{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.167 visninger | Oprettet:

DTK her er muskelhunde velkomne {{forumTopicSubject}}

Lad mig lige slå fast en gang for alle.
Dansk terrier klub, er stedet hvor alle terrier racerne er velkomne, herunder amerikansk staffordshire terrier og staffordshire bull terrier.
så dette er altså stedet at søge hen hvis man ønsker træning. trænerne er selv terrierfolk og kender derfor til terriernes små finurligheder.
så istedet for at pive over manglende steder at træne, så søg dog de rigtige steder hen, de findes altså


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  DTK her er muskelhunde velkomne
  • #1   11. maj 2009 Undskyld men er det mit indlæg du hentyder til?? jeg skal bare bruge erfaringen, og vil rigtig gerne hjælpe andre.. så kan ikk rigtig se hvad der er forkert i dette??

  • #2   11. maj 2009 nej, synes det fint det du gør...
    nej men læser bare tit herinde er folk ikke kan finde steder at træne, og folks kommentarer lyder tit, at de burde lave deres egen klub........men den findes altså.....så det var bare det jeg ville pointere


  • #3   11. maj 2009 nej tak,
    jeg tror det er pga. den tråd hvor en person ikke kan finde noget sted at træne sin amstaf..



  • #4   11. maj 2009 Det er super at der en sådan klub - er bare lidt øv over at man ikke måske kunne engangere andre bullhunde også - f.eks. amerikansk bulldog.

    Vi har altid trænet i blandede klubber - det synes jeg også er meget fint, grundet, at så ligger der god socailisering med andre racer i også - men har indtil videre ikke haft andre på holdet, med bullhunde eller bull terrier.

    DDI - dansk dyreinstitut - dem tager jeg hatten af får - dem jeg pt. træner hos - de har INGEN fordomme, men tværtimod en masse viden inde på hundesind, træning m.m.
    -Har en træner nu, der har to amerikanske staffordshire terrier - som hun bl.a. går på udstilling med, så der er super feedback der også, men så gerne at flere meldte sig til træning - selvom ja, man skal lede lidt, og desværre få nogle afslag rundt omkring, men det er det værd, synes jeg, og et eller andet sted også et ansvar man har...


  • #5   11. maj 2009 hvor ligger det henne??


  • #6   11. maj 2009 hos os har vi skam også andre racer ind imellem, kan vi ikke få fyldt holdene op med terrier, ja så tager vi andre ind.

  • #7   11. maj 2009 dansk terrier klub ligger i hele danmark. gå ind på hjemmesiden og kig så under kredsene og find den tættetes på dig......
    www.dansk-terrier-klub.dk


  • #8   11. maj 2009 hundesind smiley

    det lyder sørme godt smiley


  • #9   11. maj 2009 De Fleste kredse under DKK tager også muskelhunde.Også med og uden tavle

  • #10   11. maj 2009 Maj-britt: Alle DKK klubber tager muskelhunde ind. Vi skal tage alle racer..

  • #12   11. maj 2009 hundesind

    Må jeg spørge om det også er for blandinger?


  • #13   11. maj 2009 ja, blandinger af terrier racer tager vi på lige fod med de andre terrier, blandinger uden for terrierracerne, tager vi på ligefod med de andre ikke terrier....så der er ikke noget der.

  • #14   11. maj 2009 Super med sådan en tråd.

    For når jeg læsr herinde, så er det også mit indtryk at der ikke findes nogen særlige pladser der tager denne type hund ind....

    Men det er da i den grad modbevist nu smiley


  • #15   11. maj 2009 Okay tak smiley

    Så er det jo bare om at komme igang


  • #16   11. maj 2009 René - jeg studser også tit over de indlæg, med at det er svært at finde en træningsplads. Synes det er lidt mystisk når både DKK og DTK tager disse hunde ind..

  • #17   11. maj 2009 Tænker på om molosserklubben har noget lignende?
    (link fjernet)


  • #18   11. maj 2009 jeg tænker...og ret mig hvis jeg tager fejl.....:
    kan det tænkes at folk der har hunde uden tavler ikke ved at disse klubber findes ??? eller hvad de indeholder.??


  • #19   11. maj 2009 hundesind

    Mit gæt er at folk tror at hunden skal have tavle for at være medlem


  • #20   11. maj 2009 åhh ja det kan der selv følgelig også være noget om.....
    men det behøver de altså ikke.


