{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.178 visninger | Oprettet:

Er det ALTID hanhundens skyld? {{forumTopicSubject}}

Jeg er virkelig lidt oppe i det røde felt:) Syntes næsten altid at dem der ejer tæver ser gal efter en der kommer gående med en hanhund, som måske virker interesseret i tæven.
Var udesat for det her for et par timer siden, min hund og mig var ude og gå tur, vi afslutter altid med en gang leg på marken, hvor der kommer rigtig mange hunde, og de fleste af os er enige i at vi slipper dem løs, så de kan lege sammen, både hanner og tæver.
Så kommer der en dame gående med hendes dværggravhund, den har før været med til at lege med alle de andre hunde, men idag blev hun fuldstændig tosset over vi havde vores hunde fri, for hendes var i løbetid, det skal lige siges at min hanhund ER kastereret.
Hun flippede virkelig ud, og vi fik den besked at os med HANHUNDE f skulle tage hensyn til tæver i løbetid, jeg må indrømme at jeg blev meget forbavset over hende, hun plejer jo selv at være med på legen.

Det må da være hendes problem at holde hendes tæve i løbetid væk fra hanhunde, eller hvad???? Hun råbte og skreg i vilden sky, for flere hanhunde løb selvfølgelig over til hende, men skulle hun ikke ha gået en anden vej, når hun vidste at det kunne ske????


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det ALTID hanhundens skyld?
  • #2   20. feb 2010 Når Maja var i løbetid gikk jeg andre pladser og ungikk pladser hvor jeg viste at hunder er løse ... og det synes jeg man skal respektere når man har en tæve i løbetid og ungå sådane pladser...

  • #4   20. feb 2010 Anne P : Det er et sted vi er nogle stykker der har fundet, hvor hundene kan lege sammen (privat sted) Vi er bare nogle hundefolk, som sammen har ladet vores hunde møde/lege med hinanden, selvfølgelig under kontrol, og ansvar. og er en tæve i løbetid skal den ikke komme, det vidste hun godt, men alligevel kom hun. det blev vi lidt rystet over, for hun kender reglerne. Og ENIG, jeg har altid min hund i snor, men de skal jo også lege engang imellem, og vi mener selv det er hende der har brudt vores regler:)

  • #5   20. feb 2010 Det går begge veje.. Selvfølgelig lufter man ikke sin løbske tæve et sted man ved andre hunde render frit... Men hanhundeejere bør også tage hensyn og ikke bare lade sine hunde løbe hen til alle og en hver på en gåtur..

  • #6   20. feb 2010 Efter min mening så er det 100% tæveejerens ansvar at holde sin hund væk fra sådanne steder hvor hun VED at der ofte er løse hunde, mens løbetiden står på... Det kan efter min mening aldrig blive hanhundeejerens opgave at gætte sig til hvornår de forskellige tæver er i løbetid.

    Selvfølgelig skal hanhundeejerne heller ikke lade deres hund rende over til en tæve de har fået at vide er løbsk, men tæveejeren kan altså selv gøre noget for at minimere den risiko, ved i det mindste at holde sig væk fra steder hvor hun ved der er løse hunde.


  • #8   20. feb 2010 Det er da klart ejeren til den "anderledes"(løbetid, forbinding, dårlig ryg, angst, arrig osv) hund der skal vise hensyn..
    Når min tæve er i løb tager vi altid hensyn hvis vi kommer til et sted hvor der er hanhunde..

    jeg vil så sige at hvis vi var der først og der ingen hanhunde var, til at starte med, og min løb og legede med nogen andre så smutter jeg altså ikke.
    Men hvis hanhunden var der først så smutter vi videre.



  • #9   20. feb 2010 Nu er Fie heldigvis steriliseret.

    Men skulle jeg ikke gå hvor der er mulighed for at møde løse hunde, så skulle Fie holdes indendøre, lidt svært når man bor i lejlighed........


