{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
886 visninger | Oprettet:

Hvordan skal man handle ved overfald? {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Da jeg skulle en tur til vandet med Sjumba fik vi en lidt træls start på turen.
Jeg åbner havelågen og lader Sjumba gå ud, uden snor. Går så hen til bilen som holder ca 2m væk. Åbner bagklappen og Sjumba springer ind. Da jeg er ved at lukke buret. så kommer der en gående med deres hund. Da den ser Sjumba inde i bilen begynder det at gø og løber hen til mig. Jeg lukker bagklappen af bilen så de ikke kan se hinanden. Men da den fremmede hund ikke længere kan se sjumba, vender den sig mod mig. Den bider sig fast i mit bukser. Ejeren af hunden står bare og kalder stille og roligt på sin hund. Han er temelig ligeglad med at den bider. Dette vil jeg så ikke finde mig i så det ender med at jeg sparker hunden væk. Så kan I ellers tro at han vågnede op. Og begyndte at kæfte op om han også skulle sparke mig. Jeg sagde til han at hvis han havde styr på sin hund så var det jo aldrig sket.

Bagefter fik jeg sku ldit dårlig samvittighed for at have sparkedet til hunden. Men jeg vil samtidig ikke finde mig i at blive bidt af en fremmed hund i min egen indkørelse.

Hvordan ville I have reageret?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvordan skal man handle ved overfald?
  • #1   3. aug 2009 Havde nok reageret helt som du gjorde....

    Hvis du møder ham igen kan du minde ham om hundelovens § 3.

    § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. En hund anses ikke for at være under ledsagelse, fordi den er under tilsyn fra besidderens bolig eller forretningslokale. Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. Såfremt hunde på de nævnte steder færdes løse uden at være i følge med en person, der har fuldt herredømme over dem, lader politiet dem optage og underretter besidderen. Er hunden ikke mærket og registreret, fremlyses den. Det gælder dog ikke, såfremt hunden bærer skilt som nævnt i § 1, stk. 1. Hvis besidderen ikke inden 3 døgn efter, at underretning eller fremlysning har fundet sted, indløser hunden ved at betale de udgifter, som optagelsen har medført, kan politiet afhænde hunden eller lade den aflive. Et eventuelt overskud ved afhændelsen tilfalder ejeren, hvis han melder sig inden 3 måneder og godtgør sin ret, og ellers statskassen. Justitsministeren kan fastsætte nærmere regler om afhændelse af optagne hunde.

    Stk. 2. I politivedtægterne kan der optages bestemmelse om, at hunde på de i stk. 1 nævnte steder altid skal føres i bånd, ligesom det af færdselshensyn kan bestemmes, at hovedreglen i stk. 1, 1. pkt., uden for de der nævnte områder skal komme til anvendelse for bestemt angivne veje eller ejendomme.

    Stk. 3. Uden for København, Frederiksberg og Gentofte samt byer med over 15.000 indbyggere skal schæferhunde, dobermannpinschere, rottweilere, buldogge, boksere, newfoundlændere, sct. bernhardshunde, grand danois'er, leonbergere, skotske hyrdehunde, broholmere, mynder, dalmatinere, hønsehunde (tysk korthår, pointer, setter, griffon), krydsninger af disse racer samt enhver større hund, der efter sin race eller sin karakter kan sidestilles med de nævnte hunde, føres i bånd eller holdes indelukket eller forsvarligt bundet fra solnedgang til solopgang, dog mindst i tiden fra kl. 18 til kl. 6. Bestemmelserne gælder ikke hunde, der benyttes af politiet, hæren, skov- og jagtbetjente, vagtselskaber o. lign., eller jagthunde, der af en person, der har fuldt herredømme over dem, anvendes til jagt inden for den i jagtloven fastsatte jagttid.

    Stk. 4. Uden for byer og områder med bymæssig bebyggelse påhviler det besidderen af en hund at drage omsorg for, at den ikke strejfer om.

    Stk. 5. Løsgående glubske hunde må ikke uden politiets tilladelse anvendes til bevogtning af pladser.

    Stk. 6. Under ganske særlige omstændigheder kan politiet tillade, at bestemmelserne i stk. 1, 1. pkt., og stk. 3, samt de i medfør af stk. 2 udfærdigede politivedtægter fraviges for et begrænset tidsrum.



  • #2   3. aug 2009 Hvis man har en hund der hænger fast i benet på en synes jeg det er helt ok... Selvfølgelig skal man ikke rende og sperke hunde, men man kan da blive presset ud i en situation hvor der ikke er ander muligheder!

