{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
595 visninger | Oprettet:

"Mystisk" sygdomsforløb {{forumTopicSubject}}

Min seksårige puddel Mocca har nærmest ikke fejlet noget hele sit liv, men i år er der opstået en del ting med hende.

Hun startede med at få rigtig ondt i ryggen i februar. Diagnosen lød på en nerve i klemme i rygsøjlen, som blev behandlet med smertestillende og laserterapi. Hun fik det desværre rigtig dårligt af det almindelige smertestillende og måtte derfor behandles med morfin. I forbindelse med dette forløb fik hun taget blodprøver der viste, at hun havde forhøjede levertal. Ikke kritisk høje, men dog forhøjede. Hun fik noget medicin, der skulle sætte tallene ned i et stykke tid, og levertallene faldt også, men ikke helt ned i de almindelige værdier.

Kort efter fik hun problemer med analkirtlerne for første gang, de skulle pludselig tømmes flere gange. Dem har hun ellers selv klaret indtil nu.

I juni begyndte hun at kaste op. Det var ikke hver dag, men alligevel flere gange om ugen. Hun kaster gult slim op, nogen gange skummende. Det er altid om natten/tidlig morgen eller om eftermiddagen for aftensmad. Hun mistede også ædelysten, men spiste dog når hun blev håndfodret. Ellers var der intet er mærke på hende. Det tog til i juli, så vi gik til dyrlægen. Her fandt vi frem til, at hun også havde ondt i maven, og der blev taget blodprøver som viste, at hun stadig havde forhøjede levertal. Hun er i dag blev scannet med særlig fokus på lever, nyrer og bugspytkirtel, men der var intet at se på nogen af dem. Hun har været på skånekost (primært udkogte ris og kylling) i over tre uger nu, og hun har fået ædelysten tilbage, men kaster stadig op en
gang i mellem.

Både vi og dyrlægen er efterhånden ved at være løbet tør for ideer til, hvad der får Mocca til at kaste op. Jeg ved heller ikke, om noget af det hænger sammen, men jeg synes, at det er påfaldende, at hun aldrig har fejlet noget før nu, hvor det hele kommer på en gang. Er der nogen, der har nogen erfaringer med mystisk opkast og høje levertal?

Vi har selv overvejet mavesår, da hendes mor døde ret ung af mavesår, der blev for voldsomt.

Ud over opkastningen er Mocca ellers sig selv, hun drikker fint og er glad og frisk, så umiddelbart er det ikke så akut. Vi bliver selvfølgelig ved med at afprøve forskellige teorier hos dyrlægen, men hvis det bliver ved eller bliver værre, kan man måske finde en specialist i maveproblemer?


Kommentarer på:  "Mystisk" sygdomsforløb
 • #1   14. aug Jeg vil gå ud fra, at i har snakket med dyrlægen om det, og det ikke er det. Men kan det være fordi hendes mave bliver tom at hun kaster op, fordi hun så får dannet for meget mavesyre?
  Min rosa kastede op hvis hendes mave blev helt tom, og hun ikke fik noget at spise. Hvilket jo passer godt med at det er om morgenen eller før aftensmad, og hvis hun så ikke spiser så meget i forvejen gør det det jo ikke bedre?

  Teemo får ondt i maven, når hans mave bliver tom (han glemmer nogle gange at spise, så det skal man lige være obs på) men han fejler ingenting, får bare virkelig ondt i maven, når han så får mad er der ingenting. • #2   14. aug jeg tænkte også, hvor mange gange om dagen fodres hun ?
  Min fik en gang kun 1 x dagligt, men så begyndte det gullige opkast og efter vi er gået over på 2 mindre måltider dagligt istedetfor et stort så er det stoppet ...


 • #3   14. aug Gullig opkast er som regel gale, som er det hunden kaster op når maven er tom.

  Inden jeg nåede hele indlægget igennem tænkte jeg selv på mavesår.

  Men det første jeg ville gøre, hvis det var min hund, det var at skynde mig at købe noget Hills eller Royal Canin Gastro foder(skånefoder), kan købes ved dyrlæger, og så begynde at fodre min hund 4 små portioner fordelt på hele dagen. Går det godt i en uges tid, så tre gange om dagen.

  Der er slet ikke nok næring og energi i ris og kylling og slet ikke i så lang tid som jeres hund har fået det. Maven skal have noget at arbejde med, men som stadig skåner den.

  Det findes også som dåsemad, hvis hun ikke har lyst til at spise tørfoder i starten, så bland det op og med tørfoder der har stået i blød i kogt vand.


 • #4   14. aug Mocca har altid været småt spisende, og hvis hun får mad mere end en gang om dagen, når hun ikke at blive sulten igen. Derfor har hun fået mad en gang om dagen siden hun var omkring 8 måneder gammel. Det ville være lidt mystisk, hvis det pludselig blev et problem nu, hvor hun er seks år, men jeg vil da lige prøve at give hende to gange om dagen i en periode.

 • #5   14. aug Du skal nok helst op på minimum 3 gange om dagen til en start.

  Hun skal have tilsvarende små portioner.

  Nej, det er ikke mærkeligt at det pludselig bliver et problem nu, da hun lige har fået smertestillende, det kan slå selv en stærk hundemave i stykker. Og hvis hendes mor har døjet med maven gør det det bare endnu mere sandsynligt.

  Det er vigtig at du køber noget rigtig skånefoder til maven, om det er dåse eller tørfoder er lige meget, men du skal droppe ris og kylling som hovedmåltidet.


 • #6   14. aug Jeg er helt enig i at kylling og ris er til en meget kort periode, køb en fuldfoder beregnet til problemmaver og giv 3-4 små portioner dagligt

 • #7   14. aug min (e) har heller ikke haft det altid, det er kommet op i årene med hende jeg har nu, også den forrige ..

 • #8   14. aug De ændrer sig med årene, ligesom mennesker:) Hvad der var optimalt som 8mdr er ikke nødvendigvis optimalt, når de bliver ældre.

  Rigtig god bedring!


 • #9   14. aug Jeg prøver at give mad lidt oftere og krydser fingre. Jeg vil i hvert fald snakke med dyrlægen om mavesår. Skånekosten er aftalt med dyrlægen indtil videre, så jeg snakker lige med hende, før jeg ændrer på det. Det er ikke en mulighed med nogen former for tørfoder, da den lille prinsesse nægter at spise det. Overhovedet. Så hun er blevet råfodret hele livet. Har I nogen anbefalinger til dåsefoder eller andet mad, der giver lidt mere men stadig er mildt for maven?

 • #10   14. aug Jeg er sikker på at dyrlægen har noget vådfoder i shoppen der bruges som skånekost. men bl.a. hills og royal canin har vådfoder skånekost smiley
  Tænker det er fint at blande det med kylling og ris, hvis det gør at hun hellere vil spise.


 • Indica
  Indica Online Tilmeldt:
  apr 2023

  Følger: 4 Følgere: 44 Emner: 16 Svar: 168
  #11   14. aug Måske du kan bruge den her video til noget: https://www.youtube.com/watch?v=rLhFFX6kDxE

  God bedring med hende.


Kommentér på:
"Mystisk" sygdomsforløb

Annonce