier trives ved forskellig PH. SÅ derfor er det ikke utænkeligt at et foderskift kan gøre en forskel. Generelt er det sådan et protien gør urin mere sur og grøntsager gør den mere basisk. Aminosyresammensætningen har dog også en betydning, så det kan måske ogs være relevant at prøve foder med en anden protienkilde.

 • #38   23. sep Mette - Men så skal der vel også nærmere være en højere protein procent, end en lavere, når problemet er, at hendes urin er for basisk?

  Hun har fået en del grøntsager ved siden af hendes foder. Hun elsker især agurker, men får også diverse rodfrugter (ikke kartofler), peberfrugt, broccoli, blomkål, alt efter hvad vi lige har. Da hun var ved at skifte tænder fik hun en del, men nu er det måske et par gange om dagen, hun lige får en pastinak, en kvart agurk eller hvad det nu lige måtte være, så det burde vel ikke være en mængde der gør noget?


 • #39   23. sep Stod jeg i dit sted TS, så havde jeg bedt dyrlægen pege på posen på hylden og det denne anbefalede var bedst var røget i min hvalp!
  Du står med et akut problem, som både kan påvirke renlighedstræningen og funktionen af urinvejene på lang bane. Så indtil der var styr på det, så ville jeg følge dyrlægens (og gerne en specialists) anvisning til punkt og prikke!
  Det handler simpelthen om sygdomsbehandling! Så kan man senere skifte tilbage til hvad man ønsker når problemet forhåbentlig er væk igen.

  Og det er med al ære og respekt for at opdrætteren anbefaler noget specifikt - det ved man da selv som opdrætter, at man foretrækker hvalpekøbere bruger hvad Man ved der virker godt. Men står hvalpekøber med en syg hund, og et foderskifte kan være en del af løsningen, så bakker man op og håber virkelig det virker for hunden. smiley
  Vi har selv oplevet en hvalp der bare ikke trivedes på det foder vi anbefalede og gav med som opdrættere. Så meget det faktisk påvirkede renlighedstræningen. Så skal man da ikke fordi vi synes det er verdens bedste foder, vedblive at give dette til hunden. Vi bad køber fortælle hvad det nye foder hos dyrlægen havde kostet og så betalte vi da for den pose og hentede den anden igen. Vi kender jo altid nogen der kan bruge en god pose foder smiley Og intet foder er jo for evigt.


 • Bella J
  Bella J Tilmeldt:
  okt 2019

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 36
  #40   23. sep Broccoli er giftigt for hunde

 • #41   23. sep Min dyrlæge ved langt fra nok om ernæring til, at jeg bare skifter til et tilfældigt foder, på et så vigtigt tidspunkt, i min hunds vækst.

  Hvis det viser sig, at det virker at få rettet op på pH-værdien, så skifter jeg gerne foder, men det skal være et foder der sørger for, at min hund stadig har en sund vækst.

  Lige nu får hun jo den pasta, der gør det samme, som foderskifte gerne skal gøre. Pastaen er midlertidigt, hvor foderskiftet vil være permanent. Jeg gider ikke skifte tilbage igen, for at vi så kan starte forfra, fordi hendes urin igen er for basisk.


 • #42   23. sep Bella - Ja, i en hvis mængde, og den mængde er hun på ingen måde i nærheden af at få.

 • #43   23. sep Bella det er vildt at du er mere provokeret af ts, end opdrætter er. For ellers var ts nok blevet kontaktet af opdrætter, nu hvor du har informeret dem.
  Så bak da tilbage og lad dem ordne det selv.

  Jeg kontaktede da heller ikke Alberts opdrætter da jeg valgte at fodre ham med noget andet.


 • #44   23. sep Bella, du er sgu ikke så lidt fræk. Og nævenyttig på den der super trælse måde. Ad! Hvis jeg var Camilla, havde jeg blokeret dig, så du i det mindste kan holde din lyst til ligegyldig drama ude af den her tråd. Føj smiley

 • #45   24. sep Gad vide, hvad Bellas agenda er smiley
  Godt, at Camilla tacler hende så afslappet smiley Jeg var nok blevet en smule irriteret smiley


 • #46   24. sep Tænker jeg også Isabelle smiley

 • #47   24. sep @38: Jeg tror ikke jeg ville gå efter et foder med specielt lavt protien-indhold. I din situation ville jeg bruge et foder beregnet til urinvejs-issues indtil der er styr på blærebetændelse og pH. For mig lyder de mængder af grøntsager hun får af ret meget. Du kunne jo prøve at se hvad der sker hvis du skære ned/undlade dem i en periode og så se om det ændre noget smiley

 • #48   28. sep Hej. Flere af vores piger har haft urinvägsinfektion er når de var hvalpe og juniorer. Det er ganske almindligt. De har fået penicillin det har holdt det tillbage . Det visste sig at vare en bakterie det skulle behandles med en penicillin det ikke kunne gives når de var så unge då den påvirkede knoglerne. Når de var 18 månader blev det for nogen af dem brug for Dette penicillin. Vi har givit hvalpefoder for Giant breeds, der har ikke varet brug for at skifte till noget andet foder. God bedring til hvalpen!

 • #49   28. sep Hun bliver scannet på torsdag, så må vi se hvordan det ser ud.

 • #50   30. sep Scanning viste intet unormalt, der blev lavet en fuld blodprofil der var helt fin, og alt indenfor normalen.

  Til gengæld blev det opdaget, at hendes vulva sidder en anelse længere fremme, end den burde, og hun har en hudfold der hænger ned, og nærmest lukker, så hun ikke kan holde sig ordentligt ren. Derfor skal hun opereres hurtigst muligt, så den fold kan blive fjernet.


 • #51   30. sep Og du behøver ikke engang skrive til Rikke og fortælle det, for det har skønne Bella helt sikkert allerede gjort smiley smiley

  Godt I fandt ud af, hvad der er årsagen. Jeg håber operationen kan fikse det smiley


 • #52   30. sep Haha ja, men inden nogen begynder at hidse sig op, så må jeg hellere lige oplyse, at jeg HAR skrevet til Rikke. smiley smiley

  Hun havde i øvrigt heller intet problem med, hvis vi valgte at skifte foder, men det var jeg nu også allerede klar over, for vi er på intet tidspunkt blevet pålagt, at det absolut var det foder vi skulle bruge.

  Dog holder vi pt. fast i vores foder, og så satser vi godt nok på, at den operation løser problemet. Det burde den jo, eftersom der ikke var andet at komme efter.

  Jackie blev også vejet til 30,4 kg. idag, så hun er vokset med godt 7 kg. på 4 uger, og hun blev rost af dyrlægen for, at være en rigtig fin og slank hund. smiley


Kommentér på:
Foder til unghund af stor race

x