  • #21   11. maj 2009 altså jeg bor i mørke. man kan træne muskelhunde i basballe men jeg kan ik komme derud da jeg ingen bil har! hva gør jeg så? jeg har slet ik mulighed for a tag til tranbjerg. og i hornslet hos dch forlanger de a hunden har mundkurv på og det er imod mit princip . hva gør man så ? så jov for nogen er der faktisk meget få muligheder

  • #22   11. maj 2009 har fødselsdag:D 22 år jes sir J

    Det er jo sådan noget man må tænke iver før man skaffer sig en hund af en sådan race...


  • #23   11. maj 2009 Tina, hvor længe hedder de unghunde?

    Man skal bare være medlam af DTK, og ikke DKK for at kunne træne ikke? Og er det dig der har træningen?


  • #24   11. maj 2009 maja og jesper? så folk der ik har ligeså mange penge som andre og som bor et øde sted kan ik tillade sig at få den hund de nu engang ønsker sig? det da lkidt noget vås! det da ik min fejl at jeg ik har mulighed for a kom fra eler til der hvor jeg kan træne. eller at jeg nægter a give min hund mundkurv på så den ingen chance har for at socialisere eller forsvare sig. og det princkip har jeg vel lov a have på trods af jeg har valgt den hund jeg nu har .

    at jeg så har haft privat træner på istedet er så noed andet men det var os rent held


  • #25   11. maj 2009 har fødselsdag:D 22 år jes sir J

    Det må du da selv ligge og rode med jeg menere bare hvis ikke du har mulighed for at komme til træning så skulle du nok ha valgt en anden hund du kan da ikke forvente at de flyttere deres træningsplads ned i din have så du kan komme med fordi du ikke har transportmulighed


  • #26   11. maj 2009 maa og jesper, hmm da jeg købte emma ku vi godt træne til hn var 1 år. og ik længere... så at det er mit problem? syns da det dybt underligt du sir sårn for der jo mange der ik har lkigeså mange penge som du åbenbart har? jeg prioterer måske bare mer a bruge dem på min hunds sundhed så .

  • #28   11. maj 2009 Jeg synes det er dybt forkert at bede hunden om at have mundkurv - hvis argumentet er racen -
    På min tidligere plads, havde vi da også hunde, der ikke kunne andre hunde, men disse blev så bare holdt i snor hele tiden, ser da ingen grund til mundkurv så.
    Det er igen bare et udtryk for, at man altså skal undersøge træneres baggrund, for mange er slet ikke belæste nok på særlig mange racer - til at kunne komme med korrekt viden m.m.

    Men jeg vil omvendt sge, at hvis man vælger at få sig en hund, så tager man også al den ansvar der følger med, dvs. at sørge for at hunden for det den skal...
    Og hvis man så tænker sådan, at man ikke lige er et hundetræner menneske for eksempel - jamen fred være med det - så må man vælge hunderace ud for det, at de ikke kan og behøves så meget.

    Ligesåvel som man også vælger om man har tid og vil gå 5-7 timer om dagen, eller om det samlet skal være 1 ½.

    Som hundeejere, har man f* et ansvar for at vide, hvilken slags hund man har, hvilke særlige behov den har, udfra race, køn, størrelse.

    Hvis ikke man har det - jamen så har man jo så valgt sig en position som uansvarlig hundeejer - da man enten ikke ved eller ikke vil tage de ansvar der følger med til den slags hund man har taget - og så ja, så enden vi med kedelige sager, pga. en meget utilpasset hund ejet af en uansvarlig hundeejer.

    Og så husk at lægge mærke til, at dette ikke er racebestemt.



  • #29   11. maj 2009 god stil smiley

  • #30   12. maj 2009 Hvordan vil I stiller jer hvis der kommer en lov om at de skal bærer mundkurv og altid være i snor?

  • #31   12. maj 2009 KARIN - så vil det ikke blive overholdt!

    Forbud løser intet - tværtimod! Det kan Tyskland, Belgien, og Frankrig blandt andet skrive under på.


  • #32   12. maj 2009 Det er ikke det jeg spørger om smiley

  • #33   12. maj 2009 Nå - smiley

    Jamen så vil jeg stå foran Christiansborg og demonstrere med min hund uden mundkurv smiley


  • #35   12. maj 2009 Karin H,
    så vil jeg meeeeget modvilligt gå med den.

