{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.886 visninger | Oprettet:

Hunden må IKKE lege med andre! {{forumTopicSubject}}

Hej alle:-)

Vores træner på hvalpeholdet har den mening, at hvalpe og unghunde ikke bør lege med hinanden!
De bliver stressede af det og er stressede de næste to dage frem efter de har leget... Hun mener at de først bør lege når de er blevet mere "voksne" og har lært al den lydighed de bør lære. De må godt hilse på hinanden og skal selvfølgelig socialiseres med andre hunde, men ingen fri leg.
Hvalpe der er 8 uger gamle, kommer til deres hjem med en fuld "pakke" der er fuldendt, de HAR lært at lege og det behøver de først når de som sagt er mere modne - siger hun!!!

Hvad mener I om denne sag???
Personligt synes jeg det er noget gylle, jeg synes da min unghund skal have den glæde af at lege lidt med andre hunde....


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hunden må IKKE lege med andre!
  • #1   31. mar 2009 Jeg mener at hvalpe har godt af at lære at begå sig blandt ligesindede... og jeg er absolut ikke enig med din træner.


  • #2   31. mar 2009 Jeg er helt enig i at der ikke skal leges på træningspladsen (i øvrigt uanset alder)

    Men slet ikke lege, synes jeg er lidt iverdrevet. Self skal man kigge på sin hund, og vurdere hvad den kan tåle osv, og stoppe hvis der er problemer. Men jeg er nu af den overbevisning at hvalpe godt kan tåle at lege frit -dog mener jeg man bør udvælge et passende antal legekammerater, og ikke slippe den med f.eks. 20 andre hunde på en gang


  • #3   31. mar 2009 Øhm, jeg har i hvert fald aldrig hørt om det før.

    - Og hvis det er rigtig, stopper jeg ikke med at lade Bella lege med andre.


  • #4   31. mar 2009 Det lyder en anelse overdrevet i mine øre. Hvalpe har efter min mening rigtig godt af at lege med andre hunde.

  • #5   31. mar 2009 Det er der med garenti mange forskellige meninger om. Jeg går ikke til træning for at mine skal lege men for og arbejde med lydighed og at de færdes roligt og afslappet mellem andre hunde og mennesker. Det der hedder leg foregår med vores venners hunde og vores egene hunde sammen..

  • #6   31. mar 2009 Gundogs: Hvad mener du jeg har misforstået? Der var én ting i det hele - Træneren mener ikke at hvalpene bør lege frit!!! smiley

  • #7   31. mar 2009 Jeg er enig i, at træningspladsen ikke er en legeplads. Da jeg i sin tid startede til træning, var det meget brugt ( især på hvalpeholdene ) at slippe alle hvalpene løs, så de kunne lege.
    Det var ikke nogen god ide. Nogen af hvalpene var så bange, at de sad og rystede mellem ejernes ben..............det var i hvert fald ikke nogen god oplevelse for dem.
    Skal de endelig lege på træningspladsen, hvorfor så ikke mødes lidt før og så lade nogle få jævnbyrdige lege sammen ??


  • #8   31. mar 2009 Anette L: Jo, det kan godt være at det måske ikke er så godt at de leger på træningspladsen! Men hun mener at de slet ikke bør lege...

  • #10   31. mar 2009 Synes det er synd for hvalpen hvis den ikke får lov at lege!! eller det gælder sådan set alle hunde!
    På vores hvalpetrænings hold leger hundene altid frit ca 2 gange hvor de lærer at opføre sig ordentligt og vi ejere lærer at tolke signaler og stoppe legen hvis det bliver for vildt. Når hundene kommer i snor og vi træner er der ingen problemer med at de er uopmærksomme eller bare vil lege!!
    (vi træner så også at de mødes i snor UDEN at lege)


  • #11   31. mar 2009 Betina C:

    Det er jeg så ikke enig i ( at de slet ikke bør lege ) selvfølgelig skal de have lov til det :o) men under kontrol.


