{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
937 visninger | Oprettet:

Mennesket kommer først... {{forumTopicSubject}}

Vanrøgt og mishandling af dyr kommer vi nok aldrig helt til livs, desværre :o(

Men jeg kan ikke lade være med at studse over det, der altid fremhæves i debatten; at mennesket altid kommer først, og man kan ikke sammenligne dyr og mennesker. Hensynet til mennesker er vigtigst, bliver der påpeget igen og igen.

Hvad ville der ske med menneskeracens holdning til dyrene, hvis vi så dyrene som vores ligeværdige?
Med ligeværdig mener jeg, at både vi og de har lige ret til jorden, resourcerne og et trygt liv, med hver vores artsmæssige behov tilgodeset.
Hver en nok så lille og tilsyneladende betydningsløs eksistens spiller en rolle i vores økosystem (og i fødekæden), og det får altid følger, når en art uddør.

Det, vi frygter, forsøger vi at udslette, men mon ikke det samme gør sig gældende med det, vi ser som laverestående eller som værende til for vores (fornøjelses) skyld?

Hvordan kan det hænge sammen, at vi med alle midler vil holde liv i ethvert menneske uanset prisen for den enkelte (f.eks alt for tidligt fødte, meget gamle og svage, stærkt sindsyge eller vanskabte osv, osv), eller at vi ser det som vores ret at få børn på trods af arvelige, svære sygdomme i vores gener, samtidig med at dyrenes velfærd på globalt plan til stadighed bliver forringet (kæledyr som forbrugsvare, inddragelse af vilde dyrs revir, landbrugsdyrenes ekstremt ringe livsvilkår)?

Det føles utroligt rart ”at gøre en forskel” og være med til at gøre dagen eller selve livet bedre for andre - både for mennesker og dyr!
Så mit bud på en bedre verden er, at vi skal lære at se på dyrene med større respekt og som vores ligeværdige her på jorden. Det vil starte en positiv kædereaktion :o)

Ville du invitere venner på besøg og straffe dem, hvis de spildte på dit gulvtæppe?
Ville du tilbyde at hjælpe en ven med et kompliceret computerprogram og bide ham/hende i øret, hver gang han/hun blev frustreret over ikke at kunne finde ud af det?
Ville du tilbyde en ven husly og låse vedkommende inde på sit værelse hele dagen?
Ville du få et barn og aldrig lade det gå i skole eller møde andre mennesker?
Ville du trives, hvis du skulle skifte hele din familie og omgangskreds ud jævnligt?
Ville du omgående blive tillidsfuld og glad i nye omgivelser, hvis du lige havde været igennem en dybt kaotisk periode i dit liv?
Ville du nemt føle tillid, hvis dit liv har været et stort svigt fra den første dag?
Har du nogensinde ønsket bare at få fred?

”Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet” burde også omfatte dyrene... Synes du ikke?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mennesket kommer først...
Kommentér på:
Mennesket kommer først...

Annonce