{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.536 visninger | Oprettet:

Søger Jack Tzu erfaring {{forumTopicSubject}}

Hej. Jeg overvejer at købe en Jack Tzu hvalp (mor er shih tzu og far Jack Russell)
Fælder sådan en blanding? Der er delte meninger på nettet ?? Faderen ligner en ruhåret, kan i bekræfte? I så fald, burde hvalpene så ikke fælde minimalt? ?? Billedet er af faderen.

Og er den god til børn? Mine er 4 og 8 år.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Søger Jack Tzu erfaring
 • Lens
  Lens Online Tilmeldt:
  apr 2018

  Følger: 19 Følgere: 661 Emner: 120 Svar: 7.066
  #1   3. okt 2023 Det aner man aldrig med en blanding

 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 13 Emner: 34 Svar: 820
  #2   3. okt 2023 Glemt det...........

  Det er som Lens skriver en blanding. Du kan være heldig og du kan være uheldig. • #3   3. okt 2023 Det ved man aldrig med en blanding.

  Hvordan kan det være du overvejer sådan en blanding? Det er jo to racer der ligger ret langt fra hinanden?

  Vil du være klar på at stå med Jack Russels temperamentet ? Forstå mig ret, det er en pragtfuld hund. Men de er krævende, på alle mulige måder.


 • #4   3. okt 2023 En blanding mellem to racer kan du aldrig vide hvad kommer til at ligne, det er et spil i lotteriet, måske fælder den, måske ikke, måske bliver den korthåret, måske langhåret, intet kan di vide før hvalpen bliver voksen!

 • #5   3. okt 2023 Oh lord, hvorfor ikke bare kalde det en blanding af shih tzu og Jack russel?

  Nå, men du aner simpelthen ikke hvordan den vil falde ud, hverken fysisk eller psykisk.
  Den kan falde ud på mange forskellige måder.
  Med blandinger er det aldrig 50/50%. Det kan lige så vel være 60/40% som 3/97%.

  smiley


 • #6   3. okt 2023 Hvad forestiller du dig at ende med?
  Ønsker du dig en arbejdende race eller en selskabshund?
  Pelsen aner ingen hvordan ender ud. Du skal regne med fældning oveni massiv pelspleje.


 • #7   3. okt 2023 Wow smiley

 • #8   3. okt 2023 Hvad har fået dig til at overveje den blanding? En selskabshund mixet med en selvstændig jagthund smiley med to meget forskellige pelstyper.

  Er det størrelsen, "for så børnene lufte den?"
  Først, så er børnene for små til at lufte den, andet, så er en hvalp ikke født med evnen til at gå pænt i snor, det skal den trænes til, af en voksen.

  Er der allergi i familien siden du spørger om fældning? I så fald, det kan lige så godt være hudskæld eller hundens spyt man ikke tåler, samt der er forskel på hvalpepels og voksenpels.
  Har set flere flere opslag herinde, hvor trådstarter, eller hvor dennes kæreste har allergi, og ikke har reageret på en voksen hund af den race de ønskede, eller hvor de ikke havde reageret på en hvalp af den race.


 • #10   3. okt 2023 Der er en del racerelaterede sundhedsudfordringer i begge racer. Det er direkte dumt med en sådan blanding og nej pels, størrelse, psyke osv kan man slet ikke forudse.

 • #11   4. okt 2023 Ikke meget er ikke = ingen fældning  profilbillede
 • #12   4. okt 2023 ovenstående er Jack Russel.

  Dette er pelspleje for Shih Tzu


  profilbillede
 • #13   4. okt 2023 Så alt i alt en helt masse pelspleje.

 • #14   4. okt 2023 Mht pels så ser faderen ud til at være ruhåret. Kodningen for pelslængde og -struktur ligger ikke på samme gen. En ruhåret Jack Russel er kombinationen af ruhåret og korthåret. En Shiz Tzu har langhår og glat struktur. Ruhår er dominant over glathår og korthår er dominant over langhår. Jokeren er om Jack Russlen har to gener for ruhår eller om den bærer glathår skjult. Udfaldsrummet er en ruhårspels. Sådan en pels kræver trimning. Eller du kan ende med en almindelig korthåret med underuld. Sådan en pels fælder på helt vanlig vis. Men altså disse antagelser gælder kun såfremt begge forældre er renracede og ikke at fx Jack Russlen bærer et skjult langhårsgen som gør at du kan ende med en lang ruhåret pels som også kræver triming og som kan være lidt bøvlet.
  En ruhårspels fælder minimalt. HVIS man vel og mærke er over den med trimining. Men det er ikke sådan så den slet ikke fælder. Den har også skæl som enhver anden hund som den drysser og det er oftest dem allergikere ikke kan tåle.
  Rent mentalt får man et meget meget stort udfaldsrum, når man parre en lille selskabshund med en selvstændig jæger med stort jagtinstinkt. Det kan blive alt mellem de to yderpunkter.
  Om en hund er 'god til børn' afhænger af både børn og hund. Det handler ikke så meget om hundens race. Børnene skal kunne forstå hvordan man omgås hunden. Mht hunden så er man med små børn godt rustet, hvis man finder en hund der har et lidt 'køligt' temperament og gode afreaktioner.


Kommentér på:
Søger Jack Tzu erfaring

Annonce