  • #12   31. mar 2009 Synes det kommer meget an på hvilket slags træning du går til. vi gik til Socialiserings træning med Manse. det gik i bund og grund ud på at hundene (Der var flest hvalpe) skulle lege. men vi skulle osse træne du grundlæggende ting og der ville vores træner lære hundene hvornår der var legetime. altså når der var træning i snor -Ingen leg, men ind imellem træningen blev de sat løs og legede.
    Synes jeg gik fint. Vi gik på et blandet hold (alle mulige forskellige racer)
    så kan ikke helt følge din træner. Bare min mening


  • #13   31. mar 2009 Gundogs:
    Ikke lege frit = Ikke lege overhovedet!

    Træneren har sagt IKKE LEGE OVERHOVEDET...


  • #14   31. mar 2009 Jeg er nu ganske enig med træneren. Det er ikke en legeplads, men en arbejdsplads for hundene ... også hvalpene. Det er umuligt at få en voksen hund til at arbejde og være fokuseret på "jobbet", hvis den fra hvalp har lært at hér skal der leges.
    Leg som sådan skal foregå udenfor træningspladsen så den ikke bliver betragtet som legeplads når den bliver voksen.


  • #16   31. mar 2009 Jeg VED da godt at der er forskel på de to ting:-)
    Skal vi virkelig gøre så meget ud af det? Træneren sagde til mig, at hun ikke synes hvalpene burde lege sammen, altså at man ikke tager snoren af dem og lader dem lege, for mig bekendt kan de da ikke rigtigt lege sammen så de har snor på.
    Kan vi så lade den ligge Gundogs:-)
    Tak alle for jeres svar...


  • #17   31. mar 2009 "NÅR de har snor på..." ikke "så de har snor på..."

  • #18   31. mar 2009 Hmmm, tænkte lige tilbage på hvordan 'vi' havde hvalpehold...bum-bum-bum... vi lærte selvfølgelig basis til hvad lydighedtræning er, men da vi her taler om hvalpe i 8-12 ugers alderen, kan de ikke klare en hel times intensiv træning, så vi havde da frikvarter, delt op for henholdsvis små og store hunde - og selvfølgelig under opsyn, vi var så ikke mere end 8-10 hvalpe på holdet.

  • #19   31. mar 2009 Vores fik kun lov til at holde frikvarter da hun gik på hvalpehold, derefter sagde vi selv og træner stop, da Hailie ikke kunne koncentrere sig ellers bagefter... hun ville jo hellere lege videre...

  • #20   31. mar 2009 Vi startede altid med fri leg på det træningshold jeg gik på, og det fungerede superfint.De hunde der måske var lidt skræmte i starten tøede efterhånden op og deltog i legen, og alle så ud til at nyde det.

  • #21   31. mar 2009 Søren. Du kan sagtens sociallisere en hund uden den skal lege med andre hunde. Spørgsmålet er ikke om de skal tumle rundt mellen hinanden men at de skal se mange forskellige hunde og racer. Og for den sags skyld også forskelleig mennesker.

  • #22   31. mar 2009 JN -Grunden til at jeg ikke synes om leg på træningsplanen, er at jeg synes det er foredelagtigt at hunden ser det som et sted der arbejdes (hvilket self osse gerne skal være en leg i hundens øjne -men en anden form for leg), og ikke et sted hvor man skal lege med de andre hunde
    Derudover er der ofte en del hunde på et træningshold, og jeg synes ikke det er smart at slippe 15-20 hunde løs sammen så de kan lege.

    Min hund får så lov at lege på andre ridspunkter.



  • #23   31. mar 2009 Anne Marie -på de DCH-pladser jeg har været på 8og osse ved DKK) har det ikke været usædvaligt med omkring 15 hunde på holdet. Der har så, alt efter størrelsen på holdet, været 2-3 trænere.

    I træningen deler de så gerne holdet op i grupper, så hver gruppe laver noget forskelligt, og undervejd kommer man så rundt til hver "post".

