{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.539 visninger | Oprettet:

Socialisering af kønsmodne hunde... {{forumTopicSubject}}

Nu blev den anden tråd jo for det første slettet *G* Og for det andet var det jo et andet emne jeg fandt interessant.. Så derfor ny tråd smiley

Jeg har flere gange læst om folk herinde, som stopper socialiseringen med hunde af samme køn når de er kønsmodne..
Men jeg forstår ikke helt hvorfor?

Ja better safe then sorry, den del kan jeg sagtens følge.. Men hvis hunden altid har kunne med andre, hvorfor så ikke lade den få den del af socialiseringen og træningen også?

Jeg kan stille min egen som eksempel..
Fadia er en skøn rottweiler tæve, som siden hun var 9uger har leget med kønsmodne tæver. Nu hvor hun snart runder et år og er i anden løbetid, leger hun stadig jævnligt med kønsmodne tæver.
Jeg er overbevist om at det har en del af grunden til at hun kan med dem.

Hun er af sind en meget stærk hund, som ikke står af vejen for noget. Og der er ingen tvivl om at hun i vores legegruppe er alfatæven.
Trods det har hun INTET problem i at være den der er den underdanige i legen. Med dette mener jeg, være den der ligger på ryggen mens de andre "gnaver" i hende. Og dette er ligemeget om det er en hanhund eller en anden kønsmoden tæve.

Er jeg virkelig helt forkert på den, når jeg forsat mener hun har SUPER godt af dette, og ser det som en form for træning, i og med hun på den måde har lært at kunne med alle hunde vi har mødt, ligemeget alder og køn.

Det skal ikke forståes sådan at jeg er naiv omkring hvilken hund jeg har mellem hænderne, og jeg er fuldt ud opmærksom på at hun er af en race der KAN have problemer med kønsagressivitet.
Derfor leger vi heller ikke bare blindt med alle og enhver. Men hunde hvor jeg kender og stoler på ejeren, samt har en smule indblik i hundens sind.. Ja der leger vi altså med alle køn og aldre smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Socialisering af kønsmodne hunde...
  • #1   4. maj 2010 Ja, som du nok ved er jeg bestemt enig..

    jeg er så heldig at have en voksen tæve, på knap to år, som kan med alle..
    Det er en herlighed, som jeg aldrig havde turde at forvente..
    Jeg ved ikke om det skyldes hendes sind, eller grundig socialisering, men hun kan med ALLE...

    Jeg nyder stort af det, og det samme gør Basse...

    Alfatæver som f.eks din hund er intet problem for hende, og de kommer ud af det uden problemer.

    Er den anden tæve velfungerende, og virker til at have et ordentligt sprog samt være venligtsindet, kan jeg slet ikke se noget galt i at lade dem rende rundt sammen..


  • #4   4. maj 2010 Krumme..

    Jeg er HELT enig med dig i, at det kræver at man ved hvordan man skal reagere hvis det skulle gå galt!
    Og 100% sikker at skulle det gå galt med Fadia og en anden tæve, så ville jeg være den første til at træde ind og gå imellem for at få det stoppet!

    Jeg tror (og håber) bare at det at der altid er kontrol over legen, samt at hun er vant til at lege med tæver ligemeget alder, gør at hun kan blive ved med at fungere med alt og alle som alt.
    For hun NYDER at lege med F.eks AnjaCS's skønne Gaia smiley


  • #5   4. maj 2010 Henriette: Hvordan vil du træde mellem eks. 2 tæver, som slåsser?

  • #6   4. maj 2010 Trine L..

    Jeg har altid lært, og fået bevist at det at løfte dem op i halen så de ikke kan stå på bagbenene er noget der får stort set alle hunde til at stoppe.

    Så det ville jeg helt sikkert gøre smiley


  • #7   4. maj 2010 Jeg står med en toårig tæve idag som kan med alle bare det ikke er i snor. Jeg går stadig til træning med hende og har hende altid med når jeg er hjælpetræner på 4 hold. Hun er typen som ikke behøver at bestemme, men hun siger gerne fra hvis hun ikke gider det. Jeg er rigtig glad for at jeg har holdt ved. Kan fortælle at jeg kender nogen med en dalmatiner som aldrig har været sammen med en anden hund og dette gør at den er meget frembrusende når den ser en hund og ejeren er mega bange. Jeg forstår ikke hvorfor man vælger at holde hund på den måde.

  • #8   4. maj 2010 Man behøver vel ikke at være ukritisk fordi man lader sin tæve lege med andre tæver ?
    det kan vel sagtens foregå under kontrollerede forhold - Præcis ligesom leg med hanner


  • #9   4. maj 2010 Anne..