  • #10   20. feb 2010 Anne T smiley Hvor er jeg bare ENIG med dig, jeg har virkelig været udsat for meget skælud i den tid jeg har haft hanhund, og det er uanset om hunden er i snor eller ej (min er enda kastererert) selvom han ALDRIG har løbet hend til en hunhund mens han var løs, da jeg godt kan kalde ham til mig.
    Syntes bare vi med hanhunde skal grulig meget igennem, når tæver er i løbetid, kan jo IKKE være vores problem.


  • #11   20. feb 2010 his jeres hunde plejer at være løse der så må hun gå en anden vej... jeg går aldrig med mine tæver hvor de andre er løse hvis de er i løbe og hvis ejg så møder en løs hund råber jeg min tæve er i løb vær sød at fange din hund.. og de fleste bliver glade for man gør det.... kan ikke se noget probelm i det... går selv løs medd min hund...

  • #12   20. feb 2010 Jeg mener at begge parter må tage hensyn til hinanden.
    Ville aldrig selv gå et sted gen med en tæve i løbetid, hvis jeg vidste at det og det sted går man løs med hundene.


  • #14   20. feb 2010 Anne P : Se hvad ODDS har skrevet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jeg snakker om et PRIVAT sted vi er nogle stykker som har fundet, og at tævens ejer IKKE har overholdt reglerene. Det er ikke hanhundes, eller dens ejer at tæver er i løbetid på privat område.


  • #15   20. feb 2010 Man kunne måske lade være med at gå lige hen til det sted, hvor man ved, at der er løse hunde..

    Jeg kunne da sagtens lufte Luna her, når hun var i løb uden at vi blev overfaldet. Det var noget med at man lige råbte til folk på distance, at man havde en løbsk tæve og så blev hunden taget i snor. Længere var den ikke.

    Men jeg luftede så heller ikke Luna lige nede på hundenes legeplads, når hun var i løb


  • #16   20. feb 2010 Hanhund eller ej -kommer der en hund gående i snor, så sørger man self for at ens løse hund ikke render hen til den...

    At man så ikke er for snu hvis man lufter sin løbske tæve på et fritløbsareal er en anden diskussion


  • #17   20. feb 2010 Citat

    Syntes bare vi med hanhunde skal grulig meget igennem, når tæver er i løbetid, kan jo IKKE være vores problem.
    -------------------

    Men det er os med tæver, der har problemerne med folk ikke kan kalde deres hunde til sig og derfor også skal meget igennem.

    Det hele handler om forståelse for hinanden...


  • #18   20. feb 2010 Enig Michelle smiley

  • #19   20. feb 2010 Det er ikke hanhundens, eller den ejeres skyld, at tæver er i løbetid på privat område.....skulle der ha stået:):)

  • #21   20. feb 2010 ***Renè*** Det er så sandt som det er sagt:):)

    Nu ligger det sådan at jeg fik min Golden kastereret pga af at der er fyldt med tæver hvor vi bor, og det var ikke sjovt for ham, den stakkel hi hi.


  • #22   20. feb 2010 Uanset hvordan man vender og drejer det, så SKAL man have 100% styr på sin hund for at slippe den på offentligt sted. Man har IKKE 100% styr på sin hund, hvis man ikke kan kalde den til sig, hvis en løbsk tæve nærmer sig.

    Hvis stedet er kendt for at være et yndet fritløbs område, så er det måske en anelse dumt at slæbe sin løbske tæve med derned, men der er INTET i lovgivningen der forbyder det! Når jeg skriver at det er en anelse dumt, er det fordi jeg ved, hvor mange uansvarlige hundeejere der uden at have kontrol over deres hunde alligevel slipper dem!!

    Charlotte S, som svar til dit spørgsmål: "Det må da være hendes problem at holde hendes tæve i løbetid væk fra hanhunde, eller hvad???? "

    Ja, selvfølgelig skal hun holde sin løbske tæve væk fra hanhunde... på præcis samme måde som du og alle vi andre skal holde vores hunde væk fra andres hunde, medmindre der ligger en klar aftale hundeejerne imellem om, at det er ok at hundene hilser!



  • #23   20. feb 2010 Anne P -det er IKKE ulovligt at slippe sin hund løs. Med undtagelse af områder hvor der er skiltet med at hnde skal være i snor, samt i offentlig skov (hvor der godt nok osse oftest er skiltet), må hunde faktisk være løse stort set alle steder.
    -de skal bare være under kontrol....


