{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
817 visninger | Oprettet:

Kan hunde ikke tåle hinanden? {{forumTopicSubject}}

Er det muligt at en hund kan være bære af forskellig sygdom, men ikke selv have udbrud?

Sagen er den at vi i oktober flyttede til en ny by. Efter vores hund var faldet til fandt vi folk i området med hunde som hun kunne socialisere sig med. (efter vi havde boet her i ish 10 dage)
Og specielt en person som jeg er blevet gode veninder med har en hund vores leger med.

Kort efter oplevede vi at vores hund fik rigtig dårlig mave og infektion i kroppen som måtte slåes ned med antibiotika.
Dyrlægen lavede et grundigt tjek af hende hvor hun blandt andet fik taget blodprøver og blev scannet fra top til tå..
Dyrlægen og jeg blev enige om at det var på grund af nyt område med nye ting at snuse / snaske i, som havde været skylden.

Da hun var ovenpå igen kom hun desværre tilskade med sin pote under leg og måtte på en ny pille kur..
Alt hundeleg blev derfor stoppet i 3 - 4 uger.

Nu legede de så igen den anden dag..

Det har resulteret i at vi idag har opdaget på hendes kind noget som minder utrolig meget om Hotspots.. (udfra billeder på nettet)


Vi begynder derfor at mistænke en sammenhæng?.. Men kan den anden hund være bære af forskellige sygdomme som vores bliver ramt af eller er det bare et tilfælde? Hun leger kun med denne hund.
Den anden hund er vaccineret og virker ikke selv syg..

Vi har snakket med dyrlægen her til aften og er blevet enige om at komme ind i morgen til kontrol da hun ikke virker smerteplaget af det på kinden eller viser interesse i at klø i det.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan hunde ikke tåle hinanden?
  • #1   25. dec 2023 Det lyder mere som om, at jeres hunds immunforsvar er kompromiteret. Det kan det jo være et stykke tid efter omgangssyge etc.
    Det andet lyder ekstremt usandsynligt.


  • #2   25. dec 2023 Sanne:
    Meget muligt!
    Det under mig bare at hendes immunforsvar bliver ved med at være dårlig så? (og at problemet først er opstået efter flytning)
    Og at vi først oplever problemer igen efter hun har været ude og lege med samme hund?

    Uanset hvad, så er der noget i hendes system som ikke er optimalt. Jeg er dog i tvivl om hvad jeg skal bede dyrlægen om at kontrollere? smiley
    Specielt når de ikke kan finde noget på scanning eller blodprøve.


  • #3   26. dec 2023 Altså hvis det er de eneste to ting der har været ville jeg, i hvert fald for nu, slå det hen som tilfælde - evt øget risiko pga lidt stress mm i forbindelse med flytning.

    Dårlig mave - tja, hun kan have spist noget eller bare have fået sig en mavevirus e.l. og det hænder altså, at hunde bare får dårlig mave uden en kendt årsag.

    Hotspot (hvis det er det) - har hun aldrig føjet med det før, tænker jeg måske immunforsvaret kan være lidt stresspåvirket efter flytning. Har hunden så et lille sår/rift + det våde vejr, så kan den slags opstå.
    Min hund fik sådan en omgang efter et overfald I sommers, hvor det lille bidsår udviklede sig til hotspot. Han har aldrig haft den slags hverken før eller siden, selvom han nærmest bor i diverse vand-/mudderhuller og jævnligt har små rifter o.l. efter vilde løbestunts i skoven. Jeg har sat det til stresspåvirkning ifm overfaldet.



  • #4   26. dec 2023 Og så lige en tilføjelse - er det hotspot så vær meget opmærksomme, der kam udvikle sig MEGET hurtigt

  • #5   26. dec 2023 Det under mig bare at hendes immunforsvar bliver ved med at være dårlig så? (og at problemet først er opstået efter flytning)

    Immunforsvaret er stadig præget af den omgang dårlig mave og infektion. At den infektion opstod efter flytningen, er givetvis bare et tilfælde. Der har været omgangssyge de sidste måneder, og nogle hunde har bare svært ved at komme ovenpå igen.

    Jeg antager ikke at du tror at den skadede pote også har noget med flytningen at gøre, så at hunden nu får hotspot, kan sagtens være eftervirkninger af penicillinkuren (prøv engang at tjekke indlægssedlen, og se om ikke hudbetændelse er en bivirkning).

    At en anden hund skulle være årsag, lyder helt skørt. I øvrigt smitter hotspot ikke smiley


  • #6   26. dec 2023 Hunde kan være raske bærere af vira men det viser sig ikke sådan her normalt

    Jeg ser ingen forbindelse til den anden hund her


  • #7   26. dec 2023 Tror jeg det er den anden hund - nej

    Men til spørgsmålet om de kan bære uden selv at være påvirket er svaret ja.


  • #8   26. dec 2023 Nyd du blot, at du har fået en ny veninde og at din hund leger godt med hendes hund. Dårlig mave tror jeg alle vores hunde har haft. Der har været mange tilfælder med dårlig mave, her i vinter. Den ene af mine har haft det og var skidt tilpas nogle dage. Så der kan din være blevet smittet. Men en skadet potte smitter altså ikke. Hotspot smitter hellere ikke. Det kræver at hunden har et sår, der går infektion i. Husk at fjerne pelsen rundt om såret, der skal fjernes så meget, at området omkring såret ikke er inficeret. Det kan bredde sig med lynets hast og være meget smertefuld. Rens det med klorhexidin 0,05 % og med Effickean gel.

Kommentér på:
Kan hunde ikke tåle hinanden?

Annonce