{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.288 visninger | Oprettet:

Smid-væk-frustrationer {{forumTopicSubject}}

Øv, altså, de der typer.

Jeg har lyst til at spørge, hvad dælen man gør, men der er vist ikke så meget andet for end at skænke det en trist tanke og så få luft hos folk, der forstår det.

Der er denne her unge pige. Jeg vil tro hun er en 22 år og jeg nævner hendes alder, fordi det så siger så meget mere, at hun nu er oppe på hund nr. 5. Mindst.
Og nej, det er ikke fordi hun avler/træner/går rigtigt meget op i det; det er fordi de hele tiden bliver skiftet ud.

Jeg kender hende kun fra at have forsøgt at hjælpe hende lidt med at træne hund nr. 2 og 3, da hun boede tæt ved mig, så de 5 hunde, er kun dem, jeg kender til.

En dværgpinscher han, som blev solgt videre før jeg mødte hende. Jeg mener endda, hun aflevede på den uden at vide andet om den slags end hvordan man indrykker en annonce på dba, suk.

En amstaff han på lidt over et år, som blev givet væk fordi han "slog klik efter helt uskyldigt at være blevet overfaldet af en familiehund" - og adfærd og træning er åbenbart ikke noget, der kan og skal arbejdes på. Dette naturligvis efter, han forlængst var blevet brugt til avl, fordi han var så rar.

En misrøgtet, usocialiseret, sultet, nervøs, amstaff-tæve på 1 år, som bare blev stoppet ind i den etværelses lejlighed sammen med den da 1-årige amstaff han uden forståelse for hvad, denne ellers venlige og forknytte tæve ville have brug for. Det gik heldigvis ikke katastrofalt med de to hunde kastet sammen uden indsigt, men tøsen havde heller ingen videre forståelse for, at slåskampe mellem dem skulle stoppes (og undgåes, dammit), og at den over-afhængige tæve krævede ekstra - og at alenehjemmetræning ikke betyder bind-hunden-på-badeværelset-så-hun-da-kun-kan-jamre-mens-den-anden-hund-luftes-fordi-hun-bliver-så-panisk-angst-at-hun-ødelægger-ting.

Suk. Nå, en måneds tid efter at hun havde anskaffet sig denne udsatte tæve, skulle hun så flytte og ups, der måtte hun pludselig kun have en hund. Så tumult, frem og tilbage, "det er med sorg" blabla annoncer og hurtigt ud til en ny familie med tæven. Jeg håber hun så der, har fået ro og tryghed til at blive den gode hund, der bestemt var potentiale for.

I det mindste nåede hovedpersonen i denne sørgelige historie ikke at avle på de to amstaffer.
Hannen blev jo så sendt videre til familie, da der ganske kort tid efter blev problemer med ham. Det er vel altid noget, at hun prøvede at undgå problemet ved at sende ham et sted hen, hvor der ikke var andre hunde, han kunne flegne på, når det tilsyneladende ikke kunne falde hende ind, at forebygge og afhjælpe.

Jeg håbede, at hun da så havde lært noget og fået nok sorg og besvær for et stykke tid. (Er det for dælen ikke hårdt at blive ved med at smide hunde væk?! Hun påstår da at holde af dem.) Jeg havde fred for situationen i noget tid, eftersom hun var flyttet til en anden by og med lidt god vilje kunne man da til nød forstå de tre første hunde. Men fandme om jeg så ikke kort tid efter tilfældigt faldt over en annonce med en lille papillontæve til salg. Jeps, gæt hvem ejeren var. Denne gang var undskyldningen så vidt, jeg husker, tiden. Tjah, nu havde hun jo også allerede brugt den med lejligheden et par gange. Pudsigt dog, at billederne i annoncen viste både papillon'en og amstaff-hannen, at hun altså både havde anskaffet sig den lille mens hun stadig havde hannen - og at det jo så var i selvsamme lejlighed, hvor hun ikke måtte have to hunde og derfor skulle af med amstaff-tæven.
Der kom nogle lettere suspekte indlæg i den salgsannonce, og da det lod til, handlen på denne netop-kønsmodne papillon-tæve uden papirer skulle gå til en, der gerne ville tilføje hende til flokken for at avle (!) måtte jeg gøre mig ganske umage for ikke længere at følge med, det var simpelthen for sørgeligt og frustrerende.

