{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
957 visninger | Oprettet:

acceptabel opførelse {{forumTopicSubject}}

Jeg har tit tænkt over, at det er sjovt at den samme opførelse for 2 forskellige hunde, kan give folk 2 forskellige reaktioner.
Et godt eksempel er den gamle dame, der kommer gående med en lille puddel eller terrier. Så snart hunden ser en anden hund, hænger den frådende i enden af snoren, og gør helt vildt. Mange trækker på smilebåndet, og siger sikke en sur hund, eller syntes det er sjovt at den lille hund opfører sig sådan.
Hvis en person så kommer med feks. en schæfer, og den opfører sig ligeså, så tænker de fleste, at ejeren ikke har styr på hunden, og bliver forarget.
Et andet eksempel er, da jeg engang var i hundeskoven, og havde min svogers rottweiler med. Der kom en fransk bulldog med fuld fart mod rottweileren, og angreb den. Heldigvis er rottweileren ikke aggressiv anlagt, og forsøgte at undgå at træde på den lille hund.
Ejeren af den fraske bulldog kom og fik fat i hendes hund, og jokede lidt med, at den forsøgte at angribe sådan en stor hund.
Jeg syntes det er en total uacceptabel opførelse af en hund, uanset race, og nu var det også 3. gang jeg havde set den franske bulldog angribe en anden hund.
Igen her, var der en generel accept, fordi hunden var så lille, og ikke kunne lave den store skade.

Og igen idag oplevede jeg noget ligende.
Jeg var en tur i hundeskoven med hundene. Lige da vi kom over en bakketop, fik mine hunde øje på en anden hund, og løbede hen, for at ville lege med den.
Det var en ældre dame, som havde et foxterrier kryds på måske 5-6 kg med.
Damen var tydeligvis bange for mine hunde, og hun vendte ryggen til dem, og råbte om jeg ikke ville tage dem i snor. Jeg kaldte på hundene, og satte snoren på dem.
Damen fortalte så, at det var fordi hendes hund ikke kunne lide andre hunde, og hun var bange for hvad der ville ske, hvis hendes hund angreb mine.
Jeg snakkede lidt med hende, og forklarede hende, atr hun måske ikke burde tage sådan en hund med i en hundeskov, hvis den ikke kunne med andre, eller også begynde at træne noget socialisering med den.
Hun mente dog ikke det var nødvendigt, da det var sådan en lille hund.
Jeg er enig i, at man skal være ekstra varsom/ansvars fuld med kamphunderacer og store hunde, men syntes der er en generel accept af aggresive små hunde.
Jeg syntes alle hunde skal socialiseres og have et min. af træning, og hvis ikke de kan med andre, så skal de have snor på uaset race og størrelse.
Dette er ikke en tråd om kamphunde eller en hetz mod små hunde. Det er mere debatten om hvorfor der er forskel på hvad der er acceptabel af forskellige hunde.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  acceptabel opførelse
  • #1   12. aug 2008 Godt skrevet for giver dig fuldstændig ret i det du skriver.



  • #2   12. aug 2008 Er helt enig, og har selv oplevet det alt for mange gange..

  • #4   12. aug 2008 Tja, jeg vil jo så sige, at jeg nemmere ville kunne afparere en lille puddel end en stor schæfer. Og derfor er folks reaktioner måske også derefter

    Men nej det er ikke acceptabelt, og jeg siger det nu også til de gamle damer *S*

    Eller sådan en eller anden bemærkning "til" Luna om at uuuha den der faarlige hund skal du ikke i nærheden af..


  • #5   12. aug 2008 Det synes jeg nu ikke jeg oplever såda generelt -for jo jeg har da set dem der bare står og griner når lille Fido knurrer og gøer af en stor hund.

    Jeg selv har det osse sådan at ser jeg en hund gå fuldstændig amok i snoren, jamen så synes jeg egentligt den er temmelig uopdragen (og må s tilføje at Reiki selv gør det til tider, men den del arbejdes der på. Han vil bare gerne hilse, men han behøver jo ikke gøre det på den måde *suk*)

    Små hunde der ligefrem angriber store -ja det griner jeg altså heller ikke af. Som minimum må man da forvente at en sådan hund holdes i snor:o(





  • #6   12. aug 2008 Jeg giver dig helt ret.. Her hvor jeg bor har vi en cairn terrier, en gavhund og en pudel løbende rundt på gaden uden snor, og når vi går tur med vores store basser som er i snor, griner folk bare når de små hunde kommer løbende mod os imens de gør... Jeg ved godt at mine gør meget mere skade hvis de bider, men jeg syntes alligevel det er dybt uansvarligt af de andre hunde ejere..
    Jeg er begyndt på, når de de andre ejere bare råber "rolig, den bider ikke" så råber jeg "nej men det gør mine..." Så får de da i det mindste styr på ders hunde i 5 min...


