{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.837 visninger | Oprettet:

Allergihund; værdigt, eller ikke? {{forumTopicSubject}}

Jeg har en dejlig blanding på godt 3½ år, fik hende da hun var 4 mdr, mishandlet og undervægtig..
Hun vejede ca 6 kg for lidt, havde åbne sår på kroppen, afbrændte knurhår, betændte ører, og havde fået tæsk jævnligt..
Jeg faldt for hende ved første øjekast, tog hende med hjem, og hun sov i mine arme den første nat, og mange efter..
Det tog mig 14 dage, at få hende til at spise, hver eneste lille lyd skræmte hende tilbage til hjørnet af stuen.

Hun var meget angst for fremmede, især mænd, men hun tøede godt op indenfor et ½ års tid, med masser af træning, kærlighed og omsorg.

Hun havde ret ofte noget med ørerne, og jeg rensede dem som minimum 2 gange i ugen. Så blev det til tre gange i ugen, så blev det til blodøre, meget voldsomt endda, større end en tennisbold.. Dyrlægen gav os prednisolon, skulle komme igen efter 5 dage til operation. På 2.dagen, fik hun kradset hul, sikke et arbejde.. Væske ud over det hele, og hun var så ked af det. Afsted til dyrlægen akut, ind til operation.. Hun blev syet, fik forbinding på, som skulle fjernes efter en uge. Da ugen var gået, var der allerede ny væskeansamling, på størrelse med en golfbold. Afsted til en ny dyrlæge, for en second opinion, hvor jeg lærte at dræne øret selv, da blodøre skal hele inde fra og ud, ikke udefra og ind. Jeg drænede og drænede, ofte to-tre gange om dagen, i et par måneder, til det gik i sig selv, dog ikke uden en masse arvævsdannelse, med en masse folder og gemmer.

Et par måneder gik uden yderligere, andet end daglig ørerens, men så kom der blodøre i det andet øre. Denne gang vidste jeg, hvad jeg skulle gøre, så afsted på apoteket efter sprit, kanyle og nåle.. Da jeg tog det i opløbet, kom der ingen arvæv, men ørerne kløede voldsomt konstant, og der blev givet pencilin, kløestillende og salve, der kun havde en kortvarig virkning. Det blev drænet hver dag, i godt og vel en måned, da hun pludselig begyndte at slikke sine poter ret voldsomt. Nogle gange helt til blods, så igang med klorhexidin flydende og i salve, potevoks, og til sidst skærm..
Da skærmen kom på, fik det lettere bugt med poterne, men til gengæld begyndte kæberne at klø, så enhver mulighed for at klø sig til blods ved munden, blev modtaget med kyshånd, og hun har nu intet hår rundt omkring læberne, samt skærm på, når der ikke er opsyn. At gå tur uden skærm, kan kun give sig, hvis jeg ikke skal ind nogen steder, ellers er hun nødt til at have skærm på, da bare 2 min uden, kan ende i en uges sygeplejebehandling.
Hun har nu fundet ud af, at bøje samtlige poter, så hun kan slikke poterne, til trods for skærmen. Istedet for at klø kæben, hvilket hun ikke kan pga skærmen, klør hun på kroppen med bagbenene, efterladende sig eksem og lange lille blodsprængninger under huden.. Selv om natten, slikker og klør hun sig, hvis hun ikke får skærm på.
Hun har nu haft skærm på siden december, hvor hun startede på allergikur, indsprøjtninger til 150kr pr gang, én gang i måneden. Skærmen generer hende som sådan ikke, hun reagerer fint på den, men ingen tvivl om at hun, og jeg , hellere ville undvære..
Dyrlægen sagde, at vi skulle kunne se resultater indenfor 16 uger, hvis kuren virker.. Hun har nu fået den i 28 uger, jeg ved ikke om det er ønsketænkning, men til tider virker det som om det har lindret lidt, tager man dog skærmen af, går der 5 min, så er hun igang med poterne igen.
Ofte, vil hun hellere slikke poter, end have en rest, såsom melon, æble eller andet, som hun ellers altid har været vild med..
Jeg har skiftet foder flere gange, lavet mad efter Barfs metoden, og alm mad, glutenfri og kornfri, da hun ikke kan tåle lagermider, går sjældent på græs med hende, mest på fliser, renser ører næsten hver dag, sidder med vatpinde for at få det sidste med ud, i alle hjørner og gemmer, hun spiser ikke altid det hun skal på en dag, da det klør i ørerne når hun tygger, et ben eller legetøj får kæberne til at gå amok, så alt hendes legetøj og yndlingsben ligger bare..