  • #24   20. feb 2010 Anne P : Syntes det er ved at køre lidt af sporet, jeg snakker om et privat område, hvor alle vi med hunde er blevet enige om at de må være løse, nu er det jo søde og rare hunde allesammen, som har det fantastisk sammen.
    Jeg går ALTID med min hund i snor andre steder, jeg er aldrig i hundeskove osv, da jeg ikke bryder mig om det, da man ikke kender hundene der kommer der.

    Syntes bare vi skal tage hensyn til hinanden, men at der er en tendens til at det kun er hanhundens (ejers) skyld.


  • #25   20. feb 2010 Gitta R : Ja, det er præcis det samme jeg mener, syntes bare jeg har brugt 3 år på at det KUN er mig der skal tage hensyn..smiler
    Min hund er ALTID i snor, kun på det private område vi har fundet får han lov at lege og boltre sig, tror også det er godt de får noget socialt med andre hunde.

    Har nu også kastereret ham, for når man ikke må, så skal man ikke tænke på det hele tiden...smiler


  • #27   20. feb 2010 De to små -ja det skal man faktisk. Igen, det ville da være temmeligt tåbeligt at slæbe sin løbske tæve med derind, men ja, andre skal have nok styr på deres hunde til at kunne kalde dem til sig alligevel.

    Men vi ved jo allesammen godt at det i praksis ser helt anderledes ud, og at man skal være glad hvis der er bare en håndfuld af brugerne af hundeskoven der har styr på deres hunde;o)


  • #28   20. feb 2010 Der gælder samme regler i hundeskoven, som udenfor....

    Det er jo heller ikke alle der lader deres hund være fri i en hundeskov


  • #30   20. feb 2010 Anne P : Det har du fuldstændig ret i, jeg er også meget tæt af løse hunde, når man selv går med sin i snor, og gør hvad man kan for ikke at genere nogen.
    Har selv prøvet at komme gående sidste vinter, pludselig stod der 2 stk , ja, kamphunde var det, foran min hund, jeg blev virkelig bange, jeg begyndte at råbe og skrige som vild, min hund var også bange, kunne jeg mærke på ham, efter 2 minutter kom ejeren, rolig sagde han bare, men jeg skældte ham virkelig herre ud, jeg må indrømme jeg var klar med en sten jeg havde udset mig, må indrømme jeg aldrig havde set så gale hunde før, han kunne overhovedet ikke styre dem, takker bare for der ikke skete noget, men det var meget tæt på.


  • #31   20. feb 2010 Antihero -næh det tror jeg ikke jeg kunne. Jo på træningspladsen hvor han er under kommando, men ikke hvis han gik fri og der så pludselig kom en løbsk tæve løbende forbi.

    Men min hanhund går jo så heller ikke løs på steder hvor man risikerer at det sker...


  • #32   20. feb 2010 Anne P : Nu er min Golden heller ikke helt "normal" smiler, han er utrolig rar og sød/rolig, og min naboes lille Chihuahua på knap 2 kg, kravler rundt på ham, og han nyder det, han elsker små hunde, tror virkelig ikke han selv ved han er stor...smiler

  • #33   20. feb 2010 Charlotte S.....jeg undrer mig lidt over denne sætning: "Min hund er ALTID i snor, kun på det private område vi har fundet får han lov at lege og boltre sig"

    Et privat område i har FUNDET??? Hvordan finder man et "privat" område??
    Hvem ejer området? En af dine hundevenner eller...???

