{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.825 visninger | Oprettet:

Cane Corso Italiano race {{forumTopicSubject}}

hej har siddet og læst en del om denne race på nettet og syntes det er er fanstatisk hund!
men vil gerne høre om jeres erfaringer med denne race ????

må nok heller lige gøre opmærksom på det kun er af ren nysgerrighed og ikke fordi jeg på nogen måder overvejer at anskaffe mig denne race inde for de næste 10-20 år


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Cane Corso Italiano race
  • #1   2. feb 2010 hmm ikke meget hjælp at hente på det emne smiley

  • #2   2. feb 2010 Nu er det jo ikke en race der er specielt udbredt, heldigvis! Forstå mig ret jeg er vild med racen og det ville være så synd hvis den gik hen og blev en moderace.

    Jeg ejer ikke en CC selv, men det kommer en dag. Min erfaring med racen er at de er lidt specielle. Man skal være konsekvent og tydelig over for dem, men ikke hård, de er nemlig ret følsomme. De knytter sig meget til sin ejer og det kan gøre det vanskeligt at omplasere dem. De er rigtig gode til børn, men de er af natur mistroiske over for fremmede, så det er SÅ vigtigt at de bliver socialiseret meget hele deres liv.
    Der ud over vil jeg anbefale at du bruger de penge det kræver og køber fra en god FCI-kennel! Med en race som corsoen er det utrolig vigtigt at der er styr på sagerne, både mht. fysikken og mentaliteten.


  • #3   2. feb 2010 det samme som anne julie siger.. har en nabo der har den race og må sige at når jeg engang er færdig med at få småbørn og bor i hus og jeg har alt den tid jeg ved den hund kræver så vil jeg også gerne have en, ham inden ved siden er er noget af det smukkeste jeg har set og så er han bare vildt dejlig:)

  • #4   2. feb 2010 okay mange tak

  • #5   6. feb 2010 Jeg er også helt enig med Anne Julie, jeg har selv en Cane corso og hun er meget følsom hvis man kommer til at hæve stemmen for meget. Utrolig vagtsom, en del reserveret over for fremmede, men stadig nysgerrig og vil godt snuse lidt efter et par minnutter. En stor grund kan jeg også anbefale, da en min Cane Corso elsker at være ude. Hun har meget energi og er ret voldsom i leg med andre hunde pga. hendes størrelse, hun er næsten umulig at køre træt. Når hun er inde er hun dog utrolig rolig og blid og gør ikke megen væsen af sig:)

  • #6   6. feb 2010 Brian J -

    Er du sikker på at den "Cane Corso" du har er helt ægte ? Jeg synes mere den ligner en labrador nemlig ..


  • #7   6. feb 2010 Der er et billede af en ægte en af slagsen - en hanhund med FCI-stamtavle fra Kennel Magnuslund i Sverige smiley

    http://i303.photobucket.com/albums/nn137/mallerock/TrningRick001-1.jpg


  • De T
    De T Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 46
    #8   6. feb 2010 Hej

    Brian J: Din "Cano Corso" er uden tvivl en rigtig sød hund, men en ægte Cana Corso tvivler jeg på det er. Den ligner simpelthen ikke racen - Der er træk ved den som minder om en CC, men derfra er der altså et stykke vej til at være en.

    Der er meget stor forskel på hvordan en CC er af sind, ligefra venlige og enormt sociale til reserverede og associale. Det afhænger, som med alle andre racer, af hvilke linier hunden er fra. Jeg har selv 2 og de er som nat og dag på mange punkter.

    At de er vanskelige at omplacere er noget sludder. Begge mine CC´ere bliver ind i mellem passet forskellige steder, når jeg er ude at rejse, både sammen og hver for sig. Fælles for dem er, at det tager ca. 5 minutter før de har fundet sig til rette og nærmest er flyttet ind hos deres oppasser. Jeg har, hos min opdrætter, set flere hunde som er blevet omplaceret som voksne, og heller ikke disse hunde har der været besvær med.

    Jeg kan kun støtte op omkring vigtigheden at at købe en CC med FCI stamtavle. For det første sikrer det at der er tale om en CC - og ikke en eller anden blanding som tilfældigvis ligner lidt eller meget. Der ud over skal man sikre sig at de linier man køber efter er i orden - både mentalt og fysisk. Jeg vil ikke nævne navne, men der findes en dansk kvinde som påstår at hun laver CC´ere som de bør være. Sjovt nok er hun den eneste som har dette synspunkt, og hendes hunde har i min verden ikke meget at gøre med en CC - dog må jeg respektere at de har en FCI stamtavle.....men man kan jo købe så meget i Polen!



