{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
650 visninger | Oprettet:

Erfaring med skader i pote/forben {{forumTopicSubject}}

Salik fyldte i november 12år. Det er slet ikke til at forstår at der allerede er gået så mange år sammen med ham.
Desværre er der kommer nogle udfordringer til. Salik har slidgigt et par steder (som dog ikke er i kraftigt progression.)Desuden har han spondylose som af og til driller og som gør at jeg naturligvis tager visse hensyn til den gamle dreng. Han får Librella fast og Loxicom ved behov.
Men desværre driller Saliks ene forben en del efterhånden. Salik fik en ligamentskade i den ene tå for noget tid siden. I starten havde han ingen gener af dette. Men langsomt men sikkert bliver hans ene forpote/forben mere og mere ustabilt. For mig ser det ud som om hans pote pga. tåen der ikke længere virker skrider ud til den ene side. Hvilket får hans håndled og albue til at dreje. Jeg bruger sko til ham og jeg synes det hjælper en del da de jo gør poten mere stabil. Jeg ved at man kan få en decideret støbt sko som jeg tænkte kunne være en hjælp og ville være det han reelt har brug for. Min dyrlæge er dog i tvivl da han er i tvivl om, om det er tåen der er problemet eller om ustabilitet skyldes noget andet. Evt noget med håndleddet. Han hælder til noget der hedder Carpus Varus. Er der nogle af jer der kender dette eller har oplevet noget ligende enten i forhold til Carpus Varus, springtær eller bare noget der ligner så hører jeg meget gerne om det. Jeg tænker det giver sig selv at Salik følges nøje af vores dyrlæger. Hans røntgenbilleder er normale der er intet at se på dem men både min dyrlæge og jeg er i tvivl om hvad problemet præcist er og hvad den bedste behandling er så jeg ville blive rigtig glad for at høre om jeres erfaringer. Evt også om den sko Scandic Orthopedic grad 4 har hvis nogle skulle have fået såden en hjem. Billeder af hans fod og ben følger


Kommentarer på:  Erfaring med skader i pote/forben
 • #1   31. jan Det er langtfra altid poten skrider så meget ud som på dette billede men det sker fx når han er træt.

  profilbillede
 • SC
  SC Tilmeldt:
  jul 2021

  Svar: 7
  #2   31. jan Er din dyrlæge specialist? For hvis ikke, skal du klart til en specialist, og det kan kun gå for langsomt.
  Ingen her hverken kan, eller skal, svare på om en sko er den rette behandling. Kan din dyrlæge ikke give et klart svar, må du have fat på en anden. Jeg siger ikke det her for at hakke på dig, overhovedet, men man skal passe på med selv at eksperimentere, især når det kommer til led og væv der allerede er skadet, for så kan selv små ting gøre det endnu værre.

  Jeg ville spørge i denne gruppe, der er mange professionelle som kan give dig et langt, langt bedre svar end du vil få her:
  https://www.facebook.com/groups/523304061117142


 • #3   31. jan Jeg vil mene min dyrlæge er specialist og bestemt en af de beste jeg kender. Det var ham der foreslog at man kunne høre om andre havde nogle ligende oplevelser præcis som han selv er gået videre til sine kolleger med det. Det handler på igen måde om at gå uden om dyrlægen. Skoen kan kun fås igennem en dyrlæge da det er medicinsk udstyr så det er slet ikke noget man kan gå ud at købe som privatperson
  Jeg vil prøve at undersøge gruppen,.den ser spændende ud. Måske nogle har nogle erfaringer at trække på


 • #4   31. jan kender ikke den diagnose, eller skoene ..
  men hæfter mig ved slidgigt, har fast Cartrophen været oppe ? det kan vist noget fx med bruskdannelse måske det også kan hjælpe ved poten alt efter hvad det er ...


 • #5   31. jan #4 Det har jeg faktisk overvejet netop fordi jeg også hører det kan forbedre slidgigten. Jeg tænker dog jeg lige skal snakke med min dyrlæge om om det kan kombineres med Librella som han får hver 4. uge. Men kan det det er det klart noget jeg kunne overveje. Han får desuden Glucosamin, MSM og fiskeolie.

