{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.774 visninger | Oprettet:

Pas på hunden {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg har selv en hvid schæfer og har derfor modtaget debbe mail. Jeg synes i skulle have lov til at læse dette, det er modbydeligt at tænke på hvad folk kan finde på!!


Hvor er vores hunde?
I 5 uger har Frank Sørensen fra Hvidovre, og familien Graungård fra Røddovre, gået i uvished om, hvor 2 Hvide Schæfer hvalpe på 4 måneder befinder sig.

De 2 tævehvalpe var de sidste af et kuld hvalpe på i alt 9 der var annonceret til salg af opdrætteren, der foruden de 2 hvalpe ejer hvalpenes moder, Tittes Kia, i daglig tale kaldet Ulven.

Frank Sørensen ejer den 6 årige hanhund Skagens Nero, der er far til de stjålne hvalpe. Skagens Nero er en af landets højst præmierede Hvide Schæfere, der 2 gange er kæret som årets hvide schæfer i Dansk Hvid Schæferhundeklub, og i 2003 blev kåret som årets hund i Danske Hundeejers Landsforening. Nero er ligeledes international æres sølv champion og har 2 gange erhvervet platin på udstillinger i Danmark.

Hunde stjålet under toiletbesøg!
Tidligere sognepræst Inge Lise Wagner kontaktede den 79 årige opdrætter, da hun tilsyneladende var interesseret i at købe en Hvid schæfer, og det blev aftalt at hun samt en veninde kunne komme og se hvalpen.

Den 1. februar kom præsten hjem til opdrætteren, hvor hun fik at vide, at familien selv ville beholde den ene tævehvalp, som for øvrigt var opkaldt efter dronning Dagmar, så det var kun den ene hvalp der var til salg for 6.500 kr.

Efter et par timers samtale gik opdrætteren på toilettet. Da hun vendte tilbage var de to små dejlige hvalpe forsvundet sammen med Inge Lise Wagner, opdrætteren nåede kun lige at se bilen køre bort med de to hvalpe.


Lod ældre ægtepar stå ude i kulden!
Efterfølgende har opdrætteren, der er praktiserende læge i Rødovre, kontaktet den tidligere præst telefonisk, ligesom hun og hendes mand har opsøgt hende på bopælen i Vejby. Inge Lise Wagner ønskede ikke at tale med de lovformelige ejere af hvalpene, og lod de to ældre mennesker stå udenfor døren i sne og frost, med en besked om at hun havde videreformidlet de to hvalpe.

Frank Sørensen, der er formand for Dansk Hvid Schæferhundeklub (DHSK) og medlem af hovedbestyrelsen i DHL, har også kontaktet den tidligere sognepræst for, at få vished for hvad der er sket med hans hunds hvalpe, men der har ikke været nogen vilje til at oplyse hvor de to hvalpe befinder sig.


Uvisheden er umenneskelig!
Usikkerheden om hvad der er sket med de to hvalpe, og uvisheden om hvor de befinder sig, er en umenneskelig belastning for mennesker der gennem mange år har haft hunde, og som ser hundene som en del af familien.

Sagen efterforskes af Kriminalpolitiet i Hvidovre, der udtrykker at de har forhåbning om at de to hvalpe befinder sig hos familier, hvor de har det godt. Politiet ser med stor alvor på det frække og uanstændige tyveri.

Formanden for landsforeningen Alle Dyrs Ret, Axel Erik Sørensen, har også forsøgt at hjælpe de ulykkelige ejere med at få de to stjålne hvalpe tilbage, eller blot få oplyst hvor de befinder sig. Men heller ikke af den vej har det været muligt at få vished for hvor de to hvalpe er, eller hvad der er sket med hvalpene.

Hjælp os med at få hvalpene hjem!
De ulykkelige ejere af forældredyrene til de to stjålne hvalpe, klamre sig til håbet om, at det ved pressens hjælp vil være muligt, at opnå oplysninger der kan skaffe vished for, hvor de to stjålne hvalpe befinder sig. Frank Sørensen oplyser at det er vigtigt, at ægteparret i Rødovre får deres Dagmar hjem, i de 3 måneder de fik var sammen nåede de at knytte sig tæt til hinanden!

Da man forlod huset med de 2 stjålne hvalpe efterlod man 3.000 kr. på et bord. I annoncerne var det oplyst at prisen var 6.500 kr. pr. hvalp, og opdrætteren gjorde fra starten opmærksom på at den ene hvalp ville familien selv beholde.

Frank Sørensen finder det uforståeligt at nogen, kan finde på at forlade et hjem med 2 stambogførte hvalpe og så efterlade 3.000 kr. på bordet, og tro at man kan få to stambogførte hvalpe for det beløb, ligesom han finder det utroligt man ikke vil samarbejde, så de to ældre mennesker kan få deres hvalpe hjem og dermed få vished for hvor deres hunde er.

Tyven fik ikke mulighed for at tage stambøger eller andre papirer med på de 2 hvalpe, og den stambogførende forening er selvfølgelig informeret om tyveriet, så der ikke efterfølgende kan laves en ny stambog på de stjålne hvalpe.


Bekymring over at dyr stjæles!
I bestyrelserne i DHL og DHSK er der stor bekymring over det stigende antal hunde der stjæles over hele landet. Den stigende kriminalitet viser der er behov for at overveje nye lovinitiativer der kan mindske risikoen for, at familier mister deres kæledyr ved et indbrud eller tyveri.

Begge bestyrelser ser frem til, at få en principiel dom i sagen, hvor der tages hensyn til at dyr ikke "kun er en ting", men et levende individ, der også har følelser og derfor savner sin ejer lige så meget som ejerne savner sin hund.

Frank Sørensen udtaler, at denne sag ikke handler om det at miste penge på, at to hunde er stjålet, men ene og alene handler om at få sikkerhed for at de to hvalpe på 4 måneder har et godt dyrevelfærd og befinder sig i gode og trygge rammer.

Uhyggeligt at tænke på at søskende er stjålet!
Frank Sørensen, har selv en hvalp fra samme kuld som de 2 hvalpe blev stjålet fra. Det er uhyggeligt hver morgen at møde den glade lille hund, og så tænke på at to af hans søskende er stjålet, og at det lige så godt kunne have været kærlige Rolf der var stjålet, hvis han ikke som 8
ugers hvalp var kommet hjem til "far Nero".


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Pas på hunden
Kommentér på:
Pas på hunden

Annonce