I dag, vel omkring et halvt års tid efter, har jeg så lige set selvsamme tøs komme gående med en løs ustyrlig papillon og en bedårende lille ny amstaff hvalp. Argh! Hvorfor hun ikke kom af med papillon'en alligevel (jeg håber da, det er den samme), ved jeg ikke, men kunne hun da så ikke bare have nøjedes med den i stedet for at skulle til skidtet igen med en ny hund?

"Åh nej," røg det ud af mig. "Holder du da ikke snart op med at anskaffe nye hunde og skille dig af med dem igen? Det er sgu synd!"

"Du lever dit liv og jeg lever mit", svarede hun og gik hurtigt forbi. Og det er da forsåvidt et meget fair svar, man kan jo blande sig for meget. Men problemet er fandme, at det ikke bare er hendes liv. Det er hund på hund af uønskede dyr, som med oddsene imod sig skal ud at finde en ny familie, som ikke bliver trænet og aktiveret ordentligt, og som ikke får nogen stabilitet og lærer passende adfærd. Og med hendes racevalg og manglende indsigt i noget som helst, så er det sgu også andre folks hunde, når det "slår klik" for hendes næste "ven". Hvorfor kan folk ikke indse det? Hvorfor skal de for helvede blive ved med at begå samme fejl og oven i købet vælge en så krævende race som amstaff, når de ikke fatter noget? Hvorfor kan de ikke lære det efter hund nr. 1? Eller i det mindste hund nr. 4 (eller 8 eller hvor mange flere hun har haft udover dem, jeg tilfældigt har set og hørt om)?

Hendes hunde har formentligt fået det bedre af at komme videre. Men det havde sgu været bedre, hvis hun bare havde holdt sig til en - så var der i det mindste kun den, der fik et uhensigtsmæssigt liv, i stedet for den ene unghund efter den anden der skal omplaceres og i nogen grad rehabiliteres. Misforstå mig ikke, det er ikke mit indtryk at hun behandler sine hunde så grimt som så mange andre; jeg tror bestemt hun holder af dem og at hun selv mener, hun gør det udmærket. Det er bare ikke godt nok og hun har ingen forstand på det at holde hund (og særligt krævende racer) og tilsyneladende heller ingen interesse i at sætte sig ind i det. Hun har alle mulige uindskyldninger og åh-så-gode-grunde til at producere denne endelange række af affaldshunde. Åh, for pokker altså.

Og i hendes øjne er det mig, der er den store slemme, fordi jeg sagde noget til hende. Hvis hun da bare kunne kigge lidt på situationen i stedet for at bruge så meget krudt på at sige grimme ting om mig.

Det er såmænd ikke fordi jeg har noget imod at være den store slemme, eller at dem herude af typen kamphunde-og-lignende-ejere-som-slet-ikke-burde-have-hund kan få noget sladder at være fælles om, men jeg ville dælme bare ønske, det betød en hujende fis for hundenes liv. Der er sgu ikke fornuftige muskelhundeejere nok til at overtage alle de problemhunde den slags mennesker får produceret. De små hundes skæbne kan være lige så trist, så det er bestemt ikke for at overse dem, men i det mindste har de bedre chancer for omplacering og deres ulykke bliver ikke på samme måde til fare for andre.

Hvor er det bare frustrerende, at det eneste man kan gøre er, at håbe, hun flytter langt væk igen, før den næste hund bliver gammel nok til at udvikle problemer, der kan gå ud over andre dyr og mennesker.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Smid-væk-frustrationer
  • #1   6. maj 2008 Det lyder da vist som der ikke er nogen hjemme i øverste etage !