  • morten l
    morten l Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 5
    #9   6. feb 2010 Hej, så lige jeres indlæg og så der var et link til en rigtig Corso, og ud fra foto er der ikke tvivl om det er en Han smiley
    Men jeg fik lige min egen på Galleriet, og hun er en "rigtig" C C kig evt forbi.

    VH Morten


  • #10   6. feb 2010 De T: Det er nu ikke sludder at en CC kan være svær at omplasere, det er MIN erfaring og hvad jeg har hørt fra andre CC-folk, at det ikke er alle det er et problem for alle er jeg helt med på. Som du selv skriver kommer hundes mentalitet meget an på linjerne osv.

    Lækker hund du har iøvrigt!

    TS: Undskyld sidespringet, jeg bliver bare mopset når folk siger jeg sludre *g*


  • morten l
    morten l Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 5
    #11   6. feb 2010 Jeg gir dig ret i det med omplacering, har selv en som jeg fik for et år siden fra dyrenes beskyttelse, de havde svært ved finde et hjem og kom tilbage til dem igen, hvorefter jeg blev kontaktet. Og den er virkelig en 1 ejers hund, men trives og har det godt hos mig nu. Men det jo klart når racen er mistroisk af natur, er der jo ikke noget at tage af når den oplever svigt.

  • #12   6. feb 2010 det er nogle flotte og lækre hunde, men jeg tror kun det er meget få mennesker der evner dem.. For, kæft hvor er de nogle stædige bæster!!!

    Jeg går til træning med tre styks, og de er dejlige hunde, men ja..
    Når man kigger på samarbejdet mellem hund og fører, er jeg sikker på at man skal være konsekvent, kærlig, have et godt samarbejde, og kende hunde..

    Jeg ville godt nok korse mig gevaldigt over at se en uerfaren hundeejer med en CC...



  • #13   6. feb 2010 Anja: Også mig, det er ikke en hund man bør anskaffe hvis man ikke er helt inde i det med hunde. Jeg vil selv rigtig gerne have en og årsagen til at jeg endnu ikke ejer en er netop at jeg ikke har følt mig rustet til det før nu. *s*

  • #14   6. feb 2010 Anne Julie,
    de hunde jeg kender, der er to af dem fra samme kuld, og den anden er fra et andet opdræt..
    og altså, den ene der fatter ejeren ikke samarbejdet, så den hopper konstant op af ham og napper efter armene, fordi den bliver kåd.. intet ondt, men ja, forkert håndtering..
    Og en af de andre er så fokuseret på alt andet, at den har svært ved træning, og generelt tror jeg ikke det er en hund man skal anskaffe sig, hvis man stiler efter lydighed på højt plan..
    nogle ting vil de gerne, og de hunde jeg kender er meget gode til spor, men lineføring og afdækning siger dem ingenting og man kan godt glemme det..


  • #15   6. feb 2010 Det er jo en lidt speciel race og jeg tror man må være meget flexibel i arbejdet med dem, men stadig tydelig. Jeg er jo vant til bulldogs og de er godt nok også stædige, men nej, har man ambitioner om lydighedstræning på højt plan er cane corsoen nok ikke det mest oplagte valg.

  • morten l
    morten l Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 5
    #16   6. feb 2010 Jeg må på det kraftigste afvise din påstand, min corso har få et 68 ud af 70 da den var 10 mdr, og jeg vil til en hver tid kunne bestå en prøve med min, jeg har altid haft hund (fik min egen i 82) bla 2 Rottweilere og Corsoen er til dato den nemmeste jeg har haft, så er det unge uerfarne der måske ikke lever helt op til at være en ejer af en muskelhund.

  • #17   6. feb 2010 Træningsvillighed kommer jo også an på rigtig mange ting fx. førens even til at motivere hunden, føerens tydelighed osv. Min påstand er vel at CC måske ikke er så velegnet til "gammeldages hundetræning" især pga. deres følsomhed.

  • #18   6. feb 2010 Morten,
    det er rigtig flot! Tillykke med det.. Måske er du bare en rigtig god hundefører?

    Det er i hvert fald ikke mit indtryk at de fleste CC lever for at behage deres ejere, og derfor skal der nok en helt speciel form for motivation til..
    De lever nok mere med deres ejere..


  • morten l
    morten l Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 5
    #19   6. feb 2010 Nej det er absolut ikke en begynder hund, man skal have hundeerfaring, og gerne med lidt brugshunde.