    Men jeg vil benytte ENHVER lejlighed til at fortælle ALLE hvor ondt og modbydeligt det er.

    forbud og påbud af den slags er simpelthen SÅ udansk som noget overhovedet kan være!!!
    Det hører ikke til i et land som dette, at vi straffer nogle (det værende hunde eller andre dyr) som ikke har gjort noget galt.
    Jeg synes det er 100% i orden at hunde der har aggressive tendenser skal gå med mundkurv, og jeg ville ønske de oftere blev påbudt det. Men jeg synes det er direkte idiotisk, dumt, ignorant, naivt og latterligt at kræve det at sunde velfungerende hunde!

    Jeg håber det bliver vedtaget med et smuthul.. Det kunne f.eks være at man kunne lade sin hund undergå en mentaltest, og hvis den bestod denne, kunne den få lov at slippe for mundkurven.
    En test der gælder unghunden på 6-18 mdr, og en der gælder den voksne hund, og varer livet ud. Eller måske skal gentages ved de 5 år??

    jeg vil nok også benytte enhver mulighed til at vise hvor galt det er.

    Jeg forestiller mig allerede speciallavede mundkurve med teksten "jeg så ikke farlig ud, før jeg fik denne på".


  • #37   12. maj 2009 Søren,
    hvilke regler har vi som direkte straffer dig?
    Du har vel hverken husarrest eller forbud mod at køre bil?

    Håndværkere må gerne bære en kniv? Det er vist det mest brugte eksempel, men såvidt jeg ved må man gerne bære kniv til et formål?

    Hundene må åbenbart ikke bruge deres munde til forsvar, træning, drikke, halse og andre ting som vist er ganske almindelige for hunde..


  • #38   12. maj 2009 hvis min hund skal bærer mundkurv skal alle andre racer os! så de alle på lige fod og ingen kan bide hinanden! hva nu hvis jeg kokmmer med med min med mundkurv og den her ganske alm hunderace er aggresiv og vælger a angribe min hva ska kmin hund så gøre??? har den ikk ret til a ku forsvare sig? jov!!!!

  • #41   12. maj 2009 Søren



    >>Effekt af raceforbud i andre lande
    England har siden 1991 haft deres lov om ”farlige” hunde. På den engelske kennel klubs
    webside ses det, at politikere overvejer at fjerne raceforbud, da det ikke har nedbragt antallet
    af bid-episoder (Se bilag | Lovgivning).
    I 2008 valgte den Hollandske stat at fjerne forbuddet mod pit bull, der blev indført i 1993.
    Begrundelse er bl.a., at der i de 15 år, loven har været gældende, ikke har været en nedgang
    i bid-episoder. Så loven har ikke haft effekt.
    Forbud rammer de forkerte
    Forbud af eller restriktioner over for racer eller grupperinger
    rammer de mange seriøse og ansvarlige
    hundeejere med velfungerede hunde. For mange af
    disse mennesker er deres hunde en stor del af deres
    liv, både når det gælder aktiviteter, interesser, netværk
    og omgangskreds. Relationer, de har opbygget
    over mange år, for manges vedkommende over et
    helt liv. Det har alvorlige personlige konsekvenser for
    disse mennesker at få frataget dette.
    Danmark ønsker at være et moderne retssamfund
    og et demokratisk og retsligt forbillede. Indførsel af
    forbud og restriktioner, der straffer de ansvarlige
    hundeejere for noget, de ikke har gjort, er uforeneligt
    med dette.
    Laves der restriktioner for en udvalgt gruppe hunde,
    f.eks. mundkurvstvang eller kørekort kun for disse
    racer, signalerer det til omgivelserne, at disse hunde
    er farlige, og at deres ejere tilhører en gruppe af socialt
    belastede / kriminelle. Disse ejere vil således altid
    være i en situation, hvor de skal ”forsvare”, hvorfor
    de har den hund, de har. Det gør det reelt set
    umuligt for seriøse hundeejere at beholde deres velfungerende
    hunde.
    Ved indførsel af restriktioner for bestemte racer i
    Tyskland blev flere hunde overfaldet - nogle til og
    med dræbt, fordi lovgivningen åbenbart gav nogle
    mennesker indtryk af, at det var rimeligt at overfalde
    de pågældende hunde.
    Det gik til og med ud over andre racer end dem, der
    var ramt af lovgivningen, da mennesker uden viden
    om hunde ikke kunne se forskel.<<



    Sammenfatning
    http://www.dansk-terrier-klub.dk/download/pdfs/090429big.pdf



  • #42   12. maj 2009 Misja og Kiwi !:

    de er unghunde fra 6mdr. til 1 år her hos os, hunde over 1 år er på hold for sig selv.
    vi anbefaler man er medlem af DTK, men det er ikke et must. men folk med medlemsskab har førsteret til pladserne, og jo, jeg er cheftræner på pladsen men har 2 dygtige hjælpere, så vi er 3 alt i alt


  • #43   12. maj 2009 Søren,
    det må man så. Man må bruge det forsvar der er passende. Hvis en tyv truer mig med en støvle, og jeg skyder ham, er det altså IKKE passende.
    Hvis han derimod truer mig med et bat, og jeg slår ham, er det passende og helt okay.
    Det er lidt et skønsmål og kan kun afgøres fra gang til gang, men man må bestemt bruge selvforsvar.

    og hvis en hund ikke har vist aggressioner, eller har nogle problemer med andre, forstår jeg ikke at den skal hæmmes?