  • #3   3. aug 2009 Havde gjort det samme, og så havde jeg ringet til politiet (især hvis det er en hund der bor i området)

    Sikken et fjols, og hvor er der bare mange uansvarlige hundeejere.... I øvrig temmelig syg i hovedet den hund må være... det er sku da ikke normalt at den overfaler et menneske fordi den ikke kan komme til hunden...

    Håber ikke du kom noget til, husk stivkrampevaccine hvis den fik bidt hul.. og hvis dine bukser gik i stykker så er det jo en erstatningssag!


  • #4   3. aug 2009 Afhængig hvad det er for en hund skal man måske nok bare være lidt forsigtig, så den ikke lige pludselig går RIGTIGT til angreb...

  • #5   3. aug 2009 Den nåede ikke at bide hul.

    Ved ikke helt hvem manden er. Men ja han er sku en mærkelig gammel stodder.



  • #6   3. aug 2009 Det var en rughåret hønsehund. Tror ikke at den har været meget ældre end Sjumba.

  • #7   3. aug 2009 Det er jo absolut også en stor hund med et kraftigt bid.... det er da ikke i orden den render rundt uden snor og bider i folk... Hvis han ikke kunne forstå det, så må politiet jo fortælle ham det!!

    IIIHHH bliver så vred!!


  • #9   3. aug 2009 Jeg synes et er ok at bruge fysisk magt hvis ikke andet er muligt..

    Jeg må indrømme, at ud fra din beskrivelse lyder det som om, at der var en masse andet, der var muligt...

    Jeg synes ikke, der er grund til at ødelægge flere hunde end højst nødvendigt.


  • #10   3. aug 2009 Jeg havde også sparket hunden, hvis jeg var blevet overfaldet og bidt,

    Og så havde jeg meldt det til politiet,

    Inten så har man styr på hunden, eller også har man ikke.

    Mange tror at de er verdensmester når det drejer sig om at hunden kan gå frit, men der er lige så mange der tager fejl.

    Jeg går selv med Babett løs, n¨år vi er ude at gå, og så er Babett ligeglad med andre hunde, hun passer sig selv.

    Stå vi og snakker med naboer, og der kommer en med hund, dækker jeg Babett af, og så kan man se at den anden hund ikke er til at styre, og ejeren hiver og flår i linen for at få hunden med sig.
    Babett er total ligeglad.


  • #11   3. aug 2009 ham manden skulle da vist også have haft et spark så´n idiot

  • #13   3. aug 2009 trille P: Jo. Og der blev han under hele forløbet.

  • #15   3. aug 2009 Jeg vil ikke på nogen måde acceptere, at en hund bider mig eller mine hunde. Hvis en hund bare løber hen og gør osv, så vil jeg bare ignorere den, eller give den en skideballe alt efter situationen. Men hvis en hund bider mig eller mine hunde så vil jeg reagere voldsomt. Vores staff har et meget skrøbligt sind, og er desværre blevet angrebet over 5 gange nu. Han er et let offer, og underkaster sig totalt, når en anden hund flyver på ham. De andre gange har jeg taget fat i kraven på den anden hund, og kastet den hen mod ejeren, men det er slut nu. En hver hund der umotiveret bider mig eller mine hunde vil blive brugt som fodbolde. Jeg vil simpelthen losse alt hvad jeg kan til hunden, da jeg ikke kan udstå løse hunde som der ikke er kontrol over. Og så er jeg ligeglad med, om det er en puddel som så lander 10 meter væk med en brækket ryg.
    Og er det større hunde hvor det kan blive farligt for mig eller mine hunde, så er jeg også villig til at gå så langt som det er nødvendigt, og kvæle den angribende hund med min snor eller i en halslås.
    Jeg har den største sympati for dem der har prøvet at blive overfaldet, eller har mistet deres hund til en angribende hund.
    Jeg gider ikke at mine hunde som ellers er godt socialiseret og kan med de fleste, skal få dårlige oplevelser med andre hunde, og begynde at reagere der efter.