  • De T
    De T Tilmeldt:
    nov 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 46
    #20   7. feb 2010 Tjaa....

    Morten: Hvilken prøve kan du til enhver tid bestå med din CC´?

    At kalde en CC egnet som brugshund er vist lige i overkanten. Jo, jeg er blevet nr. 2 til et klubmesterskab i PH i Vordingborg i kåringsklassen med mn han. Min tæve kan formodentligt bestå bidearbejdet i IPO 1 med 70 - 85 point, alt efter held på dagen og hvilken dommer vi måtte stille for. Men spor og lydighed bliver bare aldrig godt nok til en IPO prøve.

    Hvis jeg sammenligner mine CCére med min malle, så kniber det mig altså også at finde lighederne i deres egnethed til brugsarbejdet. Med mine CC´ere afhænger træningen af vind og vejr - eller måske rettere af om de har lyst på dagen eller ej, mens det for min malle´s vedkommende drejer sig om hvor længe jeg gider træne - den er altid klar, også efter en ½ time i 30 graders varme. Der er ud over lysten / viljen til at arbejde også kæmpe forskel på hvor hurtigt indlæringen sker, og ikke mindst hvor stort hundens ønske om at behage mig er. Det er lidt som at køre motorløb på bane - En formel 1 bil er hurtig og velegnet, mens en gammel Simca fra 87 med rust i panelerne nok skal komme rundt hvis ikke lige køleren lækker, eller bremsen har sat sig.

    Jeg har ikke set alle CC´ere i verden, men jeg har efterhånden set en hel del. Langt de fleste af dem jeg har set, er venlige og kontaktsøgende hunde. Jeg vil tro at jeg har set 20 - 25 CC´ere som er blevet omplaceret som voksne (+2 år) og ingen af disse har voldt problemer i forbindelse med omplaceringen. Dette er selvfølgeligt hunde af gode linier, som er mentalt sunde.

    De få CC´ere jeg har set med et "tvivlsomt" væsen, er sjovt nok "ægte" men uden stamtavle, eller fra enkelte avlere. Så jo, hvis man vil betegne en hund uden stamtavle, som "ægte" så kan man godt finde en CC som er "reserveret". Jeg ser bare ikke disse hunde som værende reserverede, men usikere. At nogle avlere fejlagtigt tror at dette er den "reservation" (læs:usikkerhed) som CC´en engang besad, kan jeg kun beklage. Det har intet med den "gamle" CC at gøre.


  • #21   7. feb 2010 Martine og De T.
    Jeg skriver også kun ud fra mine egne erfaringer og kan kun give jer ret i at man bør gå efter en med tavle. Hvis min hund var ægte ville der selvfølgelig også være en tavle på hende. (Skal dog lige siges at de nyeste billeder er fra da hun var ca 6 måneder. Hun er blevet en del større nu.)


  • #22   19. feb 2010 Ja hvad kan jeg sige som ikke er sagt.

    En corso er en fantastisk race dog bestemt ikke en hund for alle den kræver rigtigt meget træning og meget arbejde at holde den som den bør holdes. Overfor familie og venner er den som de fleste andre hunde men fremmede er den meget reseveret overfor og det kræver en del socialisering at få ens hund til at reagere venligt overfor alle du vil ha den skal være det overfor.

    Dog skal det siges at de er utroligt lærenemme min er trænet til jagt og bliver flittigt brugt af både min far og mig selv som det og hun er meget velset på alle de jagter jeg er på også selvom de første par gange jeg dukkede op var der de der blikke og kommentar omkring kamphund men efter de har set hende arbejde så lukke de fleste meget hurtigt munden og begynder at træne noget mere med deres egen hund. derud over er hun helt genial som børne hund altså mine små niecer og venners børn er som hendes egne de bliver passet på og bevogtet hele tiden når hun får lov.

    Men alt i alt er det en race man virkeligt skal sætte sig ind i inden man køber den også skal man købe den med stamtavle for derved ved man at man får en ren corso der sælges rigtigt mange corso blandinger som sælges om ægte og der ved man overhovedet ikke hvad man man køber og det kan været en meget potent blanding meget hurtigt når man blander corso ind i andre racer lige meget hvor blide og søde de andre racer er.

    Håber det gir lidt svar ellers må du sku skrive til mig så skal jeg gøre mit bedste for at besvare dig.