 • #6   31. jan min nu afdøde Ipsen fik Cartrophen en del år, de sidste 1½-2 kombineret med Librella så de to fungerer fint sammen .. Librella er så vidt jeg ved jo "bare" smertestillende

 • #7   31. jan Okay super, tusind tak det vil jeg klart gå videre med for selvom der intet er at nærme på ham med hensyn til slidgigten så ville det var dejligt at kunne forebygge lidt og hjælpe endnu mere for han skal jo forhåbentlig vare nogle år endnu smiley

 • #8   31. jan CMP, jeg kan ikke hjælpe med hvad der er med Salik, men krydser alt hvad jeg kan for at i finder en god løsning, så han kan holde længe endnu smiley
  Jeg vil bare lige sige som Hanne at Cartrophen er rigtig godt for gigthunde, og sagtens kan kombineres med diverse smertestillende. smiley Lucky begyndte på det i Juli, og selvom han ikke er specielt mærket af sin gigt om sommeren, så mærkede jeg forskel. Han får dog smertestillende på pilleform og ikke librella, men denne vinter er han fuld af liv og aktiv (stadig ikke så meget ude når det er meget koldt) sidste år, var han så trist og slukket at jeg overvejede aflivning, så for ham gør de to ting tilsammen en virkelig god hjælp. smiley
  Om det kan hjælpe poten kommer nok an på hvad problemet er, men jeg tænker ikke at det skader, om ikke andet, kan det måske hjælpe de led der bliver ustabile lidt, så de ikke bliver alt for slidt.


 • #9   31. jan Skye forstuver meget nemt håndroden/håndleddet. For har man gjort det et par gange, sker det nemt igen.
  Hun har nogle håndrodsbeskyttere, der støtter leddet, når hun er aktiv.
  Ledpunktur af begge forpoter afslørede problemet, som "kun" er den ene pote. Regenerative celler i stort overtal.
  Eneste symptomer var let halthed ved aktivitet og besvær ved, at hoppe, kravle/lande efter et hop.
  Hun sagde piv ved flex, men kun ved specialisten, de andre dyrlæger havde ikke været dygtige nok til, at udrede.

  Jeg synes det lyder som en super dyrlæge, du beskriver, der gerne hører andres erfaringer, da dyrlægen jo ikke kan vide alt.
  Mine ortopæddyrlæger konfererer MEGET indenlands og udenlands, da smerter hos dyr kan være virkelig svære at diagnosticere, og behandle, da de ikke kan svare for sig, og jo er helt individuelle.

  Min dyrlæge siger han jo er afhængig af mine observationer, som han så bruger sammen med sin erfaring, da jeg jo ikke ved, hvad der er relevant.

  Skyes MRI (diskusprolaps) blev først konfereret med en MRI-ekspert som tog billederne, så 2 ortopædkirurger i USA, hvor diagnosen og behandlingen ikke kunne fastlåses, og der blev derfor konfereret med 2 ortopædkirurger i England ... før de alle kunne blive enige.
  Det er ret omstændigt.


 • #10   1. feb #8
  Hvor er det dejligt at høre du også har gode erfaringer med Cartrophen. Det vil jeg helt sikkert gå videre med for det ville være super hvis det kunne hjælpe for ja han skal selvfølgelig vare noget længere endnu smiley Han er stadig så glad og fuld af energi og vil gerne løbe, træne, lege og gå lange turer. Om sommeren svømmer han rigtig meget og vi starter ham op i svømning her i løbet af måneden (i opvarmet bassin smiley


 • #11   1. feb #9
  Tusind tak for input smiley Sikke en omgang I var igennem smiley men hvor dejligt at I fandt frem til hvad problemet var og hvordan der kunne hjælpes. Nogle gange er man nød til at bruge mange kræfter på at få stillet den rigtige diagnose.
  Ja jeg er helt enig med dig jeg synes også at det er meget vigtigt at en dyrlæge kan være i tvivl og kan trække på andres erfaringer og ikke med det samme ligger sig fast på en diagnose. Ligesom jeg også er sikker på, at der er mange erfarne hundeejere jer inde, der kan have rigtig gode input.


 • #12   3. feb Jeg ville klart afprøve kosttilskud.

  Balder har problemer med sit ene bagben, som han har bøvlet on/off med, siden han var hvalp. Nu får han tilskud i maden, og hans problemer er reduceret væsentligt. Nu sker det kun en sjælden gang, at bagbenet skrider ud eller kollapser under ham.


Kommentér på:
Erfaring med skader i pote/forben

Annonce