{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
815 visninger | Oprettet:

Hundefodernørden {{forumTopicSubject}}

Den ene hund herhjemme lider af kronisk bugspytkirtelbetændelse formodentlig på grund af overvægt i tidligere hjem. Derudover døjer hun meget med krystaller.

Hun er kun 4 og jeg synes, det er lidt tidligt at hensætte hende til at leve udelukkende af Royal Canin eller Hill's resten af sine dage. Og det foder afhjælper heller ikke krystallerne.

Jeg er ikke tryg ved selv at skulle sammestykke en menu, og derfor har jeg gået med overvejelser om at investere i en foderplan fra Hundefodernørden... og her er "investere" jo virkelig det rigtige ord, for det kan man vist ikke ligefrem kalde billigt.

Men har nogen herinde erfaring med at få lavet en sådan foderplan? Om det har været et brugbart værktøj, så at sige? Jeg betaler gerne for et ordentligt arbejde og "produkt", og jeg er ikke i tvivl om, hun er dygtig. Men det er også en del penge, så jeg vil gerne være lidt mere sikker på, hvorvidt det kunne være godt givet ud smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundefodernørden
 • #1   3. maj Ja … Nicole som ikke er på HG mere fik lavet plan fra Hundefodernørden til samme problem med bugspytkirtlen. Det er noget med at det foder fra dyrlægen er problematisk fordi hundene ikke kan nedbryde kulhydrater heller… men kan ikke huske det præcis. Men hendes tidligere hund lever på kostplan fra Hundefodernørden.

 • #2   3. maj Tak for svar, Louise smiley

 • #3   3. maj Hvilke krystaller har stor betydning for et liv på tørkost. Er det struvit skal ph-værdien sænkes, så er det faktisk lige til at fodre med et godt fedtfattigt tørfoder og særligt mager okse og svinekød.
  Har haft flere hunde med bugspytkirtelballade, og det vigtigste er en diæt med max 8 % fedt og gerne lavere i den akutte fase. Og der findes faktisk efterhånden mange mærker også af kornfrie med lavt fedt.
  Er Ph for lav (under 6 på morgenurin) så er det grønsager og korn der skal suppleres med for at undgå oxalatsten der ikke kan opløses.

  Men har ikke erfaring med hundefodernørden, da det for mig virker lidt som spild af penge når hunden uden den store indsats kan fungere på tørfoder og evt tilskud af kød, grønsager og evt CystoPro.


 • #4   3. maj Kan du anbefale nogle mærker? Synes selv, jeg har ledt nettet tyndt uden held smiley
  Og det er struvit.

  Måske du har ret og det er spild. Men jeg tror jeg ville foretrække at kunne fodre med andet end tørfoder også smiley


 • #5   3. maj Belcando senior
  Wolfsblut Dark Forest og Cold River 8% fedt
  Briantos Adult light
  Briantos Senior
  Bosch LpC senior
  Magnusson Light
  Bosch Light hpc
  Carrier Light/senior
  Og selvfølgelig diæterne fra RC gastro Intestinal LF og Hills I/D mener jeg det er.
  Alle fåes på Zooplus på nær Wolfsblut.
  Min egen er på Belcando senior/light med kalkun og kartoffel
  Restricted Calorie Eukanuba
  Bosch Senior (6 % fedt)


 • #6   3. maj Det nok vigtigste ved en hund med bugspytkirtelproblemer er mad mindst 4 gange dagligt. Gerne flere.
  Er det struvit kan der gives mørkt kød altså vildt, okse, svin især da det vil sænke ph. Og det kan være man skal sluge nogle kameler i forhold til indholdsfortegnelser, da det ikke er meget kød og kornfrit, der oftest er det bedste for hunde med BKB, men noget letfordøjeligt og fedtfattigt de har behov for.


 • #7   3. maj Kan ind til videre kun tale godt om den hjælp vi får fra hende smiley

 • #8   3. maj Tak for tips, Cookie! Hun får i forvejen mad 3-4 gange dagligt. Og så er vi begyndt at holde igen med tyggeting - det virker til at trigge det.

  Og lige et lille billede af bugspyt-banditten smiley


  profilbillede
 • #9   3. maj Jeg har fået vejledning af hende - en vejledning, jeg er super glad for.
  Foderplanerne indeholder oftest hjemmelavet mad, dvs at man hver dag skal tilberede særlig mad til hunden (fx grøntsager, forskellige slags kød osv). Det har jeg simpelthen hverken overskud eller lyst til. Så kompromiset blev vejledning og så det næstbedste alternativ: lufttørret foder, råt kød og tilskud. Det kan jeg lige håndtere.


 • #10   3. maj Tak for svar, Malene. Forstår fuldt ud, at tiden ikke lige er der til selv at stå og ordne hundenes mad på daglig basis!