    Hvis en hund bider, skal den anden hund da have lov at KUNNE bide igen. Ikke at jeg mener hunde skal have lov at klare den slags selv, men de skal da ikke føle sig så afmagtet? Det er sært?


  • #45   13. maj 2009 Hundesind : Okay, så vil hun være voksen smiley - jamen jeg havde overvejet det, men må indrømme at jeg synes det er lige langt nok at køre, når jeg også har mulighederne her.. Men jeg havde godt snakket lidt med lasse om det, for synes muligheden er god! - og jeg vender også tilbage hvis ikke jeg synes jeg er helt tilfreds med de muligheder der er her...

    Tanken var mere om man også skulle være medlem af DKK, det er jeg helst fri for så længe jeg kan smiley


  • #46   13. maj 2009 Søren,
    hvad med at du læste hvad der stod????????
    Jeg har ALDRIG sagt at jeg gerne ville skyde folk. Hvor i alverden får du det fra?

    Jeg siger blot at det er tilladt at forsvare sig selv, hvis det står mål med det der bliver gjort mod en.
    Urmageren var ulovlig besidder af et våben, og det blev ikke opbevaret forsvarligt. Det kan vi vist ikke være i tvivl om?

    http://nyhederne-dyn.tv2.dk/krimi/brevkasse/article.php/id-12040750.html


  • #48   13. maj 2009 Men Søren, sådan en hund som flipper ud over en lille hund, eller enhver anden, den synes jeg også skal have mundkurv på. Der er vi helt enige.
    Men jeg synes f.eks ikke at min skal have mundkurv på, fordi en anden der bor herinde er aggressiv.. Det er der jeg står af..

    jeg går helt ind for mundkurv på de hunde der volder problemer, og syns at det burde bruges meget mere.


  • #49   13. maj 2009 Søren

    Det var da ganske forfærdeligt at høre dig have en sådan holdning - at du siger at ejere og hunde - skal lide - og udstilles - på en sådan negativ måde - at fratage hund og ejer en masse rettigheder - når de er ansvarlige -

    kunne F* godt tænke mig at høre, om du ville mene det samme, hvis det var din og lignende hunderacer det gik ud over.

    At du pludselig ikke måtte komme i hundeskove, indhegninger, skulle bære den konstant og blev aflivet hvis demn forsvarede sig selv, medmindre den havde mundkurv på, og så bare blev skambidt uden chance for at sige fra...

    Siger virkelig - beklager, mit valg af formulering - at stakkels dig og din hund - at du ikke ved bedre...


  • #50   13. maj 2009 Søren mht. reglerne i Tyskland

    Listehunde, regler i Deutschland, ’Hundekørekort’

    http://bundesrecht.juris.de/bundesrecht/hundverbreinfg/gesamt.pdf

    http://de.wikipedia.org/wiki/Rasseliste#Aktuelle_Rasselisten_der_deutschen_Bundesl.C3.A4nder

    Man må ikke eje listehunde hvis man er under 21 år og man skal også have en fri straffeattest.

    Man skal gennemgå en skriftlig prøve hos politiet om man overhovedet er egnet til sådan en race.

    Hunden skal gennemgå en mentaltest, og gør den det inden den er fyldt 1 år, skal den igen, så ingen kan snyde når hunden er blevet kønsmoden.

    Listehunde skal neutraliseres.

    Består hunden ikke mentaltesten, bliver den i nogle Bundesländer fjernet fra pladsen og aflivet hos nærmeste dyrlæge, ellers skal den føres med mundkurv.

    Hunden skal selvf. have en lovpligtig forsikring, hvilket er meget svær at finde for disse racer. Udover det, skal man som alle andre hundeejere, betale hundeskat, men skatten for liste hunde kan være 4 dobbelt. Dvs. op til EURO 500 om året.