    Sådan har det været de steder jeg har trænet og det har fungeret super. Der har så ikke været frikvarter, men de gør opmærksom på at ingen hunde (hverken voksne eller hvalpe) kan være 100% på i en helt time af gangen. Derfor sørger man selv for at tage sine små afbræk i træningen -evt kan man gå væk fra de andre og lege lidt eller hvad der nu måtte virke for de enekelte


  • #24   31. mar 2009 Michelle, det er jeg som sagt også enig med dig i, det er måske ikke så smart at de leger på træningspladsen. Men som vores træner sagde, så synes hun at hvalpene slet ikke burde lege sammen, hverken til træningen eller undefor træningen, da det ville sresse dem.


  • #25   31. mar 2009 Frikvarter er så kun noget vi har praktiseret på hvalpeholdet, for der var 'kun' de samme hunde, så på den måde var de en 'flok'.

    Og med hensyn til socialisering - nu jeg har en hanhund - jeg synes, jeg har brugt oceaner at tid på netop socialiseringen, men der er da noget, der er gået fløjtet, efter han blev kønsmoden... smiley


  • #26   31. mar 2009 Gundogs, du mener altså at den frie leg er dårlig - Fint! Jeg vil da også selv vælge hvem min hund skal lege med, men der har aldrig været tale om 10-15 hunde som nogen skriver, max 5-6 hvalpe på træningsholdet og når jeg selv lader hende lege udenfor holdet er det 1 enkelt hund hun leger med.

    Men din hund leger måske ikke med andre hunde?


  • #28   31. mar 2009 har kun egen erfaring. vores hund kom over til min mosters to hunde inden hun kom hjem, hvor hun skulle bo, den dag vi hetede hende som 8 uger gammel hvalp. og der fik den leget med dem, og legede også med de andre hvalpe til træning. og det er blevet en rigtig dejlig hund og kan lide alle hunde. Bare at de andre hvalpe, den leger med er rare og man er opmæksom på dem. kan ikke se hvad der skulle ske så

  • #29   31. mar 2009 ALLE, tak for jeres svar og forskellige meninger. Er da glad for at størstedelen af jer er enige med mig i, at hunde bør lege sammen. Selvfølgelig med måde og omtanke. Om de skal lege på træningspladsen, synes jeg kommer an på hvor mange hunde der er, om der er god opsyn osv. Men om det i virkeligheden er godt eller skidt, tør jeg ikke gøre mig klog på:-)

  • #30   31. mar 2009 Gundogs, Ja, det er rigtigt, det skrev du jo.

  • #31   31. mar 2009 I vores klub, ses det helst at hundene er i snor indtil træningen starter.
    Dette er for at de ikke er blevet gejlet op så de ikke er koncentrerede og forbinder træningspladsen med en legeplads.

    Til sidst i træningen er der som regel altid fri leg. Når de så har tosset rundt en 2-5 minutter laver vi indkald. Så slippes de løs igen, 2-5 minutter og så et indkald igen. Og så er træningen slut.

    Jeg mener det er en fornuftig ting. Også i socialiseringens navn.... Hvis man har en lidt sky eller nervøs hund, mener jeg det er forkert at pyldre om den og afholde den fra at lege frit med andre hunde.

    Min egen er netop lidt sky og hvis hun kan mærke på mig at dette "er noget værre noget" er jeg kun med til at fastolde hende i den opfattelse.
    Når vi har fri leg, leger hun med, men har altid styr på hvor jeg er henne. Bliver det for voldsomt kommer hun hen til mig. Så siger jeg dyyygtig og sender hende afsted med "fri" igen.
    Så ved hun at hvis det bliver farligt, skal far her nok passe på hende.


  • #32   31. mar 2009 Uanset hvad hun siger ang leg er det, viser det kun meget tydeligt hvad hund ved ...... øh elller rettere IKKE ved, når hun siger de kommer som en færdig pakke.

    De er Absolut ikke færdige som 8 ugers, det er først der de ikke behøver føde fra hundemor og kan Overleve uden hende.. Men rigtigt rigtigt meget opdragelse er slet ikke på plads i den alder. Bla. er det derfor vi har så mange problemhunde fordi de "hjemmefra" ikke har lært at "begå" sig blandt andre hunde.