Når hun ligger roligt under bordet, kan det at der kommer gæster gøre hende så ivrig, at det hele begynder at ryste og klø på hende.. Hver dag føles som en kamp, fra jeg slår øjnene op, fordi jeg ved, at jeg nu igen skal møde en dag med "væren efter hende", når hun slikker, klør eller kradser.. Hun er ikke trist som sådan, hun vil meget gerne kæles for, nusses, gå tur, lege med andre hunde, hun snuser, er interesseret og opmærsom, vagtsom og kærlig. Men hun er ikke den samme hund, som for 1 år siden, det er der ingen tvivl om. Det er bare svært at indse..

Grunden til mit indlæg er; giver jeg for nemt/hurtigt op? Jeg har overvejet det grundigt i flere måneder, givet deadlines for, hvornår der skulle komme bedring, ellers.. Min søn elsker hende højt, kalder hende for sin kammerat, jeg ved at han nok skulle forstå, men min egen samvittighed gnaver som pokker.. Jeg har læst om healing, om terapi, om massage og vitaminer, helse lige fra solhat til aloe vera, men jeg er ikke rig.. Indtil videre har allergien, med sprøjter, operationer, behandling, cremer, øredråber, potevoks, specialshampoo, osv osv, kostet omkring de 15-20.000kr..

Jeg føler at jeg ikke længere ser på hende med realistiske øjne, men med en afhængig ejers øjne. Jeg VIL ikke være egoistisk, så jeg beder om "hjælp", udsagn, erfaring, hvad som helst, der kan skubbe mig fra eller imod, at tage en tung men resolut beslutning......


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergihund; værdigt, eller ikke?
  • #2   8. aug 2009 puha en træls situation og stå i, kan kun give dig min historie, og håbe på at du selv kan beslutte dig for hvad du vil.

    min Dobby fik meget slem epilepsi og kom i behandling med to piller dagligt. men hans anfald stoppede ikke, han havde minimum to om dagen.
    så efter to mdr på medicin ville jeg ikke mere, han blev mere og mere underlig, kunne pludselig ikke gøre ting som han normalt kunne, og gøede af alt og alle. han begyndte også og tisse og skide inde, selvom man lige kom fra gåtur.

    så valgte og få ham aflivet, bestemt ingen nem beslutning, men jeg syntes det var det rigtige


  • #3   8. aug 2009 Jeg tror desværre, at jeg er tæt på det punkt, men min samvittighed nager som en muldvarp der har fundet en fodboldbane.. Jeg er træt og irritabel, hver aften og hver morgen, den ene dag tager den anden med konstant opsyn. Lige nu, mens jeg går sygemeldt, kan jeg holde øje med hende, men hvad når jeg starter igen...

    Det er uholdbart, men jeg tog hende ind, og da hun kom ind af min dør, valgte jeg hende, samt det ansvar der følger, det være sig allergi, det være sig kræft, man vælger at tage et ansvar, for et andet levende væsen, det sidste jef har lyst til, er at føle mig som en kujon smiley


  • #4   8. aug 2009 Pyyyyhh,, Det er godt nok noget af en omgang,,,ved ikke rigtig hvad jeg skal sige,,,,

    Jo, jeg tror at min mening om jeres situation er at,,i har virkelig kæmpet hårdt, begge to,, og jeg synes ikke rigtig det er et godt liv for hende. Kan sagtens forstå at du har et meget meget tæt bånd til hende med det i har været igennem,,og kan derfor også forstå at det er svært at gi slip. Men ærligt talt synes jeg det virker lidt håbløst og som om det faktisk bare bliver værre endnu. Der er kommet flere og flere symptomer og mere og mere behandling.. Hvor er livskvaliteten henne i det her ? For jer begge,,,
    Der skulle jo ske et mirakel med pludselig helbredelse for at det ville blive godt.