    Overholdes disse regler ikke, kan man forvente en bødesats på op til EURO 22.500,-





  • #52   13. maj 2009 Min hund gir ingen problemer -

    men nogle tror at den gør, og DER har vi problemet - men det er jo ligesom folk der ikke kan lide små hunde - er der også nogle der ikke kan lide store -
    fair nok - men man skal ikke komme og prøve at beskylde og vide sig bedrevidende med nogle facts, som er direkte forkerte, og racistiske...


  • #55   13. maj 2009 Og tro mig Søren - så er det ikke kun mig- der nægter -

    som sagt forbud virker ikke, og min hund skal ikke gå på gaden og skamme sig, når den ikke gør hverken hunde, dyr, mennesker eller børn fortræd!!!!

    FINT - så kan de betale for at få hende mentaltestet - men består hun - så skal hun sørme også fritages mundkurv - det kan jeg da lige love dig for!!!


  • #57   13. maj 2009 Hvorfor vil du have at jeg skal sige at min hund er et problem???

    Ved godt at nogle hunde kan skabe problemer -

    Men vi er forhåbenligt enige om, at det er ejeren og ikke hunden der har det ansvar?

    Og hvorfor skal jeg påtage skyld for andres fejl og uansvarlighed?

    Hvorfor skal jeg udlægges som dum og uansvarlig pga. mit racevalg - når jeg tager mit ansvar, elsker store robuste hunde og træner min hund ?


  • #58   13. maj 2009 Misja og Kiwi !:

    du skal være velkommen. men kan godt forstå du ikke gider at køre så langt. og desværre mangler de en hundetræner i vestsjælland´s kredsen


  • #59   13. maj 2009 søren> det er jo tydeligt du overhoved ingen forstand har på det du lukker ud om vore racer! du skærer os alle over en kam og det da helt uhyrligt af en voksen mand , som man sku tro bare havde lidt fornuft i hovedet og ku sige det ik alle der et problem.

    det er netop folk som dikg der gør at andre som aldrig har haft problemer med vor hunderacer blir bange fordi vores flår o alt og alle.

    det eneste jeg har at sige til dig fra de ansvarlige, som dagligt træner og som har snor på deres hunde og eg ku blive ved ER > puha skam dig at du ik har en grim smag i munden.



  • #61   13. maj 2009 søren> jeg har aldrig klynket! og jov jeg har tit vedkendt min races tilbøjligheder og er fuldt ud opmærksom på dem!!!!

    fx jeg slipper aldrig emma løs da jeg ik kan kalde hende til mig hvis hun ser en anden hund. eg lader aldrig emma hilse på andre tæver da jeg ved at emma kan udvise aggresioner overfor disse (dog har hun ik gjort det endnu) men den ligger der altid! jeg sir aldrig min hund gør ingenting! for dagen kan da oprende!

    men ingen skal da skære mig over med alle de båtnakker der har disse hunde fordi de mener den er sej og derfor ender med en hund som såmænd bar følger dens instinkt!

    jeg mener bestemt jeg en a de gode hunde ejere a disse! og alle de såkaldte problemer du snakker om opstår altså bare ik hos alle!!! uanset om vi har kamphunde eller ej! de er altid i bagrunden ja men nogen oplever dem faktisk aldrig! og hvori ligger klynkekiet der??? det da bar en heldig hund man har!

    og ja min race kræver meget mer det ved jeg da udmærket men fordi hun kræver mer og kræver en standhaftig opdragelse og fast hånd gør hende dælme ik til en a disse uopdragne farlige hunde.

    emma er i vores familie den perfekte hund i hjemmet! hun er vores putetrold og godt opdraget og glad for alle mennesker hun møder.

    udenfor kan hun udvise voldsomhed når hun møder mennesker men det ren og skær glæde.

    andre hunde er hun ligeglad med når vi går tur og hun har aldrig knurret a andre på den anden side a gaden som jeg nemt ku snakke om andre racer familien dk har gør dagligt!!!!!!!!!!!!

    og det da noed vås a sige a vi burde vide der følger det og det med med racen! for 5 år siden var det rottewilerne folk troed var dræberer før dem var det dobermanden!

    så sig du blot jeg klynker men jeg tar det hele med et gram salt og vedkender mig mit ansvar med MIN hund!


  • #63   14. maj 2009 øv jeg troede når søren tog på ferie i frankrig så ville man være fri for at høre på ham.. bla bla bla bla...