    Undskyld mine spørgsmål, men jeg forstår det ikke helt!! smiley


  • #34   20. feb 2010 Synes det er tæve ejerens ansvar at gå steder hvor der ikke løber løbske hanhunde rundt når tæven er i løbetid ( Har selv en tæve )

  • #35   20. feb 2010 anne du snakker uden om og om dig selv... du snakker ikke om det debatten er om... jeg vil sige privat eller ej, er det ejeren med tæven der skal holde ssig på god afstand, hvis i havde stået i et kvarter og hvor der mange mennesker havde jeg nok også givet et møjfald, men da i står et ødested ville je sige så måte hun lufte hund et andet sted... mine tæver holdes væk fra åbenede steder hvor jeg ved der hunde når de er i løb og tit er de bare i haven, da min sen store er lidt sart og ikke kan skide med snor på.. så charlotte s synes ikke det er okay hun har råbt sådan... og måske skulle hunhave vente med at lufte hund til man sådan ca ved nu lufter folk ikke hunde.. det er sku kun 2 gange om året... ( vil så sige jeg har fået samme skideballe fordi der var en der kom med sin løbske tæve og troede min var en hanhund og hans var ikke i snor... fuck han blev meget lille da min lagde hans ned... min gider ikke vilde hunde når hun er i snor)

  • #36   20. feb 2010 Anne P -nu er der jo forskel på at gå på gaden, i skoven o.l. hvor der måske er en enkelt eller to der ikke burde have haft deres hunde løse, og så på at gå på et sted hvor en hel flok hunde er løse (og som bruges til netop at lade hundene løbe løse).

    Jeg ville jo heller ikke slæbe min løbske tæve med i hundeskoven, bare fordi loven siger at hunde skal være under kontrol når de er løse.


  • #37   20. feb 2010 Gitta R : Det er privat mark som en af mine hunde venners far har:) Så er vi nogle stykker der har lavet en legeklub, og der var hende det hele drejede sig om også med, men så var det hun kom idag med hendes tæve i løbetid, selvom vi alle har lavet regler om det sammen.

  • #38   20. feb 2010 P.S Vi havde jo netop lavet de regler af hensyn til hinanden:)

  • #39   20. feb 2010 Nu bliver jeg så nysgerrig .... Hvad så når I er til træf... Skal de løbske tæver med ? og hvad når hundene skal lege ?

  • #40   20. feb 2010 Charlotte S...tak for svar. smiley

    Hvis der er tale om et helt privat område, som en lille skare har fået lov at låne, så vil jeg give dig ret i at løbske tæver ikke hører hjemme dér - forudsat altså at det er dét, i alle er blevet enige om i klubben. smiley

    Men alligevel fritager det jer vist ikke for at have 100% styr over jeres hunde for at måtte slippe dem, medmindre altså marken er hegnet forsvarligt ind!


  • #41   20. feb 2010 Gitta R : Ja, det er nemlig lige det vi er blevet ening om, plus så meget andet...smiler

    Giver dig ret i at selvfølgelig skal man have 100% styr på sin hund, har vi også alle sammen i klubben, vi er kun 7 medlemmer...smiler, så syntes bare ikke hun kunne være bekendt at komme med tæven idag, ødelagde lige dagen for de andre hanhunde.........


  • #42   20. feb 2010 Jeg kunne aldrig drømme om at tage en tæve i løb med til træf.

    Men jeg luftede Fie i parken når hun var i løb, hundeskoven brugte vi , når der ikke var andre hunde (man kan overskue hele folden)


  • #43   20. feb 2010 Har selv to tæver og kunne aldrig drømme om at gå dem (i løbetiden) hvor andre hunde render løs og leger.... DET ER TOTALT MANGEL PÅ RESPEKT FOR BÅDE HANHUNDENE OG deres MENNESKER;-(
    Det er s.. da ikke hanhundes skyld at naturen nu engang er sådan indrettet at hanhunden kan lugte dem langt væk. ( det er jo ren Chanel 5) smiley
    Så selvom mine er tæver, blir jeg vred på hanhundens ejere vegne.
    Vis dog lidt respekt:-) så opstår problemerne ikke...


  • #44   20. feb 2010 Da området er ejet af en af hundeejerenes far , mener jeg hun er gal på den. Da hun går på anden mands mark.


  • #45   20. feb 2010 Jeg går altid med min ældste hanhund løs - på strande og i skoven og sådanne steder - han er 100% i hånden og véd at andre hunde er no-go.

    Jeg bliver derimod nogen gange overfuset af andre mennesker, der bliver enormt sure over at han IKKE må hilse på deres hunde - for nu er han jo løs !