    Her er en af mine dårlige oplevelser med løse hunde:
    Da jeg for et par år siden boede i min ejerlejlighed inde i byen, der gik mig og kæresten tur med vores staff og minibuller. De var den gang kun 6-7 md gamle. Jeg passede også min svogers rottweiler som var med påp turen. Vi nåede ikke lang væk fra opgangen, før en rottweiler fra en nabo bygning kom farende imod os, og den var ikke glad. Den styrtede lige imod min kæreste og vores 2 små hunde. Min kæreste er en lille pige på 42 kg, og jeg frygtede virkelig at rottweileren ville angribe hende og hundene for den var så fokuseret på dem. Jeg sprang ind foran hende og slap min svogers rottweiler. De 2 hunde røg i hovedet på hinanden, og jeg fik sendt min kæreste afsted med de 2 små hunde. Der gik lidt tid inden ejeren af den angribende hund kom, en skide narkoman som altid går med den hund løs. Han prøvede at få styr på hans hund, men var ikke stærk nok. Jeg måtte gå imellem de 2 hunde og sparke narkomanens rottweiler i hovedet, for at få den til at slippe. Jeg havde min svogers hund i snor under det hele. Jeg gav narkomanen et møgfald, og sagde jeg ville slå hans hund ihjel hvis jeg så den løs igen.
    Resultatet blev, at vi fik en kæmpe forskrækkelse, samt at min svogers rottweiler på 8 år, som altid har kunnet med alle mennesker og hunde, nu ikke kan være i nærheden af andre hanhunde. Det er utroligt så meget en skide narkoman kan ødelægge, bare fodi han ikke fatter at tage noget ansvar.
    Jeg har tænkt det igennem mange gange, men jeg har ikke kunnet komme på andet jeg kunne gøre i den situation, for den var virklig tæt på at blive farlig.

    Mine hunde bliver altid ført rundt i snor, og med de dårlige oplevelser jeg har haft, så vil jeg reagere meget voldsomt, hvis en hund angriber os igen.


  • #16   3. aug 2009 trille P: "Jamen så burde du vel også vide at bagatelgrænsen for hvad man bør kalde "overfald" var nået???"

    Er udmærket klar over at dette er i den lille ende. MEN når en hund bider mig og det ikke er under leg så ved jeg faktisk ikke helt hvad jeg så skal kalde det.

    Derfor også dette indlæg omkring hvordan I ville reagere. For mit vedkommende blive jeg sku hidsig.


  • #17   3. aug 2009 Dennis H:

    Ikke med en løs hund smiley

    Jeg har så mange dårlige oplevelser med løse hunde, og jeg vil ikke på nogen måde acceptere at blive angrebet eller mine hunde bliver det..


  • #18   3. aug 2009 Trille: Nu havde hunden fat i mig først. Det var først derefter at jeg blev gal.

    Men fair nok. Jeg spurte om hvordan I synes jeg skulle have reageret. Og vi kan jo alle ikke være helt enig.


  • #19   3. aug 2009 Trille
    Læs nu det skrevne!

    Han reager først efter hunden har bidt sig fast i hans bukseben!

    Om jeg havde gjort det samme, ved jeg ikke, tror det kommer an på når man står i situationen, og læser hunden, feks, havde jeg virkelig kunne læse galle ved hunden, skulle jeg ikke have grabberne ned til den, så det ville nok også være det fri ben der blev taget i brug..


  • #21   3. aug 2009 Ahh, hold nu, hans hund sidder i bilen, I egen indkørsel... Det skal man altså ha´lov til uden at en hund ryger derind..Og hvor i det han skriver, kan du få ud af at han reager med rædsel?? Og han gør da det eneste rigtige, lukker for sin egen hund! Eller havde det været bedre med to hunde i totterne på hianden?

    Men fortæl mig gerne hele forløbet, som det skulle ha´været forgået efter dine øjne ? Fra start til slut..


  • #22   3. aug 2009 trille P: Nu var Sjumba i bilen da den anden hund kom Kun bagerummet stod åben.
    Rædsel ville jeg nu ikke kalde det. Men ja jeg fik mig en forskrækkelse da den tog fat i mig bukseben.


  • #23   3. aug 2009 Trille
    Vi venter stadig på at du fortæller forløbet som det skulle være forgået efter din mening??

    Meget intereserret i at høre det, da det lyder som om du har opskriften på hvordan alle undgår at blive bidt af en hund..

    Det du siger er jo faktisk at dem der får en hund i benet selv er ude om det..


  • #24   3. aug 2009 Trille
    Okey
    Så syntes jeg du skulle kontakte den dame der lige er blevet overfaldet og bidt slemt af 3 Amerikanske Bulldog´s i egen have, og fortælle hende at det var hendes egen skyld, og at du har en hemmelige opskrift(må det jo være siden du endnu ikke har fortalt hvordan du ville undgå det) På hvordan hun undgår det i fremtiden...

    Undskyld, ikke tit jeg siger sådan højt om andre mennesker, men du er altså ikke den skarpeste kniv i skuffen...


  • #25   15. aug 2009 hunde SKAL IKKE gå løse jeg kan godt forstå at du blev gal og nervøs
    min hund så en person over på den anden side af vejen og var på vej over den store basse føj jeg ville s.. også pisse af skræk, jeg fik fat i hunden ind i hundegården og gik over og undskyldte nu er det sådan at vores hund er bare nysgerrig men det vidste personen jo ikke.


Kommentér på:
Hvordan skal man handle ved overfald?

Annonce