  Jeg elsker at tilberede maden selv - finder utroligt meget hygge i det smiley Men jeg har aldrig selv turdet kaste mig ud i at skulle kalkulere for næringsstoffer og alt hvad dertil hører.


 • #11   3. maj Tørret ting er ekstremt hårdt for bugspytkirtlen. Så det ville jeg nok helt undlade at give.
  Der skal ihvertfald gå lang tid efter et anfald og så kunne det være noget letfordøjelig som fjerkræ.


 • #12   3. maj Hvis du kan lide at kokkerere til hunden, så ville jeg bestemt kaste mig ud i en foderplan fra hende. Der regnes netop på indhold og næringsstoffer, så det matcher den helt specifikke hund.
  Jeg tænker det er godt givet ud med en hund, der har helbredsmæssige udfordringer.

  Eneste "problem" her hos os var ekstrem energi sammenholdt med virkelig tynd hund, så jeg skulle have rådgivning på bedste måde at få huld på hunden uden at tilføre mere energi end højst nødvendigt. Ved at fjerne kulhydrater fra kosten samt tilføje ekstra B-vitamin er det blevet virkelig meget bedre! Jeg har lyttet til en del af hendes foredrag og er vild med den viden, man virkelig ikke får andre steder.


 • CM
  CM Tilmeldt:
  sep 2020

  Følgere: 6 Emner: 30 Svar: 752
  #13   4. maj Nu nævnes det ofte hvor dyr en foderplan er fra HundefoderNørden, men umiddelbart er det heller ikke billigt, at benytte en diætist til mennesker.

  Min søster der har flere issue, har smidt op til kr. 3.000 ud på en diætist kostplan, der ikke virkede, da diætister er uddannet under "samme hat" og det har begrænsninger i deres viden, hvis ikke de har nørdet/uddannet sig videre. I dag går hun hos en diætist specialist i patienter med sukkersyge og nyresyg (offentlig ansat).

  Så jo man kan sikkert købe en billigere foderplan af en anden, der har uddannelsen i ernæring til hunde, men man vil få en foderplan, der er en "standardydelse"

  HundefoderNørden, har nørdet videre efter sin uddannelse og gør det stadig, hun er opsøgende på ny viden og holder sig opdateret.

  Jeg har ikke selv haft købt foderplan af hende, har ikke haft behovet, men jeg har næsten deltaget i alle hendes webniarer og et fysisk foredrag, så jeg har fulgt hende i nogen år og efter at have gået fra hendes første foredrag og tænkt, hun scorer godt nok kassen i "blinde" til, at tage hatten af for hende og hendes viden. Jeg benytter mig af den viden, jeg har fået af hende til at sammensætte foderplan for andre hundeejere i alternativ regi.

  Har skrevet til hende, at hun burde reklamere med holistisk foderplan for det, er det hun gør, hun tager hele den enkeltes hund i fokus tager hensyn til tidligere issue, nuværende og hvordan hundens hverdag ser ud i samarbejde med ejeren = Ingen standardydelse.

  Al forskning viser, at korrekt ernæring er vigtigt for livskvalitet og livstilssygdomme. Hvorfor så lade hundene nøjes med kun at kunne overleve okay, hvis man har et alternativ man kan benytte ? Ud fra min overbevisning, vil man få en hund, der er i højere trivsel og som på længere sigt kan undgå at lægge flere sygdomme til.

  Herhjemme ordner jeg grøntsagerne og frugt til fryseren, så jeg ikke skal kokkerere hver dag.


 • #14   4. maj Helt sikkert, CM. Jeg er absolut kun interesseret i at give hende de bedst mulige betingelser smiley

  Det var Dyrehospitalet i København der i første omgang foreslog at få lavet en foderplan. Hos dem koster det 3300. Hvis jeg skulle vælge, tror jeg faktisk alligevel, jeg foretrækker Fodernørdens ekspertise uagtet prisen smiley

  Og at noget koster mange penge er jo heller ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er dyrt, set relativt smiley


 • #15   4. maj Hov, vil lige nævne, at jeg med det ikke mener, der er noget i vejen for at fodre med tørfoder som udgangspunkt. Bare for lige at slå det fast smiley

 • Karina H
  Karina H Tilmeldt:
  maj 2024

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 6
  #16   9. maj Min hanhund er på en foderplan fra Ann-Kristin (HundefoderNørden).
  Den bedste investering jeg har lavet i hans sundhed og madglade uden tvivl smiley at han så nu bøvler lidt med andre ting er ikke hendes skyld.
  Det korte af det lange er, at jeg synes det er alle pengene værd smiley


Kommentér på:
Hundefodernørden

Annonce