  • #33   31. mar 2009 Da jeg startede på hvalpe træning var vi ca.8 på holdet.
    Vi trænede i starten af timen og til sidst trænede vi indkald sammen tidig med at alle hundene legede uden snor og sele på.
    Det var ganske lærerigt. Hundene havde STOR glæde af at fjolle rundt og det var faktist ikke svært at lære indkald når man ved hvad man skal gøre.
    Min tæve er nu 1 år og 3 mdr og har aldrig haft problemer med andre hunde. Hun vender på en tallerken når hendes navn bliver kaldt.


  • #34   31. mar 2009 Hejsa.

    Lege gør mine hvalpe sammen med nogle få udvalgte venners hunde, eller med dem i min egen hundeflok, som jeg ved ikke tryner min hvalp.
    Når vi er på træningspladsen så lærer min hvalp sig at begå sig bland alle forskellige type af hunde, at hilse pænt og blive hilset pænt på, og at holde kontakt med mig. Men lege...niksen!
    Hvem som helst som kender mig og mine hunde kan forsikre at jeg har de mest venlige og søde hund mod alt og alle. De begår sig over alt, har et supergodt hundesprog...og alt dette uden at tumlet rundt på frikvarter på træningspladsen!







  • #35   31. mar 2009 Jeg vil bestemt også mene at det gør hvalpe langt mere stressede at lege frit på en trænnings bane.
    Så jeg kan sagtens følge træneren. Mange hundeejere kommer der vel også for at lære hunden nogle kommandoer og træne disse.

    Mine hunde leger aldrig med andre - dels stresser det dem og dels har de nok i deres eget samværd. En anden hund vil opfattes som en trussel i deres nære flok.


  • #36   31. mar 2009 "hvor det er vigtigt at de kommer ud blandt mange fremmede, og blive trynet og jordet af andre hunde
    og lære de forskellige racers dialekt."

    Der er jeg slet ikke enig. Hvorfor tror du at din lærer din hund at begå sig bland andre hunde gennem leg hvor den bliver trynet og jordet af andre hunde?

    Jo jeg synes det er dødsens vigtig at hvalpene kommer ud og møder venlige hunde af forskellige typer og udseende... under kontrollerede former! = lige børn lege bedst!
    . Når du slipper løs hvalpe af forskellige hunderacer så ja , leger de forskelligt fysiskt hårt. Nogle er løbehunde, når andre er meget fysisk hårde og nærgående i legen. Så snart en hvalp blivet jordet, og ikke kan komme fri, så ender det med at den napper....ja men det forstår buldozerhvalpen som lagt sig oppe på den ...og går væk....dette er noget som mange tobente kalder for : at de "finder ud af det".
    Ja fint...buldozer hunden har forstået at hvis den holder fast en anden så tager den anden hund til tænderne ....
    Men denne hvalp som nu følt sig nødt til at fræse fra over for den anden har også lært sig noget...og det er at det ikke hjælper at lægge sig ned ...fordi det respekteres ikke ....men tænderne de hjælper sgu...og næste gang så springer de over at lægge sig ned...den hakker direkte.
    Værst går det ud over tæverne ...og det er en grund til at det findes så mange sure tæver! det er ju kun en måde at stoppe hanhunden og det er tænderne...og det starter allerede på den frie hvalpeleg.
    Og trænerne de står og kigger...og pludselig sige han/hun...ok det bliver nok lidt for voldsomt for fru hansen lille fie , prøv at kalde hundene til jer .....
    øøøø hallå allerede der har Lille Fie fået en dårlig oplevelse og var nødt til at tage til tænderne


  • #37   1. apr 2009 Det synes jeg er meget mærkeligt.

    Det er vel ingen hemmelighed at dyreunger lærer via leg? Hvis ikke de får lov at lege med hinanden, og prøve grænser af, hvordan skal de så blive voksne hunde som har lært at læse og omgås de andre korrekt?

    Hvis ikke Gaia fik lov at lege med andre, ville hun blive sindssyg.. Hvis vi ikke har mødt andre hunde i et par dage, er hun da tre gange så kulret som normalt, når hun så finder nogen at lege med. Det er virkelig vigtigt for hende, og hun har tydeligt brug for det sociale.

