{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
870 visninger | Oprettet:

Træning?! {{forumTopicSubject}}

Jeg bliver lige nødt til at dele en mærkelig oplevelse med jer.

Jeg var ude og gå en morgentur med Freyja, og sjaskede over på vores lokale fodbold bane, for at træne lidt. Til min store overraskelse, ser jeg at på banen ved siden af, er der simpelthen et hold med hunde (store ), der trænede deres også. "Hyggeligt" tænker jeg, og tøffer lidt væk fra dem så Freyja kan koncentrere sig. Jeg går igang, og betragter imens nysgerrigt holdet og deres måde at træne på.
Da de så var færdig efter små 15 minutters tid, ser jeg at en dame og hendes schæfer komme gående over til mig. Jeg bremser træningen og smiler selvfølgelig venligt, da det lignede hun ville spørge om noget. Pludselig, uden at sige hej eller noget, siger hun: "Hvorfor træner du med din hund? Små hunde som den dér, hører ikke hjemme på en træningsbane, men på sofaen". Jeg står fuldstændig måbende, hvorefter kvinden fortsætter med at sige, at det var nytteløst og unødvendigt at træne små de små hunde. Da hun endelig var færdig, fyrede jeg så en serenade af omkring aktivering og at størrelsen slet ikke betyder noget, når det kommer til hvorvidt man skal træne hunden eller ej. Hun så dog ikke videre overbevist ud, men drejede derimod om på hælene, og trak sin schæfer med sig.

What the fuck, tænker jeg bare?! Hvad skete der for kvindemennesket.

Jeg har ihvertfald den holdning, at uanset om hunden er lille, kan den sagtens træne. Der er måske forskel på hvilke slags, men aldrig i livet har jeg hørt at små hunde ikke kunne lære en skid.

Men uuuuha, hovskisnovski damen måtte jo liiiiige føre sig frem. Idiot! :o) *GG*


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Træning?!
  • #1   22. maj 2009 Det er folk med hendes holdning der er skyld i at mange af de små "skødehunde" er så uopdragne.

    -heldigvis er det da efterhånden ret udbredt at osse små hunde trænes og opdrages, for self skal de da det. de er hunde, osse selvom de er udstyret med små kroppe.


  • #2   22. maj 2009 Michelle
    Nemlig!
    Jeg træner Freyja ligeså meget, som vores egen schæfer og border collie. Kan ikke se grunden til hvorfor de ikke også skal opdrages, og trænes.

    Men ja, nogle mennesker virkelig dumme.


  • #3   22. maj 2009 AARRRJ... Og så en, der SELV ved, hvad træning betyder...



  • #4   22. maj 2009 *CH*
    Jeg er sku ikke sikker på den dame vidste hvad noget som helst betød *GG*
    Hun var lille, buttet, korthåret og med briller. Mindede faktisk lidt om min frygtelige engelsk lære i folkeskolen *GG*.



  • #5   22. maj 2009 *GG*

  • #6   22. maj 2009 Den er ny...


    Men hey! Så behøver du aldrig nogensinde lære din hund at lave udenfor, komme når man kalder, blive ved din side eller forhindre den i at hoppe op! For man skal slet, slet ikke træne de små..

    Grineren..

    Om et par dage sidder hun med sine venner, og brokker sig over små uopdragne hunde smiley lol


  • #7   22. maj 2009 Næste gang du ser hende, slipper du bare din hund og lader den ødelægge deres træning ved at tåge rundt mellem hundene.
    Når så hun brokker dig, siger du bare at det er en lille hund, så du kan ikke kalde den til dig *GG*


  • Trine P
    Trine P Tilmeldt:
    maj 2008

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 457
    #8   22. maj 2009 Hmm u er jeg lidt på den, vi har et lille mix af en chi og en puddel der hvor jeg træner. Skal jeg så gå hen til hende og sige at hendes oprykning til B klassen ikke gælder ??????? Det må jo være snyd med i det, en lille hund kan jo ikke lære !!!!!!!!!!!!!!
    ( Dygtig hund ellers, den er bare svær at se ved frit søg i højt græs )


  • #9   22. maj 2009 Trine -det er sgu da ikke bare oprykningen der er på spil her. Få hende kylet helt af holdet. Sådan nogen tæppetissere kan vi ikke bruge til noget YRK *GG'

    Alternativt -forslå hende et par stylter til hunden hihi


  • #11   22. maj 2009 RH -nu er hundetræning jo ikke bare = træning af hundeførere. Hundene er jo heller ikke født veltrænede, så det er da i høj grad osse hundene der trænes;o)

  • #12   22. maj 2009 Rh -det er jeg med på. Men min hund er ikke født til at kende kommandoer som dæk, apport, fremad, spring og hvad dælen vi nu ellers gerne vil have dem til.
    Dette skal de lære = de skal trænes til dem = vi træner i høj grad osse hunde.

    medmindre self det man vil med træningen, bare er at have en hund der kan hilse på og lege med dens venner, tøffe rundt og være hund og ikke stort andet end det.


  • #13   22. maj 2009 Min hund er i øvrigt heller ikke født med viden om at den ikke må tage skinken ned fra køkkenbordet selvom den lugter godt, eller at den skal blive inde på vores grund. Det er noget jeg har måttet lære ham = træning;o)

  • #14   22. maj 2009 RH - hunde er hunde, men de er i en social gruppe, der består af mennesker.