  • #2   6. maj 2008 Kender alt for godt det at blive frustreret på hundeejere, der ikke har den fjerneste forstand, og heller ikke har den lyst, det faktisk kræver at have hund smiley
    Men det tilfælde du beskriver der, er da helt sindsygt. Men hun er højst sandsynligt ikke helt rask...For et rask menneske ville ikke behandle dyr sådan. Det var super godt, at du sagde noget til hende!!! Om ikke for hendes skyld (det lyder ikke som om at hun er en man kan trænge igennem tilt), så for din egen!!!!

    PUHA-føler med dig...og med hundene!!!!!


  • #3   6. maj 2008 Hvor det da for sygt skudt i hovedet det der! Jamen altså, havd sker der i hovedet på sådan en tøs? -Hvis der da overhovedet er nogen aktivitet der oppe!?!?!
    Det simpelthen for meget altså smiley


  • #4   6. maj 2008 ja jeg er selv i famillie med en smiley hun gør det oprigtigt for at hjælpe de hunde, men problemet er det ikke hjælper, så var der en junkie der ikke passede sin amstaff så hun tog den, hun har selv en mastiff agtig blanding som er bange for alt, også min chihuahua, nå jamen så har man to store hunde i en to værelses, det er også fint, men så var der jo også nogle katte der var efter ladt, og så kommer datteren med sin rottweiler blanding, den bliver så aflivet fordi den bider alt og alle, men ud over det syntes hun det var en dejlig hund så hub køber en mere en rottweiler/schæfer blanding,

    så de 3 hunde med 5 katte, nå men så skal sønnen jo også ha en amstaff jaja altså.

    hvor de andre hunde er blevt af aner jeg heldigdigvis ikke, hun har sin egen og sønnens hund,

    deres lejlighed var så klam fordi de 5 katte som avlede med sig selv ikke var renlig fordi de tiisede og sked der hvor der nu ingen hunde var, og ja hundene de gjorde det i sofaen og andet.

    jeg spurgte om det ik også kunne skyldes at hundene ikke fik det de havde brug for men nej nej.

    ja det kostede 25.000 at gøre den lejlighed beboelig igen.

    hun gjorde det samme igen og står nu uden sted at bo.

    hvorfor kan nogen mennesker ikke bare sige ja det er synd for den pågældende hund men jeg kan desværre ikke give den det den behøver.
    men kan så hjælpe med at finde en der kan eller andet. bare ikke ta den altså.


  • #5   6. maj 2008 Ja, det er bare så frustrerende! Man mangler ord for rigtigt at beskrive det, synes jeg, men jeg er sikker på, I forstår, hvad jeg mener.

    smukke shelly lelly og lille nic .>> Ja, der er mange der ikke kan se, at de ikke hjælper men kun gør det værre. Men sådan er det ikke engang med hende her - hvis hun da så bare tog i forvejen skadede hunde, så ville det være frygteligt nok, men i det mindste ville antallet af problemhunde være det samme så at sige (det er frygteligt kynisk sagt, men det lader til, det eneste man kan håbe på, er, at der ikke bliver ødelagt endnu flere hunde), men her er det hvalpe og hunde, som kunne have udviklet sig meget bedre. Ikke perfekte odds, for hun er jo ikke superkritisk med, hvor hvalpene kommer fra, men alligevel.

    Heldigvis bliver de da ikke decideret misrøgtet, selvom jeg også vil kalde hele den sørgelige affære for mishandling, så det bliver ikke nødvendigvis super-problemhunde, men... de har sgu ikke de bedste chancer.