  • #64   14. maj 2009 søren > lad dog være med a udtale dig omk noget du ik hr forstand på! du ved kun det du har læst i se og hør! og jeg er så træt af det.
    jov jeg har faktisk boet hvor eg vil med min muskelhund så hva dit problem??? vores boligforening har ik forbudt dem da jeg og de andre har vist vi er ansvarlige... alle i Mørke by kan lide disse hunde fordi jeg og de få andre har givet folk et godt indtryk a dem. så hva er det for problemer??? frankkrig hva ska jeg bruge det til??? jeg bor i dk!


  • #66   14. maj 2009 søren igen læs hvad JEg skirver det dig der ævler om frankrig som vi der bor i dk ik kan brug til noget relt...
    jeg bor på djursland og kan da nemt nævne de første 10 boligforeninger der ik har ulovliggort hundene.

    blive personlig?? øh det gør du da selv ved at kalde mig uansvarlig uden a kende min hund eller mig. og jeg beder dig igen lad venligst være med a udtale dig om mig eler min hund for du kender ingn ag os.



  • #68   14. maj 2009 Søren

    Du svarede mig ikke på mine spørgsmål!!!

    Og nej, jeg synes ærlig talt at du enten burde åbne dig op for hvad folk fortæller om disse racer
    - åbne op for at det man sagde for 10 år siden - måske er blevet afvist, pga. undersøgelser og forskning.

    Alt i alt - så er det nok os, der ejer disse racer der har LIDT mere forstand på hvad vi snakker om -

    hvor du, har en helt anden race, og baggrund, og desværre - kan man høre - tror på alt hvad medierne siger - og glemmer at der aldtid er mindst to sidder af en sag.

    Synes det er smadder ærgeligt - når man møder mennesker - der er total lukket for hvad andre kan lære en - fordi man er for stædig til at anerkende at man har taget fejl, eller alligevel ikke var alvidende...


  • #70   14. maj 2009 15 år - ?

    Som sagt - både schæferen, rottweileren og dobbermanden har været igennem samme smører -

    dem har du så stadig også samme mening om, som man havde for 60-15 år siden? - selvom det er blevet afkræftet der.

    Jeg har ikke meget mere at sige, at det er dybt diskriminerende og racistisk de udtalelser du gør dig - og desværre er dette, fordi du ikke ved eller ikke har mulighed for at vide bedre -

    vi kan godt blive enige om, at der er et problem, og noget må gøres,
    men spar mig for vrøvl og nonsens om at det er racerne der er problemet - da enhver person med ikke fordømmende åbne øjne kan se og ved - at det er uansvarlige og uvidende ejere der er problemet.



  • #71   14. maj 2009 Og du må meget undskylde Loui; men jeg mener at det netop er nogen som dig, der ikke har set kendsgerningerne i øjnene, og åbenbart ikke vil, der er skyld i det ry som racerne har fået. Du burde vedgå, at muskelhunde kræver meget mere end en almindelig familiehund, så kunne man have respekt; men du vælger klynkeriet.
    SØREN HVIS DETTE IK ER PEROSNLIGT HVAD ER SÅ?????????


  • #73   15. maj 2009 igen du må da ku læse!!!!! lad væe at udtale dig om os her i tråden!!!!!!!! argggggggggggg jesus hvem har skyklappere på det dælme ik os! det kan godt være du mener os heri tråden er mindre ansvarlige men så kan jeg da kun sige ja du ville så aldrig have modenheden eller viljen eller standarden det kræver a have disse hunde. og godt du så ik har en!

  • #74   15. maj 2009 Jeg har generelt samme holdning der også - altså at man, og det er sådan set uanset hvilken race, skal vide hvordan den skal trænes m.m.

    Men jeg er ikke enig med dig i, at disse racer er 'tikkende bomber' - hunde der kan tænde af når som helst -
    dette er igen, desværre et af de rygter der florerer.

    Det er påvist at socialiseringen af hunde (gælder alle hunderacer) fra når de er små af, er noget af det som er meget afgørende senere hen.

    Enhver race, der har været brugt som vagthund - bør have en fast beslutsom leder/fører.

    Ligeså vel som, at folk der anskaffer sig en lille terrier f.eks. også må være indforstået med deres temperement og gøen.

    Ja, der er forskel sårets størrelse, om det er en lille hund eller en stor der bider.
    Men det er da fuldstændig lige meget hvilken race der gør det - INGEN race må da nogensinde bide.

    Når man anskaffer sig en hund, eller et dyr generelt, er det da et MUST at man ved hvad man anskaffer sig - at man ved man har et ansvar - og at man er egnet til dette væsen. Uanset dyr eller hunderace.