    Ja, gu er han løs - men allerede ved synet af en hund på afstand bliver han kaldt ind på plads, og der går han til han får en "fri"-kommando.

    Jeg oplever bare en del der bliver vrede over at man ikke vil lægge hund til at deres hunde skal hilse på alle og enhver - og så er der rigtigt mange, der bliver sure på mig, over at jeg har styr på ham og derfor ikke sætter ham i snor når de kommer med deres egne hunde, men blot kalder ham ind.

    Jeg er 100% enig med Anne P mht at enhver hund, der kommer drønende op i hovedet på min, får et lods af den anden verden, hvis den begynder at spille op .. men som regel råber jeg dem væk når de er på vej hen til ham - og det bliver ejeren også sur over.

    Det er ikke nemt ...

    Skal lige siges at han naturligvis er i snor, når jeg lufter ham i byzoner - han har en størrelse, der kan gøre folk utrygge, og jeg skal ikke rende rundt og spille dum-smart, når folk ikke bryder sig om min hund uden snor. Her spiller hensynet til andre menneskers tryghed helt klart ind.

    Mht løbske tæver - har de jo ligeså meget ret som alle andre. Jeg ville dog personligt ikke bryde mig om at tage en løbsk tæve med i et friluftningsområde .. det ville ikke være fair overfor hende med alt den opmærksomhed hun ville tiltrække.




  • #46   20. feb 2010 Jeg vil også give Anne P ret i at det snart er svært og finde steder hvor man kan gå med sin tæve uden og blive overfaldet af løse hanhunde. Også steder hvor hunde skal være i snor.

  • #47   20. feb 2010 Anne P: Kunne godt tænke mig at vide om din/dine hunde ALTID er i snor, får de aldrig lov til at være løse og få strukket ben? Du skriver at du KUN mødes med folk engang imellem, hvor hundene må "lege" sammen.

    Tænker bare på du skriver at mange hunde ikke er socialiserede, bliver de det ved ikke at lege og hygge sig med andre hunde?


  • #48   20. feb 2010 Hvad med at dem der har tæver får dem steriliseret, hvis de IKKE skal bruges til avl? Hvorfor den ene løbetid efter den anden uden parring.

    Vi med hanhunde får jo slynget i hovedet, at vi bare kan få hunden kastereret.........


  • #49   20. feb 2010 Anne P smiley Har virkelig heller aldrig sat en finger på din opdragelse osv, var bare interesseret i at høre hvordan og hvorledes du gjore, vi er jo alle sammen forskellige:)

    Jeg går skam også til træning med min, han er yders velopdraget, bare forkælet rimelig meget.

    Men er det ikke altid det gamle ordsprog der gælder..... Hver so, syntes bedst om sine egne grise.........smiler


  • #50   20. feb 2010 Anne P: Nej, var det ikke, bare generalt.........syntes bare det er synd for en tæve der aldrig skal ha/må få hvalpe.....

  • #51   20. feb 2010 Jeg vil nu også sige, at hvis man er nervøs for at ens løbske tæve bliver parret, så kan man lade være med at gå på steder hvor der kan risikere at komme løse hanhunde. Dog vil jeg så også sige, at jeg regner med at folk har styr på deres hund, hvis de slipper den. Men med en løbsk tæve kan man jo komme gående i et villakvarter, og der kommer en hanhund spændende ud fra en grund, man har som tæveejer selv pligt til at passe på sin tæve. Så jeg ville nok de par gange om året sørge for at chancen for at hun bliver parret ufrivilligt, bliver minimeret så meget som muligt...og kan man se, at der hvor man er på vej hen går en løs hanhund, ville jeg nok gå en anden vej...

  • #52   20. feb 2010 Hvis det er et privat område hvor løbske tæver ikke er velkomne, jamen så holder man sig derfra når ens tæve er i løb. Længere er den vel ikke.

    Ellers er det et spørgsmål og gensidig hensyntagen uanset om man er tæveejer eller hanhundeejer. For mit vedkommende så betyder det, at vi holder os fra "hundesteder" når min tæve er i løbetid og at vi bliver herhjemme i de dage hun er højløbsk. Det betyder også at skulle vi se en løs hund, så enten vender vi om eller også så råber jeg på lang afstand at min tæve er i løbetid.