  • #7   12. aug 2008 I øvrigt -Reiki og mig mødte på en gåtur den anden dag, en cairn der var temmelig højrøstet og selv troede den ejede verden. Den spillede meget op til reiki, ville humpe ham osv.
    Jeg sagde til ejeren, at hvis ikke han fjernede den, så ville jeg ikke garantere at min hund blev ved at tage det så pænt.
    Og lige i det sekund væltede reiki den bette vaps, tog den om halsen, og så fik den ellers en verbal skideballe af dimensioner (ingen bid, kun knurren)

    -og ejeren var GLAD... Han sagde at det havde den trængt til SÅ længe.


    Så nogengange er deres små kræ ikke agressive, og ejerne ikke så sarte, og finder det egentlig heller ikke morsomt. Nogengange er det at joke med noget osse et dække over at man måske finder situationen lidt ubehagelig/pinlig e.l.


  • #8   12. aug 2008 Jeg har godt nok aldrig oplevet nogen grine ad en aggressiv hund, men jeg har læst om det på HG så det må findes derude.

    Men ja, jeg flytter mig langt hurtigere jo større en knurrende hund er. For sidder der en gravhund i knæet er der alligevel større chance for at slippe levende fra det end hvis en schæfer sætter sig i min arm og rusker. En sur westie er også noget nemmere for ejeren at holde, hvor jeg oplever at ejere af hunde i rottens størrelsesorden skal bruge på grænsen til alle deres kræfter for at holde igen.


  • #9   12. aug 2008 Her ude hvor jeg bor skal man gå med sin hund i snor når man er på boligforeningens område. Her bor så bare en amnd der ikke lige har opfattet det med snorern endnu.
    Han har en lille Westie, den er nu sød nok, men han mener den kan med alle og hører godt efter ham. Hvilket bare ikke passer, for den går lige i flæsket på andre hanhunde og så hører den kun hvad den selv vil hører.

    Jeg har selv altid Tyson i snor medmindre jeg kan se alt hvad der kommer omkring mig. Kommer der en løs hund og ejeren råber " bare rolig den gør ikke noget " ja så får de svaret at de har lige præcis 2 min til at kalde deres hund til sig, for det er jeg sådan set ligeglad med om deres intet gør.


  • #10   12. aug 2008 Nu er der nok flere ting der er skyld i det.
    Generelt er mange små hunde måske lidt mere arrig end andre, især terriers, og en anden ting er, at mange ikke mener de behøver at opdrage på deres små hunde, da de for det meste er i snor, eller ikke laver så meget "skade".
    En anden ting er, at feks. de gamle damer sjældent lader deres hunde hilse på andre og aldrig socialiserer deres hund.

    Syntes det er lidt skræmmende, at der er sådan en bred accept af det.


  • #11   12. aug 2008 Hvor ser du den brede accept? for den er da ikke herinde, hvis du læser indlæggene...

  • #12   12. aug 2008 Tonny & Maja .
    Aller først vil jeg lige spørge dig ( og nu får jeg sikkert hug ) Hvorfor dog i alverden du lader dine hunde løbe hen til andre mennesker og hunde ? Og hvorfor skal det være nødvendigt for den anden hundeejer at bede dig om at kalde hundene til dig ??? Og hvorfor må hun ikke tage sin hund med i hundeskoven fordi den ikke kan lide anre hunde? Jeg kan da forstille mig efter det du skriver at damens hund har været i snor ? Eller tager jeg fejl ?
    Jeg syntes det burde være en selvfølge at kalde hundene til sig når der er andre så hundene kan hilse på en ordenlig måde under fuld kontrol.

    Så vil jeg også sige , at jeg er ligeglad hvilken race der er tale om , hvis en opførsel som beskrevet finder sted. Jeg er ikke bange for nogen racer , men holder da mine hunde hos mig , og de skal bestemt ikke hilse på en frådende uhyr , uanset race.
    selvf. er det meget vigtigt at hunde socialiseres ordenligt uanset race, ikke noget med jamen den er da så lille. I mine øjne er en hund der ikke er socialiseret ordenligt , en meget uheldig hund for den har en dårlig ejer.