    JEG personligt, sætter mig ikke blot og tager imod, hvis nogen forsøger at sætte min hund i negativ og ondskabsfuld bås, pga. nogle uansvarlige hundeejere.

    DET kan man simpelthen ikke. Ligeså vel, som MAN heller ikke kan sige at alle indvandrere er kriminelle, fordi medierne får det til at se sådan ud.

    Vi mennesker - er heldigvis født med nogle evner, der gør os i stand til at tænke, føle og se tingene fra flere perspektiver - det må vi ikke glemme - og så bruge vores evner til at lære nyt, og være åben for forskelligheder og på at man ikke selv går inde med svar på alting selv.

    God weekend alle sammen


  • #76   16. maj 2009 Din kilde http://www.nordvestnyt.dk/artikel/24286:Debat--Er-det-fornuftigt-at-forbyde-kamphunde - skriver således.


    Er det fornuftigt at forbyde kamphunde?

    06. maj 2009 14:53
    Kamphunde. Denne type hunde er blevet et problem - i hvert tilfælde, hvis vi lægger millimeter spalteplads i aviserne og sendetid i tv til grund for vores vurdering. Dette er tilsyneladende også bevæggrunden for et flertal i Folketinget, som nu vil forbyde kamphunde i Danmark. Spørgsmålet er, om der er fornuft i et sådant forslag? Inden jeg giver mit svar på dette spørgsmål, er det på sin plads med lidt saglig information: Alle hunde - uanset race - er domesticerede rovdyr. Dette betyder, at de i deres instinktive adfærd kan komme i situationer, hvor de opfører sig som rovdyr - kamphunde eller ej.

    Er der så ingen forskel på "almindelige" hunde og kamphunde? Jo, det er der! De fleste ved godt, at de forskellige hunderacer er avlet til at være specialister på forskellige områder - så som hyrdehunde, jagthunde, trækhunde osv.

    I middelalderen og et par århundrede frem, havde man dyrekampe som underholdning og som grundlag for spil - vores tids tips og lotto. Der, hvor hundene blev brugt var til kampe mellem bjørne og hunde, tyre og hunde og hunde imellem. Disse hunde skulle i sagens natur være muskuløse og have en adfærd, der var anderledes end "almindelige" hunde.

    Hundes normaladfærd er således, at de undgår kampe med artsfæller, ved at de forinden sender en række signaler, der forhindrer en kamp i at opstå. De rejser børster og løfter halen. De stirrer på modstanderen, løfter læberne og viser tænderne og de knurrer, før de overhovedet gør et udfald.

    En kamphund har ingen eller relativt få af disse advarselssignaler!

    Når "almindelige" hunde alligevel kommer i kamp med artsfæller, hvad der sker, hvis advarslerne ikke slår til, har disse hunde en medfødt adfærd, der trods alt forhindrer fatale skader. Det fungerer på den måde, at den slagne hund overgiver sig og indstiller kampen og at sejrherren i den situation enten stopper kampen eller får en bidehæmning, der forhindrer, at modstanderen skades. Efter kort tid, når begge har afreageret, kan de gå hver til sit - godt nok på stive ben - men uskadte.

    Sådan reagerer kamphunde ikke!

    De fortsætter kampen til de eller modstanderen er dræbt.

    I medierne har det været fremført, at denne adfærd skyldes mangelfuld opdragelse af hunden.

    Det er direkte forkert. Adfærden er arvelig og har intet med opdragelse eller træning at gøre.

    Det er dog en rigtig god idè at gå til træning med sin kamphund. Dels får ejeren lært noget om sin hund - og hunde i almindelighed - dels lærer den at omgås andre hunde og disses ejere får fjernet en række myter om hundetypen. Endelig får disse hundeejere måske indblik i begrebet ansvarligt hundehold. Kamphunde er på alle andre områder normale hunde, der ofte kan være meget hengivne og kælne.

    De episoder, der har været omtalt i medierne, med overfald på sagesløse dyr, er selvfølgelig helt uacceptable - både ud fra et dyrevelfærdssynspunkt og ud fra et samfundssynspunkt.

    Da hundekampe ydermere er forbudt, ville et forbud mod kamphunde være den simple løsning - hvis det var så enkelt.

    Det er det bare ikke! Dette er der mange årsager til.

    Af det foregående fremgår det, at det drejer sig om hunde, der i kampsituationer opfører sig anderledes. Du kan ikke se på en hund, om det er en kamphund. Du ser det først, når det er for sent (når den er i kamp). Politikerne må med andre ord definere en kamphund - en definition der entydigt adskiller disse fra alle andre hundetyper.