    De socialiseres ikke til at være leve sammen i flokke af egen art, men til at leve et liv hundrede procent på menneskers præmisser.

    Og det skal de lære - og ansvaret for at lære dem det, det har vi!

    Det nytter ikke noget, at vi foregiver at være hunde og ovenikøbet foregiver, at vi kender, forstår og magter at efterligne en flokstruktur som den findes blandt hundeflokke.
    Det kan vi ikke, og vi kommer aldrig til det, det er en af de største misforståelser i nutidens måde at tænke hund på IMO.

    Vi skal træne hunden til at leve i vores miljø og vi skal træne den ved at vise den, hvordan tingene skal gøres - ikke ved at lade som om vi er hunde og kan kommunikere på den måde, vi tror de gør.


  • #15   22. maj 2009 RH -ja jeg er så 100% uenig. En hund er ikke født med en viden om hvad der er hundemad og hvad der ikke er og er skinken frit tilgængelig, jamen hvorfor så ikke tage den, den er jo lækker.

    Derudover -sit, dæk osv... de kommandoer er hunden altså ikke født med at kunne.

    Så henviser du til CM -jamen det eneste den mand har gort/sagt som jeg er enig med, er det at gå til hunden med en forventning om at den gør det jeg ønsker (modsat at gå til den med en udstråling der siger "hvis nu du måske lige kunne sitte... sit så... arj prøv nu..." -håber du forstår hvad jeg mener).

    Han metoder kunne jeg ikke finde på at anvende hverken på reiki eller på en anden hund... Måske der findes hunde der er så langt udenfor pædagogisk rækkevidde at det er sidste løsning. Men jeg har ikke mødt dem endnu.
    Min hund skal ikke knækkes. Den skal heller ikke gøre tingene fordi jeg trykker og dominerer den. Den skal gøre det fordi jeg formår at give den lyst til at gøre det


  • #16   22. maj 2009 RH -en hund i naturen æder når maden er der... Så hvordan skulle den være født med at vide om den må æde eller ej?

    Og jeg er i øvrigt meget enig med CH


  • #17   22. maj 2009 Og så spørger jeg igen: Sit, dæk, apport og hvad har vi... det er efter min mening noget vi lærer hundene (= træner hunden), hvordan vil du forklare disse kommandoer, hvis ikke det har med træning at gøre?

  • #18   22. maj 2009 RH -ikke korrekt. Det er en forældet opfattelse af flokstruktur. Skulle du være i tvivl, så æder floklederen heller ikke altid først hvis der er mad nok, ligesom flokleder heller ikke tager mad fra andre hunde i tide og utide.
    -og i min "flok" er der altså mad nok.

    sit dæk osv kan min hund uden mig ja... Men nu ønsker jeg jo af den at den gør det når jeg siger en given kommando -og det kan hunden altså ikke fra naturens side. Hunden er ikke født med en viden om hvad "dæk" betyder


  • #19   22. maj 2009 R H - hvordan får du din hund til at dække alene ved dit lederskab og ikke ved en indlært - og trænet - dækkommando?

  • #20   22. maj 2009 Se netop CH's spørgsmål er det jeg søger svar på.

  • #21   22. maj 2009 RH -så du vil slet ikke prøve at fortælle hvordan du får hunden til at dække på kommando uden at indlære kommandoen først?

  • #22   22. maj 2009 Hvorfor dog tage en grundudannelse hos DcH, når man kan få en hund til at gøre hvad man ønsker helt uden at træne øvelser og kommandoer?

    Jeg vil RIGTIG gerne se, hvordan man lærer en hund et DcH-program uden at træne øvelserne... Alene ved brug af..... tankens kraft, eller??


  • #23   22. maj 2009 RH -det er ikke ment som kritik af dig som sådan. Det irriterer mig bare lidt at når nu vi har, hvad der kunne være en interessant diskussion om metoder, så vil du ikke fortælle om din.
    Ud fra dit sidste svar lyder det som om du antager at vi alligevel er for dumme til at forstå den (og det synes jeg er unfair når nu du ikke vil fortælle hvad det er du mener)

    Når nu jeg træner et DCH-program, så synes jeg da det ville være ganske interessant med dit syn på indlæring af øvelser der jo skal udføres "efter en plan", og dette uden reelt at indlære kommandoerne.

    Jeg siger ikke det er umuligt, men før jeg ser det som en mulighed, er jeg lidt nødt til at høre hvordan. For jeg har aldrig hverken set eller hørt om nogen der har formået dette...


  • #24   22. maj 2009 RH -det handler ikke om at tro på... det handler om at jeg gerne så at du prøvede at forklare hvordan du får f.eks. sit til at fungere 100% uden at træne det

  • #25   22. maj 2009 R H - det er helt sort for mig, hvad du mener..

    Når man er træner er det logik for pedalhøns, at man koncentrerer sig om at undervise mennesker i, hvordan man indlærer øvelser og motiverer sin hund for arbejdet.

    Men hvordan får du din hund til at udføre opgaver ved hjælp af lederskab og uden at træne?


Kommentér på:
Træning?!

Annonce