  • #13   12. aug 2008 Jeg har to små hunde, hvoraf den ene er temmelig bange for andre hunde - har så lært at tolke ham, hvilke han vil snakke med og hvilke han ikke vil...
    Og det er så ikke alle med store hunde, der accepterer hvis jeg påpeger at de ikke skal komme og hilse med deres...ja så bliver det ikke respekteret.."øhh hun har en lille hund, jeg kan ikke høre hvad hun siger"...:-)


  • #14   12. aug 2008 Liselotte -er enig i det meste. Men til det med hundeskoven: jeg ved ikke om det er gældende for alle hundeskove, men den der er her i området har et skilt ved indgangen hvorpå der står at agressive hunde ikke må være i hundeskoven -det samme gør sig gældende nogen andre steder har jeg set, men om det er alle ved jeg self ikke

  • #15   12. aug 2008 liselotte B:
    Nej damens hund var ikke i snor.
    Og jeg har altid snor på mine uden for en hundeskov, og det mener jeg også alle andre bør gøre.
    Men lige netop i en hundeskov mener jeg, at her kan løber hundene løs, og her bør man kun tage sin hund med, hvis den kan med andre, eller holde snor på den.
    Man må forvente, at der er løse hunde i en hundeskov, så jeg må indrømme at jeg bliver lidt irreteret på en person, som beder mig om at tage snor på mine hunde, når det er hende der har en aggresiv hund.
    Slvfølgelig kalder jeg hundene til mig, og tog da også snoren på dem, da jeg kunne se hun var utryg, men kan ikke se jeg har lavet nogen fejl, når nu vi var i en hundeskov.

    Og med hensyn til den brede accept, så er det nok ikke så meget herinde, da folk generelt herinde går meget op i deres hund og træning, osv.

    Men jeg oplever det så tit på gaden, at det er ok eller nærmest morsom, når feks. en lille hund hidser sig op.
    En opførelse som de samme mennesker ikke ville acceptere eller finde morsom med en stor hund.



  • #17   12. aug 2008 Jeg synes det hele i bund og grund handler om at respektere andre hundeejere.



  • #18   12. aug 2008 Hundeskove er jo så forskellige.
    Jeg har kun været i hundeskove, der har været rigtige skove, hvor hunde MÅ gå løs.

    Jeg sætter altid min hund i snor, når vi møder andre hunde - også selvom det er steder, hvor man må have dem læse. Mener ikke, man kan forvente noget af nogen overhovedet - jeg vælger at lade tvivlen komme min hund til gode.



  • #19   12. aug 2008 dette er jo ikke en hetz mod de små hunde, men mod accepten af deres opførelse. Mine hunde er jo selv små hunde (13-15 kg), ihvertfald i forhold til andre. Hvis min lille minibuller begyndte at lave ballade over for en sct.bernard hund, så ville jeg da stoppe det med det samme, selvom han nok ikke kunne lave meget skade på den.

  • #20   12. aug 2008 Hvor er jeg glad for at jeg ikke er den eneste der har det sådan! Jeg har også oplevet at når jeg har været ude med Chick, og hun har rendt løs, og jeg er ved at tage snor på hende, fordi der kommer andre hunde, ja så bliver folk skide sure, fordi hun har rendt løs, os selvom de først har set hende, og hun dem, når hun er ved at få snor på. IIih jeg hader det ):

  • #21   12. aug 2008 Jeg stopper også mine hunde hvis de begynder "at skabe sig"...

    Og den der med at små hunde ikke KAN/skal opdrages...Aiijjj...hvorend folk har det fra...:-)


  • #22   12. aug 2008 CH -netop. I øvrigt står det tydeligt på skov- og naturstyrelsens hjemmeside at hundeloven OSSE gælder i hundeskoven. Til forskel fra almindelige skove MÅ hunden dog gå løs (ikke skal men må)
    -dvs at man skal stadig have kontrol over hunden osv

    Og ja, nu kommer jeg ikke lige så meget i hundeskove, men er det ikke helt naturligt at man lige får hunden på plads, og afventer så om den man møder vil lege -hvis den vil kan mn jo så slippe igen?


  • #24   12. aug 2008 At gå tur i en hundeskov men en hund i snor uanset om den kan med andre hunde eller ej er efter min mening socialicering. Er det fordi man tænker på at der er mange løse hunde i en hundeskov at det ikke er passende. Så er det jo ligemeget hvor man går for der er løse hunde alle vegne.
    Men hvis damen ikke havde sin hund i snor er hun jo et fjols.

    Jeg er en af dem der hader løse hunde. Min tøs fik nemmelig adfærds problemer mod andre hunde da hun kom i sin første løbetid.
    Det var alt fra store hunde til små hunde som lige skulle over og snuse og det er bare ikke min hunds kop the. Så hun blliver sur og gør for at holde dem på afstand og har gjort det lige siden (I dag er hun 3 år).
    Det er dog blevet bedre med god træning. Men hvad hjælper det at træne hvis andre hunde stadigvæk vader over og vil snude hende i måsen. Så er det deres skyld at det ikke lykkes.
    Det er sket med selv den mest trænede hund der ikke lystre sin ejer og skal lige løbe hen og snuse til en dejlig tæve. Stakkels den for den fik sådan en skide balle at jeg blev helt ked af det.

    En lang line giver også en form for frihed og der kan man i det mindste holde styr på den, hvis den vil på afveje.

    Nå, kunne blive ved, men nu koger blodet så stopper nu.


Kommentér på:
acceptabel opførelse

Annonce