    Håber der er andre der har rigtig go'e erfaringer indenfor allergi, som kan hjælpe jer :o) Det eneste jeg kan hjælpe med er et godt råd fra en kostspecialist ang. allergi :Fiskeolie, indeholdende omega 3+6 OG 9 . Det er 9'eren der gør udslaget og virker mirakuløst overfor allergier. :o) Du kan da prøve det :o)

    Føler med dig/jer,,,


  • #5   8. aug 2009 Blondie-
    Min kæreste og hans forældre havde en hund med epilepsi, så jeg ved hvad du mener, de valgte også at aflive til sidst, da livet bare ikke var ham værdigt..
    Min tanke er bare, om jeg skal forsøge alt, med det mener jeg ALT, eller om det er okay at give op.. Øv hvor jeg hader at skulle tænke disse tanker, men har udsat det for længe... *snøfter-meget*


  • #7   8. aug 2009 du har givet hende et godt hjem, og god mad og masser af kærlighed!
    men når hun døjer med så mange ting, som ikke rigtig bliver bedre, så ville jeg få hende aflivet. du er absolut ingen kujon.


  • #8   8. aug 2009 Tanja;
    Lige som jeg troede, at jeg vidste alt indefor området, var der alligevel noget, der havde sluppet min eøjne forbi. Det med fiskeolien vidste jeg ikke, det er bestemt værd at prøve, ved du muligivs, hvor lang tid man skal beregne behandling, til det viser sig, om det virker?

    Jeg har læst spalte op og spalte ned, forumer, debater, artikler, alt hvad der findes på nettet, men på et tidspunkt, løber man sur i alle rådene og virkningerne. Man ved ikke hvor man skal starte, og hvor man skal slutte..


  • #9   8. aug 2009 Daisie- Jeg påstår bestemt at jeg gør det for min hunds skyld, men ærligt, er jeg vist nået ud over realismens yderpunkt, og ved ikke længere om det er for hende, for mig, eller for min søn..

    Blondie- Jeg ved jeg har gjort det godt for hende, i den tid hun har været mig i hænde, men ville jo gerne gøre det endnu bedre, i lang tid endnu...


  • #10   8. aug 2009 Jeg har en veninde der er i lære som veterinærsygeplejerske. Hun fik det at vide ved sin lærer i ernæring af dyr/hunde. Hun siger han er sindsygt dygtig og at det ikke er et alment kendt råd da det er noget han selv har "forsket" sig frem til. Men hun har selv set at det virker. Hunde med så voldsom foderallergi at de faktisk ikke kunne indtage noget uden at slå ud, kan efter et stykke tid på disse fiskeoliepiller spise almindelig kost !!! Det er ret vildt egentlig :o) Men der SKAL være alle 3 i,,altså både 3, 6 og 9. Ved ikke hvor det forhandles, men kunne forestille mig i Matas eller helsekostforretninger ? Du skal give en pille om dagen, hvor lang tid der går før det virker ved jeg ikke. Men prøv at sætte dig en deadline, f.eks. en måned, og hvis ikke du kan se forandring når den måned er gået. Så må du jo,,,ja ,,,øv :o( Ved det, men du må sætte en grænse for det lille pus.
    Knus Tanja


  • #11   8. aug 2009 ,,,og kan godt forstå din fortvivlelse,,prøv engang at læse om min Ronja,,det har heller ikke altid været lige nemt,,,så føler bestemt med dig :o)

