{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.500 visninger | Oprettet:

Flerumættede fedtsyre omega 3/6/9 {{forumTopicSubject}}

Hej,

Er der en der kan give mig en beskrivelse af hvad de 3 forskellige omega typer "står" inde for? ...
Altså hvad står omega 3 for?
Omega 6?
Og omega 9?

Jeg læste på en hjemmeside at man til hund med allergi udover at give binyrebarkhormon, så kan man derudover f.eks. også give flerumættede fedtsyre omega 3/6/9 for at dæmpe kløen.

Vil egentlig bare gerne vide mere om det.

Med venlig hilsen,
Camilla.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Flerumættede fedtsyre omega 3/6/9
  • #1   7. maj 2010 Forskellen er den kemiske opbygning.
    Omega 3 har en dobbeltbinding på 3. kulstofatom, mens omega 6 har en dobbeltbinding på 6. kulstofatom.
    Denne forskel gør så at der er forskellige reaktioner i kroppen, og det er vigtigt at få dem i nogenlunde den rigtige koncentration..


  • #2   7. maj 2010 Ja og 7 og 9 er jo så efter samme formel.. smiley

  • #3   7. maj 2010 Har fået en forklaring et andet sted - og jeg skriver den lige her hvis der er andre der mangler.

    Omega-3-fedtsyrer af betydning er alfa-linolensyre (hørfrø-, raps,- og soyaolie), EPA (eicosapentaensyre; fede fisk) og DHA (docosahexaensyre; fede fisk) hvor EPA menes at have den største terapeutiske effekt. Omega-3 findes primært i fiskeolie og hørfrøolie. Omega-3 har en positiv virkning på hjerte-kar-systemet (øger det gode kolesterol HDL og samtidig nedsætter det dårlige LDL kolesterol) og reducerer kroppens betændelsestilstande. Omega-3 menes også at være kritisk for udvikling og vedligeholdelse af hjerneceller samt at have en positiv virkning på depression. Terapeutisk virkning opnås ved doser mellem 1 og 3 g/dag. Større doser (over 6 g) anbefales ikke, da det bl.a. kan nedsætte kroppens evne til at hæmme betændelsestilstande. Naturlige kilder til omega-3-fedtsyrer er fede fisk, som f.eks. makrel, laks, sild, ansjoser og sardiner, hørfrø og -olie, og andre planter, som f.eks. kiwi, perilla og tyttebær

    Af omega-6-fedtsyrer af betydning er linolsyre (planteolier), arachidonsyre (kød) og GLA (gamma-linolensyre; kæmpenatlys). Omega-6 er godt imod hudproblemer, hormonelle forstyrrelser inkl. PMS og psykiske ubalancer såsom depression og koncentrationsbesvær. Derudover har det en positiv virkning på betændelsesprocessen og menes at virke lindrende for personer med leddegigt. Terapeutisk virkning opnås ved doser af GLA på omkring 1,4 g/dag. Det anbefales, at mængden af omega-6 i forhold til omega-3 er 3:1. Moderne vestlig kost har typisk et forhold 10:1 til 30:1. Fødevarekilder til omega-6-fedtsyrer er nødder, kornprodukter, fuldkornsbrød, de fleste vegetabilske olier, æg og fjerkræ .

    Af omega-9-fedtsyre af betydning er oleinsyre (olivenolie og rapsolie). Den væsentligste virkning er, at det sænker det skadelige kolesterol (LDL) og derved virker imod hjerte/karsygdomme. Læs meget mere om fiskeolie og planteolie her.


  • #4   7. maj 2010 jeg har også en amerikansk bulldog, hun er desværre bare multi allergiker.

    men det vigtige med fler umættede fedt syre er at der er samme koncentration af både 3 og 6, idet 3'erne starter processen og 6'erne stopper den igen...

    men mangler du en specialist så kan jeg helt klart anbefale Flemming Kristensen,
    http://www.vethudklinik.dk



  • #5   7. maj 2010 Badut> jeg har kun set forskning på mennesker, og jeg tænker det er der bedste man har at fodre ud fra..

  • #6   7. maj 2010 Jeg ville ikke give en olie der har et større indhold omega6 end 3.. Så ville jeg da i hvert fald se dokumentation på behovet først..

  • #7   7. maj 2010 Vær OBS på at Flemming Kristensen ved ekstremt meget om allergier hos hunde men desværre ikke ret meget om ernæring af allergi hunde taler af erfaring

  • #8   7. maj 2010 Allergihunde har ofte inflamation i huden som kan bestå af gærsvampe og stafolykopper hvilket giver hudirritation og klør ekstemt for at holde dette for døren man der gives viacutan olie enten som flydende olie eller olie i kapsler.

  • #9   7. maj 2010 reiki> kan man høre hvilke olier du bruger og hvad forholdet er i dem?

Kommentér på:
Flerumættede fedtsyre omega 3/6/9

Annonce