  • #23   19. feb 2010 De T

    Nu ved jeg ikke om du mener en corso ikke kan gå spor men det vil jeg nu mene de kan min har flere gange gået swiess spor på jagter hvor dyr er anskudt og hun har indtil videre aldrig fejlet hun er overhovedet ikke trænet i det på nogen måde hun gør det bare, Har haft en sweiss hundeføre med den ene gang da der var en fasan der var anskudt han mente med den rette træning kunne hun unden problem blive en fremragende sweiss hund.

    men hvorvidt det kan bruges til noget inden for ipo aner jeg ikke det store om.


  • morten l
    morten l Tilmeldt:
    feb 2009

    Følger: 2 Hunde: 1 Svar: 5
    #24   20. feb 2010 Først De T hvorfor er du anonym og der star "De T har ingen hund" på Hundegalleri Hmm.
    når men nok om det jeg kan ikke rigtig genkende det du beskriver, men derimod Christians beskrivelse stemmer overens med min erfaring.

    Min er rigtig god i spor og jeg kan kalde hende til mig selvom der er vildt.
    Har en kammerat der går på jagt som siger han mener den kunne bestå prøven, ud fra det han har set når vi er i skoven, Men ja Christian man er ikke faens populær blandt de andre efer alt det der har været med uduelige eller uansvarlige hundeejere.

    Og det med stamtavle er rigtig vigtigt i disse tider, og det er ikke møntet på dig Brian J, har selv en Rottweiler blanding, og du erkender jo osse den nok ikke er ægte, men problemet opstår når folk blander de racer som er tæt på Corsoen af krop og bygning, og som nu bliver forbudt, og så udgiver sin hund for en ægte Corso og hvor det virkeligt er svært at se, ja i tilfælde af overstående måske umuligt. Jeg kender folk i Silkeborg hvor jeg bor, som ligefrem praler med at deres Amstaf faktisk er en "ægte" Pit Bull som er købt i Polen, Der var en anden "Corso" som jeg personligt kender en som var med oppe at fjerne pga misrøgt, som var blevet parret med en Amstaf/Buldog/PitBull slags hund, og ham der solgte hvalpene solgte dem som ægte Corso.
    Så derfor er det så forbandet vigtigt at have racen under kontrol med en stamtavle, og gruer for hvor længe Corsoen kan holde sig fri fra medierne, og så er det kun et spørsmål om om tid før "en corso" bliver forbudt.

    Og til slut her er et link til dig De T Det Borende X smiley lidt brugsprøve med en Rigtig CC, glæder mig til vi får lidt sommer og kan komme ud og træne, for når man ser det her bliver man sku lidt motiveret smiley
    Mange hunde hilsner fra mig med 1 Corso, og 1 Mix.
    http://www.youtube.com/watch?v=gQPX8f50E0s


  • #25   25. dec 2010 Line: Det er vist en sandhed med modifikationer. En CC vil altid have de medfødte egenskaber som er en del af racen, nøjagtig som alle andre racer.

  • #26   26. dec 2010 Line self kan en corso blive en utroligt god brugs hund den har vogter genet i sig så den er selv skrevet som en god brugs hund hvis man ved hvad man har med at gøre.
    Der er dog egenskaber i en corso man aldrig vil kunne afskaffe uden at avle videre på racen. Som f.eks deres Lømmel alder den kan der ikke pilles ved det er en del af hunden nogen corso'er har det i en mild grad andre har det rigtigt meget og det præger dem og deres ejere resten af hundens tid.

    En ting er også at folk skriver om corso'er med tavler og uden tavler men jeg vil ikke engang sammenligne de hunde kald det snobberi eller hvad man vil men hvis der ikke er tavle på en corso så er det i mine øjne ingen corso der er rigtigt mange der har købt en corso uden tavle og det viser sig at hunden ikke har det mindste med en corso at gøre måske er moderen corso men faderen er af en anden mollos race også kan man ikke se forskel på hvalpene også er det slet ikke samme hund eller sind man snakker om en ægte corso er meget anderledes end alle de blandinger uden tavle der er derude.


  • #27   27. dec 2011 Jeg har selv en CC'er. han er 3 år, og vi har haft ham i 3 mdr. Der har aldrig været nogen problemer med ham, da vi kom hjem med ham faldt han til med det samme og knyttede sig til os. Vi har ikke gået til træning med ham, og vi har lært ham rigtig meget på den korte tid vi har haft ham, han er rigtig lærenem. Man skal dog være konsekvent over for ham, ellers hører han ikke altid efter, men hvis man siger ting til ham i den rette tone, gør han det med det samme. Det er en utrolig kærlig hund over for dem han kender, både hunde og mennesker. Han er dog vagtsom, specielt når det er mørkt.

Kommentér på:
Cane Corso Italiano race

Annonce