  • #12   8. aug 2009 Prøver lige at høre hende i morgen om hvor lang tid der går inden det virker :o)

  • #13   8. aug 2009 Det lyder rigtig godt Tanja, og ja, en deadline må der til, ellers kan jeg blive ved fra nu af til 2030 med at prøve mig frem, (ja, overdrivelse fremmer forståelsen..) Vil læse om din Ronja imorgen, tid til at se dyner, Sillemusen har gryntet for 2. gang, (3. gang går hun i seng uden mig, med fornærmet mine smiley )

  • #14   8. aug 2009 :o) Kan i sove godt, håber det bliver en succes :o)

  • #16   8. aug 2009 Pia K. : det var da godt nok noget af en omgang,,fra lykke til stor sorg på et øjeblik. Men det var flot gjort, og er også helt sikker på det var bedre for jeres hunde ikke at skulle ende med at blive en grønsag, som du skriver.
    Hvis jeg må spørge ? Hvordan tog Beauty det,,altså at være der imens ? Har tit tænkt på om hunde kan forstå sådan en situation ? De ved jo længe før os andre når en af deres "flok" har det skidt. Hvordan var hun bagefter ?
    Det er noget jeg tit har tænkt over...og ved ikke hvordan jeg selv skal gøre når den dag kommer ?


  • #18   8. aug 2009 Uha da,,,det synes jeg godt nok er meget rørende, tak fordi du ville fortælle mig om det . Man kan næsten fornemme hvordan Beauty forstod hvad det var der skete.
    Jeg vil ihvertfald overveje det meget nøje nu jeg ved dette,,for det er jo det at hundene leder bagefter,,ved så bare ikke om de kan tåle at se mig hyle helt vildt ;o)
    Rigtig rigtig smuk afsked i fik :o)


  • #20   8. aug 2009 Jeg synes at du har gjort stort set ALT hvad du kan for din skønne hund. Du har dog muligheden med fiskeolien tilbage og så ville JEG nok kontakte ham her:

    http://www.vethudklinik.dk/index.html

    hvis du stadig har mod på det og bor på sjælland. HAN vil give dig sin ærlige mening:-)


  • #21   8. aug 2009 Det betyder meget for mig, med jeres tilbagemeldinger. På et tidspunkt føler man sig lettere ved siden af sig selv, uden mulighed for at kunne se realistisk på tingene.

    Miriam- Du har helt ret i, at jeg frygter min søns sorg, men det hænger sammen med en del andre ting hos ham, som han kæmper med. Har ærligt talt kig på en hvalp herinde, har fået lov at ringe til ejerne imorgen, muligvis det også vil gøre det nemmere for ham...

    Mette- Jeg bor desværre lige modsat sjælland, nemlig Esbjerg, så langt vestpå man kan komme.. Men vil overveje det, samtidig med fiskeolien..


  • #22   8. aug 2009 Maja:

    Ellers kan du ringe til Flemming og høre om han kan anbefale en i nærheden af dig:-).

    Men samtidig må jeg indrømme at jeg synes at du har gjort mere end rigeligt, så hvis du vælger at stoppe nu, så forstår jeg det 100%:-)


  • #23   8. aug 2009 Mette- Jeg er bare så bange for, at stikke blår i øjnene på mig selv, du ved, have forventninger og forhåbninger, for så at blive led og ked, hvis/når det ikke virker smiley

  • #24   8. aug 2009 Maja.

    Jeg forstår helt sikkert hvad du mener. Og jeg misunder dig ikke at stå i den situation. Det eneste råd jeg kan give dig er at spørge dig selv: "For hvis skyld skal jeg blive ved??". Det har jeg gjort hver gang jeg har skullet tage den tunge beslutning.


  • #25   8. aug 2009 Jeg ved det Mette, og tro mig, jeg tænker ikke på andet i disse dage..

Kommentér på:
Allergihund; værdigt, eller ikke?

Annonce