    Åha, det er bare sådan en frygtelig ting at være vidne til. Jeg har især ondt af den misrøgtede amstaff-tæve hun fik ind. Sådan som hun fortalte historien, var det noget familie, der avlede (hurra for uansvarlig kamphundeavl) og havde fået en hvalp retur fra nogle, der ikke behandlede den ordentligt (hurra for folk der sælger amstaffer til hvemsomhelst). Pigen her ville gerne have den, men skulle først have overskud (sikke et godt tegn) og komme på plads i ny lejlighed o.s.v. med den teenage-amstaff-han hun havde i forvejen (åh ja, er det ikke bare en super idé at smække to teenage-kamphunde sammen, især når den ene har ekstra behov for omsorg og rehabilitering?).
    Tæven gik så i en hundekennel-lignende foranstaltning med et par voksne amstaffer ude hos "avlerne", såvidt jeg forstod uden at komme ud, blive socialiseret eller overhovedet få videre menneskelig kontakt. De fik smidt noget foder ind, men de voksne tog det meste, så den lille tæve var meget tynd, da pigen efter nogle måneder (!) hentede den.
    Alligevel var det en meget venlig og kontaktsøgende hund, som efter min umiddelbare vurdering kunne blive meget dejlig, hvis der blev arbejdet med de problemer, hun naturligvis havde fået. Men åha, så skulle hun i stedet kastes rundt, være alene før hun var klar til det, sættes sammen med en anden voldsom hund på alt for lidt plads og hvor de ikke kunne deles op, o.s.v. Det var godt, hun kom videre, forhåbentligt til et godt sted, som nu nyder en dejlig hund, men hvorfor skulle hun dog stå isoleret og undertrykt og vente i flere måneder og så bare smides rundt på den måde? Ja, det var vel nok godt, hun "reddede" den stakkel. smiley

    Jeg er nødt til at gentage: Suuuk!


  • #6   6. maj 2008 kender det kun alt for godt.. arbejder frivilligt for dansk dyreværn. og ser rigtig mange tilfælde af ungdoms hunde ---

  • #7   6. maj 2008 Det bliver da også værre og værre: Jeg har lige snakket med et par andre, som også kender hende. Ikke alene har hun haft mindst en anden hund til salg, men de kan fortælle mig, at den lille papillon (som lige er fyldt et år) er drægtig. smiley
    Det forklarer måske, hvorfor hun beholdte den? Puha, sikke en tanke.
    Så oveni det hele er der nu en lille, alt for ung, papillon, som er meget bange og udfarende over for andre hunde, som skal have hvalpe i et hjem, med en ny amstaff-hvalp og en ejer, der ikke ved det fjerneste om det. Føj for den lede, det driver mig til vanvid at den slags mennesker kan tjene penge på det.

    Det hele er bare så trist. Hvis man da bare kunne trænge ind til sådan en forbandet tøs. Hun prøver ikke at være ond, hun kan bare ikke se virkeligheden. "Bare". smiley

    Nogle gange, så ønsker man sgu, man havde diktatormagt over hvem, der måtte holde hund og hvilken slags. Åha, alle de stakkels kræ.


  • piipi p
    piipi p Tilmeldt:
    maj 2008

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 78
    #9   6. maj 2008 Prøv bare at se annoncerne her på galleriet, så mange unghunde osv til salg hver dag.. hvor mange mennesker tror i ikke er som overstående, sørgeligt mange.. og hvis vi alle tænker os om, tror jeg vi alle kender nogle som køber hund og finder ud af valget var forkert.. sælger bare vovse, for det jo bare en hund... og efter et par uger er der sørme en ny hund.. det er til at brække sig over....

  • #10   6. maj 2008 ja, man kan da ikke blive andet end trist over disse mennesker, der bliver ved og ved og ikke har hjernen med sig... det er en meget trist historie... som der uden tvivl er mange af, ude i det ganske land... :o((((

    trist over disse hundeskæbner, der lider i deres sind... manglende omsorg og kærlighed... suuuuuuk...


Kommentér på:
Smid-væk-frustrationer

Annonce