{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
600 visninger | Oprettet:

Knækket negl {{forumTopicSubject}}

Jeg har haft besøg af en god veninde og hendes DSG . Hunden var så uheldig, at få revet en negl af på det ene bagben. Hele neglen var revet af. Jeg mente ikke det var nødvendig at tage til dyrelægen. Men at min veninde skulle sørge for, at rense det godt med klorhexidin hver dag og holde øje med det. Gå små ture og Evt lægge en lille forbinding for at skåne neglen.
Min veninde valgte, at kontakte dyrlægen, da hunden virkede til at have ondt. Hvilket jeg godt kan forstå. Dyrlægen ville se hunden og min veninde fik, at vide at hun skulle rense med klorhexidin, gå små ture. Dyrlægen mente ikke at poten skulle pakkes ind. Der var vi uenige. Dyrlægen gav også hunden en sprøjte med smertestillende. Det var godt, selvom neglen stadig var øm efterfølgende.
Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det var et var et unødvendig dyrlægebesøg.


Kommentarer på:  Knækket negl
 • #1   29. okt Jeg kan mu sagtens forstå din veninde, og havde gjort det samme - om ikke andet, så for at få smertestillende til hunden.

 • #2   29. okt Nu kan man ikke sige det var unødvendig, for sin veninde. Nogen vil heller have dyrlægen kigger på det, hvor andre tager det mere roligt.

  Og tænker det okay at være forskellig.
  Min den ene hund skal også bare have lidt dårlig mave, så vi dyrlægen, dag eller nat. Den anden kan vi godt vente til mandag eller hvis jeg kan se der ingen bedring er. Men jeg kender også min hunde.

  Så noget der virker unødvendig for dig, er ikke sikkert det er for andre smiley


 • #3   29. okt Jeg synes ikke det var unødvendig.
  At få revet en negl af er utrolig smertefuld, så selvfølgelig skulle hunden til dyrlægen og have noget smertestillende.


 • #4   30. okt Hvis hunden har ondt er det da ikke unødvendigt.. • #5   30. okt Jeg er helt på linje med de andre. Hunden har fået smertestillende, og din veninde har gjort dét, der føltes rigtigt for HENDE smiley

  Vi mennesker er ustandselig så overbeviste om, at det rigtige for os selv da MÅ være det rigtige for andre også. "Hvorfor gør du dog sådan og sådan? JEG ville have gjort det på en helt anden måde"
  Og? Du er li'som ikke mig, vel? smiley


 • #7   30. okt Jeg ville til enhver tid tage til dyrlæge, hvis min hund kom til skade. Også med en afrevet negl. Det gør nuller naller...

 • #8   30. okt Jeg er slem til at mit hoved kører rundt med bekymringer.
  Jeg betaler gerne min kiropraktor for at bruge sin aften på at se videoer af vores løb og jeg bruger gerne 1000 kr ekstra på at dyrlægen siger jeg gør det rigtigt

  Mine hunde er alt for dygtige til at skjule smerter. Deres angst for ikke at blive involveret og komme med til træning er alt for stor og de er dygtigere end jeg er til at spotte det.
  Så hvis jeg er i tvivl, så spørg jeg gerne om hjælp. • #9   30. okt Hvis en af mine river en negl helt af, så stormer jeg ikke til dyrlægen, men jeg har normalt smertestillende i huset eller mulighed for at skaffe det.
  Hvis der til gengæld sidder en rest tilbage, jeg ikke lige selv nemt kan pille af, så hedder det selvfølgelig dyrlæge.

  Afrevne negle er smertefulde, hvad enten dyrlægen har været inde over eller ej, fordi de går med den der væmmelige blodige stump, indtil der kommer ny negl henover. Og det tager desværre ret lang tid. Med mange hunde over mange år så er det desværre noget, der er sket adskillige gange her i huset, og så hedder det smertestillende, renholdelse og små gåture helst på bløde steder. For de af hundene, der har ville acceptere det, har der været sok på i forbindelse med gåture i en periode.


 • #10   30. okt Jeg vil vædde på, at du tog til dyrlægen FØRSTE gang, det skete, Lene smiley

 • #11   30. okt Det er da langt bedre at tage til dyrlægen en gang for meget, end en gang for lidt.
  Det synes jeg egentligt er noget underligt noget at snakke ned, det var da langt værre ikke at gå til dyrlægen eller kontakte dem ved tvivl.

  Jeg har kun oplevet det én gang, udenfor åbningstid, så jeg tog fat i en god veninde og hørte hende hvordan hun ville forholde sig, om det var akut afsted eller om det kunne vente til de åbnede. Jeg sørgede for det var rent, at pakke ind og at give ham et skud smertestillende, og så kontaktede jeg dyrlægen da de åbnede, som bekræftede at jeg gjorde det rigtigt, så de behøvede ikke se ham, medmindre der blev noget.

  Havde jeg nu ikke haft smertestillende hjemme. Så var vi nok kørt de 45 minutter til vagtdyrlægen for at få det, for mine hunde skal altså ikke gå og have ondt.

  Ved mig selv, handler det også om at få ro og vide at jeg gør hvad jeg kan for at hjælpe min hund, og at hunden er smertedækket.


 • #12   31. okt Isabelle, de første par gange jeg oplevede knækkede negle, sad der stadig negl tilbage, der skulle fjernes, så ja selvfølgelig tog jeg til dyrlæge. Da jeg første gang oplevede, at hele neglen var væk, vidste jeg jo, at hun også efter besøg hos dyrlægen ville skulle rende rundt med den væmmelige blodige stump. Så det afgørende var at smertestille så vidt muligt. Men selv med smertestillende er det ømt og meget udsat.

  Mit indlæg var nu ikke ment som en kritik af dem, der vælger dyrlæge i situationen, bare en understregning af, at vi er forskellige, og at det ene ikke nødvendigvis er bedre end det andet, så længe vi sørger bedst muligt for vores hunde. Måske også lidt opbakning til TS, ikke med hensyn til om besøget var overflødigt, men bare at hun ikke var/er den eneste, der ikke ville nødvendigvis ville have valgt dyrlæge til en helt afrevet negl.


 • #13   31. okt Hvad jeg mente var bare, at når man oplever en afrevet negl - helt eller delvis - første gang, vil mange nok tage til dyrlægen. Jeg kan såmænd sagtens forstå, at du ikke er taget til dyrlægen med en helt afrevet, når du flere gange har oplevet en "halvt" afrevet og dermed kender til problematikken.

  Jeg vil ikke kritisere TS' måde - kun opponere mod det der med "unødvendigt dyrlægebesøg" smiley


 • #14   31. okt Jeg synes bestemt ikke det var unødvendigt. Når den har ondt- og det gør virkeligt ondt at få rykket en negl af- sp skal den sørme ha smertestillende.

Kommentér på:
Knækket negl

x