    På nogle træningspladser lader man ikke hundene lege, og på andre gør man, det varierer. Jeg tror hundene har godt af at få et afbræk.
    På det hvalpehold jeg går på, har vi altid omkring 15 minutters fri leg efter træning.
    Første gang vi skulle træne, fik vi besked på at slippe hundene. Instruktøren sagde pænt men kontant, at de små ville pive, og de store ville tonse rundt, og det skulle bare ignoreres. Dog skulle der selvfølgelig brydes ind hvis noget blev alvor.

    I dag, den sidste træningsgang på det hold, holdt vi langt frikvarter, og alle hunden, lige fra GD'en, til min amstaff ned til mopsen legede pænt sammen. For det har de lært nu..

    Det ser jeg intet problem i?


  • #39   1. apr 2009 Hailie får ikke lov til at lege på træningspladsen overhovedet. Hun fik lov da vi var på hvalpehold, men ikke derefter!

    Hun kan ikke koncentrere sig hvis hun først får lov, og det gider vi ikke kæmpe med... hun får lov til at hilse på et par hunde inden træningen, men ikke mere end det.


  • #41   1. apr 2009 Anja: "Hvis ikke de får lov at lege med hinanden, og prøve grænser af, hvordan skal de så blive voksne hunde som har lært at læse og omgås de andre korrekt?"

    Mine hunde får skam lege, og de gør det hver dag, sammen med mig, sammen med mine hunde i flokken, og sammen med nogle jeg ved leger på samme bløde måde som mine gør. Leg er meget vigtig, så det er ikke det jeg siger! Mine hunde skal ikke sættes på plads af nogle andre hunde, lige så lidt at mine hunde skal sætte nogen anden på plads som ikke tilhører deres egen flok. + Når jeg er på træningpladsen så har jeg ikke behov for at min hund tænker på leg sammen med andre hunde....jeg har behov for at min hund arbejder, og skal det leges, så skal det leges med mig, hvilket jeg bruger meget som belønning, ved træning. Jeg har behov for at min hund har et afslappet forhold til en masse hunde af forskellige udseende, at føle sig tryg sammen med alle slags størrelser. Gode oplevelser hvor hvalpen ved at han/hun kan støtte sig op emod mig. Jeg må gøre noget rigtig da jeg gennem de 30 år jeg haft hanhunde, ikke haft en eneste hanhund som spillet "Per-smart" overfor andre hunde.


  • #42   1. apr 2009 Jeg har ikke læst hele tråden, så jeg gentager sikkert.

    Jeg synes bestemt det er en RIGTIG god ide at undgå alle former for leg på træningspladsen.
    Ihvertfald hvis det er en træningplads, hvor man vil nå noget med sin lydighed.

    Jeg synes ikke, at socialisering hunde imellem bør foregå i større flokke af mere eller mindre kendte hunde, men derimod med få hunde, man kender godt.

    Hvalpe har brug for at have nogle pålidelige voksne at være sammen med og også at se og være sammen med andre unghunde - men ikke på træningspladsen og ikke med en tilfældig flok.

    Sådan har jeg det med det - og er derfor nok grundlæggende enig med din træner.


  • #43   1. apr 2009 Søren:

    Det har ikke en hujende fis med pivskid at gøre, men at vi ikke får en ordentlig træning, hvis hun får lov at lege dernede... og nej hun får heller ikke lov bagefter, eller de weekender hvor vi er der bare for at træne lidt... nix...


  • #45   1. apr 2009 Søren -men at man ikke socialiserer på træningspladsen, betyder jo ikke at man slet ikke socialiserer

    Det er da fuldstændigt ude i hampen (undskyld) at tro, at blot fordi vi er en del der IKEK mener træningspladsen er stedet til leg og socialisering, så ender vi med aflivede hunde pga adfærdsproblemer såsom agression e.l.

    Jeg har en god håndfuld "hundevenner" til Reiki. Han kommer med mig rundt til venner og bekendte med hund, han er med mig som tilskuer ved markprøver (=et HAV af hunde, og nogen må osse gerne hilse efter prøven), og en hulens masse andre steder med andre hunde.

    Men træningspladsen ert il træning -ikke til leg med de andre. Jeg forlanger at min hund koncentrerer sig om mig, når jeg er der, og det leg min hund får på træningspladsen, foregår sammen med mig.