    Nogle hunde kan dokumentere, at de oprindelig var opdrættet som kamphunde. De har en stambog, der viser det. Deres ejer er typisk medlem af Dansk Kennel Klub og opfører sig ordentligt og ansvarligt med deres hund. Dem har "vi" ingen problemer med.

    Andre "kamphunde" har ingen stambog. Det vil sige, de er blandingsracer. De er opdrættet uden nogen form for organisatorisk kontrol med opdrættet - og en betydelig del er opdrættet i udlandet (og ulovligt indført).

    Når jeg skriver kamphunde i citationstegn, skyldes det, at her kan vi ikke vide, om de reelt er kamphunde - men det er givetvis herfra vi finder de hunde, der optræder i medierne.

    Indenfor denne gruppe hunde, finder vi typisk to typer ejere. Den ene er ganske unge piger, der lever alene og falder for hundenes charmerende og lidt barnlig hoved. Disse har normalt hunden i snor og volder inden problemer - undtagen de, der får købt sig en han. Disse skiller sig ofte af med den, når den bliver kønsmoden.

    Den anden gruppe er unge mænd, der i øvrigt gerne vil sende et signal til os andre om, at "de er nogle farlige karle". Dette signal kan selvfølgelig forstærkes, hvis de færdes med en hund, der opleves som værende farlig.

    Disse stærke unge mænd er ofte så "store", at de tror de kan styre deres hund i fri dressur (uden snor), og så kan det selvfølgelig gå galt. Går det ikke galt - hvad der er det oftest forekommende - så skaber de utryghed omkring sig. Det kan vi selvfølgelig ikke have!

    Når jeg stopper denne type hundeejere på gaden og spørger til deres hund, viser det sig, at den hverken er forsikret eller registreret i Dansk Hunderegister. Begge dele er et lovkrav. De forklarer deres overtrædelse af hundeloven med uvidenhed eller, at de er ligeglade med loven. Derfor tror jeg heller ikke på yderligere - og overflødig - lovgivning på området. Ejere af disse hunde, der volder os problemer, ændrer ikke holdning til "lov er lov og lov skal holdes", bare fordi, der kommer en ny lov.

    Indførelsen af Dansk Hunderegister (hundelovens § 1) for 16 år siden havde bl.a. til hensigt at gøre det nemmere for myndighederne at kontrollere uansvarligt hundehold. Det er også tilfældet. Men kan man straffrit undlade at registrere hunden, kan loven opleves m et slag i luften. I samme lovs § 6 er der givet myndighederne (politiet) alle nødvendige muligheder for at skride ind overfor aggressive hunde og hunde, der skaber utryghed. Ny lovgivning er efter min bedste vurdering overflødig, da den eksisterende lovgivning er tilstrækkelig til at kontrollere dette område. Den skal bare bruges!

    En anden snuptagsløsning, der har været foreslået, er hundekørekortet.

    Blev hundekørekortet indført ved lov, ville de lovlydige borgere erhverve et sådant.De hundeejere, der volder problemer med deres hunde, ville givetvis ikke "tage kørekortet" - og hvis politiet ikke har ressourcer til at kontrollere forholdet, bliver også det endnu et slag i luften.

    Endelig skal man være opmærksom på, at fik man tilintetgjort samtlige kamphunde i Danmark ved en lov, ville de tomme pladser blive fyldt ud dagen efter.

    Blandt "almindelige" hunde finder vi af og til individer med kamphundeadfærd (en genetisk mutation). Parrer man en sådan med en fysisk stærk hund, får man afkom med denne uønskede adfærd igen. Parrer man hunderacer, der er lavet til gravjagt med fysisk stærke racer, laver vi igen kamphunde. Undlader vi disse avlsprojekter, kan vi blot tage på indkøb i udlandet. Der står pitbulls, amstaffer osv. med kuperede ører og haler i kø for at komme til landet.

    Dette betyder ikke, at jeg mener, vi skal affinde os med, at der findes hundeejere (det er dem, det drejer sig om) her i landet, det tyranniserer dele af befolkningen og lader deres hunde lemlæste vore dyr.

    Jeg mener blot, at vi skal undlade "paradeforslag" og i stedet gå i offensiven - bl.a. ved at myndighederne - herunder politiet - udnytter den lovgivning, vi har.

    Torben Elmedal,

    Munkholmvej 307

    Holbæk

    kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.


Kommentér på:
DTK her er muskelhunde velkomne

Annonce