    Ja, jeg ved godt jeg har retten på min side til at tage hende i skoven og på stranden osv., men jeg er ikke så påståelig at jeg vil holde på min ret, hvis vi skal løbe som jaget vildt for at komme væk fra løse hanhunde, som ejeren ikke har styr på.

    På den anden side, så er det PISSE irriterende med hanhundeejere, der ikke mener det er deres problem at holde styr på deres hanhund og at en hanhund er lovlig undskyldt fra alt hvis der er en tæve i løbetid. Jeg har oplevet at være belejret hjemme i mit eget hus af en liderlig golden retriever, der sad foran vores dør og hylede fra kl. 07:00-17:00 - nogenlunde det tidsrum ejerne var på arbejde i. Lufteture med min egen hund? Jotak, held og lykke med det. Hanhundeejerne? "Basse gør ingenting" og "Hahaha, ja du ved jo hvordan det er med hanhunde og tæver i løbetid".


  • #53   20. feb 2010 Anne P : Selvfølgelig skal du lufte hende, du skal gøre som du plejer når hun kommer i løbetid, hun har ligeså ret til hendes gåture, som hanhunde har...smiler

    Er enig med dig i at ALLE hunde skal være i snor når de luftes, og kun være løse under opsyn/aftaler/private områder osv, hvis alle vi hundeejere gjore dette, var der ingen problemer offenligt.

    Jeg blevet bare rigtig skuffet/sur idag, da vi har brugt meget tid på vores private hundeskov, og så skal hende der faktisk selv kom med foreslaget/loven i vores hundeskov ødelægge det.

    P.S Rigtig flot/sød rotte du har der...smiler


  • #54   20. feb 2010 Ha Ha, ja, du kan godt lade Deedee komme tæt på Figo drengen, han er jo kastereret, så der kan ikke gå noget galt der he he, men derfor kan de jo godt være kærster....he he

  • #55   20. feb 2010 Lykke J....Du skriver: "Men med en løbsk tæve kan man jo komme gående i et villakvarter, og der kommer en hanhund spændende ud fra en grund, man har som tæveejer selv pligt til at passe på sin tæve".

    Mener du virkelig seriøst, at det er ejeren af en hunhund, der ansvaret for at dette sker???

    Så vidt jeg ved, så må en hund kun færdes på offentlig vej i følge med en person der har 100% kontrol over den....det gælder dælme også hanhunde uanset hvor mange løbske tæver der defilerer forbi på vejen.

    Har man en hanhund, der har det med at bryde ud af haven, når der er løbske tæver i nærheden, så har man sgu en forbandet pligt til at indhegne haven på en måde, så det er absolut UMULIGT for sådan en hund at komme ud. Det kan ALDRIG blive tæveejerene ansvar!


  • #56   21. feb 2010 Gitta: nej, det mener jeg ikke, MEN for at undgå den risiko, for den sidste idiot er jo ikke født endnu, desværre....ville jeg vælge at holde mig fra sådanne steder. Og jo, man har som udgangspunkt altså pligt til selv at passe på sin tæve, der er jo ikke andre, der kan gøre det for en. Og som alle siger når en hund har bidt, tja det har den jo aldrig gjort før, og det vil ejeren af sådan en hanhund sikkert også sige. Selvom denne så har pligt til at erstatte.

  • #57   21. feb 2010 jeg tænker bare ;

    hvad er nytteværdien for hunhundeejerne at lufte sin tæve som er i løb ved siden af hannerne , det kommer hverken hunnerne eller hannerne tilgode.

    det giver ikke mening at skrue atmosfæren op( med en hund i løb ) , for bagefter stå og påberåbe sin ret om hunde i snor

    jeg holdt mig væk da min freia var i løb og det var for Freias skyld


  • #58   21. feb 2010 Charlotte: lige nøjagtig...det er netop det jeg mener....

Kommentér på:
Er det ALTID hanhundens skyld?

Annonce