  • #47   1. apr 2009 Jeg vil nu også sige, at der på ingen måde er lighedstegn mellem at undlade socialisering på træningspladsen og ingen socialisering overhovedet.

    Hunden kommer vel også forskellige steder og ser forskellige ting i sin hvalpetid uden det er foranlediget af en klub og en træner.

    Vi skal jo heller ikke glemme, at der også er noget vigtig socialisering i, at hunden kan befinde sig med mange andre hunde på en træningsplads uden at beskæftige sig med dem.
    Personligt findet jeg denne form for socialisering for ligeså vigtigt som den, man i mine øjne foretager med sin hund under fuldstændig kontrollerede omgivelser, med nøje udvalgte hunde.


  • #48   1. apr 2009 Gundogs, det kan være, at det er det sidste, det står og falder med.

    Jeg tror, at hvis man skal bruge sin træning til mere end hygge og samvær med sin hund, så finder man hurtigt ud af fordelene ved, at hundene IKKE leger sammen på en træningsplads, men også, fordelen i at skabe så god en kontakt til sin hund, at den bliver bedøvende ligeglad med de andre.

    Hvis man kommer til træning med det formål at få socialiseret sin hund til andre hunde, så kan jeg da godt forstå, man bliver skuffet ved blandt andet at komme på mit hvalpehold, hvor det bestemt ikke bruges.



  • #49   1. apr 2009 Søren:

    Her må jeg give Michelle ret... Det er jo ikke fordi Hailie ikke leger med andre... vi har mange vi mødes med... men det sker aldrig på træninspladsen... Hun har mødt mang forskellige hunde siden vi fik hende, så jo hun er socialiseret... ingen tvivl om det...


  • #50   1. apr 2009 Åsa,
    jeg ved ikke hvad der gjorde at du lige følte dig ramt?
    Jeg forsøger på ingen måde at sige eller indikere at dine hunde ikke får lov at lege.

    Jeg kan sagtens følge alle dem der siger at hundene ikke bør lege på træningspladsen, og nu her hvor vi er færdige med hvalpeholdet, får de heller ikke frikvarter længere - den slags er forbeholdt de helt små.

    Men, jeg tolker det som om træneren har sagt at hunde SLET ikke bør lege med andre, da de er socialiserede og "udlært" når man får dem. Og på det punkt er jeg ragende uenig!


  • #52   2. apr 2009 Som Anja S rigtig nok tolker det, så lad mig da sige det en gang til, for dem der åbenbart stadig er i tvivl (Gundogs) : Træneren sagde INGEN LEG OVERHOVEDET!!! Hverken fri leg, leg i privaten med andre hunde, leg på træningspladsen (hvilket er fint nok med mig) - altså, ingen leg med andre hunde, for "det havde de lært" da de endnu var ved deres mor og søskende.
    Og det er DET jeg synes er lidt forkert, for jeg kan ikke se problemet i at hunden f.eks. leger med en legekammerat HJEMME, udenfor træningspladsen, en gang imellem...



  • #53   2. apr 2009 CH: Du skriver du er enig med min træner! Men samtidig skriver du dette:

    "Jeg synes ikke, at socialisering hunde imellem bør foregå i større flokke af mere eller mindre kendte hunde, men derimod med få hunde, man kender godt."

    "DERIMOD MED FÅ HUNDE MAN KENDER GODT"

    Så er du IKKE enig med min træner, for hun mener at hvalpen/unghunden har bedst af at den IKKE leger med andre hunde, som jeg lige skrev, da det stresser det.

    Bare lige så vi er enige og håber jeg nu har udtrykt mig korrekt så alle forstår det:-)

    Tak for dine svar:-)


  • #55   2. apr 2009 Theo´s mor:
    Sød hund du har:-)

    Men jeg er ganske enig, jeg synes heller ikke man skal give sin hund lov til at lege med alle mulige fremmede hunde man ikke kender godt nok.
    Jeg har heller aldrig været i en hundeskov og det er mest fordi jeg er bange for at møde mennesker med hunde de ikke har styr over og som kunne være en trussel for min egen "lille" hvalp:-)

    Jeg har prøvet at socialisere min hund meget og hun har mødt mange hunde og også leget med mange forskellige, søde hunde.
    Indtil videre har hun kunnet med ale de hunde hun har mødt - ikke at sige at de SKAL kunne med alle, men det har hun i hvert fald.
    I sidste ende kommer det hele vel an på, om man får en glad hund der fungerer godt med andre:-) Det gør det i hvert fald for mig...