    Jep TS kunne vist ikke tåle lugten i bageriet *G*

    Jeg snakker ikke om at være fuldstændig ukritisk i hvem man lader sin hund være sammen med, bestemt ikke.. Synes jeg også fremgår af mit første indlæg smiley

    Jeg ser det bare netop som en god ting at Fadia er vant til kønsmodne tæver, netop fordi vi er tæt på dem både til træning og til udstillinger smiley
    Ikke at jeg siger at DeeDee ikke kan med andre tæver, grundet hun ikke leger med dem mere, JEG ville personligt bare være nervøs for at min hund ville få de kedelige tendenser overfor andre tæver, grundet hun ikke er vant til at omgåes dem smiley

    Men handler jo selvfølgelig ud fra hvad man mener er bedst for netop sin egen hund smiley
    Jeg har så bare valgt at lægge stor vægt på at Fadia kan med andre tæver, for at hun i hvert fald ikke spiller op til noget smiley


  • #10   4. maj 2010 Anne...
    Så vil jeg tage kampen op, netop på samme måde som jeg er igang med omkring Wictor som er blevet kønsagressiv grundet mange overfald..

    Og det går bedre dag for dag..
    Jeg tror på at selvom en hund blir kønsagressiv, så kan det vendes hvis blot man lægger et godt og stort stykke arbejde i det smiley


  • #14   4. maj 2010 Krumme.. bare jeg var ligeså sej til det der træning som dig.. Elmo kan ikke med alle hanner.. han kan med dem, som ikke prøver at dominere ham.... men jeg tør ikke lade ham lege med kønsmodne hanner.. jeg er sikker på at han så kan mærke at jeg er nervøs.. og det vil jeg ikke have.. han leger med tæver.. og går tur med hanner, når de er i snor... ingen problemer.. men løse hanhunde, som kommer over til ham er et problem.. og igen fordi jeg stresser... så træls...

  • #16   4. maj 2010 Krumme... ja det er jo så rigtigt... sjovt at Elmo hilste på så mange hanner i Hillerød.. begge i snor uden han lavede det mindste.. tror bare vi holder os til de lækre piger..

  • #17   4. maj 2010 Og jeg mener ikke, at man nogensinde kan vide sig helt sikker med tæver, uanset socialiseringsgrad....
    Jeg havde et par Afghanertæver på 5 og 7 år, de havde gået sammen fra den yngste var hvalp, og pludselig en dag, fuldstændigt uden varsel røg de i hovedet på hinanden.
    De sloges så voldsomt, at det ikke var muligt for mig at skille dem ad, hvergang jeg fik fat i den ene angreb den anden.
    Tilsidst fik jeg dækket den ene med en dyne, kunne løfte hende op og fik sparket den anden gennem en dør og lukket, men de var begge meget medtagede og under dyrlægebehandling i måneder efter.
    De kunne resten af deres liv ikke tåle synet af hinanden.

    Også blandt de hunde jeg har nu, som alle er venlige og imødekomne, har jeg i 2 tilfælde oplevet at vi har mødt en tæve, som de af uforklarlige årsager simpelthen ikke kunne fordrage og gerne havde ædt, hvis lejlighed bød sig.

    Så min bekymring går på, at man måske oparbejder en falsk tryghed, og bliver taget med bukserne nede, hvis det en dag går galt.


  • #18   4. maj 2010 Jeg tror lidt jeg har sat mig i hovedet at Gaia ikke skal ses med andre tæver end de to hun ser nu.
    Jeg har den holdning fordi jeg simpelthen ikke tør, efter hendes overfald.. men ser da gerne hun skal lege med en lille dreng eller sådan noget lign.


  • #20   5. maj 2010 HL...
    Ved godt der kommer en "kritisk" periode i Fadia's liv igen smiley Og der vil jeg være ligeså forsigtig som jeg har været da hun ble kønsmoden..
    Som sagt er jeg ikke ukritisk overfor hvem hun leger med, så det er ikke sådan at jeg bare smider hende sammen med alle og enhver og tænker det kan hun sagtens..

    Anne...
    Kan til dels godt følge dig med at man ikke er så uforsigtig når man har oplevet slemme overfald.
    Har jeg også selv med Wictor, jeg har så bare fået en anden vinkel en du ud af den..
    Men det vi gør fungerer jo åbenbart for vores hunde, selvom der er en verden til forskel..
    Og det er jo det vigtigste smiley


Kommentér på:
Socialisering af kønsmodne hunde...

Annonce