  • #57   2. apr 2009 Søren -hold da op, vi var da enig om sterillisering af falsk drægtige tæver;o)

    Jeg mener bare det er helt forkert at skrive at en træninsgplads er noget hø, fordi de ikke lader hundene lege.
    Det afhænger vel i høj grad af hvem træningspladsen henvender sig til. Er det til fru jensen der blot vil hygge med hunden, jamen så er det da fint med mig, hvis de lader hundene lege efter træningen.

    Vil man gerne lidt mere, jamen så er det en fordel at leg ikke foregår på træningspladsen.
    Det betyder ikke at hunden ikke skal socialiseres -det betyder blot at det så sker alle mulige andre steder end på træningspladsen.


  • #59   2. apr 2009 Michelle: Jeg vil tro den her var rettet til mig;

    "Jeg mener bare det er helt forkert at skrive at en træninsgplads er noget hø, fordi de ikke lader hundene lege."

    Jeg har nu ikke skrevet at træningspladsen er DÅRLIG, men at træneren pådutter os til, at vores hunde ikke skal lege sammen heller ikke udenfor træningspladsen.
    Jeg synes da du har ret i, at det måske er en dårlig idé med leg til træningen - det indså jeg ved at læse alle disse indlæg:-)


  • #60   2. apr 2009 Søren; jeg synes det er lidt fedt at du med en så lille hund, vil lade den lege lidt med andre større og stærkere hunde. Jeg har nemlig mødt mange der er lidt overbeskyttende for deres lille hund, hvilket også er forståeligt i nogle situationer. Men som du siger, man skal heller ikke vær for overbeskyttende...

  • #61   2. apr 2009 Anja ...smiler ...føler jeg mig ramt? :-)) nej da ...min kommentar var bare et svar på hvordan jeg gør og tænker. Jeg kan da ikke svare for andre end mig selv om hvordan jeg har det med leg på træningsplads.

    Betina: Undskyld jeg kom lidt væk fra din tråd. Hm kan du ikke for vores alles skyld som engagerat os i denne legting så være så sød og spørge din trænere om: hvad med de hvalpe som ikke haft den mulighed at tumlet rundt med kuldsøsken , fordi det kun var en hvalp i det kuld....skal de heller ikke få lege?
    Og hvis man nu ligesom jeg har tre hunde gåendes i flok, skal de heller ikke få lov?


  • #62   2. apr 2009 Åsa E; Jo, det vil da spørge hende om, det ku jeg da egentlig også godt tænke mig at vide:-)

  • #63   2. apr 2009 Betina -den var nu til Søren;o)

    Søren -uanset hvor min hund lærer andre at kende, så skal den IKKE lære "rigtig agressive" hunde at kende. Sådanne hunde skal min IKKE lege med -og sjovt nok kan han alligevel sende ualmindeligt tydelige dæmpende signaler. Det ligger jo latent i hunden, og han viser det da osse tydeligt, hvis en hund vi møder ikke rigtig forstår hans mindre tydelige signaler.

    Og hvem sige mine venners hunde alle er ens? Reiki har labbe-venner, chi-venner, amstaff-venner og alle mulige andre legekammerater.



  • #64   2. apr 2009 Tak...og så en ting til...I hvilken regi er det du træner i? DKK-kreds, DCH ? ...eller ??



  • #65   2. apr 2009 DCH. Jeg vil ikke hænge nogen ud herinde, så jeg nævner selvfølgelig ikke hvor. Men trænerne virker lidt - hva skal jeg sige - gammeldags, i deres metoder i at opdrage en hund. De går ind for den med at sprøjte med vand på den, når den laver unoder. Efter hvad jeg har læst er det da en ret gammeldags og ikke så velset måde at opdrage på?!

  • #67   2. apr 2009 Betina -nu er det jo heldigvis din hund og dit valg. Trænerne giver deres bud på hvordan de vil løse det ene eller andet problem, eller hvordan de ville lære hunden en øvelse. Det står dig frit for at gøre det anderledes.

    AT finde en træningsplads hvor man er 100% enig med ALT hvad træneren foreslår, bliver svær, hvis ikke umulig at finde. Tilgengæld skulle man gerne kunne finde en plads hvor ens egen mening OSSE tæller, og hvor trænerne accepterer at man gør noget på en anden måde end den de anbefaler, hvis det af den ene eller anden grund er hensigtsmæssig med ens hund.

    -self skulle det helst ikke gælde alle øvelser, for så er ideen med at gå til træning jo lidt tabt, og så ville jeg da bestemt finde et andet sted.

    Der hvor jeg træner, træner de apport på en helt anden måde end jeg. Deres måde fungerer super hvis du har en hund der gerne samler op. Men har man som mig, en hund der helst ikke bærer ting, jamen så havde deres metode taget år, hvis det da overhovedet ville være lykkedes.
    Træneren stak til mig og spurgte hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Jeg forklarede og vi vendte "min" teori (som altså ikke var en jeg selv havde fundet på) og hans teori, og blev enige om at jeg nok havde ret -at min måde var bedre til min hund.

    -sådan skal det da være på en træningsplads:o)


  • #68   2. apr 2009 Theo; ja det er rigtigt.

  • #70   2. apr 2009 Michelle; Nu er det heller ikke fordi alt er dårligt der hvor vi træner, slet ikke:-) Hmm, de første tre sætninger du skrev gav da stof til eftertanke.

    Ja det er nok lidt af en opgave at finde sådan et sted hvor man er enig i alt:-)


  • #71   2. apr 2009 Søren -hvorfor i alverden er jeg overbeskyttende, blot fordi jeg ikke vil lade min hund mød en virkelig agressiv hund???
    Er det ikke normal sund fornuft, at man ikke lader sin hund rende rundt med agressive hunde?

    JEG har ikke behov for at min hund sløbes med til kæmpe-træf mm. Det har min hund heller ikke.
    Han har det fint med sine faste hundevenner + de nye hunde vi nu måtte aftale at mødes med og så self dem vi møder til udstillinger, prøver mm.

    Hvorfor er det så så vigtigt at han skal kunne fortælle en agressiv hund at den skal lade være at æde ham?
    (dt kan han nu i øvrigt godt. Reiki har meget fine og tydelige signaler)


  • #72   2. apr 2009 Betina -og sådan skulle det helst osse være:o)

    Men ja, jeg synes det er vigtig at huske på, at når man går til træning, så er det stadig DIT valg om du vil følge instrukserne slavisk. Self er der ikkemeget idé i at gå der, hvis man bare gør som man synes.
    Men man må gerne være kritisk, og man må gerne spørge en træner hvorfor han gør sådan og sådan, hvis man synes det lyder mærkeligt.
    -det kunne jo være der var en god forklaring;o)


  • #73   2. apr 2009 Michelle; Jamen du har ret, jeg forholder mig også kritisk - som man kan se på tråden jeg har oprettet:-) Så jeg er meget enig med dig og vil fortsat stille spørgsmål ved deres fremgangsmåder hvis jeg synes det lugter:-)

  • #74   2. apr 2009 Og det synes jeg er super:o)

    Desværre følger mange nemlig trænerens råd blindt, uden selv at tænke osse. En træner er jo osse kun et menneske, og kan derfor ikke vide alt.


  • #76   2. apr 2009 Theo's mor -helt enig. Og mon ikek vi alle har været der på et eller andet tidspunkt:o)

  • #77   2. apr 2009 Ja det har I ret i, det gjorde jeg nemlig lidt i starten, da det her er min første hund og gjorde selvfølgelig hvad der blev sagt, for de måtte jo vide bedre! Men de kan selvfølgelig heller ikke vide det hele:-)

Kommentér på:
Hunden må IKKE lege med andre!

Annonce